Şimdi Ara

Astigmat Gözlükle Geçer Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
42.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde gözlük almak için göz doktoruna muayene gittim.Dinlendirici alacaktım.Sağ gözünde astigmat var.Fazla değil, gözlüğü sürekli kullanırsan geçer dedi.Netten araştırdım kimi yerde geçer, kimi yerde geçmez yazıyor.Net cevabı yok mu bu sorunun arkadaşlar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Astigmat Gözlükle Geçer mi?

Astigmat, gözün şeklindeki bir kusurdur ve bulanık görmeye neden olur. Gözlük veya kontakt lensler, astigmatı düzeltmenin en yaygın yoludur.

Astigmat Gözlükle Düzelir mi?

Evet, astigmat genellikle gözlük veya kontakt lens takarak düzeltilebilir. Bu düzeltici lensler, ışığı göze doğru şekilde odaklayarak bulanık görmeyi giderir.

Astigmat Gözlükle Takınca İyileşir mi?

Gözlükler astigmatı iyileştirmez, ancak bulanık görmeyi düzeltmelerine yardımcı olur. Gözlüklerin düzenli kullanımı, astigmatın neden olduğu görme sorunlarını giderir.

Astigmat Kendiliğinden Geçer mi?

Astigmat genellikle kendiliğinden geçmez. Bununla birlikte, bazı durumlarda, hafif astigmat belirtileri zamanla azalabilir. Ancak, çoğu durumda astigmatı düzeltmek için gözlük veya kontakt lens takmak gerekir.

Astigmat Gözlükle Kullanılmazsa Ne Olur?

Astigmatı düzeltmek için gözlük veya kontakt lens kullanılmazsa, bulanık görüş devam edebilir. Bu durum, günlük aktiviteleri, okumayı ve sürüş gibi görsel görevleri zorlaştırabilir. Düzeltilmeyen astigmat, göz yorgunluğuna, baş ağrılarına ve çift görmeye de yol açabilir.

Astigmat, göz sağlığını etkileyen yaygın bir durumdur. Gözlük veya kontakt lensler, bulanık görmeyi düzeltmek ve astigmatın neden olduğu görme sorunlarını gidermek için etkili bir çözümdür. Düzenli göz kontrolleri, astigmatı erken teşhis etmenin ve uygun tedaviyi almanın anahtarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam bir şey söyleyemeyeceğim ancak benim gözde de astigmat var arttıkça artıyor 0.50 den 1.50 a çıktı aldı başı gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyOsse

Tam bir şey söyleyemeyeceğim ancak benim gözde de astigmat var arttıkça artıyor 0.50 den 1.50 a çıktı aldı başı gidiyor

Gözlük kullandığın halde mi ilerledi?
  • Benim numarası azaldı daha dün gittim hatta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet solda miyop sağda astigmat(veya tam tersi emin değilim) 0.5 ten 1.5 oldu dediğim gibi gözlüğümü çıkartmam kolay kolay şuanda da takılı ama durmadan artıyor ( pc de çok oturduğumdan )
  • Benim 9-10 yıldır var astigrat. Gözlük kullanıyorum azalma değil artma oldu...
  • doktor seni yemiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

Geçenlerde gözlük almak için göz doktoruna muayene gittim.Dinlendirici alacaktım.Sağ gözünde astigmat var.Fazla değil, gözlüğü sürekli kullanırsan geçer dedi.Netten araştırdım kimi yerde geçer, kimi yerde geçmez yazıyor.Net cevabı yok mu bu sorunun arkadaşlar ?

bir yila yakin sure surekli kullanimda astigmat gecti bnim.

bi ara miyop da numarasi dusmustu.dustu diye gozlugu takmadim.6 ay sonra, cikarmadan oncekinin 2 kati oldu.

vesselam gozluk sart !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor sana geçer demiş.Güvenmediğin doktora neden gidiyorsun madem
  • bende 1 senedir gözlük var -1,75 ve gözlüğü çıkardığımda düşük detay.....
  • Gözlük tedavi aracı değil sadece senin görmeni sağlar.
  • Göz numarası gözlükten etkilenmez. İlerleyeceği varsa istersen 5 tane gözlük üst üste tak yine de ilerler Göz gelişimi belli bir yaşa kadar devam ettiği için o yaşa kadar göz numarası hep değişir.
  • o yaşa ve hastalığın oluşma nedenine bağlı benimde gözler sürekli artıyordu ergenlik sebebiyleymiş şimdi duydu 2.5ta iner mi bilmiyorum ama artmadığı kesin sabitlendi.
  • Bende yok öyle bişey hem astigmat var hem miyop var ilerledikçe ilerliyor. İşim bilgisayar olduğu için yakında büyüteç takıp gezerim.
  • Özel camı oluyor diye biliyorum ve gözlük taktıkça geçtiğini söylemişti doktor.
  • Yıllardır astigmatım gözlükte hiç kullanmıyorum ama numarası hiç değişmedi.Gözlük kullanarak geçeceğini sanmıyorum.
  • Sağolun arkadaşlar cevaplar için.

• Selam arkadaşlar.

İnanın bana geçmiyor. Doktor söyledi, tedavisi falan yokmuş, lazer sadece Erteliyor dedi.

Yani bu hastalık daimi. Gözlük takın en azından başınız ağrımasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.