Şimdi Ara

Astigmat + miyop olan var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bi kac ay once astigmat miyop oldugumu soyledi doktor ama gozluk kullanmiyorum alismadigimdan soyle sikintilarim var bunlar astigmattan mi oluyor ogrenmek istiyorum

Gölgeli görme yazilarda isikli tabelalarda vs
    Goz cevresinde agri
    Gece los isikta trafikte daha fazla bulanik gorme

gibi sikayetlerim var bunlari astigmat yapar mi bi tane gozluk verdi taktigimda baya netlesiyor ama golgeli gorme devam ediyor acaba bi sure takmam mi lazim golgeli gormenin duzelmesi icin

resimdeki gibi diyebilirim tabi o kadar yogun degil bide bas donme hissi yapiyor sanki norolojiyede gittim bisey cikmadi

Astigmat + miyop olan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aynı durumdayım çözüm buldunuz mu?

• 0.75 miyop, 0.25 astigmatım var. Gözlüğüm artık eskisine göre %20 kadar daha az verim alıyorum ondan numaralarım şu an yazdığımın 1.5 katı olmuştur diye düşünüyorum.

Hiç baş ağrısı, dönmesi gibi şikayetlerim olmadı gözlükten önce. Gözlüğü de sadece zorunda kaldığım zamanlar kullanıyorum. İlk gözlük taktığım zamanlarda aniden başıma ağrı girerdi ama artık alıştım, rahatlıkla gözlüğü çıkartıp takabiliyorum.

Gölge konusunu hiç yaşamadım. Miyop/astigmat kaynaklı olduğunuza emin misiniz? Belki astigmatınız çok fazla ise ondan da olabilir. Ya da tam göz numaranıza uygun cam vermemiş de olabilir doktor.
  • astigmat yüzünden olur gözlükle geçer ama kısa bir süre sonra şikayetler tekrar ortaya çıkıyorsa keratakonus olabilirsiniz.
  • Bende de çift görme oluyor uzakta gözler yorulunca

• Hocam lütfen söyleyin. Bende yoğun bir şekilde gölgeli görüyorum. Işıklı tabelalarda falan çok fazla oluyor. Filmlerde altyazı okurken çok fazla oluyor. 2 hafta önce olmuyordu. Göz doktoruna gidip muayene oldum. Astigmatım 0.75 artarak iki gözümde de 3.50 olmuş. Ne yapmam lazım lütfen söyleyin. Göz doktoruna tekrar randevu aldım. Fakat Buralardaki yorumları okuyunca hiç geçmeyecek gibi hissediyorum. Çünkü her yere gitmişler düzelmemiş. Hayatımın sonuna kadar böyle görerek devam edemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astigmat Gözlükle Geçer Mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.