Şimdi Ara

ASTRA 1.4 TURBO COSMO ACTİVE SELECT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce ikinci el yeni arabamı aldım sürüş izlenimlerimi sizlere aktarmak istiyorum , öncelikle japoncu bir geleneğe sahip bir insanım ondan dolayı izlenimlerimi dile getirirken tamamen realist olacağım , arabayı almadan önce bende 2011 auris 1.6 elegant tam otomatik vardı , aracımdan çok memnundum ama bir aracı çok uzun süre kullanamıyorum 1 senenin sonunda satıyorum , uzun bir araştırma sürecinde yeni auisler , fiesta 1.6 powershift ler vardı kafamda , bütçem yeni aurisleri gönlümde fiesta yı almama engel oldu. vw grubundan ise etrafımdaki insanların dsg şanzımanlarından şikayetleri uzaklaştırdı .

Astranın şanzımanından bahsedecek olursam bir dsg kadar hızlı değil ama yeterince hızlı konforu törpilediğini düşünmüyorum , sarsıntız geçişleri var ve şuana kadar herhangi bir sorunu olmayan bir şanzıman , istenildiğinde manuel kullanımada müsade ediyor.

Motor olarak canlı bir motoru var ancak gerek şanzımandan gerekse aracın ağırlığından ötürü o motorun hakkını vermediğini düşünüyorsunuz , çok sessiz bir yapısı var . LPG takılabiliyor ancak ben arac ile senede toplam 6-7 bin km yaptığım için gerek duyacağımı düşünmüyorum , sakin kullanımda SAKARYA için 7,5 litreye kadar düşürdüm , ama gazladığınız zaman bu değer 10 litrelere rahatça çıkıyor ,ancak normal kullanımda bu değer 8,3 olarak ölçtüm , bu değer benim önceki aracıma göre ( AURİS) oldukça düşük , auriste aynı güzergahta benzer kullanımlarda maksimum 8,6 idi , güzergahım ise Sakarya da yaşayanlar bilir şehir ile kampüs arası , şehir ile kampüs arasında 160 metrelik rakım farkı bulunuyor . Kullandığım yakıt ise SHELL V POVER NİTRO yani 95 oktan FUEL SAVE değil, 95 oktanla bu değerlerin 0,3 litre düşeceğini tahmin ediyorum .

Aracın yol tutuşu gayet başarılı virajlarda bir golf kadar yatmıyor veya bir auris kadar arkasını salmıyor , ama neticede bir focus da değil . İçine geçecek olursam da malzeme kalitesi tatmin edecek şekilde iyi , yer yer kötü malzemeler ve işçilikleri bulunuyor, yol esnasında herhangi bir yerinden gıcırdama gelmiyor , koltukları parçalı deri şeklinde , ben rahatına çok düşkün bir insan değilim yada sert koltuklardan hoşlanıyor olsam gerek ki astranın koltukları benim hoşuma gitti. Tuşların bolluğundan şikayet ediliyor ancak tuşlara alışılması 15 dkkyı almıyor . Direksiyon sisteminde başarılı buldum tepkileri gayet iyi ama aurisin direksiyon tepkileri astraya göre daha iyiydi diye hissettim , çok güzel bir sürüş pozisyonu var , AFL far sistemi tek kelimeyle mükemmel

Aracımda opsiyon olarak sunroof var birde sonradan takılma NECVOX navigasyon var , SAKARYA OPEL EKİN OTO da da sonradan takılmak istenirse necvox takılıyormuş

Evimizde bir de mitsubishi lancer var 2006 model 1.6 , nedense lancerın sürüşü daha zevkli geliyor gaz tepkisi filan mükemmel ki bu araç 98hp , aurisinde gaz tepkisi çok iyiydi , kısa bir süre golf 6 1.4 tsi 140 hp aracım oldu onun gaz tepkisi iğrençti , astranın gaz tepkisi golften çok daha iyi ama auristen kötü malesef .

Aracı alırken bütçem aurise (+2013 premium ) yetseydi auris alırdım , veya honda nın civic hb i olsaydı belki de onu alırdım , tercihimin japon olmasını istememdeki en büyük sebep sorunsuzluk , ama sonuçta astra aldım ve şuan çok memnunum Allah pişman etmesin

Şimdilik aklıma gelenler bunlar , merak ettiğiniz bir konu varsa cevaplayabilirim , herkese iyi forumlar...

• Golf 6 140 hp. Bulunamayanı bulmuşsunuz. Güle güle kullanın astrayı. İyidir hoştur ama biraz şişkodur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam bulunamayani buldum , bnde sasirmistim ilk basta , yanlis yazildigini filan dusunmustum , sonra dan arastirdim 140 hp imis :)

• evet hocam bulunamayani buldum , bnde sasirmistim ilk basta , yanlis yazildigini filan dusunmustum , sonra dan arastirdim 140 hp imis :)

• Golf 6 daki tek 140 hplik ünite 2.0 tdi di
    1.4 tsi lar 122 ve 160 hpdir

• hocam bnde araci alana kadar oyle saniyordum , ama arabayi aldiktan sonra ogrendim ,www.auto-data.net/tr/ adresinde teknik bilgileri de yaziyor

• 140 lık golf' ün gaz tepkileri iğrenç olamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtlukaya54

hocam bnde araci alana kadar oyle saniyordum , ama arabayi aldiktan sonra ogrendim ,www.auto-data.net/tr/ adresinde teknik bilgileri de yaziyor

baktığınız site yanlış bilgiler içeriyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_Mk6 burdan kontrol edelim isterseniz,
    ayrıca 140lık golf 140lık astra ile mukayese edilemez malesef. eski bir opelci olarak ne yazık ki böyle düşünüyorum.
    zaten teknik tablolara bakarsak 140lık golf 7 8.3 sn gibi bir hızlanmaya sahip iken astra manuel de 9.8 otomatikte ise 10 sn gibi rakamlara sahiptir. atmosferik bir araba ile turbo motorları karşılaştırmanızı da turbo kullanımı konusunda deneyimsiz olmanıza yoruyor iyi akşamlar diliyorum

• arkadaslar konuyu farkli bir yere cekmeyin ben vw adi , opel igrenc , toyota iyi filan demiyirum , arkadasimda yeni leon var 140 lik oda ayni seyi dusunuyor gaz tepkisi konusunda , 140 lik golfun gaz tepkilerinin igrenc oldugu bnm testim , merak ediyorsaniz sizde kullanin , ben performans yok demiyorum gaz tepkileri kotuydu ,

• hocam suan evdeyim , bilgisayarimda aracin ruhsatinin fotosu vardi gondereyim size fotosuda var aracin

• hala merak içinde eski arabanızın ruhsatının fotoğrafını bekliyorum. adamların üretmediği arabaya nasıl sahip oldunuz veya ruhsatta nasıl bir hata mevcut.
    araç opel olsa şasi numarasından her özelliğine ulaşırdım ama vw grubuna henüz o kadar hakim olamadım
  • Hakli olabilirsiniz , aksam aracin fotosunu ve ruhsatin fotosunu koyacagim :)

• Geceler zehir geceler kara

• Ya unuttum koymayi :) bu aksam soz koyacagim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtlukaya54

Ya unuttum koymayi :) bu aksam soz koyacagim :)

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Geceler zehir geceler kara
    Ben de merak ettim şu fotoğrafı
  • arkadaşlar arabamın fotoğraflarını koyacağım ama ruhsatın fotosunu daha bulamadım kusuruma bakmayın , arabam o zamn 34 plakaydı yeni plakası 54E3943 , bilgisayara format atmıştım ondan dolayı eski resimlerim nereye gitti bulamıyorum
     ASTRA 1.4 TURBO COSMO ACTİVE SELECT ASTRA 1.4 TURBO COSMO ACTİVE SELECT ASTRA 1.4 TURBO COSMO ACTİVE SELECT

• arkadaşlar buldum fotoğrafı :)
     ASTRA 1.4 TURBO COSMO ACTİVE SELECT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.