Şimdi Ara

ASTRA 1.6 CDTI SPORT / 1.4 TSI LEON FR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iki arabayı da detaylı bi şekilde incelemiştim. Hatta leon aldıktan sonra "acaba hata mı yaptım" diye gidip tekrar tekrar inceledim astrayı. Bırakın astra'nın daha kaliteli olmasını, göstergenin üzerine koydukları sert plastikle , kalite nasıl düşürülürün dersini vermişler. Diğer ayrıntılar aynı, kaputtaki çubukları olsun, ön kapı yumuşak, arka kapı sert plastik olsun, ikisi de kalite olarak 2. Sınıf Arabalar. 1.6 dizel motor için tercih edilmesini anlarım, ama daha kaliteli mi, asla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım Leonun yanından bile geçme

- Malzeme kalitesi iyi değil vede trim sesi ve gösterge panelinden tıkırtı sesleri geliyor.

- Yağmurdan sonra farlar buğulanıp lekeleniyor çıkmıyor.Servis ise çözüm bulmaktan aciz .Forumda ve nette şikayeti olanlar çok var.

- Ses yalıtımı iyi değil vede klima kapalı olsa bile havalandırman ses ve rüzgar geldiğini söyleyen kullanıcılar var.

Astra HB güzel seçim donanım olarak sen şunları ekletirsen daha iyi olur

- NAVI 650 Radyo/CD/MP3 Çalar

- Flexride Paketi

Flexride şasi sistem nedir demişsini (Sürüşe duyarlı şasi teknolojisi) Sürekli süspansiyon kontrolü(CDC), Sürüş modu kontrolü (DMC) ve 3 farklı sürüş Sport, Normal, Tour modları vardır vede kendin seçim yaparak istediğin modda otomobili kullanırsın ve keyf alırsın.İleride diger donanımları mesala Sürüşe Duyarlı Ön Farlar (AFL+) ve Stil Paketi bayiler de ekletebilirsin ama Flexride şasi ve motor sistemi fabrika çıkışlıdır sonradan ekletemezsin.

Kısaca otomobil almadan 2 otomobilide aynı gün gör incele vede mutlaka kullan.Aralarında ki iyi yada kötü farkları daha iyi anlarsın

Benim tercihim 2 markaya indirmişsen Opel HB Sport derim Yok başka tercihlerimde olabilir dersen farklı markalarıda önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 9 Haziran 2014; 2:41:18 >

• ikisi arasından astra ancak ikinci el düşünürsen al 170hp giulietta 10 000 km yapmamışını bulursun.
    Örnek olarak;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-modena-2012-giulietta-otomatik-pluscam-tavan-plus9.000km-plusboyasiz-167652784/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2013-giulietta-1.6-jtd-distinctive-7-000-km-alp-beyaz-boyasiz-167609006/detay

açıkçası makyajlı giu'ya para yetse onu önerebilirdim ama makyajdan diğerlenin fiyatları biraz daha düştü. Tabiiki ikinci el alıp almamak size kalmış.

• Ucuz golf mü yoksa son 20 yılda golfü tahtından indirebilimiş tek araba mı?
    Hoş tr paketlerine bakınca astrada saçmalıklar da yok değil 18 jant alınamıyor 1.6 dizelde
    1.6 dizelin performansını da beğenmedim açıkçası tabi bayiye gittiğimiz araç 105 hplik 1.2 tsi da onun bile çekişi daha iyi gibi gelmişti. Eminim eski aracım 2008 corsa sport ile gitmiş olsaydım performansını beğenirdim astranın biraz da algı meselesi. Leon mu astra mı sorusuna 0 km alınacaksa leon alınmalıdır diyorum astra malesef yaşlandı ve bu güzel motora çok geç kavuştu önümüzdeki sene yeni kasası gelecek ve belki siz daha kredi ödemesini yarılamadan aklınız yeni kasaya kayacak
    Son 10 yılda 9buçuk yıl opel ( astra g corsa c astra h gtc corsa d) kullanmış bir bünye olarak size leon tavsiye etmek durumundayım bu karşılaştırmada

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Astra'nın yeni kasası önümüzdeki sene gelmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Astra'nın yeni kasası önümüzdeki sene gelmeyecek.

Kaynağınız bayi mi? 2016 model yılı(dünya genelinde) ile birlikte bugünden 13-14 ay sonra yeni astra yollarda olur. En fazla 2015 eylülünü bekler tanıtılmak için.
    Ülkemize gelenler de 2015 olarak tescil edilecek sanayi bakanlığının anlamasız uygulaması sebebiyle

Kaynağım hem bayi hem de internet. Önümüzdeki sene 2015, araç 2015 yılı içerisinde çıkmayacak.

2016 yılında (yıl bazında 2 sene sonra) yeni kasası ile piyasada olacak.

Buyrun kaynaklar:

1
    2

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Kaynağım hem bayi hem de internet. Önümüzdeki sene 2015, araç 2015 yılı içerisinde çıkmayacak.

2016 yılında (yıl bazında 2 sene sonra) yeni kasası ile piyasada olacak.

Buyrun kaynaklar:

1
    2

Kendi kaynaklarınız da beni doğrulamış sağolun 2015 frankfurt fuarı arabanın tanıtılcağı ve satışa sunulcağı zaman. Bu günden sayarsak 15 ay var. Ben bugün araba alsam 15 ay sonra kasa değişimine gitse üzülürdüm verilen paralar az rakamlar değil

"This means we can expect the new Astra to be introduced in late 2015 or early 2016. A debut at the 2015 Frankfurt Auto Show is a strong possibility."

Her ihtimalle 2016 yılında satışa sunulacak.
    1.2 TSI 105 175 İn ASTRA 1.6 CDTI 136 320 DEN iyi çekmesi çok subjektif zaten vw ciler heryerde sadece 0-100 bakıp deneyip yorum yapıyosunuz bide 4. 5 viteste roll yapsaydınız 80-120 mesela 100 den sonra 180 kadar çıksaydınız ardaki fark uçurum olur 1.2 TSI ile astranın kasası ağır zaten sedan olanı 1.2 TSI 0-100 DE geri bırakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed26

1.2 TSI 105 175 İn ASTRA 1.6 CDTI 136 320 DEN iyi çekmesi çok subjektif zaten vw ciler heryerde sadece 0-100 bakıp deneyip yorum yapıyosunuz bide 4. 5 viteste roll yapsaydınız 80-120 mesela 100 den sonra 180 kadar çıksaydınız ardaki fark uçurum olur 1.2 TSI ile astranın kasası ağır zaten sedan olanı 1.2 TSI 0-100 DE geri bırakıyor

Kusura bakmayın ama ne astrayla ne de golfle 0-100 denemedik. Normal şehir içi sürüşte hafif tırmanmalarda golf gaza daha net ve hızlı tepkiler veriyordu
    Dediğim gibi 1.3 cdti ile kıyaslasam muhtemelen çok farklı hissederdim
    1.6 cdti da benim dikkatimi çeken 1.3 teki tork patlaması yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: the_CRIMINAL

Astra stıll paketle : 70.000 / Leon : plus paket + 18" jant : 62.000 tl fiyat aldım

Leon un TSI motoru tasarruflu bu sebeple yakıt , yıllık km v.s detaylarına girmiyorum.

Konu tamamen konfor , malzeme iç /dış , güvenlik , yani genel anlamda Kalıte

Bu farkı vermeye değer mi ?

Madem yakıt falan önemli değil, karşılaştırmayı niye Astra 1.4T ile yapmıyorsunuz?

Astra 1.4T + stil paketi 58.000 liraya kadar alabilirsiniz.. Leon'a 4.000 TL fark vermeye gerek var mı?

• Arkadaş bahsedilen araba astra hala kasa değişiminden bahsediliyor bu arabanın g kasası sıfır olarak çıksın bu ülkede gene satılır, kalite olarak konuşmuyorum ancak bu araba bu ülkede tutuluyor bu kadar basit, Leon arabanın bu arabaya rakip olması çok uzak bir ihtimal sadece performans meraklıları tercih eder, Opel ezikliğimizi atalım artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 10 Haziran 2014; 9:16:23 >
  • Performansı, ikinci eli vs. geçtim; Astra ile Leon'un konsollarına bakınca bile karar vermeniz gerekiyor
  • yol tutuşunda leon diyenler bilmedenmi konuşuyorlar astranın g kasası bile leondan iyi yol tutuşu var astra bu konuda ün yapmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

Astra stıll paketle : 70.000 / Leon : plus paket + 18" jant : 62.000 tl fiyat aldım

Leon un TSI motoru tasarruflu bu sebeple yakıt , yıllık km v.s detaylarına girmiyorum.

Madem yakıt falan önemli değil, karşılaştırmayı niye Astra 1.4T ile yapmıyorsunuz?

Astra 1.4T + stil paketi 58.000 liraya kadar alabilirsiniz.. Leon'a 4.000 TL fark vermeye gerek var mı?

Öneriniz çok mantıklı , evet önemli değil ama , benzinli motor tercih edeceksem yakıtı içmesin , Astranın turbo motorunun çok yakdığını duymuştum
    şehir içi 9-10 lt ler yüksek gibi.

• the_CRIMINAL kullanıcısına yanıt
    18 jantlara kışlık lastik alırsanız moraliniz bozulur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

Öneriniz çok mantıklı , evet önemli değil ama , benzinli motor tercih edeceksem yakıtı içmesin , Astranın turbo motorunun çok yakdığını duymuştum
    şehir içi 9-10 lt ler yüksek gibi.

Hocam Leon'un motorunun çok daha az yakacağını mı sanıyorsunuz?

Birebir aynı sartlarda kullanılan 2 araç arasinda yarim litre ya oynar ya oynamaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.