Şimdi Ara

Astra H 1.3CDTİ vs Megane3 1.5dci (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rallier_61

Oyle bir vites oranlari var ki bizdeki symbollerde;
    2 de 90, 4 te 170 gördüm diyorum, kimse inanmiyor..
    Sen dizelsin, vti vtech gibi vites orani neyine
    Bu oranlarla yurumemesi gerekiyor zaten
    1000 devirde kaldirayim, devirsiz gideyim derseniz, zangir zangir ediyor, 2000e kadar gaza basmaniz kifayetsiz
    Bu arada energy dci degil diye biliyorum bizimkiler, startstop oluyor energylerde.. dyno verileri farkli olabilir

Son kasa symbollerde hakikaten enteresan bir vites var. Araçla uzun yol yaptım, sonrasında söylediğim tek şey "şanzımanı iyi yapmışlar ama" 5. vites, 110 ile giderken 2000 devirin altında kalıyor araç. 2008 megane 110 ile gidince bağırıyordu.

• 42000 tl ve astra h yuh!

Astrayla kiyaslanirsa megane 2 kiyaslanir.

Megane 3 yeni platformdur ve astra h dan genel anlamda daha iyi bir aractir. ozellikle motoru cok daha basarilidir.

Astra nin yol tutusu daha iyidir. Ama anlatildigi kadar da iyi degildir.

Megane daha konforlu ve sessizdir.

42000 lira astra h a asla verilmez.

Not: eski 2 yillik astra h kullanicisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorsaD

Yorum bırakan arkadaşlara çok teşekkür ederim Megane'a yöneldik.

C4'ün ve ceed'in ikinci el zayıflığı yüzünden bakmamıştım.

47bin de en son 42 bin'e konfor paket 1.5dci exprsion bir araç bulduk ama araç 2012 model ve 3.sahibi imiş(!) arkadaş eğer al-satçı değilse haftaiçi bakmaya gideceğim

ESP'li bir megane olup olmadığını nasıl anlarız acaba bir de genişlik açısından H kasasadan daha mı geniştir?

Güzel seçim hayırlı uğurlu olsun hocam. Megane 3 birçok araçtan daha geniş :) Öndeki hatchback araç girmiş bende girerim dediğim yerlere girmekte zorlanıyordum bazen, en olarak ise öndeki araca göre yanları dışarda kalabiliyor :) Bir de bir bagaj var megane 3'te yayla gibi maşallah. Abi bu arada hatchback falan değil diyenleri görmüştüm benim aracın bagajına sığan şeyleri görünce

• 2011 53binde megane3 alındı
    Yardımcı olan arkdaşlara teşekkür ederim
    şuan çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Esp sadece edc şanzımanlı modellerde ve privilege donanımlı olupta bixenon farlı olan araçlarda var.

Ve değil veya

• Hayırlı olsun iyi bir seçim yaptınız. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

quote:

Esp sadece edc şanzımanlı modellerde ve privilege donanımlı olupta bixenon farlı olan araçlarda var.

Ve değil veya

İkisininde de olduğu için ve dedim, ne fark ediyor Allah aşkına? İnsanlar bilgiyi alıyor mu alıyor. Hata düzeltmek için post kasıyorsunuz...

• quote:

2011 53binde megane3 alındı
    Yardımcı olan arkdaşlara teşekkür ederim
    şuan çok memnunum

üstad biz de magane 3 dci arıyoruz.. hatta otomatik.. siz kaça aldınız?
  • Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanırsınız umarım. Ben de araç bakıyorum bu aralar, piyasa hakkında fikir edinmek adına soruyorum; sakıncası yoksa aracınızın donanımı ve ne kadara aldığınızı paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

quote:

Ve değil veya

İkisininde de olduğu için ve dedim, ne fark ediyor Allah aşkına? İnsanlar bilgiyi alıyor mu alıyor. Hata düzeltmek için post kasıyorsunuz...

Pardon

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

105lik benim arkadasin 2011 megane3 6 ileri; garip bir sekilde 1750 devir altindayken, sollamaya cikip sağlaniyorsunuz onunuzdeki araca, gaza basinca 3 saniye sonra basliyor devirlenmeye.. yani 6 vitesi devirsiz devirsiz kullanıp ekonomi yapayim derseniz, altlarda ölüyor motor..deviri verince tozutuyor ama, rampa yukari catur cutur vites yukseltip hizlaniyorsunuz oranlar kisa; keyifli, vitesle haşır neşir olmayi sevenler icin..

renonun ilginc bir motor gamı var; 90lik motorlarda kimisinin alt devirleri canli, kimisinin üst ( mesela motor kodlari farkli benim kangoodaki 90lik dci alt devirde kopek gibi, ayni gucteki symbolde çay demliyorsunuz o devirlerde)

110luklar belli bir yildan sonra dpfli olarak geldi, onlarin altlar daha canli diye biliyorum..

1 depoyla 1100 km yapiyor cevre yolundan hergun 80km işe git-gel yapip, giselerde trafiğe girince (not: depo 60 litre)

oranlar kısa ise vitesle daha az ellenir, vitesle haşır neşir olacak uzun oranlı araba almalı

• birincisi Astra H Megane 3'ün emsali değil. kasa farkı var arada ikincisi Megane, Astra ile kıyaslanacak bir araç değil. üçüncüsü Astra J Megane 3'ü konfor anlamında yerden yere vurur üstüne 1 sigara yakıp dolunayı izler. Ancak 1.3 CDTİ ile 1.5 DCİ kıyaslamasında 1.5 DCİ daha tatminkar olacaktır. ama kimse bana gelipte megane 3 daha konforlu daha elit bir araç demesin iyi forumlar.

Edit: Arkadaş Megane 3 tercih etmiş Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun. güzel araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tankir -- 6 Ağustos 2015; 0:09:31 >
  • Astra 1.6 cdti olsa astra derdim. Ancak bu durumda geriye bir tek 1.5 dci kaliyor. Sirf motoru icin megan diyorum.

• techaddict T kullanıcısına yanıt
    Sağolun arkadaşlar siz de icinize yatan bir arac bulursunuz inş

Tanıdıktan 105 lik 6 ileri 53 binde
    4 lastik ve akü yeni bakım yeni
    2.sahibinden 41,750 ye aldım aslında

2010 85 lik expressionunu 41,500 e konusmustum arac daha 42 bindeydi ama konfor paket sunrofluydu ama terclhi 2011 modeli olandan kullandık

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Astra 1.6 cdti olsa astra derdim. Ancak bu durumda geriye bir tek 1.5 dci kaliyor. Sirf motoru icin megan diyorum.

astra 1.3 cdti edition plus için bayiden 60.500 fiyat aldım ama sıfırda istemedigim icin almadim j kasanın son serisi belkide 3-4 yıla 65-66 dan piyasa bôyle devam ederse satılır

• quote:

Orijinalden alıntı: tankir

birincisi Astra H Megane 3'ün emsali değil. kasa farkı var arada ikincisi Megane, Astra ile kıyaslanacak bir araç değil. üçüncüsü Astra J Megane 3'ü konfor anlamında yerden yere vurur üstüne 1 sigara yakıp dolunayı izler. Ancak 1.3 CDTİ ile 1.5 DCİ kıyaslamasında 1.5 DCİ daha tatminkar olacaktır. ama kimse bana gelipte megane 3 daha konforlu daha elit bir araç demesin iyi forumlar.

Edit: Arkadaş Megane 3 tercih etmiş Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun. güzel araç.

Kardeşim 2.elde bütçem bu iki araç arasında kaldığiı için başliğı böyle attım

ikisi de c sınıfında ülkenizde peynir ekmek gibi satılan araçlar

Sağol Teşekkür ederim

• Ne kadar iyi olsada o motoru için astra almazdım. 1.3 eşşek değil Eşşeoğolleşşek. Tamam sert kemikli megane dan bi tık üstte bi araç kullandığınızı hissediyosunuz ama motor işte. Adamın biri video koymuş astra fan boylarından beyni gelişmemiş olan bi arkadaşımız 200 yapmış 1.3 gitmiyo diyen arkadaşlara gelsin demiş. Bende broadwayda 200 yapıyo onu napıcaz dedim guruptan atıcaklardı beni.

Renault her ne kadar eleştirilsede tam şehiriçi otomobili manevra kabiliyeti olsun yakıtı olsun mekanik sorunsuzluğu olsun. Kesinlikle megane 3 diyorum.
  • Kesinlikle haklısın Astra H yerine ben de megane 3'ü tercih ederdim güzel tercih benim yazdıklarımı yanlış anlama megane 3 de güzel arabadır. Allah sağlık sıhhat versin. Kazasız sürmek nasip etsin.
  • Rallyman kullanıcısına yanıt
    Evet 1.3 CDTİ biraz hantal olabilir ama öyle yerlerden yerlere vurmak biraz acımasızca olmuş :) o adamlarda sonuçta para veriyorlar bu arabalara ayaklarını yerden kesiyor mallarına kötü demezler sonuçta. ancak astra ister 1.3 ister 1.0 motor olsun konfor anlamında yıldızları hak ediyor. motoru biraz hantal o kadar. o da yeter de artar bile sanki 150 ile mi gidiyoruz sürekli ben şahsen 100km/h yi nadir geçerim.
  • quote:

Sağolun arkadaşlar siz de icinize yatan bir arac bulursunuz inş

Tanıdıktan 105 lik 6 ileri 53 binde
    4 lastik ve akü yeni bakım yeni
    2.sahibinden 41,750 ye aldım aslında

2010 85 lik expressionunu 41,500 e konusmustum arac daha 42 bindeydi ama konfor paket sunrofluydu ama terclhi 2011 modeli olandan kullandık

Expression + konfor paketli mi aldığınız araç?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.