Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dtdt000

Merhabalar.2012 veya 2013 astra classic hb easytronic almayı düşünüyorum.Aklıma takılan iki durum var.Birincisi yakıt tüketimi ( benzin fiyatları malum) ikinsici easytronic şanzıman sıkıntıları.Bu konularda görüşlerinizi almak istiyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

Mrb, otomatik alma zorunluluğunuz yoksa manueli öneririm. Yakıt olarak LPG ile faz üzmüyor (2012 model haziran ayında sıfır alındı 15.000 km civarında şu an ve ortalama tüketim 7-7.5 arasında). Ama vites geçişleri falan beni hiç memnun etmiyor. Almadan önce muhakkak test sürüşü yapın öyle alın.
  • quote:

Merhabalar.2012 veya 2013 astra classic hb easytronic almayı düşünüyorum.Aklıma takılan iki durum var.Birincisi yakıt tüketimi ( benzin fiyatları malum) ikinsici easytronic şanzıman sıkıntıları.Bu konularda görüşlerinizi almak istiyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

ben 4 ay önce almak üzereydim ama yakıt tüketiminin fazla ouşu 9-10 lt, lpg uyumsuzluğu yüzünden almadım. easytronic hakkında pek bilgim yok ben manuel bakmıştım ama easytronic'in sorunlu olduğunu yazan kullanıcı yorumları okudum.
  • Siz de easytronic var yanlış anlamadıysam.LPG taktırınca garanti kapsamından çıkmadı mı ? Vites geçişleri dışında sorun verdi mi acaba şanzıman? Teşekkürler şimdiden hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scan

quote:

Mrb, otomatik alma zorunluluğunuz yoksa manueli öneririm. Yakıt olarak LPG ile faz üzmüyor (2012 model haziran ayında sıfır alındı 15.000 km civarında şu an ve ortalama tüketim 7-7.5 arasında). Ama vites geçişleri falan beni hiç memnun etmiyor. Almadan önce muhakkak test sürüşü yapın öyle alın.

Siz de easytronic var yanlış anlamadıysam.LPG taktırınca garanti kapsamından çıkmadı mı ? Vites geçişleri dışında sorun verdi mi acaba şanzıman? Teşekkürler şimdiden hocam.

• quote:

Siz de easytronic var yanlış anlamadıysam.LPG taktırınca garanti kapsamından çıkmadı mı ? Vites geçişleri dışında sorun verdi mi acaba şanzıman? Teşekkürler şimdiden hocam.

Merhaba landi renzo lpg takildi motor garantisini landi renzo veriyor servis de bunu kabul ediyor aracin garantisi bozulmuyor. Sanzumanla ilgili bir sorun yasamadik ama dedigim gibi cok konforlu bir sanzuman degil. Tabiki bu kendi gorusum muhakkak test edin almadan once.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opelin easytronik şanzumanı teknoloji olarak günümüz yarı otomatiklerine göre hayli geridedir, vites geçişleri hissedilir ve sorunda yaratır çünkü yanlış bilmiyorsam 2004 teknolojisi ile üretiliyor halada aynı, 2. el alacaksanız alınabilir ama sıfır araçta o şanzıman bu yılda hiç mantıklı değil bence, bu arada bende kullanıcısıyım piyasadakiler kesinlikle daha iyi.
  • 2005 model civarı benzinli otomatik astralara bakmaya başladım. En fazla 25 bin civarı verebilirim. Kullanıcıları olarak bu paralara önerirmisiniz, yada başka alternatiflere mi bakayım ?

Alıp elimde kalmasını istemem, yada sürekli sanayine gitmek vs, cok yol da yapacağımı sanmıyorum ama illaki LPG taktırırım. Not: (Karadeniz de kullanılacak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

Orijinalden alıntı: muratp87

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba,

ekim ayında astra sedan aracımı aldım. o günden bu güne 7000km yaptım bc2 tüm yol ortalamam 7lt, depo doldurduğumda sıfırladığım bc1 kış şartları sebebiyle 6.8-7,1 arası değişiyor. uzun yolda cc sağolsun 5.2'leri gördüm 100km sabit hızda eskişehir-istanbul arası...

aracımdan çok memnunum. bir defa tekerini patlatmıştım yama yapıp yoluma devam ettim. ancak şimdi 120km hızdan sonra aracın direksiyonu titriyor. sizdede bu tür bi problem var mı? yoksa benim aracın rot-balansımı bozuldu?

Hocam aracınız benzinli midir?
    benim araçta bu ortalamaları hala göremedimde.
    Gerçi ben daha 470 km yaptım belki ondan olabilir. Birde sürekli kısa mesafe gidip aracı durduruyorum. Rodaj diyede bir olay var, belki bundan dolayı tüketimim yüksek (12 lt )

aracım benzinli. aldığımda beri yakıtı aynı 7-6,5 arasında dolanıyor. sıfır km almıştım. herkesin sürüşüne göre aracın yakıt tüketimi değişiyor. ortalama hızım da 40 km...

akşam baktım aracın verileri şu şekilde,
    alınan yol 480 KM yaklaşık ve ortalama tüketim 11,8 LT.
    ordalama hız 18 km
    hızı arttırabilirsem tüketimimi düşer sanırım.

bu tüketim muazzam değil mi ? yani hızı arttırsanız bile 9,5 lt'nin altına zor düşer. seat bile yeni leonda 5,9 şehiriçi tüketimi(fabrika verisi) olan 1,2 lt motor kullanarak, ürün çeşitliliği sağlıyor ayrıca bu motor performans olarak da tatmin edici(0-100 km 10 sn). opelin özelikle classic 3 ve yeni astrada tasarrufa yönelik hiç motor seçeneği yok. sadece 1,3 dizel motor var o da sanırım fiat'a ait ve performans olarak sıkıntılı.

yakın zamanda aracın bc menüsünün fotoğrafını koyarım... tüketim olarak mükemmel bir araç... bu değer biraz da teknikle alakalı desem çok abartmış olmam herhalde. ben beylikdüzünde oturuyorum, işyerim yenibosnada. arası 20km. servisi kaçırdığım zaman, ki haftada 1-2 sefer oluyor bu, arabayla işe gidiyorum. buranın sabah trafiğini bilen bilir. bu yola rağmen 35-40km ortalama hızım ve 7lt tüketimim var. ayağınızı frene koymadan araç sürmeye çalışın. yani hızınızı öyle ayarlayın ki, frene basma gereği duymadan sürüş koşullarını sürdürün. olabildiğince cruse control kullanmaya çalışın. sabit hız her zaman tüketimi azaltır. boş viteste asla kullanmayın. araç tekerleri motoru çevirmeye başlayınca tüketim anında sıfırlanıyor çünkü. halbuki vitesi boşa alsanız 3-4lt/100km gösterdiği zaman oluyor. istanbulda yaşayanlar için söylüyorum; yanyolları keşfedin. yenibosnadan beylikdüzüne dönerken asla avcılarda e5'i kullanmam mesela. yolu belki 500m uzatıyorum ama gidip küçükçekmece gölünün oradan dolanıp avcılara çıkıyorum ve asla trafikte beklemiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba,

ekim ayında astra sedan aracımı aldım. o günden bu güne 7000km yaptım bc2 tüm yol ortalamam 7lt, depo doldurduğumda sıfırladığım bc1 kış şartları sebebiyle 6.8-7,1 arası değişiyor. uzun yolda cc sağolsun 5.2'leri gördüm 100km sabit hızda eskişehir-istanbul arası...

aracımdan çok memnunum. bir defa tekerini patlatmıştım yama yapıp yoluma devam ettim. ancak şimdi 120km hızdan sonra aracın direksiyonu titriyor. sizdede bu tür bi problem var mı? yoksa benim aracın rot-balansımı bozuldu?

Hocam aracınız benzinli midir?
    benim araçta bu ortalamaları hala göremedimde.
    Gerçi ben daha 470 km yaptım belki ondan olabilir. Birde sürekli kısa mesafe gidip aracı durduruyorum. Rodaj diyede bir olay var, belki bundan dolayı tüketimim yüksek (12 lt )

aracım benzinli. aldığımda beri yakıtı aynı 7-6,5 arasında dolanıyor. sıfır km almıştım. herkesin sürüşüne göre aracın yakıt tüketimi değişiyor. ortalama hızım da 40 km...

akşam baktım aracın verileri şu şekilde,
    alınan yol 480 KM yaklaşık ve ortalama tüketim 11,8 LT.
    ordalama hız 18 km
    hızı arttırabilirsem tüketimimi düşer sanırım.

bu tüketim muazzam değil mi ? yani hızı arttırsanız bile 9,5 lt'nin altına zor düşer. seat bile yeni leonda 5,9 şehiriçi tüketimi(fabrika verisi) olan 1,2 lt motor kullanarak, ürün çeşitliliği sağlıyor ayrıca bu motor performans olarak da tatmin edici(0-100 km 10 sn). opelin özelikle classic 3 ve yeni astrada tasarrufa yönelik hiç motor seçeneği yok. sadece 1,3 dizel motor var o da sanırım fiat'a ait ve performans olarak sıkıntılı.

yakın zamanda aracın bc menüsünün fotoğrafını koyarım... tüketim olarak mükemmel bir araç... bu değer biraz da teknikle alakalı desem çok abartmış olmam herhalde. ben beylikdüzünde oturuyorum, işyerim yenibosnada. arası 20km. servisi kaçırdığım zaman, ki haftada 1-2 sefer oluyor bu, arabayla işe gidiyorum. buranın sabah trafiğini bilen bilir. bu yola rağmen 35-40km ortalama hızım ve 7lt tüketimim var. ayağınızı frene koymadan araç sürmeye çalışın. yani hızınızı öyle ayarlayın ki, frene basma gereği duymadan sürüş koşullarını sürdürün. olabildiğince cruse control kullanmaya çalışın. sabit hız her zaman tüketimi azaltır. boş viteste asla kullanmayın. araç tekerleri motoru çevirmeye başlayınca tüketim anında sıfırlanıyor çünkü. halbuki vitesi boşa alsanız 3-4lt/100km gösterdiği zaman oluyor. istanbulda yaşayanlar için söylüyorum; yanyolları keşfedin. yenibosnadan beylikdüzüne dönerken asla avcılarda e5'i kullanmam mesela. yolu belki 500m uzatıyorum ama gidip küçükçekmece gölünün oradan dolanıp avcılara çıkıyorum ve asla trafikte beklemiyorum.

Arkadaşın dediği gibi sürüş ve güzergah çok önemli yakıt tüketimi için. Mesela 4. ve 5. vitesler oldukça ekonomik önceki viteslere göre, ben olabildiğince 2000 devirin altına inmeden en az 4.viteste tutmaya çalışıyorum aracı. Güç gerekince 3. vitese düşüyorum, sorun olmuyor. Birçok kişi sık vites değiştirmemek için araba bağırana kadar aynı viteste tutuyor, bu da tüketimi çok arttıran etkenlerden. Tabi 4. viteste tutmak için de 50 ve üstü bir hıza çıkabiliyor olmanız gerekiyor. İstanbulda tüketimim yüksek diyen insanlar çoğunlukla bu hızları göremedikleri ve daha çok 2. ve 3. viteslerde sürdükleri için tüketimleri oldukça artıyor.

Saygılar.

• Merhabalar, geçen hafta bende astra classic HB konfor paket aldım 0 km ve 2012 model. bayinin elinde 1 adet kalmış siyah. vergi ve sigorta dahil 36000 e olur dedi, daha da indirim yapmadı. Anlaştık aldık. Araba genel olarak güzel alman malı olduğunu belli ediyor. başka bir şehirdeki bayiden aldım ve getirirken 400 km yol yaptım ş.arası, ortalama 6.8 litre yaktı ve şu an 450 kmde.
    Kullananlara bir sorum olacak motor sıcaklığını öğrenmek için gizli menü varmış settings tuşuna basılı tutmak gerekiyormuş, ben baslılı tutuyorum baya bi, teyp açıkken kapalıyken denedim ama girmedi o menüye, acaba başka birşeymi yapmak gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: travian12

Merhabalar, geçen hafta bende astra classic HB konfor paket aldım 0 km ve 2012 model. bayinin elinde 1 adet kalmış siyah. vergi ve sigorta dahil 36000 e olur dedi, daha da indirim yapmadı. Anlaştık aldık. Araba genel olarak güzel alman malı olduğunu belli ediyor. başka bir şehirdeki bayiden aldım ve getirirken 400 km yol yaptım ş.arası, ortalama 6.8 litre yaktı ve şu an 450 kmde.
    Kullananlara bir sorum olacak motor sıcaklığını öğrenmek için gizli menü varmış settings tuşuna basılı tutmak gerekiyormuş, ben baslılı tutuyorum baya bi, teyp açıkken kapalıyken denedim ama girmedi o menüye, acaba başka birşeymi yapmak gerekiyor?

hayırlı olsun araçın Allah kaza bela vermesin.
    settings tuşuna dıt sesi gelene kadar basılı tut, dıt sesi geldikten sonra BC tuşuna basarak ilerlemeye başla menüye girersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: çağlar_01

hayırlı olsun araçın Allah kaza bela vermesin.
    settings tuşuna dıt sesi gelene kadar basılı tut, dıt sesi geldikten sonra BC tuşuna basarak ilerlemeye başla menüye girersin.

Sağolasın hocam, cümlemize. Bir de dediğin gibi deneyeyim.
  • otomatik yeni astra almayı düşünüyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum bu konuda
  • quote:

quote:

Merhaba landi renzo lpg takildi motor garantisini landi renzo veriyor servis de bunu kabul ediyor aracin garantisi bozulmuyor. Sanzumanla ilgili bir sorun yasamadik ama dedigim gibi cok konforlu bir sanzuman degil. Tabiki bu kendi gorusum muhakkak test edin almadan once.

Merhabalar bendede classıc var . Yakıtı cok gıbı benım ekonomımı asıyor. tupten sonra kac kurus yakıyor acaba bırde atmosferık motor oldugu ıcın A kod lu . subap erıtme sorunu oluyormus . bu konuda bılgı almak ıstıyorum . tupe uyumsuz dıye bılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pulak

quote:

quote:

Merhabalar bendede classıc var . Yakıtı cok gıbı benım ekonomımı asıyor. tupten sonra kac kurus yakıyor acaba bırde atmosferık motor oldugu ıcın A kod lu . subap erıtme sorunu oluyormus . bu konuda bılgı almak ıstıyorum . tupe uyumsuz dıye bılıyorum.

Merhaba yaklaşık 26-27 kuruş yakıyor ama karışık tüketim bu (çoğunluğu uzunyol diyebilirim). Tabi kullanım tarzı ile alakalı. Sanırım yağlamalı sistem diye geçiyor. subap eritme sorunu yok şimdilik. 20 bin km oldu. Servise bi danışın onlar sizi yönlendirir.

• 5 yaşında Astra H 1.6 65bin km. Hem periyodik bakım hem triger değişimi yapılacak. Bugüne kadar hep yetkili servise götürmüştüm ama bu seferki 1000 lirayı geçeceği için bir bilene sorayım dedim. Yetkili mi olsun Özel mi? Servis ile ilgili önerileriniz olursa da çok sevinirim, Ankara'dayım.
  • Arkadaşlar bugun 40 tl benzin aldım fakat yol bilgisayarındaki menzilde bir değişme olmadı bu bir sorun mudur nasıl halledebilirim?Teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar bugun 40 tl benzin aldım fakat yol bilgisayarındaki menzilde bir değişme olmadı bu bir sorun mudur nasıl halledebilirim?Teşekkürler.

biraz surdukten sonra duzelir. malum 40 tl ye kac litre benzin alinabildigi ortada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra hb 2006 1.6 benzin +lpg twinport kullanmaktayım. yağ değişim zamanı geldi de. hangi yağ uygun aracıma.hangi yağı kullanayım? ayrıca bor katkısı denemeyi düşünüyorum. sizin fikriniz nedir.???
  • mrb arkadaşlar 2011 model astra hb benzinli aracım var 2. sene bakımını yaptırtmam gerekiyor,kaskosu ve trafik sigortasıda yenilenecek.yakın zamanda yaptıran arkadaşlar varsa fiyat verebilirlermi acaba fikir olması açısından?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.