Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakıyorumda konu burada çok hızlı ilerliyor :) neyse geçen gün 2011 model astramın 2.senelik bakımını,kaskosunu,sigortasını yaptırdım ilgilenen arkadaşlar için yazayım dedim.kaskoyu groupama dan yaptırdım 660tl,trafik sigortası aksigorta 161 tl ve 2.sene bakımı 400 tl ye mal oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

bakıyorumda konu burada çok hızlı ilerliyor :) neyse geçen gün 2011 model astramın 2.senelik bakımını,kaskosunu,sigortasını yaptırdım ilgilenen arkadaşlar için yazayım dedim.kaskoyu groupama dan yaptırdım 660tl,trafik sigortası aksigorta 161 tl ve 2.sene bakımı 400 tl ye mal oldu

Şehir neresi hocam sigorta çok uygunmuş zira izmirde taban fiyat 205 tl.full indirimim var hasarsızlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

bakıyorumda konu burada çok hızlı ilerliyor :) neyse geçen gün 2011 model astramın 2.senelik bakımını,kaskosunu,sigortasını yaptırdım ilgilenen arkadaşlar için yazayım dedim.kaskoyu groupama dan yaptırdım 660tl,trafik sigortası aksigorta 161 tl ve 2.sene bakımı 400 tl ye mal oldu

Şehir neresi hocam sigorta çok uygunmuş zira izmirde taban fiyat 205 tl.full indirimim var hasarsızlık.

Tekirdağlıyım hocam şaşırdım bende daha çok bekliyordum

• Hocam bende 2010 1.6 115 hb sahibiyim arabama brc lpg taktirdim simdilik sorun yok ariza lambasi da yanmiyor çekişte çok fark yok kullandikca ayrintilari paylaşabilirim.

• 2012 astra h için hangi yağı önerirsiniz,

ankaradayım

birde yağ ve yağ filtresini dışarıda değiştirirsek garanti dışı kalır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 20 Ağustos 2013; 19:35:53 >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Selam, yağ sorusu ile ilgili olarak:

Aracınızın kitapçığında hangi yağların önerildiğini (viskozite olarak) bulabilirsiniz.
    Genelde 5W30 yada 5W40 konuyor diye biliyorum.

Opel kendi araçları için dexos2 standartına sahip yağları öneriyor.
    GM'in keni yağları doğal olarak bu standartı destekliyor. (Türkiye de satılan yağlar Petrol ofisi tarafından üretiliyor, tam sentetik DEĞİL)
    Castrol Edge FST 5W-40 (Tam sentetik ve dexos2 ye sahip)
    Castrol Edge 5W-30 (Tam sentetik ve dexos2 ye sahip DEĞİL)
    Mobil 1 ESP 5W-30(Tam sentetik ve dexos2 ye sahip DEĞİL)

En çok önerilen yağ Mobil ve Castrol'dür.

Ayrıca, yağ ve yağ filtresini dışarıda değiştirirseniz garanti biter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fox

Aracınızın kitapçığında hangi yağların önerildiğini (viskozite olarak) bulabilirsiniz.

GM'in keni yağları doğal olarak bu standartı destekliyor. (Türkiye de satılan yağlar Petrol ofisi tarafından üretiliyor, tam sentetik DEĞİL)

ilk bakıma 4 ay kaldı dokunmayım o zaman :)

yağ filtresindende garanti bitiyor ne kadar vahim bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Garanti bitmez, merak etmeyin. Yalnız buna niye ihtiyaç duyuyorsunuz en azından ilk bakımı yetkili serviste yapılsın ki, arabanın bir kaydı olsun. İlerde satarken lazım olur.

Orjinal parçalarla değişim yaparsanız (hava, yağ filtresi, polen filtresi, vs.) hiçbir şey olmaz servis anlamaz bile zaten. Anlasa da, garanti bitmez. En fazla şunu diyebilir, "yağını dışarda değişmişsiniz. Bundan kaynaklanabilecek arızaları garanti kapsamına dahil etmem" Ama karoserin, elektronik aksamın, vs.'nin garantisi devam eder.
    Lpg montajında uygulanan motorun garanti kapsamı dışında bırakılması gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

quote:

Garanti bitmez, merak etmeyin. Yalnız buna niye ihtiyaç duyuyorsunuz en azından ilk bakımı yetkili serviste yapılsın ki, arabanın bir kaydı olsun. İlerde satarken lazım olur.

Orjinal parçalarla değişim yaparsanız (hava, yağ filtresi, polen filtresi, vs.) hiçbir şey olmaz servis anlamaz bile zaten. Anlasa da, garanti bitmez. En fazla şunu diyebilir, "yağını dışarda değişmişsiniz. Bundan kaynaklanabilecek arızaları garanti kapsamına dahil etmem" Ama karoserin, elektronik aksamın, vs.'nin garantisi devam eder.

ilk 5000de rodajdan dolayı bi yağ değişimi yapılsa iyi olur diyorlardı o nedenle düşündüm ama gereksiz olacak sanırım.

• Aslında iyi olur ama çok km yapmıyorsunuz belli ki. Zaten ilk sene bakımına 4 ay kalmışsa, o zaman değişirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

quote:

ilk 5000de rodajdan dolayı bi yağ değişimi yapılsa iyi olur diyorlardı o nedenle düşündüm ama gereksiz olacak sanırım.

Aracım 2011 astra h temmuz 2011 trafiğe çıkışlı.ilk bakımını 2012 temmuzda 18000 km de yaptırdım yani fabrika yağı 18000 de değişti.serviste yağ seçimi imkanı olmadığından mecbur 10w-40 mobil1 yarı sentetik yağ doldurdular.aradan 1 kış geçti ben askerlik görevimi yerine getirmemden dolayı aracımı kışın kullanamadım yağı da kışın deneyemedim.Aracımı yatmasın diye enişteme depoda takoza aldırdım. Eniştem haftada bir yarım saat rolantide çalıştırıyordu bana sabah soğukta ilk çalıştırmada vuruntu tarzı sesler yaptığını söyledi.Bundan dolayı yağın km si dolmamasına rağmen 2013 temmuz ayında 28000 km de Mobil1 0w-40 tam sentetik yağ koydum(aracımın garantisi doldu) k&n kutu içi filtre GM orijinal yağ filtresi NGK iridium buji ile bambaşka bir araca sahip oldum diyebilirim.ve yakıtta çok önemli ki katkısız 95 oktan benzin kullanıyorum(TOTAL) aracımı zaman zaman motor ömrü için yüksek devirlerde (6500 RPM kesici) keyifle kullanıyorum ve memnunum.Opelin en sorunsuz motoruna sahibiz....

• Bende dün itibarı ile benzinli astra h ile aranıza katıldım.araç 43 km daha tüp yok.aracı getirip garaja koydum.az önce çalıştırayım dedi motor çok gürültülü çalışıyor.fan sesine benzer yada saç kurutma makinasının çıkardığı sese benzer bir ses çıkartıyor rolantide motor soğuk iken.stop edincede fan pervanesine benzer bir sesle duruyor.açıkçası tedirgin oldum.moralim bozuldu gece gece.nedir bu.

• Merhaba bizde anne-babaya 0 km Astra H HB 1.6 115 hp essentia easytronic aldık.
    Merak ettiğim bir sorular var:
    1.Teknik özelllik olarak araçta HSA yokuş kalkış desteği var ve kitapçıkta "eğimli yolda ayağınızı frenden çeksenizde 2 saniye fren devam eder yazıyor" ama az bir eğimde ve otomatik modda aracı denediğimde, araç bariz kayıyor. Normal midir?
    2. Vites geçişleri, Toyota Corolla 4 ileri tam otomatiğe göre sarsıntılı geldi. Easytronic için olağan mıdır?
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    sayın clio. kesin olarak rahatsız edici bir ses geliyor ise direkt servise başvurup sorun. araç marş basmadan çnce ince tiz bir ses çıkartır bazı şeyler devreye giriyor diye. birde az hızlanınca bir ses çıkartır. esp devreye giriyor sanırım öyle birşey okumuştum tık diye bir ses. ama çalışır iken yada rolantide iken gürültülü bir ses çıkartmaması lazım. ben fan çalışınca anlıyorum mesela motorun sesi değişiyor bir miktar fakat sizde durduk yere motot soğuk iken rahatsız edici bir ses var ise hemen servise gösterin.
  • sayın olorinthewhite,

1 - HSA yokuş kalkış desteğini devreye sokmanız için frene sonuna kadar 1 kez basıp bırakmanız lazım. öyle devreye giriyor. dik rampalarda bu işi yapmaz iseniz kaydırır. kendisi devreye girmiyor yani. ayrıca çok az meyilli yerlerdede devreye girmez frene sonuna kadar bassanızda. belirli bir açıdan sonra devreye giriyor. ben bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

2 - vites geçişlerine alışmaz iseniz sarsıntı ve vuruntu yapar. normal düz vites mantığının aynısını debriyajsız olarak yapın. gazı verin belirli bir hıza ve devre ulaşınca ayağınızı gazdan hafif çekin. vites kendiliğinden değişir ve tekrar gaza basarsınız. bu şekilde ayağınızı alıştırınca hiç ses ve vuruntu yapmadığını göreceksiniz.

sıkışık trafikte ise ben otomatiği kullanmıyorum daha kolay oluyor. tavsiye ederim sizede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benchpress.

sayın olorinthewhite,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
    Kazasız sürüşler...
  • bu yol bilgisayarı nasıl okunur çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
     Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP

• Merhabalar,
    Nisan 2013 tarihinde 2013 model sıfır km. Opel Astra Classic Sedan 1.6 115HP EnjoyPlus donanım paketine sahip araç alarak Opel dünyasına katıldım.
    Yaklaşık 45 günlük marka ve model araştırması yaptıktan sonra(ancak bu süre zarfında incelediğim 5 farklı markaya ait modellerin hiçbirine test sürüşü yapmayarak), OPEL Astra Classic Sedan modelde karar kıldım.

Aracı alış hikayemiz de ilginçtir. Denizli ve yakın çevresinde yer alan bayilerden fiyat sorduğumuzda kampanyalı liste fiyatından ne yazık ki hiç indirim yapmadılar. Bir tanıdık vasıtasıyla babam Muğla Ermaş Otomotiv'den bir fiyat almış, ama ne fiyat. Meğerse satış yetkilisi arkadaş Classic HB fiyatı 36.000, Classic NB(Sedan kasadır bildiğiniz üzere) fiyatı 39.750 demiş. Ama babam HB-NB farkını anlamadığı için bana 36.000 rakamını telaffuz edince hemen gri renk bir aracı rezerve ettirelim ve kaporasını bugünden yatıralım dedim. Aldığım tarihte aracın kampanyalı satış fiyatı 39.880 TL idi.
    Kapora yatırmadan önce tekrar modeli teyit ettirmek istedim ve arkadaşı aradım. Telefonda kasanın HB olduğunu söyleyince nasıl hayal kırıklığına uğradım anlatamam.
    Neyse, oydu buydu derken, yanlış anlaşılma sonucu denilerek, arada da tanıdık olması hasebiyle trafik sigortası, plaka masrafları bayiden karşılanmak üzere 39.750 TL'ye aracı satın aldık. Liste fiyatını bildiğim için, çok da hediye babında birşeyler isteyemedim. Sadece güneşlik alabildim. Zaten araca istenebilecek aksesuar-donanım vb. aracın üzerinde standart geliyordu.

İlk şahsi aracımız olması dolayısıyla, ayrı bir seviyorum Astra'yı. Model araştırmalarım sırasında da bana en yakın otomobil olarak duruyordu, gerek donanım gerek görünüm gerekse işlevsellik olarak. Sonuçta bir aile arabası olarak satın aldık.

Aracımız trafiğe çıkışının 6. ayını doldurdu. İlk izlenimlerim gerçekten güçlü ve karakterli bir otomobil, tercihimde yanılmadığımı bu sürede görmüş oldum. Kullanım olarak gayet stabil, sürücüyü yormayan aksine sistemleriyle yardımcı olan, yolda kendisini hissettiren bir araba Astra. Şehiriçi dönüş manevraları başarılı, direksiyon sistemi ve tepkileri yerinde, ancak aracın boyundan dolayı tam tur dönüşlerde ve bazen geri manevralarda biraz sıkıntı yaratabiliyor. Malum aracın boyu 4,80 mt (Belki bu bana böyle geliyordur)

Benzinli bir motora göre 115 HP Türkiye şartları için gayet yeterli bana kalırsa ve araç motor ile tam uyumlu. Hızlanma-yavaşlama aksiyonları, aracın bu esnadaki dengesi gerçekten güzel. Vitesiniz uygunsa ve gaz pedalına sertçe bastığınızda ivmelenmeyi güzel hissediyorsunuz. Forumu biraz inceledim, bazı kişilerin tüp taktırdıklarını ve performansta bir kayıp yaşamadıklarını okudum. Ama ben aracımı orjinal olarak kullanmayı tercih ediyorum ve tüp taktırmayı düşünmüyorum.

Yumuşak/sert arası ama aracı koruyan bir sürüş stilim vardır, bu bakımdan araçtan tam performans almak amacıyla yolu gözeterek sürüş stilimi belirlerim. Yakıt olarak ilk sürüş ve 1000 km.lik rodaj zamanı 8,2 lt/100 km değerini gördüm. Efektif bir tüketim hesabı yapmadım, ancak şu anda BC 7,5 lt/100 km. değerini göstermektedir yaklaşık 35 kr/km gibi bir değer. 4780 km.lik mesafenin yaklaşık 350 km.si şehirdışı, kalanı şehiriçi kullanımdır. Bu bağlamda katalog verilerine göre tüketimimin normal olduğunu varsayıyorum. Ancak ilk fırsatta kümülatif yakıt tüketimine göre, reel sarfiyatı hesaplamak niyetindeyim.

Aksesuar-donanım beklentilerimi karşılıyor. Ön konsol ve göğüslük yerleşimi başarılı, tuşlar düğmeler kolay ulaşılabilir. ABS-Hava yastıkları-Elektronik klima-Hız sabitleyici-Yağmur sensörlü silecekler-Işığa duyarlı farlar ve sis farları belirgin ve değer katan özellikler. Yeni Astra sedan tercih etmememin sebebi, bu donanımlara sahip modelin en az 8-10 bin TL daha pahalı olması, ki bu kasa da dışarıdan bakıldığında gayet çekici ve ağır bir otomobil havasını yeterince veriyor kanımca.

İlk aşamada bahsetmek istediklerim bunlar. Aracımdan çok memnunum, henüz servis-bakım vb. başımı ağrıtacak masraflı olaylarla karşılaşmadım ama umuyorum ileriki zamanlarda bunlar karşıma problem olarak çıkmayacaktır.
    Son olarak, aracımın orjinalliğini bozmadan bazı kısımlara ekleme yapmak istiyorum. Mesela şu aralar renkli led far sistemleri ilgimi çekiyor. Özellikle beyaz renkli far sistemi taktırmak istiyorum, bu bağlamda Denizlili üyelerin konu hakkında önerilerini dinlemek isterim.

Herkese kazasız sürüşler diliyorum.

Astra H 1.6 115 HP

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

bu yol bilgisayarı nasıl okunur çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
     Astra H 1.6 115 HP Astra H 1.6 115 HP

Yol bilgisayarını pek kullanan yok galiba.

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Astra yol bilgisayarı(BC)nda 2 farklı kayıt tutuluyor. Genellikle kullanım amacı, her çıkılan yolculukta (menüdeki yazılarda trip olarak geçer) katedilen mesafeyi ve ortalama yakıt tüketimini belirlemektir. Böylece kullanıcıya aracını optimum şartlarda verimli kullanmasına imkan sağlar. Değerler sıfırlanmadığı sürece (reset) BC1 ve BC2 değerleri araç ilk yürümeye başladığı andan itibaren aynı değerlere sahiptir.
    Ekrandaki görüntülerden anladığım kadarıyla BC2, aracın ilk kontak açılıdığından itibaren kat ettiği mesafeyi gösteriyor. Bu süre zarfında 100 km.'de ortalama 7,5 lt yakıt tüketilmiş. Toplam tüketilen yakıt ise 40 lt.
    Yaklaşık 10 km sonra ise BC1 değeri sıfırlanmış ve ekranda 433 km yol alındığını gösteriyor. Bu süre zarfında ise toplam 29 lt yakıt tüketilmiş ve 100 km.'de ortalama 6,7 lt bir değer yakalanmış.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.