Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Basima gelen bir olayi anlatayim fikir sahibi olursunuz.
    2 haftadir araci kullanirken ugultu geliyordu motordan,ozellikle 1 den 2 ye atarken yapiyordu Bu sesi.sanayiye tanidik bir ustaya gosterdim sarj dinamosundan yapabilir arabayi kaldirip bakmamiz lazim dedi,tamam dedim.isyerine gidip aradim servisi ustaya anlattim durumu olamaz oyle sey falan dedi,agustosta 2
    send bakimini yaptirmistim,garantisi biteli 2 ay olmstu.ertesi gun gittim servise calustirdik motoru ses normal,yola ciktik ustayla duydu o da ayni sesi ses cikarmadi.kaldirdilar arabayi ve sarj dinamosu bilyesi degistirilmis arac duzeldi.normalde serviste tamir yokmus sarj dinamosu degidiyormus 2bin tl oldugu icin garanti karsilamadi.ustada tamir yoluna gitti mecburen soylediklerini yutmamak icin halletti sorunu.iscilik parasida vermedim,parcanin %70 ini onlar karsiladi 30 tlye mal oldu bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

bazen dediğiniz gibi geri vitese atınca gajjj diye bir ses geliyor. babam da bana laf ediyor bu sesi niye yapıyorsun diye. sanki ben yapıyorum eğer araç çalışmıyorsa ve bulunduğum yerden direk geriye hareket edeceksem geri vitese alıp ayağım debriyajda öyle çalıştırıyorum arabayı. Bu şekilde de hiç ses gelmiyor.

Arkadasim arac durmadan Geri vitese takarsan o sesi yapiyor,araci durdurduktan sonra tak Geri vitese ses cikmaz

Yok hocam. El freni cekili ikende bazen o sesi yapabiliyor.

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    Bende genelde yapmiyor dururken,bazen Geri vitese gecmiyor,depriyajdan ayagimi cekip tekrar basinca geciyor vitese.debriyaj ile Geri vites pek uyumlu calismiyor heralde :)

• Son cümlenize bir açıklama yapayım. Araç ilk çalıştırıldığında yol bilgisayarında okunan ortalama yakıt tüketimi değeri BC1'den okunan değerdir, BC2'yi uzun yola çıkıldığında sıfırlamak ve yakıt tüketimini ölçmek daha sağlıklı yorum yapmanızı sağlar. Çünkü BC1 değeri sıfırlandığı anda ortalama yakıt tüketiminin sıfırlandığını görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Son cümlenize bir açıklama yapayım. Araç ilk çalıştırıldığında yol bilgisayarında okunan ortalama yakıt tüketimi değeri BC1'den okunan değerdir, BC2'yi uzun yola çıkıldığında sıfırlamak ve yakıt tüketimini ölçmek daha sağlıklı yorum yapmanızı sağlar. Çünkü BC1 değeri sıfırlandığı anda ortalama yakıt tüketiminin sıfırlandığını görürsünüz.

Anlamadim arkadasim,bc1 I yola cikarken sifirliyorum,arac 1.kmde basliyor yakit degerini gostermeye.100km yol yaptiginda ortalamayi dogru gostermezmi diyorsun bc1 icin.ben zaten ortalama yakit degerini sifirlasin,100kmdeki ortalamayi bulsun diye sifirliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt059 -- 27 Kasım 2013; 10:54:08 >
  • Arkadaşlar lancer araştırırken bir arkadaş sayesinde h kasaya geldim

Ne dersiniz bu araç için yakıt tüketimi kronik sorunlar lpg uyumu hakkında...
    Lancer 1.6 kağıt üzerinde daha performanslı duruyor ama opelden eksikleri de bulunuyor.
    Sizlerin görüşleri de önemli...
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Ben de araba ihtiyacı hissettiğimde ilk bu aracı düşündüm. Sonra çevremde her kafadan bir ses çıktı, onu alma şunu al, Focus, Fiesta, Corsa, Aveo, i20 derken döndüm dolaştım yine Astra H kasada alma aşamasına geldim. Bence C sınıfında bu özellik ve fiyata çok iyi. Eski kasa olabilir ama Opel sonuçta, en başta markası güven veriyor. Ben fazla km yapmayacağım için benzinli kullanacağım, bakalım Aralık'ta kısmetse.

Genelde easytronic şanzımanı sorunlu, yokuşlarda bayılıyor deniyor. Ama okuduklarıma ve duyduklarıma göre şanzımanı yenilenmiş, sorunları giderilmiş. Doblo 1.3 dizel kullandım ben, onda da yokuşlarda bayılma vardı, azıcık daha gazı kökledin mi kalkardı. Ben pek sorun gibi görmüyorum bunu (başkası daha atak bir araç beklerse o başkası için sorun elbette).

Amcamda sedan H kasa 2010 model var. Her gün Kadıköy'den Osmanbey'e bu araçla işe gidip geliyor...Ne easytronic şanzımanda ne de başka yerinde hiç bir sorun çıkmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 28 Kasım 2013; 14:58:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tanseltan

quote:

Son cümlenize bir açıklama yapayım. Araç ilk çalıştırıldığında yol bilgisayarında okunan ortalama yakıt tüketimi değeri BC1'den okunan değerdir, BC2'yi uzun yola çıkıldığında sıfırlamak ve yakıt tüketimini ölçmek daha sağlıklı yorum yapmanızı sağlar. Çünkü BC1 değeri sıfırlandığı anda ortalama yakıt tüketiminin sıfırlandığını görürsünüz.

Anlamadim arkadasim,bc1 I yola cikarken sifirliyorum,arac 1.kmde basliyor yakit degerini gostermeye.100km yol yaptiginda ortalamayi dogru gostermezmi diyorsun bc1 icin.ben zaten ortalama yakit degerini sifirlasin,100kmdeki ortalamayi bulsun diye sifirliyorum

Tabiki de doğru değeri gösterir. Şöyle örnek vereyim:
    Uzun yola çıkarken BC1 değerini resetlediniz. Aracın ekranındaki ortalama yakıt tüketimi değeri --- şeklinde yazdı. Uzun yola çıktınız, mesela 80 km gittiniz. Ortalama 5,5 lt/100 km yazdı BC.
    Sonra 10 km lik mesafe boyunca şehiriçi ortalama 10 lt/100 km değeri ile seyrettiniz.
    80 km lik mesafede 5,5*80/100= 4,4 lt yakıt tüketirsiniz.
    10 km lik mesafede 10*10/100= 1 lt yakıt tüketirsiniz.
    90 km sonunda 5,4 lt yakıt tüketirsiniz ki, BC ekranında 5,4/90*100= 6 lt/100 km değerini okursunuz. Yani sizin uzun yolda yakaladığınız 5,5 lt/100 km tüketim değeri kontağı kapattığınızda 6 lt/100 km değerine çıkar, sanki aracınız her zaman bu tüketime sahipmiş gibi görünür.

Ama aracı aldığınızdan beri BC1 değerini sıfırlamazsanız, ilk kontak açılışından o güne kadar tüketilen toplam yakıtı, toplam km. yi, ortalama yakıt tüketimini ve ortalama hız değerlerini BC1'de doğru olarak okursunuz. Bunu demek istemiştim, biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir :)

• cliffsalih kullanıcısına yanıt
    Ben onu ayarliyorum hocam,uzun yolda kac Lt yakiyor,sehiricinde kac Lt yakiyor kontrol ediyorum devamli.arabanin masallahi var sehiricinde iciyor benzini 11-12 Lt banamisin demiyor :)

• Şehiriçi 1400 kglık bir yükle yaklaşık 7-7.4 lt yakıyorum ki, performans olarak tatmin edici bana kalırsa. İlk 3-4 ay gözüm sürekli ekrandaydı tüketimi kontrol ediyor kendimi ayarlamaya çalışıyordum. Artık araca alışınca (gaz tepkimesi-direksiyon-yavaşlama vb.) o kadar dikkat etmiyorum. Çünkü aracın ne yakacağını biliyorum :)
    Hep söylüyorum, yine söyleyebilirim. Aracımdan gayet memnunum :) Denizli için binilebilecek kalitede ve uygun fiyatlı bir model..
  • Selam arkadaşlar, benim de 2010 model 1.6 115 hp hb aracım var. Astrada fren balataları kaç km de değişiyor, benim 75000 oluyor, acaba bu bakımda değişirse fren balatası fiyatı ne kadar olur. Teşekkürler..
  • Konu yazısız kalmış..

Kışın gelmesiyle birlikte yazın 7 lt civarında seyreden yakıt tüketimim, 8 lt'ye yükseldi. Sürekli eğimli noktalara gidip-gelmek de etkili maalesef, vites düştükçe tüketim de ne yazık ki artıyor.
    Bahar gelse de, uzun yolculuklara çıkabilsek tekrar..
  • Geri vitese takmadan önce debriyaja bastıktan sonra 3 saniye beklemeniz lazım. Geri viteste senkromeç olmadığı için böyle yapılmalıymış. Kitapçıkta da yazıyor bu uyarı. Eğer beklemezseniz çoğu zaman dişli sesi geliyor zaten geri viteste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

Geri vitese takmadan önce debriyaja bastıktan sonra 3 saniye beklemeniz lazım. Geri viteste senkromeç olmadığı için böyle yapılmalıymış. Kitapçıkta da yazıyor bu uyarı. Eğer beklemezseniz çoğu zaman dişli sesi geliyor zaten geri viteste.

Tesekkurler usta. Dikkat edecem bundan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

Geri vitese takmadan önce debriyaja bastıktan sonra 3 saniye beklemeniz lazım. Geri viteste senkromeç olmadığı için böyle yapılmalıymış. Kitapçıkta da yazıyor bu uyarı. Eğer beklemezseniz çoğu zaman dişli sesi geliyor zaten geri viteste.

Eyvallah hocam bundan sonra dikkat ederim tesekkurler bilgi icin

• quote:

Şehiriçi 1400 kglık bir yükle yaklaşık 7-7.4 lt yakıyorum ki, performans olarak tatmin edici bana kalırsa. İlk 3-4 ay gözüm sürekli ekrandaydı tüketimi kontrol ediyor kendimi ayarlamaya çalışıyordum. Artık araca alışınca (gaz tepkimesi-direksiyon-yavaşlama vb.) o kadar dikkat etmiyorum. Çünkü aracın ne yakacağını biliyorum :)
    Hep söylüyorum, yine söyleyebilirim. Aracımdan gayet memnunum :) Denizli için binilebilecek kalitede ve uygun fiyatlı bir model..

Doğru söze ne DENİR ?
  • Hediye olarak 2013 model olanindan alinmis bana. Onceki arabam corolla 2004 idi corollanin tek ystunlugu motoru o kadar.

Yakit tuketimine vs nereden bakacagimi bulamadim en baz ve duz modeli?

• hadiye ???
    bana en son hediye bi nescafe kupası geldi ? : ))) şanslısınız...
  • karatepe kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de beklemezdim, arabayi ailem aldi bana aldiklari son hediye bir kac sene once 18 ime bastigim icin saat almak oldu. Babam beni disari cikardi arabadan esya alinacak diye iste ruhsati verdi ismim var ama ben hala saniyorum ki gecenlerde galeri ile isimiz olmustu isler kolaylassin diye eski arabayi -dacia logan ustume almisti ben sadece adima soyadima baktim e ne var iste gecenlerde yapmamis miydik ustume almayi dedim sonra lan kör dedi arabayı acti anahtari da bana atti bi baktim yepyeni bir araba gozum dolar gibi oldu yalan yok yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Hocam ben de beklemezdim, arabayi ailem aldi bana aldiklari son hediye bir kac sene once 18 ime bastigim icin saat almak oldu. Babam beni disari cikardi arabadan esya alinacak diye iste ruhsati verdi ismim var ama ben hala saniyorum ki gecenlerde galeri ile isimiz olmustu isler kolaylassin diye eski arabayi -dacia logan ustume almisti ben sadece adima soyadima baktim e ne var iste gecenlerde yapmamis miydik ustume almayi dedim sonra lan kör dedi arabayı acti anahtari da bana atti bi baktim yepyeni bir araba gozum dolar gibi oldu yalan yok yani.

cok iyi ya.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.