Şimdi Ara

astra h p0115 arıza kodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabam 2007 model easytronik astra H kasa.. Z16XEP motor.. tech2 siz arıza kodu ögrendiğimde ilk 4 rakam 0115 ...
    P0115
    Motor sogutucu sicaklik sensoru arizali demekmiş. bu ne demektir. çok önemli bir arıza mı ? neden olabilir ve ne yapmam gerekir. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.. teşekkürler şimdiden...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra H P0115 Arıza Kodu

Opel Astra H araçlarında görülen P0115 arıza kodu, motor soğutma suyu sıcaklık sensöründe (ECT) bir sorun olduğunu gösterir. ECN 11508 ile de bilinen bu arıza kodu, motorun aşırı ısınmasına veya soğumasına neden olabilir.

P0115 Arıza Kodunun Nedenleri:

• Arızalı motor soğutma suyu sıcaklık sensörü
    • Sensöre giden kabloların veya konektörlerin hasar görmesi
    • Motor soğutma sistemindeki sorunlar (örneğin, soğutma sıvısı kaçağı)

P0115 Arıza Kodunun Belirtileri:

• Motor uyarı ışığının yanması
    • Motorun aşırı ısınması veya soğuması
    • Motor performansında azalma
    • Yüksek yakıt tüketimi

P0115 Arıza Kodunun Çözümü:

P0115 arıza kodunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Motor soğutma suyu sıcaklık sensörünü kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Sensöre giden kabloları ve konektörleri hasar açısından incele.
    • Motor soğutma sistemini kaçaklar veya diğer sorunlar açısından kontrol et.

Arıza kodunun çözümünde zorlanıyorsan, profesyonel bir tamirciye başvurmanı öneririz.

Önemli Not: Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, profesyonel tavsiye yerine geçmez. Aracında bir arıza kodu görürsen, aracı en kısa sürede yetkili bir servise götürmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer doğru anladı isem radyator suyu sıcaklığını ölçen sensör bu. Valla motor hararet falan yapabilir eger bu sensor ile radyator fanini calistiyorsa cok riskli bir durum bence acil servise göstermekte fayda var.
  • Bende size şunu diyeyim bu çıkan arıza kodları doğru olmayabilir herzaman pis yakıt kullanımıda bu şekilde arıza kodları verebiliyormuş siz o tech2 cihazını bağlayıp tekrar sildirin o arıza kodunu sonra bir deneyin tekrar vericekmi diye eğer verirse gerçektende arıza var demektir.
  • Riske atmaya gerek varmı bence bir servise baktırın...
  • hocam o servisin geri çağırdığı bi kod diye hatırlıyorum.
    aynı araçtan kardeşimin var.Servise gittim parça için para istediler. bende daha araç 40binde ne parası dedim.baktılar ettiler sağı solu arayıp izin aldılar değiştirdiler.
  • bu arıza koduyla başım beleda... serviste ne yaptıysa çözüm bulamıyor en az 10 kez gittim 1 yılı geçti çekiyorum arızayı sadece uzun yolda yapıyor arabam 2009 opel astra dizel sedan normal devirde otobanda giderken 50-100 km den sonra tak yanıyor fan çalışmaya başlıyor gören 3000-4000 devirde kullandığımı zanneder hayır 2000 devirde düz yolda hatta yokuş aşagı inerken yanıyor serviste bakıyoruz hep aynı arıza kodu p 0115 servis arızayı bulamıyor motor sogutma sensörü deişti olmadı görünürde bişeyde yok sigortalara bakıyorlar vidalara bakıyorlar silip gönderiyorlar bende genaral motora sürekli şikayet ediyorum onlar çağırıyor bakıyorlar işin kötü yanı servis arızayı tekrar kontorolda edemiyor 100 km sürmeden olmuyor çünkü hep uzun yolda yapıyor neyden olabilir yardımcı olursanız çok teşekkür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra j sinyal arızası
    4 yıl önce açıldı
    A3 8V U105400 ARIZA KODU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.