Şimdi Ara

astra h tekleme.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
14.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen tarif ettiğiniz gibi. Motor kompresyon yığılmasından tamamen farklı ve sanki biri aracı arkadan öne tutup sallıyormuş gibi insana rahatsızlık veriyor.
    Yani bunu sorun olarak nitelendirmemek lazım, tamamen insan kaynaklı.
  • yavuzali Y kullanıcısına yanıt
    Yüksek devirde değil de düşük devirde ve gaza il basışta sanki araba hopluyormuş gibi yapıyorsa sorun çok büyük ihtimal egr kanalından,ve manifolddaki egr kanallarındandır.Yukarıda bir arkadaş şükrü beyin konuyla ilgili linkini vermiş.Hatta 2012 açtığım konu mevcut,göz atabilirsiniz.
    http://www.opelx.com/astra-h/29634-araba-ayni-yerde-resmen-hoplayip-zipliyor.html

Bu arada aracınız benzinli olduğu için ve eğer düşük devirde kullanıyorsanız o kanallar daha çabuk kurum bağlamış olabilir.
  • cliffsalih kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız :)
    yalnız sizde çook nadir ama beende hergün oluyo neyse artık kullandıkça öğrenicez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Yüksek devirde değil de düşük devirde ve gaza il basışta sanki araba hopluyormuş gibi yapıyorsa sorun çok büyük ihtimal egr kanalından,ve manifolddaki egr kanallarındandır.Yukarıda bir arkadaş şükrü beyin konuyla ilgili linkini vermiş.Hatta 2012 açtığım konu mevcut,göz atabilirsiniz.
    http://www.opelx.com/astra-h/29634-araba-ayni-yerde-resmen-hoplayip-zipliyor.html

Bu arada aracınız benzinli olduğu için ve eğer düşük devirde kullanıyorsanız o kanallar daha çabuk kurum bağlamış olabilir.

cevabınız için teşekkür ederim hocam. belirttiğiniz işlemi o yazıya istinaden yaptım kurum egr manifolt kelebek temizliği.
    ancak sorun biraz daha farklı sanırım pedala araç kompresyonda iken kararsızca belli belirsiz dokununca anlık yığılma şeklinde

O zaman gaz pedalını söküp potansiyometre temizliği yapmakta fayda var,kendin yapabilirsin,basit bir işlem,ben yapmıştım ama sorunun yukarıda bahsettiğim sebepten kaynaklandığını öğrenince egr kanallarını temizletmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0761 -- 8 Mayıs 2014; 11:31:55 >
  • mehmet0761 M kullanıcısına yanıt
    gaz pedalı egr valf manifold boğaz kelebeği temizliği yapıldı hocam hepside ciddi manada temizdi.
    yakıt olabilirmi diye düşünüyorum açıkçası. veya enjektör işemesi?
    2 depo önce würth de kullanmıştım. benzin filtresi de yok ki değiştirsem
    O zaman sizinki hayalet arıza dediklerinden,hata kodu vermediğine göre.Carbon Clean işe yarar mı acaba?yalnız birşeye açıklık getirmek lazım,manifold temizliği yaptırmışsınız ama sorun manifolddan kaynaklanmayabilir,benim aracın manifoldu tertemizdi 90 küsür bin kmde.Sorun manifolddaki dar kanallar.şükrü bey o kanalları da detaylı resimlemiş,bakmadıysanız göz atın derim.İnşallah sorun çözülür.
    monifolt ikiye ayrılıp kanallar da temizlendi.
    hayalet sanırım benim durumda :(
  • quote:

O zaman sizinki hayalet arıza dediklerinden,hata kodu vermediğine göre.Carbon Clean işe yarar mı acaba?yalnız birşeye açıklık getirmek lazım,manifold temizliği yaptırmışsınız ama sorun manifolddan kaynaklanmayabilir,benim aracın manifoldu tertemizdi 90 küsür bin kmde.Sorun manifolddaki dar kanallar.şükrü bey o kanalları da detaylı resimlemiş,bakmadıysanız göz atın derim.İnşallah sorun çözülür.

Gerçi yuksrda diğer arkadaş bunın bi sorun olmadığını ifade etti ama eğer sorunsa zamanla dahada netleşecektir..
    sizde böyle bi durum olmuyor mu hiç yani pedala kararsız dokunuş yaptğınızda anlık yığılma gibi
    Aracı 2009 da alıp 4 sene bindikten sonra 2012 kasımda satmıştım,aynen sizdeki gibi ara sıra olan yığılma vardı,tekleme de denemez aslında,gaza hafif dokununca araba sanki beşik gibi sallanıyordu,sonra topluyordu,üst devirlerde hiç sorun olmuyordu,hep alt devir düşük hızda,şükü beyin dediği işlemi yaptırdım,hatta ben manifoldtaki kanalları bile temizletmemiştim,o zaman tam detaylı açıklamamşıtı şükrü bey,sadece hani manifoldtan egr valfine gelen ince boru var ya,onu hava makinasıyla bir kere temizletmiştim,aslında o da temiz görünüyordu ama gel gelelim ondan sonra hiç yapmadı,arabam o zaman 90 binlerdeydi,aracı 115binde sattım,alan arkadaşımın arkadaşı zaten,şu an 150 binde,en ufak sorun yok.Yani siz o işlemleri yaptıysanız bu şekilde binmekten başka çare yok,çünkü hassas motor twinportlar,orasını kurcala burasını kurcala,farklı arızalar çıkarmasın,her ustaya da elletmeyin,carbon clean deneyebilirsiniz,opelx.com da şükrü beyle temasa geçmenizi de öneririm.

• quote:

Aracı 2009 da alıp 4 sene bindikten sonra 2012 kasımda satmıştım,aynen sizdeki gibi ara sıra olan yığılma vardı,tekleme de denemez aslında,gaza hafif dokununca araba sanki beşik gibi sallanıyordu,sonra topluyordu,üst devirlerde hiç sorun olmuyordu,hep alt devir düşük hızda,şükü beyin dediği işlemi yaptırdım,hatta ben manifoldtaki kanalları bile temizletmemiştim,o zaman tam detaylı açıklamamşıtı şükrü bey,sadece hani manifoldtan egr valfine gelen ince boru var ya,onu hava makinasıyla bir kere temizletmiştim,aslında o da temiz görünüyordu ama gel gelelim ondan sonra hiç yapmadı,arabam o zaman 90 binlerdeydi,aracı 115binde sattım,alan arkadaşımın arkadaşı zaten,şu an 150 binde,en ufak sorun yok.Yani siz o işlemleri yaptıysanız bu şekilde binmekten başka çare yok,çünkü hassas motor twinportlar,orasını kurcala burasını kurcala,farklı arızalar çıkarmasın,her ustaya da elletmeyin,carbon clean deneyebilirsiniz,opelx.com da şükrü beyle temasa geçmenizi de öneririm.
    bunu yaptığı sırada devir kaçta oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

Az önce denedim geldim snki her devirde yapıyor gibi emin olamadım ama 1500 gibi daha çok

Dokununca arkadan güçlü şekilde biri tutup bırakır gibi oluyor

Kötü benzin yapar öı acaba? Normal seyirde sorun yok yada çok çabuk geçiyor ama belli belirsiz gaza dokununca yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzali

quote:

Az önce denedim geldim snki her devirde yapıyor gibi emin olamadım ama 1500 gibi daha çok

Dokununca arkadan güçlü şekilde biri tutup bırakır gibi oluyor

Kötü benzin yapar öı acaba? Normal seyirde sorun yok yada çok çabuk geçiyor ama belli belirsiz gaza dokununca yapıyor?

Alıntıları Göster
    devir düşükken şimdiye kadar kullandığım dizel benzinli lpg li hemen hemen her araç bunu yapıyor bence bir sorun yok. deviri 2500 yapıp arabayı salın vitesteyken devir 2000 de tekrar aynı şekilde gaza cok az dokunun bahsettiğiniz olay gerçekleşmeyecek.

• quote:

devir düşükken şimdiye kadar kullandığım dizel benzinli lpg li hemen hemen her araç bunu yapıyor bence bir sorun yok. deviri 2500 yapıp arabayı salın vitesteyken devir 2000 de tekrar aynı şekilde gaza cok az dokunun bahsettiğiniz olay gerçekleşmeyecek.

Uğraşınca da herzaman yapmıyo zaten ama belirttiğiniz devirde denk geliyo hep. Bide 3-4 gündür hissetmeye başladım önceden olsa hisssederdim. Benzinden desem aldıktan 3-4 gün sonra hissetmeye başladım çözemedim gitti
  • quote:

quote:

Uğraşınca da herzaman yapmıyo zaten ama belirttiğiniz devirde denk geliyo hep. Bide 3-4 gündür hissetmeye başladım önceden olsa hisssederdim. Benzinden desem aldıktan 3-4 gün sonra hissetmeye başladım çözemedim gitti

Alıntıları Göster
    bahsettiğiniz sorun baskı balatanın alarm vermeye başladığı anlamına geliyor tam tamına...ama sorun yok baskıda diyorsunuz emin misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

bahsettiğiniz sorun baskı balatanın alarm vermeye başladığı anlamına geliyor tam tamına...ama sorun yok baskıda diyorsunuz emin misiniz?

Kaçırma hiç yok debriyaj hafif sert ama kavrama noktası aşağıda. Ama şu var sabahları ilk kalkışta titreme yapıyor devir yüksrk kalkarsam sorun yok. 200-300 mt sonra titremede yok
    Ayrıca olay gerçeklşirken debriyaj olayın içinde yok çoktan kavramış vaziyete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzali -- 8 Mayıs 2014; 21:53:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Kaçırma hiç yok debriyaj hafif sert ama kavrama noktası aşağıda. Ama şu var sabahları ilk kalkışta titreme yapıyor devir yüksrk kalkarsam sorun yok. 200-300 mt sonra titremede yok
    Ayrıca olay gerçeklşirken debriyaj olayın içinde yok çoktan kavramış vaziyete

Alıntıları Göster
    Bobin....

Bu araçlarda sıkça karşılaşılıyor..

Ustanıza sorun, %90 bobindir sıkıntı..

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Bobin....

Bu araçlarda sıkça karşılaşılıyor..

Ustanıza sorun, %90 bobindir sıkıntı..

Araçta lpg yok. İlk çalıştırmada zorluk stop etme sarsıntılı çalışma v.s yok. Bobin arıAsının belirtileri bunlar sanırım.
    Hocam opellerde bu mormal, genelde motorun gaztepkesini gec verdigini soyler ilkdefa sizden duymadim bunu kendi opelimde ayni sekilde cunku ve,motor sogukken oluyor buda,normal ama bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 9 Mayıs 2014; 7:49:02 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.