Bizim 2010 model Astra H'miz var. Araçtan memnunuz ama artık eskidi ve masrafları artıyor. Bu yüzden yavaştan değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu araçtan sonra güncel b ya da b-suv bizi tatmin eder mi yoksa gene c sınıfı bir araç mı almalıyız? Araç otomatik ve hb olmasını istiyoruz. Elektrikli de olabilir ama şarj etmemiz zor olabilir, biz apartmanda yaşıyoruz çünkü. Fazla şehir içi kullanmayacağız, araç genelde garajda olacak. İstanbul'da yaşadığımız için genelde toplu taşıma kullanıyoruz. Arabalarımızı hep uzun kullandık. Genelde sıfır aldık ama temiz 1-2 senelik araç bulursak o da olur. Bütçeyi bu kriterlere daha net karar verdikten sonra oluşturacağız ama tabi ki mümkün olduğunca uygun fiyatlı olsa iyi olur. |
Astra H yerine araç tavsiyesi
-
-
c sedan veya bütçe elveriyorsa c suv ile devam etmenizi öneririm. b sınıfı keyif vermeyebilir, hacim, performans, konfor ve malzeme kalitesi açısından.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fazla kullanmıyoruz artık ama gene de bu etkenler rahatsız edebilir. Zaten kafamıza takılan da bu. Bu astra ile uzun süre seat leon kullandık. Bir ara da scenic vardı, epey kullandığımız. Daha yeni ve uygun olması açısında b+ ya da b-suv idare eder mi diye düşünüyorum.
Babam aslında bir Alfa istiyor ama fiyat olarak pek uygun değil gibi. Mesela yeni Cupra Leon da güzel bir araç. F/p ve tip olarak Hyundai i20-Bayon beğendiğim bir araç ama bizi tatmin etmez herhalde. Belki ileride kendime alırım.
Tesla, togg, byd gibi elektrikli araçlar mantıklı ama dediğim gibi apartmanda şarj durumu nasıl olur onu bilmiyorum. Bir de fazla kullanmadığımız için elektrikli aracın bataryası falan sorun çıkabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 6 Kasım 2024; 17:1:13 > -
Teknik olarak bilmiyorum da astra h günümüzün cliosu büyüklüğünde gibi zaten. O yüzden pek fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu da kafamı karıştan bir şey zaten. Araçlar zamanla büyüyor, teknoloji de gelişiyor. Ayrıca b+ falan diye ara segmentler çıkmış galiba.
Eskiden araba fuarları oluyordu, pek çok araca yakından bakma imkanı oluyordu. Şimdi bayi bayi dolaşmak gerekecek.
Bir de bölümdeki sıfır araçlar konusuna bakıyorum da 2. el araç fiyatları sıfırlarla yarışır durumda galiba. Ayrıca sıfır alınca kredi, kampanya falan da oluyor tabi.
-
Bütçe vermemişsin ki azizim. 2024 Opel astradan devam edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X