Şimdi Ara

ASTRA HB CLASSİC, CORSA, CLİO HB, MEGANE HB ARASINDAYIM SİZCE HANGİSİ? VE NEDEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bütcem 40000 TL civarı ve bu araçlar arasında kaldım, dizel düşünüyorum kullanan ya da ilgilenen arkadaşlardan yorum, tavsiye bekliyorum, sağolun şimdiden...

• bu araçları kullanan kimse yok mu arkadaşlar?
  • Arkadaşım corsa ile clioyu baştan ele bunlar b sınıfı araçlar dardır...Almışken c sınıfı al bence..Ama astra bence bir fransız otomobilinden iyidir..Seçimim astradan yana olurdu...Saygılar..B sınıfı içinse corsa...
  • astra al
    1.3 astra sedanım var dizel imzaamdada yazıyor
    kaliteli performanslı araç yakıt tüketimi normal
    hiç zorlamadan 200 gördüm
    opel bayisine gidip test edin astra hb classic i öyle karar verin(bunuda test sürüşünde kullanmıştım)
  • ben de öncelik olarak opel düşünüyorum ve de astra önceliğim... aynı doğrultuda fikirleriniz var memnun oldum. astra yeni kasa çıkardı ama onu almam maddi olarak mümkün değil, 2012 araç alacağım ama eski kasa olacak gibi bir düşünce de ne kadar doğru bilmiyorum. yine fikri olan arkadaşlardan bekl,yorum yorumlarını, inanın çok yol gösterici olacak benim için, sağolun şimdiden...
  • forumu biraz karıştırdım astra - Megane 3 karşılaştırmasında Megane 3 tavsiye eden çok kişi gördüm. EDC tavsiye ediyorlar ama EDC nedir tam olarak? fiyat farkı da var baya 4000 TL civarı, Megane'ı fiziksel olarak çok beğeniyorum ancak o para etmez diyen de az değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horserman -- 24 Temmuz 2011; 12:12:44 >
  • başka kimse yok mu ya fikri olan, kaç saat sonra bakayım dedim hala iki kişi yorum yapmış
  • Megane edc gücünüz yetiyorsa tavsiye ederim. 1.3 motor o astra için ağır kalır. Puntoyla aynı motor. EDC DSG gibi bir otomatik vites. Manuelden bile az yakmanızı sağlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam DSG ve EDC'yi aynı firma tasarlamıştı. EDC daha yeni diyebilirim yani.
  • Bencede daha yeni kasa megan 3... Astra g kullanıcısıyım yol tutuşu fren vs super, şimdiki classic h kasa astra da iyi kronik bir problemi zaten yok belki 1.3 bazı durumlarda sıkıntı yaratabilir ama üstüne yeni kasa çıkmış orası soru işareti.
  • 4 aydır yoğun bir şekilde senin gibi bir sürecin içinde olan biri olarak sana tavsiyem:

dizel olsun hemde otomatik diyorsan o paraya= astra hb
    dizel olsun manuelde olur diyorsan = renault megane hb
    benzinli olsun geniş havalı olsun diyorsan = kia venga veya hyunda ix20
    benzinli olsun spor görünsün diyorsan da = honda civic hb comfort pack
  • Yeni modelinin çıkmış olması niye soru işareti olsunki ? Her aracın yeni modeli çıkıyor....Ne kadar para o kadar köfte misali..Araştırırsan forumda fransız araçlarını hiç önermeyen kişi sayısı fazladır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: horserman

forumu biraz karıştırdım astra - Megane 3 karşılaştırmasında Megane 3 tavsiye eden çok kişi gördüm. EDC tavsiye ediyorlar ama EDC nedir tam olarak? fiyat farkı da var baya 4000 TL civarı, Megane'ı fiziksel olarak çok beğeniyorum ancak o para etmez diyen de az değil

edc dsg' nin rönö markası altında kullandığı çift kavramalı otomatik bir vitestir
  • bende aynı seçenekler arasından 1 ay önce tercihimi yapıp corsa aldım. megane nin o fiyata sadece 85 hp olanı var, 105 hp ler 44200 den başlıyor yanılmıyorsam, astra aynı şekilde 90 hp ve motor çok yetersiz kalıyor ayrıca aldıgım 0 arabanın eski kasa olucak olması içime sinmedigi için astradan vazgeçmiştim. b sınıfı içindede performans- yakıt tüketimi olarak en makul gelen araç corsa oldugu için tercihimi ondan yana yaptım. okadar para verdikten sonra siyah plastik kapı kollu siyah aynalı plastik direksiyonlu cruse control u bile olmayan c sınıfı 15 inç kapak jantlı 85 90 beygir 1300 küsür kg araç almak nekadar mantıklı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Megane edc gücünüz yetiyorsa tavsiye ederim. 1.3 motor o astra için ağır kalır. Puntoyla aynı motor. EDC DSG gibi bir otomatik vites. Manuelden bile az yakmanızı sağlıyor. Yanlış hatırlamıyorsam DSG ve EDC'yi aynı firma tasarlamıştı. EDC daha yeni diyebilirim yani.

Astra Sedan da 1.3 motor, arkadaşım yeni aldı dizelini, bana yeterli gibi geliyor motor, otomatik vites tercihim değil, teşekkürler yorum için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Bencede daha yeni kasa megan 3... Astra g kullanıcısıyım yol tutuşu fren vs super, şimdiki classic h kasa astra da iyi kronik bir problemi zaten yok belki 1.3 bazı durumlarda sıkıntı yaratabilir ama üstüne yeni kasa çıkmış orası soru işareti.

benim de aklıma takılan yeni kasa çıkmış olması dediğim gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakgul

4 aydır yoğun bir şekilde senin gibi bir sürecin içinde olan biri olarak sana tavsiyem:

dizel olsun hemde otomatik diyorsan o paraya= astra hb
    dizel olsun manuelde olur diyorsan = renault megane hb
    benzinli olsun geniş havalı olsun diyorsan = kia venga veya hyunda ix20
    benzinli olsun spor görünsün diyorsan da = honda civic hb comfort pack

güzel analiz olmuş teşekkürler, faydalı olacak bu yorumlar benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Yeni modelinin çıkmış olması niye soru işareti olsunki ? Her aracın yeni modeli çıkıyor....Ne kadar para o kadar köfte misali..Araştırırsan forumda fransız araçlarını hiç önermeyen kişi sayısı fazladır..

ya 2012 araba alacağız eski kasa olacak, ne bileyim kulağa hoş gelmiyor :) fransız araçları önerilmiyor demişsin, hepsine bakmadım ama astra - megane karşılaştırması görmüştüm çoğu megane hb tavsiye ediyor kafam karışıyor böyle olunca... araştırmaya ve fikir almaya devam
  • motor uzmanları edc'yi hararetle tavsiye ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

motor uzmanları edc'yi hararetle tavsiye ediyor

• Aynı durumda olsam Opel Astra 1.3 HB alırdım C sınıfı araç olması güvenlik ve konfor açısından (+) olarak değerlendirilebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.