Şimdi Ara

Astra ile Balkan turu , ( 3. sayfa italya / isviçre / avusturya eklendi ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bu sefer uçakla gidip italyadami araç kiraladiniz

aynen , balkan tamam da 7-8 gün oraya kadar buradan gidilmez

Eniyisini yapmışsınız boşa vakit kaybı olurdu

Hocam hangi aracı kiraladiniz, ne kadar para verdiniz.

Otoyollar ve otoparklar için cebinizden ne kadar cikti acaba?
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    eşimle gittim çocuğu götürmedim kış soğuk okulu var zaten
    2 kişi uçak ile pegasus git gel 600 TL
    araba kiralama 600 TL ( golf diye kiraladık emsali diye gittik , ters denk geldim aşırı yağmur, kiralama şirketi havalanı dışındaydı , bekledim biraz almaya geldiler falan derken kia venga itelediler hadi neyse dedim bastım gittim ama büyük pişmanlık :) , bir daha düşmem böyle hataya , mırın kırın etsem direk değişeceklerdi de neden mırın kırın etmedim onu da bilmiyorum )
    konaklama booking den yine hepsi 2300 TL ( kahvaltı dahil )
    + 2 kişi italya vizesi o da 600 civarıydı sanırım

ve diğer harcamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 5 Ocak 2017; 22:34:35 >
  • Belenenses B kullanıcısına yanıt
    3 ve 6. resim neresi acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

ikisi de hallstat , mükemmel bir yer
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

ikisi de hallstat , mükemmel bir yer

notumu aldım. Her yerin bir zamanı var. Galiba hallstat a bu mevsim gitmek lazım.

• quote:

araba kiralama 600 TL ( golf diye kiraladık emsali diye gittik , ters denk geldim aşırı yağmur, kiralama şirketi havalanı dışındaydı , bekledim biraz almaya geldiler falan derken kia venga itelediler hadi neyse dedim bastım gittim ama büyük pişmanlık :) , bir daha düşmem böyle hataya , mırın kırın etsem direk değişeceklerdi de neden mırın kırın etmedim onu da bilmiyorum )

ve diğer harcamalar

Hocam ayrıntılı paylaşım için teşekkürler ama asıl merak ettiğim otoyol ücretleri ve otopark için harcanan paralar çünkü bunların ciddi yekun tutup tutmadığı merak ediyorum. (Daha önce okuduğum yazılardan bunların pahalı olduğu gibi bir intiba aklımda kalmış)

• quote:

quote:

ve diğer harcamalar

Hocam ayrıntılı paylaşım için teşekkürler ama asıl merak ettiğim otoyol ücretleri ve otopark için harcanan paralar çünkü bunların ciddi yekun tutup tutmadığı merak ediyorum. (Daha önce okuduğum yazılardan bunların pahalı olduğu gibi bir intiba aklımda kalmış)

otopark işi değişik tabi
    her yer her sokak paralı
    atıyorum zürich de 2 saat kalmayı planlıyorum sokaktaki otomata o süre 4 euro ise atıp fişi camın önüne koyuyorsun
    mesela thun da hata yaptım , otelin karşısı kocaman geniş bir alaandı , akşam dı otomat uzakta imiş farketmedim
    sabah geldim 40 frang cezayı yapıştırmışlar

oteli seçerken otoparka çok dikkat etmek gerek otopark ücretli de olsa mutlaka olmalı
    genel de günlük 10 euro gibi oluyor oteller de

otoyol ücreti italya da bir kaç gişeye girdim 2-4 euro arasında değişiyor yanlış olmasın
    bazı yerler nakit bazı yerler otomatik parayı atıyorsun bariyer kalkıyor gibi

sadece avusturya innsbruck a gelmeden bi 10-15 euro gibi aldılar bir de slovenya ya geçerken 10-15 euro gib aldılar
    isviçre de hiçbir yolda ücret ödemedim

• quote:

quote:

quote:

ve diğer harcamalar

otopark işi değişik tabi
    her yer her sokak paralı
    atıyorum zürich de 2 saat kalmayı planlıyorum sokaktaki otomata o süre 4 euro ise atıp fişi camın önüne koyuyorsun
    mesela thun da hata yaptım , otelin karşısı kocaman geniş bir alaandı , akşam dı otomat uzakta imiş farketmedim
    sabah geldim 40 frang cezayı yapıştırmışlar

oteli seçerken otoparka çok dikkat etmek gerek otopark ücretli de olsa mutlaka olmalı
    genel de günlük 10 euro gibi oluyor oteller de

otoyol ücreti italya da bir kaç gişeye girdim 2-4 euro arasında değişiyor yanlış olmasın
    bazı yerler nakit bazı yerler otomatik parayı atıyorsun bariyer kalkıyor gibi

sadece avusturya innsbruck a gelmeden bi 10-15 euro gibi aldılar bir de slovenya ya geçerken 10-15 euro gib aldılar
    isviçre de hiçbir yolda ücret ödemedim

• 8 günlük gezi ne kadara patlıyor
  • Önemli ve güzel olan çoğu yeri görmüşsünüz. Bir tek İspanya, Fransa kalmış ve zor olarak da İngiltere.

Hallstad gerçekten mükemmel bir yer, arkadaşım Avusturya'da olduğu için balayını orada geçirdi, tüm fotoğraf çekimleri de orada yapıldı :)

Bu arada İtalya'ya yazın gitmemekle önemli bir iş yapmışsınız. Millet kavrulmaktan gezemiyor.
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    işte yukarı da saydıklarım 4-4500 yapıyor
    yakıta da ne kadar verdim hatırlamıyorum 1000-1500 arasıdır muhtemelen çok dikkat etmedim açıkçası
    kısacası 5.5 - 6 arası mecburi giderler gibi görünüyor
    bunun dışında da elbette harcama oluyor bu kişiden kişiye değişir
    ayrıca ülkeden ülkeye değişir

örneğin isviçre başlı başına diğerlerinden ayrılıyor
    italya da kişi başı gelir yaklaşık 35-40bin eurolardayken isviçre de 85000 , liechtenstein de 120 galiba

isviçre de akşam otelin hemen yanında restoran vardı
    2 hamburger 2 kola 35 frang ( 100 TL )
    italya da ise gayet normal yemek yenir aynı paraya
    yunanistan da balıklı falan 10 numara yemek yersin

bu arada bu fiyatların hepsini oranın parasıyla ve geliriyle değerlendirmek gerekli
    bana göre isviçre pahalı falan değil , bizim paramız değersiz ve biz fakiriz
    adamların kişi başı geliri bizim 9 katımız falan , neye göre pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Önemli ve güzel olan çoğu yeri görmüşsünüz. Bir tek İspanya, Fransa kalmış ve zor olarak da İngiltere.

Hallstad gerçekten mükemmel bir yer, arkadaşım Avusturya'da olduğu için balayını orada geçirdi, tüm fotoğraf çekimleri de orada yapıldı :)

Bu arada İtalya'ya yazın gitmemekle önemli bir iş yapmışsınız. Millet kavrulmaktan gezemiyor.

yani ne diyeyim ki şaka/masal gibi bir yer
    müteahitlik pek gelişmemiş ama baya hayırlı olmuş :)
  • Bende bazenleri düşünüyorum atlasam arabaya çekip gitsem uzaklara ne güzel olur.Ama hayal işte siz benim hayalimi gerçekleştirmisşsiniz.
  • Konu için teşekkürler hocam iyi bir değerlendirme olmuş diğer tecrübelerinizi de eklerseniz zamanla daha iyi olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Konu için teşekkürler hocam iyi bir değerlendirme olmuş diğer tecrübelerinizi de eklerseniz zamanla daha iyi olur...

eyvallah sağol
    tecrübe olarak birincisi dil yok diyebilirim
    belli başlı şeyler dışında açıkçası ben de eşimde pek bir şey bilmiyoruz
    ama bakıyorum yazın ve şimdi 10-12 ülke de 6-7 bin km yol yapıp 22-23 gün geçirmişim
    demek ki oluyormuş , ha dil olsa tabi ki çok daha iyi olur ama ben kendi isteklerimi karşılayabiliyorum
    açıkçası buna paranın dili ortak diyorum ben
    cebinde paran ve evrakların tam ise işini bir şekil de görüyorsun
    kaldı ki yol vs. her şey için telefon ve internet kafi

bir de tanıdıklarım falan tur diyor da hiç bana göre değil açıkçası
    araba ile kesinlikle çok daha keyifli
    ancak TL nin her geçen gün değer kaybetmesi ile kazandığımız para da avrupaya göre eriyor

özellikle gurbetçilerin ve avrupada yaşayan akrabalarınızın anlattıklarına sakın bakmasın kimse
    gidip mutlaka görsün herkes
    anlatacak o kadar çok şey var ki , çok ileriler ve maalesef biz çok ama çok gerideyiz

• Belenenses B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel paylaşım, elinize sağlık.

Babam da asla tur ile gezmez. Her bir gezisini haftalar önceden planlar, araçları kiralar, otelleri ayarlar, kendi kendinin rehberidir.

Aşağıda internet sitesinin bir linki var, gezilerde referans olması bakımından tavsiye ederim.
    www.yolname.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Çok güzel paylaşım, elinize sağlık.

Babam da asla tur ile gezmez. Her bir gezisini haftalar önceden planlar, araçları kiralar, otelleri ayarlar, kendi kendinin rehberidir.

Aşağıda internet sitesinin bir linki var, gezilerde referans olması bakımından tavsiye ederim.
    www.yolname.com

eyvallah
    toskana baya iyi benim de aklımda da vardı ama rota ya uymadı
    ileri de inşallah
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.