Şimdi Ara

Astra J 1.3 Cdti/1.6 Cdti yada dizel ecoflex mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ecoflex motor fiat modellerinde kullanılan multijet motordur. Hem ekonomik hem performanslı olduğu iddasıyla ortaya çıkmıştır.

1.3 cdti ecoflex astra j'yi 3ay kadar kullandım. Araç gitmemek için harcadığı gücü gitmeye harcasa 3 saniyede 100km hıza ulaşır. Çok geberik bir motor yakıtı normal bir dizele göre fazla. Bunda motorun güçsüz oluşu ve sizin yahu bu niye gitmiyo diye gaza basışlarınız etkili oluyor tabiki.

Ben olsam kesinlikle uzak dururum 1.3ünden. Araç gereksiz derecede ağır, hantal bir araba. 4 kişi rampada bırakır. Bence 1.3üne bulaşmayın pişman olursunuz. 1.6 olanı hakkında bir şey diyemeyeceğim, kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RailFlexboost R kullanıcısına yanıt
    Kullanmadan neden genele uyarak yorum yapıyosunuz.Herkes teknik bilgi ve pratik bilgiye sahip değil.Sadece Opel mi Opel Multijet dizel mi dizel diye otomobil tercihi yapan zihniyet var sokakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaceKıng26 -- 29 Aralık 2014; 15:52:11 >
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Herşey beklenti ile alakalı.Yoksa durur vaziyetten hareket haline geçemez demiyor kimse.C segmetinde ne performansı,1.3 dizeli öve öve bitiremediniz.Sınıfında en performanssız dizel.Yorum yaparken sınıf standartlarını göze alarak değerlendirin.Performansı B sınıfı dizel motor gamlı araçlardan bile geride,ne performansından bahsediyosunuz.1.6 TDCİ 115 270 FOCUS veya 1.6 dCi 130 320 MEGANE 3 kullandıktan bunda ne motoru var dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaceKıng26 -- 29 Aralık 2014; 15:51:05 >
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Performans kime neye göre olacağından,kriter sınıf standartlarına göre değerlendirilir.Genele göre değil,C Sınıfında en güçsüz ve verimsiz motor 1.3 CDTI 95 tir.Hatta B segmenti dizel motor gamlı araçlardan bile geridedir,savunulacak bi tarafı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaceKıng26 -- 29 Aralık 2014; 15:53:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Herşey beklenti ile alakalı yoksa durur vaziyetten hareket haline geçemez demiyor kimse C segmetinde ne performansı 1.3 dizeli öve öve bitiremediniz sınıfında en performanssız dizel yorum yaparken sınıf standartlaranı göze alarak değerlendirin performansı B sınıfı dizel motor gamlı araçlardan bile geride ne performansından bahsediyosunuz.1.6 TDCİ 115 270 FOCUS veya 1.6 dCi 130 320 MEGANE 3 kullandıktan bunda ne motoru var dersiniz

Hacı nokta , virgül falan kullansan iyi olacak. Bu nasıl Türkçe ?

• Opelmi ? Astra mı Asla diyorum, Vaktiniz serviste sanayide geçer piyasaymış varmış sağlam olmadıktan sonra piyasaı olsa nolur 20 ay opel kullandım 1.3 motor yok böyle rezil motor,

Almayın hocam benim gibi üzülmeyin tonlarca kronik sorunları var elbette itiraz edenler olacaktır sadece gidin forumları okuyun gerisine siz karar verin..
    yalnız 1.6 motoru cidden çok güçlü 270 nm tork var performans gayet iyi aynı performansı hyundai i20 ilede aldım o daha seri astranın kasası çok ağır
  • Hocam nedir bildiğiniz kronik sorunları şimdi söyle söyleyeyim şu anda 2011 model focus III lere en aşağı 48-49 istiyorlar km gelmiş 70klara yani şu durumda üstüne birkaç koyup astra 1.3 almak mantıksız mı acaba nasıldır
  • 1.3 Dizel, dizeldir nihayetinde az yakar diye alınıyor. Amma velakin 95 beygir güç sunan bu motor 1500 küsur kilogramlık bu aracı kaldırmada yeteriz kalıyor. E haliyle insan da gitsin diye basıyor, bu sefer de fazla yakıyor.

1.6 Dizel, hele 136 bg olan versiyonu Astra için idealdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiel

Opelmi ? Astra mı Asla diyorum, Vaktiniz serviste sanayide geçer piyasaymış varmış sağlam olmadıktan sonra piyasaı olsa nolur 20 ay opel kullandım 1.3 motor yok böyle rezil motor,

Almayın hocam benim gibi üzülmeyin tonlarca kronik sorunları var elbette itiraz edenler olacaktır sadece gidin forumları okuyun gerisine siz karar verin..
    yalnız 1.6 motoru cidden çok güçlü 270 nm tork var performans gayet iyi aynı performansı hyundai i20 ilede aldım o daha seri astranın kasası çok ağır

270 derken?

iki seçenek var 110hp 300nm,136hp 320nm işkembeden salllamayalım
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    270 nm tork aklımda yanlış kalmış olabilir, kusura bakmayın . Sizin işkembeniz benimkinden küçükmüş doğrusu sizin dediğiniz :)

Astra da yaşadığım sorunlar için aşağıdaki linkleri ve opel forumlarını dikkatli inceleyin.

http://forum.donanimhaber.com/m_101008125/f_//tm.htm#101008125
  • RailFlexboost R kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Görenden bilenden bilgi almayın derim herkes birşeyler sallıyor çok biliyor millerimiz bizzat kullandım 29 Aralık ta sattım aracı satar satmaz oh dedim valla..

Yaşadığım sıkıntılarıda burada yazdım kronik sorunlarıda yazıyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_101008125/f_//tm.htm#101027462
  • En güzel yorumu siz kendiniz kullanarak verebilirsiniz,
    Bence gidip düşündüğünüz modelleri test edin.

Size de şöyle özetliyebilirim,
    1.3 versiyonu daha çok binek otomobil olarak derecelendirebilirsiniz,
    1.6 140 hp versiyonu da sportif modeli olarak derecelendirebilirsiniz.

1.3 Dizel Astra J modelinde, şanzıman gibi yürüyene etki eden detayları H kasadan farklıdır.
    Bu nedenle 1.3 H için yapılan yorumlara aldırmayın.

Bunun haricinde konfor olarak sert süspansiyon kullandığı için yumuşaklık beklemeyin,
    Yol tutuşu konusunda özellikle sınıfındaki HB model araçların enlerindendir.
    1.3 versiyonun da tüketimi düşüktür.
  • vergisi yeter.. yılda iki depo yapar nerdeyse..

uzun yolda zaten hiçbir sorun yok..Şehir içinde de herkes dur kalk yapıyor..ralli değil..

zaten vergi sistemi değişirse en revaçta motor olacak..
  • Hocam öncelik dediğiniz gibi vergiden dolayı arıyorum lakin başka da piyasada düşük hacimli dizel motorlu araç pek yok ya gidipi 1.2 tsi lı bişi alacam o da benzinli yada astra alacam o da dizel yani aman aman performanslı kullanmıyorum az yaksın istiyorum
  • Ya bu 1.3 motor bu kadar mı kötü. Piyasada bir sürü var. Kullanan arkadaşlarım baya memnunlar. Mesela ben 1.4 tüplü reno 19 kullandım 10 yıl ama öyle aman aman bir performans sıkıntısı yaşamadım. Acaba abartılıyor mu bu performans olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Ya bu 1.3 motor bu kadar mı kötü. Piyasada bir sürü var. Kullanan arkadaşlarım baya memnunlar. Mesela ben 1.4 tüplü reno 19 kullandım 10 yıl ama öyle aman aman bir performans sıkıntısı yaşamadım. Acaba abartılıyor mu bu performans olayı.

Performans beklentilere göre değişir millet 2.0 dan inip 1.3 ve ağır araca binerse tabii pişman ve memnuniyetsiz olacaktır. Kendi yorumumu ekleyeyim. Aracım 1.2 75 hp lpg li palio, 1.3 h kasa sedan astraya bindiğimde ilk kalkışta stop ettiriyorum. Yokuşlarda kaldırmak için deviri biraz yüksek tutmak gerekiyor özellikle araç yüklüyse, ama hızını aldımmı gitmemde demiyor.
  • Arabayi a noktasindan b noktasindan gitmek icin bir arac olarak kullanmayi dusunuyorsaniz 1.3 cdti.

Gerektiginde ayaginizin altinda guc istiyoraniz 1.6 cdti.

• yahu 1.3 dizel cosmo aracı 55-56 civarı veriyorlar,63-65 civarı 1.6 sport dizel alınıyor.1.6 cosmo dizelin yanına yaklaşılmıyor zaten 70-75 bin arası.sport 1.3 dizel bakmıyorum cosmo ile arasında neredeyse 2-3 bin tl var cosmo tercihim.

şimdi ortada 1.3 dizel cosmo ve 1.6 dizel sport donanım araç var.cosmo 1.3 55 diyelim,sport 1.6 dizel ise 63 bin tl.aradaki 8 bin tl için değer mi?cosmo hem daha donanımlı ve daha ucuz.8 bin tl az değil.araçlar 18-20 bin km arasında ve 2013-2014 model arası.1.6 dizelde start stop var ama 1.3 cosmo'da start stop var mı bilmiyorum.siz olsanız ne yapardınız?sıfır araçlar ile arasında ciddi farklar olduğu için ikinci el temiz bakıyorum bu ara.
  • Paranız varsa 1.6 sını almanızı tavsiye ederim.

Ecoflex olan 1.3 cdti motorlar ise bildiğim kadarıyla belirli yıllarda üretilen doğaya düşük CO2 bırakan versiyonu.
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    paramız var çok şükürde yakın yakıt tüketimine sahip araçlar ve aralarında nereden baksanız 10 bin tl fark var.az değil.hem 1.3 olan cosmo,1.6 olan sport.elimde 1.6 benzinli astra var muhakkak yakıtta tasarruf edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.