cosmo donanım gerçekten çok iyi. piyasanın en dolu araçlarından biri. fiziksel olarak göze çok iyi hitap ediyor. sport donanım bile benim için çok yeterli donanıma sahip. fakat cosmo ile arasında 4 bin tl gibi bir fark var ve o 4 bin tl cosmo için gözden çıkarılabilir gibi duruyor
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Muhendis
quote:
Orijinalden alıntı: scat_lift
Aynı kullanım şartlarında golf daha az yakacaktır. Hele 1.2 daha az yakacaktır. Daha az yakacağını düşünmemin ana sebebi otomatik vites sistemleri. Ayrıca az farklada tsi motor önde bu konuda.
Golf ana konusunda ve google'da astranın ne kadar yaktığına bakabilirsin. Yakıt tüketimi için bir çok konu vardı. Daha net bilgi verir.
teşekkür ederim cevabınız için. 1.2 motor düşünmüyoruz açıkçası. golf alınacaksa 1.4 alınmasından yanayım. tüketim olarak zaten çok büyük oynamalara sahip değil. golf-astra karşılaştırılması yapılırsa tüketim olarak 1-2 litre oynaması çok doğal fakat daha büyük farklar olmayacağı yönünde fikir sunanlar çok oldu. eğer 2litreden fazla fark olmayacaksa aradaki fiyat farkını kapaması daha uzun sürecektir astranın golf ile. bu da direk astraya kaymamı sağlıyor açıkçası.
2 litre fark olur mu olmaz mı araç sahiplerinin mesajlarına bakıp bulman lazım. Bence daha fazla fark olmaz. Astra otomatik İstanbul'da ortalama 10 litreden aşağı yakmaz gibi. Şehir içinde 8.5 biraz zor. 2 litre fark sorun değil dersen golfü ele. Bende tüketimi dert etmesem direk astraya yönelirim. Renk olarakta neptün mavi Tabi biraz zor bir renk.
Üç günlüğüne Ankara'da Golf 1.4 TSİ kiraladım.295 km yol yaptım ve ortalamam 7.5 litreydi.
astra cosmo almanızı tavsiye ederim.
quote:
quote:
quote:
Aynı kullanım şartlarında golf daha az yakacaktır. Hele 1.2 daha az yakacaktır. Daha az yakacağını düşünmemin ana sebebi otomatik vites sistemleri. Ayrıca az farklada tsi motor önde bu konuda.
Golf ana konusunda ve google'da astranın ne kadar yaktığına bakabilirsin. Yakıt tüketimi için bir çok konu vardı. Daha net bilgi verir.
teşekkür ederim cevabınız için. 1.2 motor düşünmüyoruz açıkçası. golf alınacaksa 1.4 alınmasından yanayım. tüketim olarak zaten çok büyük oynamalara sahip değil. golf-astra karşılaştırılması yapılırsa tüketim olarak 1-2 litre oynaması çok doğal fakat daha büyük farklar olmayacağı yönünde fikir sunanlar çok oldu. eğer 2litreden fazla fark olmayacaksa aradaki fiyat farkını kapaması daha uzun sürecektir astranın golf ile. bu da direk astraya kaymamı sağlıyor açıkçası.
2 litre fark olur mu olmaz mı araç sahiplerinin mesajlarına bakıp bulman lazım. Bence daha fazla fark olmaz. Astra otomatik İstanbul'da ortalama 10 litreden aşağı yakmaz gibi. Şehir içinde 8.5 biraz zor. 2 litre fark sorun değil dersen golfü ele. Bende tüketimi dert etmesem direk astraya yönelirim. Renk olarakta neptün mavi Tabi biraz zor bir renk.
2 litreden daha fazla fark olmayacaksa astra şu an için ilk tercihim dediğim gibi. 9 9.5 litreler benim için realist astrada. renk olarak neptün mavi gerçekten çok hoş. fiyat farkına bakmak lazım tabi fark çok büyük değilse metalik renkler çok hoş bir yandan hdi mcp c4 araştırıyorum şu an.
cevap için teşekkürler. sport donanımda karar kılarsak astra ile golf arasında yaklaşık 6 bin tl civarında bir fark olacak. bu fark tamamen benzine gideceğinden sport donanımda karar kılarsak malesef sport donanım alıcaz ama ilk tercihimiz cosmo şu an. ortalamanız gayet güzel fakat benim için eğer golf 7.5 civarında yakıyorsa astra ilk tercih olacak bu güzel bir cevap oldu benim için
Dizel merakınız var ise C4 tam size göre.
Dizel merakınız yoksa yapacak olduğunuz km ye bakarsak eğer Astra J 1.4T otomatik alınabilir.
teşekkürler yanıtınız için astra cosmo yanlısı çok kişi var forumda bu karşılaştırmada. bu benim içimi rahatlatıyor açıkçası.
quote:
quote:
quote:
quote:
2 litreden daha fazla fark olmayacaksa astra şu an için ilk tercihim dediğim gibi. 9 9.5 litreler benim için realist astrada. renk olarak neptün mavi gerçekten çok hoş. fiyat farkına bakmak lazım tabi fark çok büyük değilse metalik renkler çok hoş bir yandan hdi mcp c4 araştırıyorum şu an.
Ortalama 10 diyin benden söylemesi Metalikte fiyat farkı olmaması lazım ama ileride boyamak gerekirse bu tarz renkler zordur. Zaten şu otomatik astra normal kullanımda şehir içi 8.5 litre civarı yaksa çok daha fazla satıcak. İleride bu sorunuda çözecek gibi opel.
yapacak olduğum km dizel bir araç için az. o yüzden dizele yönelmedim en baştan. zaten aracı %90 ben kullanacağım için ve bunlar yoğun trafikte ama kısa mesafeler olacağından dolayı babamda aracı dizel almaya yanaşmıyor. C4 gerçekten çok hoş bir araç. ama gönlümüzde astra olduğu için şu an en büyük soru işareti yakıt tüketimi bizi zamanla üzer mi. C4 ile ilgili araştırma yapacağım elbet sizin değerlerinizi de okumuştum forum üzerinden. Fiyat olarak birbirine yakın araçlar. Düşünelim bakalım teşekkürler
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Ortalama 10 diyin benden söylemesi Metalikte fiyat farkı olmaması lazım ama ileride boyamak gerekirse bu tarz renkler zordur. Zaten şu otomatik astra normal kullanımda şehir içi 8.5 litre civarı yaksa çok daha fazla satıcak. İleride bu sorunuda çözecek gibi opel.
ben astra için 10 litre, golf için 8 litre gibi bir değeri kabul ettim artık çok az iyimser olarak astrayı 9'a çekmeyi düşünüyorum kendi kafamda ama zaten 2 litre için hem 3-3.5 bin tl fazla vermek değmeyecek. hem cosmo donanım comfortline donanıma göre daha dolu bir araç olduğu için saçma bir iş olacak.
Yeni Astra 1.4 otm istanbulda 100 TL ile 250 km rahat çıkartır.
100 TL ile 250 KM güzel ve yeterli bir değer. Depo 56 Litre deniyor astra için. Bu 660 KM menzil demek. Şehir içi yeterli bir miktar bu. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Berk Erden
Golf 1.2 tsi kullanıcıları bile "şehir içi" 8 litrenin altına düşemiyorlar 1.4 tsi ile şehir içinde 6.5 7.5 litreler hikaye. İki araç da normal kullanımda 10 litreleri görür. Aynı şekilde hyundai ve kianın da dizel otomatikleri benzinli gibi yakıyor. Yakıt tüketimi önemli ise c4 veya auris bakın derim
Golf 7 sahibi olarak mı bu yorumu yapıyorsunuz çok merak ediyorum. O kadar kendinizden emin bir şekilde normal kullanımda 10 lt yakar demişssiniz ki, hayret. Söylediğiniz 10 lt değeri tamamen yanlış. En azından benim aracım için. Ben golf 7, 1.4 tsi 122 bg sahibiyim. Aracım 1600 km de. Geçen yaptığım bir ölçümü söylemek isterim. 30 km yol, yaklaşık 10 km si şehir içi. Tampon tampona trafik değil ancak sabah 08:00 trafiği. Cebeci- havaalanı arası, Ankara. Ortalama 5.8 litre yaktım. Bilenler bilir, bu yolda epeyce bir tırmanışta vardır.
cevabınız için teşekkürler. berk bey hakkında kullanıcı mı bilmiyorum fakat diğer kullanıcılar ile konuştuğumda istanbul yoğun trafiğinde 8-9 litreden aşağı düşmediğini söylediler golf araçlarının. istanbul'u ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama ben unkapanı tarafından mertere kadar millet caddesinden e-5e bağlanarak - bunları tamamen örnek olması açısından ve diğer okuyucular için yazıyorum siz ankarada olduğunuz için bilmeyebilirsiniz haliyle- hiç adım atmayan bir trafikte 30 40dk araç kullanmak zorunda kalacağım. yaklaşık olarak 15 kilometre civarında bir yol eder ki bu tamamen tampon tampona trafik demek oluyor istanbulda ki siz 20 km şehirdışı - 10 km şehir içi -hafif rahat bir trafikte- 5.8 gördüyseniz bu aslında orantılandığında bizim istanbul trafiğinde 8-9 litreye denk geleceğine işaret oluyor malesef bu da 1.2 tsi kullanıcılarının 8 litrenin altına düşememesi tezini az çok doğruluyor :( tabi ki hatam varsa affola bu konuda.
quote:
Orijinalden alıntı: aramis1
quote:
Orijinalden alıntı: Berk Erden
Golf 1.2 tsi kullanıcıları bile "şehir içi" 8 litrenin altına düşemiyorlar 1.4 tsi ile şehir içinde 6.5 7.5 litreler hikaye. İki araç da normal kullanımda 10 litreleri görür. Aynı şekilde hyundai ve kianın da dizel otomatikleri benzinli gibi yakıyor. Yakıt tüketimi önemli ise c4 veya auris bakın derim
Golf 7 sahibi olarak mı bu yorumu yapıyorsunuz çok merak ediyorum. O kadar kendinizden emin bir şekilde normal kullanımda 10 lt yakar demişssiniz ki, hayret. Söylediğiniz 10 lt değeri tamamen yanlış. En azından benim aracım için. Ben golf 7, 1.4 tsi 122 bg sahibiyim. Aracım 1600 km de. Geçen yaptığım bir ölçümü söylemek isterim. 30 km yol, yaklaşık 10 km si şehir içi. Tampon tampona trafik değil ancak sabah 08:00 trafiği. Cebeci- havaalanı arası, Ankara. Ortalama 5.8 litre yaktım. Bilenler bilir, bu yolda epeyce bir tırmanışta vardır.
Benim 1.4 tsi dsg golf7'de 6 lt yakıyor.Kullanıma bağlı olarak değişiyor arkadaş biraz sert kullanıyor.
son durum olarak astra cosmo ilk sıraya yerleşti. fiyat olarak tam aradığımız düzeyde. yakıt tüketimi biraz sıkıntı çıkaracak gibi duruyor. yakıt tüketimi dışında araçla ilgili her hangi bir soru işaretimiz yok. golf konusuna gelince astra ile yakıt tüketimi arasında uçurum olmayacağı aşikar. hem daha fazla fiyat, hem daha az donanım olarak golf almaktansa 1-2 litrelik fark göze alınıp astra almak çok daha mantıklı olacak. c4'ten şimdilik vazgeçtim.
quote:
son durum olarak astra cosmo ilk sıraya yerleşti. fiyat olarak tam aradığımız düzeyde. yakıt tüketimi biraz sıkıntı çıkaracak gibi duruyor. yakıt tüketimi dışında araçla ilgili her hangi bir soru işaretimiz yok. golf konusuna gelince astra ile yakıt tüketimi arasında uçurum olmayacağı aşikar. hem daha fazla fiyat, hem daha az donanım olarak golf almaktansa 1-2 litrelik fark göze alınıp astra almak çok daha mantıklı olacak. c4'ten şimdilik vazgeçtim.
DSG hakkında adamlar ayan beyan açıklama yaptı: Rüzgar alması lazım,nemli sıcak havada ve sıkışık trafikte patlıyor. Bulaşmamanız ve bir şanzımana 8 bin lira para vermemeniz için bu bile yeterlidir. Golf alacaksanız manuel alın. Otomatik alacaksanız astra alın.
yanıtınız için teşekkürler açıkçası ben dsg konusunda nedense pervasız davranıyorum. sanki problem olmayacağını düşünüyorum gibi. fakat şöyle bir gerçek var. kız arkadaşım 1.5 sene 1.6 tdi dsg polo kullandı. araç 1den 2ye atarken kararsız kalıyordu devir saati çıldırıyordu, daha sonra araç çok büyük bir kaza geçirdi ve aracı değiştirmek zorunda kaldılar. buna rağmen dsg düşünmem garip oldu açıkçası fakat kullanım olarak çok daha narin olacağımı düşünüyorum bir bayana göre elbette. sonuç olarak araç 5 sene civarı kullanılacak ve tam otomatik bir model baş ağrıtmayacaktır dediğiniz gibi
Tsi kullanıcılarının 5,5-6 litre kullanımları hayal ürünü gelmekle beraber akrabamızın passat bmt 1.4 tsi 122 hp aracının ortalaması 7 litre gibi 70 litrelik depo 1000-1100 km yaptığını iddia ediyor ve biz focus dizel araçla 50 lt mazot ile 700 km görüyoruz, şehiriçi normal kullanım ile sırf inat olarak haftaya passat kiralıyorum 3 günlüğüne ufak bi ege tatili yapıcam değerleri çok merak ediyorum neymiş bu TSİ motor görcem, zaten gerçekse fordu satar passat alıcam. Gelelim sizin duruma astra golf den daha dolu olması metalik renk farkının bile olmaması güzel ancak kesinlikle test sürüşü yapmalısınız sürüş stilinize uygunluğu önemli arabanın şekli güzel diye yanılgıya düşmeyin az para verilmiyor ben astrayı test ettim gene olarak beğendim ancak otomatik araç fazla patinaja düşüyor fazla yüklenmelerde tiptronikde tam gaz kalkışda gücünü tam yere aktaramadığını hissetim manuel aracın bu konuda daha iyi olduğu söylendi ama araç genel olarak çok güzeldi sport donanım takibimde spor koltuklar ve spor düz direksiyon nedeniyle, golf test etme imkanı olmadı malum ya müdürler alıyor aracı yada arızalı dsg ler yüzünden müşteriye yedek araç olarak veriliyor o yüzden test aracı diye sorulduğunda vw tok satıcıları kaçacak yer arıyor bence kiralama yaparak bu araçları daha iyi değerlendirebilirsiniz vw araçlarını Metal otodan bakabilirsinizhttp://www.metaloto.com.tr/ . Citroen çok konforlu olduğu ve ekonomik motoru ile anılıyor bende bir ara test e gidicem kullanıcıları genel olarak memnun ve fiyatı kampanyaları uygun mcp yarı otomatikleştirilmiş şanzıman diyorlar arıza durumunda tamiri bakımı ve servis fiyatı iyi deniliyor. (bende yaz sonuna doğru araç bakdığımdan test araştırmalara bakıyorum) Saygılar.