Şimdi Ara

ASTRA J 1.4T COSMO OTO / GOLF 7 1.4 122 TSI COMF. DSG / ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf 7 derim ben şahsen DSG şanzıman tdi ye oranla tsi için daha uyumlu yakıt olarakta tsi daha iyi gelecektir düşüncesindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: teomanakyar

Tsi kullanıcılarının 5,5-6 litre kullanımları hayal ürünü gelmekle beraber akrabamızın passat bmt 1.4 tsi 122 hp aracının ortalaması 7 litre gibi 70 litrelik depo 1000-1100 km yaptığını iddia ediyor ve biz focus dizel araçla 50 lt mazot ile 700 km görüyoruz, şehiriçi normal kullanım ile sırf inat olarak haftaya passat kiralıyorum 3 günlüğüne ufak bi ege tatili yapıcam değerleri çok merak ediyorum neymiş bu TSİ motor görcem, zaten gerçekse fordu satar passat alıcam.
    Gelelim sizin duruma astra golf den daha dolu olması metalik renk farkının bile olmaması güzel ancak kesinlikle test sürüşü yapmalısınız sürüş stilinize uygunluğu önemli arabanın şekli güzel diye yanılgıya düşmeyin az para verilmiyor ben astrayı test ettim gene olarak beğendim ancak otomatik araç fazla patinaja düşüyor fazla yüklenmelerde tiptronikde tam gaz kalkışda gücünü tam yere aktaramadığını hissetim manuel aracın bu konuda daha iyi olduğu söylendi ama araç genel olarak çok güzeldi sport donanım takibimde spor koltuklar ve spor düz direksiyon nedeniyle, golf test etme imkanı olmadı malum ya müdürler alıyor aracı yada arızalı dsg ler yüzünden müşteriye yedek araç olarak veriliyor o yüzden test aracı diye sorulduğunda vw tok satıcıları kaçacak yer arıyor bence kiralama yaparak bu araçları daha iyi değerlendirebilirsiniz vw araçlarını Metal otodan bakabilirsinizhttp://www.metaloto.com.tr/ . Citroen çok konforlu olduğu ve ekonomik motoru ile anılıyor bende bir ara test e gidicem kullanıcıları genel olarak memnun ve fiyatı kampanyaları uygun mcp yarı otomatikleştirilmiş şanzıman diyorlar arıza durumunda tamiri bakımı ve servis fiyatı iyi deniliyor. (bende yaz sonuna doğru araç bakdığımdan test araştırmalara bakıyorum) Saygılar.

Hocam siz aracı kiralayıp bir bakın ancak passat için 9.5 10 altını göremezsiniz.
    Yukardada yazdım golf 6 1.4 122 kullanıcısıyım bmt olmayan versiyonda şehir içi 7.5 altına düşebilin adam çok ince ve aracının oldugundan fazla seven adamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurBahar -- 31 Mayıs 2013; 6:44:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yanıtınız için teşekkürler. açıkçası yoğun trafikte tsi motorun mucizeler yaratamayacağına ikna oldum son durum olarak astra cosmo 1.4 T otomatik neptün mavisi diye düşünüyoruz. en kısa zamanda deneme sürüşüne çıkıp kararımı vereceğim tabi ki sürprizler olabilir kafamda tek bir noktaya odaklanmak istemiyorum.
  • teşekkürler aziz bey golf açıkçası fiyatı ile geri planda kalıyor şu anda. şöyle küçük hesaplamalar yapınca; km olarak 10.000 geçmeyeceğimden dolayı golf ile astra arasındaki fiyat farkı tüketim ile kapanana kadar bir hayli vakit geçecek gibi duruyor. golf deneyeceğim elbette. memnun kalırsam neden olmasın. bizim için öncelikli olarak astra var fakat golf ikna ederse bir delilik yapılabilir fakat golfün ikna etmesi için 6.5 litre gibi bir yakıt tüketimi sunması lazım bana ki bu biraz zor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Muhendis

teşekkürler aziz bey golf açıkçası fiyatı ile geri planda kalıyor şu anda. şöyle küçük hesaplamalar yapınca; km olarak 10.000 geçmeyeceğimden dolayı golf ile astra arasındaki fiyat farkı tüketim ile kapanana kadar bir hayli vakit geçecek gibi duruyor. golf deneyeceğim elbette. memnun kalırsam neden olmasın. bizim için öncelikli olarak astra var fakat golf ikna ederse bir delilik yapılabilir fakat golfün ikna etmesi için 6.5 litre gibi bir yakıt tüketimi sunması lazım bana ki bu biraz zor

Yakıt tüketimi ile golfün fiyat farkını kapatabilirseniz golf alacaksınız anladığım kadarı ile. Ancak bence golfe biraz daha fazla para vermenize değecek çok daha önemli parametreler var. İki aracı da yakın zamanlarda, mümkünse benzer yol koşullarında kullanın. Bir aracın yürüyeni, direksiyon sistemi, aktarma sistemi, motoru, izolasyonu, fren sistemi ve sürüş sırasında size hissettirdikleri gibi konular fazladan alacağınız bir iki donanımdan çok çok daha fazla önemlidir inanın. Bunlar bir aracın asli unsurları. Bu konularda iki araç birbirine yaklaşık olarak eşit durumdaysa ancak o zaman donanım farkı gibi konulara bakılabilir. Sıfır araç alırken fazladan vereceğiniz paranın tamamını olmasa da bir miktarını satarken geri alabileceğinizi de unutmayın.

Golf 7 gerçekten iyi bir araba. Bilhassa yukarıda saydığım asli unsurlar açısından çok çok başarılı. Aracın kullanım keyfi çok üst seviyede. Araçtan çok memnunum. DSG tek kelimeyle muhteşem. Arıza yapar diyorlar ancak diğer tork konvertörlü olmayan otomatikler için de aynı arıza ihtimali var. Arıza ihtimalini azaltmak istiyorsanız tork konvertörlü otomatik alabilirsiniz ancak onunda büyük dezavantajları var.

• peki astra otomatık vıteslerde ekranda vıtesın kaçta oldugu yazıyor değil mı?eskı kasa easy tronıklerde yazıyordu,ama gordugum pek cok farklı markada yazmıyor.acaba yenı kasada da yazmıyor olabılır mı dıye dusundum astra ıcın,bılgısı olan var mı?
  • cevap için çok teşekkürler. tabi ki bu iş tamamen testlerden sonra belli olacak. iki araç kendini sınıfında kanıtlamış ve yıllardır listelerin çok satanlarından. açıkçası golf'ün fiyatıda şu an benim için problem. aslında o fiyat çıkar cebimden ama daha sonra pişman olabilirim. aslında şöyle pişman olabilirim. araç almaktaki en büyük sebebim benim artık rahatlık. sıcaktan bunaldım. kısa mesafelerde bile çok aşırı trafik çekiyorum ve inanılmaz derecede yoruluyorum. bu noktada artık bana sorun çıkarmayacak 5 sene gönül rahatlığıyla binebileceğim hb benzinli otomatik bir araç arıyorum ihtimallerim golf ve astra. ikiside birbirine yakın ve gerçekten çok hoş araçlar. astra problem yaratmayacak ama yakıt tüketimi yüksek bir araç. golf için dsg dışında soru işareti yok. benim için donanımda astra sport bile yeterli

çok karmaşık yazdım kusura bakmayın uzun lafın kısası problemsiz bir araç isteğim. bunu golf ve astra sağlayabilir. astra sağlarsa ilk önceliğimiz. fakat golf sağlarsa neden olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

peki astra otomatık vıteslerde ekranda vıtesın kaçta oldugu yazıyor değil mı?eskı kasa easy tronıklerde yazıyordu,ama gordugum pek cok farklı markada yazmıyor.acaba yenı kasada da yazmıyor olabılır mı dıye dusundum astra ıcın,bılgısı olan var mı?

astra j'de yazmiyor
  • Astra J 1.4T Manuel Sport donanım araca sahip biri olarak size bir kaç tavsiyede bulunayım:

1) Aracımı devirli kullanıyorum, trafikte çok aşırı kalmıyorum. 1 yılda yaptığım km 4.000. Ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 8.8lt olarak gözüküyor. Hiç sıfırlamadım. Çok yakıyor, performansı düşürüyor yorumlarına inanarak otomatik almamıştım. Çok pişman oldum sonradan.
    2) Sport donanım gayet yeterlidir. Cosmo'nun olayı AFL'dir. Büyük şehirlerde ışıklandırmanın iyi olduğu yerlerde AFL gereksizdir. Diğer farklar göz ardı edilebilir.
    3) Performans olarak üzmez beklentin çok büyük değilse. Gayet yeterlidir.
    4) Aracı alırken pazarlık payın çok olur Golf'e göre. VW'de pazarlık yapmıyolar bile.
    5) Aracına kavuşman hızlı olur. Golf'te ne kadar bekeleyeceğin belli olmaz. Gerçi benzinlilerde sıra var mı bilmiyorum.
  • VW pazarlık yapıyor, Golf alırken yüzde 2 indirim rahatlıkla alabilirsiniz. Ben o şekilde aldım. Astra problem yaratmayacak demişssiniz, bence cidden yanılıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

golf alınmaz.hem daha az donanımlı hem de DSG belası var.hiç söylenmemiş sayıp cosmo+navili astra diyorum.biraz daha eklenip a3 veya a class alınabilir.

Yanitiniz icin tesekkurler. Neptun mavi dusunuyorum araci evet. Etrafimda beyaz siyah cok var. navigasyon dusunmuyorum telefon yeterli oluyor, 22 yildirda ayni yerde oturuyorum o yuzden cok problem olmayacaktir ama golften uzaklasiyorum her gecen gun not: navili cosmo demissiniz ben onu neptun mavi okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Muhendis -- 31 Mayıs 2013; 15:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprcn

Astra J 1.4T Manuel Sport donanım araca sahip biri olarak size bir kaç tavsiyede bulunayım:

1) Aracımı devirli kullanıyorum, trafikte çok aşırı kalmıyorum. 1 yılda yaptığım km 4.000. Ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 8.8lt olarak gözüküyor. Hiç sıfırlamadım. Çok yakıyor, performansı düşürüyor yorumlarına inanarak otomatik almamıştım. Çok pişman oldum sonradan.
    2) Sport donanım gayet yeterlidir. Cosmo'nun olayı AFL'dir. Büyük şehirlerde ışıklandırmanın iyi olduğu yerlerde AFL gereksizdir. Diğer farklar göz ardı edilebilir.
    3) Performans olarak üzmez beklentin çok büyük değilse. Gayet yeterlidir.
    4) Aracı alırken pazarlık payın çok olur Golf'e göre. VW'de pazarlık yapmıyolar bile.
    5) Aracına kavuşman hızlı olur. Golf'te ne kadar bekeleyeceğin belli olmaz. Gerçi benzinlilerde sıra var mı bilmiyorum.

Yanitiniz icin cok tesekkurler. Kullanici yorumlari benim icin cok degerli. Benim icinde sport donanim oldukca yeterli. Jantlari bana gore mesela daha hos. Elektrikli yan aynalar cok gerekli degil cosmodaki, afl dediginiz gibi zira. Sporttaki led gunduz farlarida cok hos. Arac icin 9 litre dusunuyorum ve buna raziyim dsg ile ilgili kuskular duyacagima. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aramis1

VW pazarlık yapıyor, Golf alırken yüzde 2 indirim rahatlıkla alabilirsiniz. Ben o şekilde aldım. Astra problem yaratmayacak demişssiniz, bence cidden yanılıyorsunuz.

%2 guzel bir deger. Golf zaten cok hos bir arac. Dedigim gibi golften uzaklasiyorum ama testten sonra belirli olucak hersey. Su an pasaport ve vize islerimle ilgileniyorum yurtdisina cikacagim. Bunlar biter bitmez karar verecegim zaten. Tesekkurler.

• 1.4 tsi ile şehir dışı 5 lt görürsünüz ancak şehir içi için 8 lt bile iyimser bir rakam bu sabah Gaziosmanpaşadan çıktım (Araç imzamdaki) Levente doğru Temde hafif dur kalk öyle çok değil. Ortalama Seyrantepe sapağında 7 lt idi. Oradan Levent dönüşüne kadar trafik kilit 10.2 ile bitirdim (Klima da açıktı). Golfte BlueMotion var diyenler çıkacaktır. Farketse etse BM ile 0.5 litre farkeder. Yani Benzinli araç alacaksanız hele istanbul gibi bir yerde yakıtı düşünmeyeceksiniz. Ama araç performans olarak tatmin ediyor. Motoru tavsiye ederim. Astrayı kullanmadım onun hakkında yorum yapamayacagım

Astra mı Golf mü derseniz. Golf Comfortsa kesinlikle Astrayı tercih edin derim. Comfortline Golf bayağı bir eksik kalıyor Astra yanında. Astradaki Afl çok güzel bir sistem öte yanda, golfte Halojen farlar var comfortline da onu da alacaksanız Bi xenon ekletmenizi tavsiye ederim bir de sürüş konfor paketi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnchaineD -- 31 Mayıs 2013; 16:01:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UnchaineD

1.4 tsi ile şehir dışı 5 lt görürsünüz ancak şehir içi için 8 lt bile iyimser bir rakam bu sabah Gaziosmanpaşadan çıktım (Araç imzamdaki) Levente doğru Temde hafif dur kalk öyle çok değil. Ortalama Seyrantepe sapağında 7 lt idi. Oradan Levent dönüşüne kadar trafik kilit 10.2 ile bitirdim (Klima da açıktı). Golfte BlueMotion var diyenler çıkacaktır. Farketse etse BM ile 0.5 litre farkeder. Yani Benzinli araç alacaksanız hele istanbul gibi bir yerde yakıtı düşünmeyeceksiniz. Ama araç performans olarak tatmin ediyor. Motoru tavsiye ederim. Astrayı kullanmadım onun hakkında yorum yapamayacagım

Astra mı Golf mü derseniz. Golf Comfortsa kesinlikle Astrayı tercih edin derim. Comfortline Golf bayağı bir eksik kalıyor Astra yanında. Astradaki Afl çok güzel bir sistem öte yanda, golfte Halojen farlar var comfortline da onu da alacaksanız Bi xenon ekletmenizi tavsiye ederim bir de sürüş konfor paketi.

Yanitiniz icin cok cok tesekkurler. Sanirim su dakikaya kadar en cok isime yarayan yorumlardan biri oldu. Oldukca objektif. Golf alirsam dediginiz gibi farlar bile halojen. Ve malesef bi xenon ve baska bir paket ekletmem olanaksiz o fiyat uzerine. Benim icin aracin sorunsuzlugu onemli. Golf ve astra bunu sagliyor ama comfort golf ile cosmo astra donanim olarak karsilastirilamaz. Sizin gibi objektif bir yorumdan sonra yakit tuketimi olarakta yakin degerler olacagini goruyorum. Gercekten tesekkurler.

• Onu bunu bilmem de "gerçek İstanbul trafiği"nde TSI motorun 7 litre civarı yakması bana da hayal gibi geliyor.

Bu civarda bir yakıt tüketim değeri veren kişiler araçlarını hangi güzergahta, saat kaçta, hangi trafik şartlarında, nasıl bir kullanım tarzıyla vs. kullanıyorlar; bunu bilmemiz zor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UnchaineD

1.4 tsi ile şehir dışı 5 lt görürsünüz ancak şehir içi için 8 lt bile iyimser bir rakam bu sabah Gaziosmanpaşadan çıktım (Araç imzamdaki) Levente doğru Temde hafif dur kalk öyle çok değil. Ortalama Seyrantepe sapağında 7 lt idi. Oradan Levent dönüşüne kadar trafik kilit 10.2 ile bitirdim (Klima da açıktı). Golfte BlueMotion var diyenler çıkacaktır. Farketse etse BM ile 0.5 litre farkeder. Yani Benzinli araç alacaksanız hele istanbul gibi bir yerde yakıtı düşünmeyeceksiniz. Ama araç performans olarak tatmin ediyor. Motoru tavsiye ederim. Astrayı kullanmadım onun hakkında yorum yapamayacagım

Yanitiniz icin cok cok tesekkurler. Sanirim su dakikaya kadar en cok isime yarayan yorumlardan biri oldu. Oldukca objektif. Golf alirsam dediginiz gibi farlar bile halojen. Ve malesef bi xenon ve baska bir paket ekletmem olanaksiz o fiyat uzerine. Benim icin aracin sorunsuzlugu onemli. Golf ve astra bunu sagliyor ama comfort golf ile cosmo astra donanim olarak karsilastirilamaz. Sizin gibi objektif bir yorumdan sonra yakit tuketimi olarakta yakin degerler olacagini goruyorum. Gercekten tesekkurler.

Ben teşekkür ederim. Ayrıca bu ikisi dışına çıkmamanızı tercih ederim. İkisini de iyi araştırın sorunlarını, Sorunlarını, artılarını eksilerini. İkisini de alırsanız pişman olmazsınız ama. Hangisini aldıktan sonra daha çok mutlu olacağınız önemli.

• quote:

yanıtınız için teşekkürler. açıkçası yoğun trafikte tsi motorun mucizeler yaratamayacağına ikna oldum son durum olarak astra cosmo 1.4 T otomatik neptün mavisi diye düşünüyoruz. en kısa zamanda deneme sürüşüne çıkıp kararımı vereceğim tabi ki sürprizler olabilir kafamda tek bir noktaya odaklanmak istemiyorum.

Bence doğru bir karar görüünyor mantık olarak dolu bir araç almak ve en önemlisi özellikle golf için geçerli olan 5-6 ay bekleme kapora yatırmak gibi durumlara maruz kalmayacaksınız ancak test sürüşü önemli kriter 6,5 lt beklentiniz var sitede 5, 5,8 lt paylaşanlar var aslında bende onlara tek depo ile 700 km giden focusumdan ilk 50 km civarında ortalama yakıtımın 3.6 olduğunu gösterebilirim önemli olan golf tsi aracı ile 1000 km devirsin görelim

• quote:

Orijinalden alıntı: hortlek

quote:

Orijinalden alıntı: teomanakyar

Tsi kullanıcılarının 5,5-6 litre kullanımları hayal ürünü gelmekle beraber akrabamızın passat bmt 1.4 tsi 122 hp aracının ortalaması 7 litre gibi 70 litrelik depo 1000-1100 km yaptığını iddia ediyor ve biz focus dizel araçla 50 lt mazot ile 700 km görüyoruz, şehiriçi normal kullanım ile sırf inat olarak haftaya passat kiralıyorum 3 günlüğüne ufak bi ege tatili yapıcam değerleri çok merak ediyorum neymiş bu TSİ motor görcem, zaten gerçekse fordu satar passat alıcam.
    Gelelim sizin duruma astra golf den daha dolu olması metalik renk farkının bile olmaması güzel ancak kesinlikle test sürüşü yapmalısınız sürüş stilinize uygunluğu önemli arabanın şekli güzel diye yanılgıya düşmeyin az para verilmiyor ben astrayı test ettim gene olarak beğendim ancak otomatik araç fazla patinaja düşüyor fazla yüklenmelerde tiptronikde tam gaz kalkışda gücünü tam yere aktaramadığını hissetim manuel aracın bu konuda daha iyi olduğu söylendi ama araç genel olarak çok güzeldi sport donanım takibimde spor koltuklar ve spor düz direksiyon nedeniyle, golf test etme imkanı olmadı malum ya müdürler alıyor aracı yada arızalı dsg ler yüzünden müşteriye yedek araç olarak veriliyor o yüzden test aracı diye sorulduğunda vw tok satıcıları kaçacak yer arıyor bence kiralama yaparak bu araçları daha iyi değerlendirebilirsiniz vw araçlarını Metal otodan bakabilirsinizhttp://www.metaloto.com.tr/ . Citroen çok konforlu olduğu ve ekonomik motoru ile anılıyor bende bir ara test e gidicem kullanıcıları genel olarak memnun ve fiyatı kampanyaları uygun mcp yarı otomatikleştirilmiş şanzıman diyorlar arıza durumunda tamiri bakımı ve servis fiyatı iyi deniliyor. (bende yaz sonuna doğru araç bakdığımdan test araştırmalara bakıyorum) Saygılar.

Hocam siz aracı kiralayıp bir bakın ancak passat için 9.5 10 altını göremezsiniz.
    Yukardada yazdım golf 6 1.4 122 kullanıcısıyım bmt olmayan versiyonda şehir içi 7.5 altına düşebilin adam çok ince ve aracının oldugundan fazla seven adamdır.

Ben 2.0 T 180 hp 5 silindir volvo ile ankaradan 7.3 ortalama ile geldim 70 lt deponun çeyrekden biraz fazlası gitti yani 90 liraya gelmişim 4 kişi klima açık ortalama 110-140 km/s hız ile anlık yakıt durumu açık ona göre gaza bastım, yani demek istediğim uzun yolda turbo iyi bişey belki yapabilir dedim arkadaş passat ile 5,5 ile 6,5 ortalama yaktığını söylüyor doğru çıkarsa alıcam dedim, kiralayacağım passat dsg 1.4 tsi olacak bakalım görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Onu bunu bilmem de "gerçek İstanbul trafiği"nde TSI motorun 7 litre civarı yakması bana da hayal gibi geliyor.

Bu civarda bir yakıt tüketim değeri veren kişiler araçlarını hangi güzergahta, saat kaçta, hangi trafik şartlarında, nasıl bir kullanım tarzıyla vs. kullanıyorlar; bunu bilmemiz zor.

Aslinda bir cok kullanici 7 litre yakamadigini belirtti konu icinde. Bu objektiflik guzel

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.