Şimdi Ara

ASTRA J 1.6 EDİTİON DONANIM ALINIR MI ? acil ==>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır araba araştırıyorum. eşimin acemiliğini atacağı bi araç bakıyorum. bu yüzden önce b sınıfı araçlara bakarak başladım bu işe. özeti şöyle:

- clio 4 işçiliği çok kötü geldi bana, örneğin kapısı biraz hızlı çekmeden kapanmıyor. bir de arka taraf çok dar.

- corsa benzinliler çok yakıyor ve arka camlar manuel. aslında sırf bu nedenle almıyorum.

- jazz, i20, aveo, getz baştan beri düşünmüyorum

- polo crome edition çıkartarak donanım açısından tatmin edici hale gelse de, benzinlisi çok yakıyor (8lt) ve 37.200 liste fiyatı

dün ise opel astra 1.6 115h edition donanımının 41.200 TL olduğunu gördüm. bayi 40.200 TL'ye bırakıyor. ve en alt donanım olsa bile araçta esp, hız sabitleyici, led farlar gibi b sınıfı araçlarda olmayan özellikler var. 37.000 TL b sınıfı yerine c sınıfı astra 40.000 TL daha mantıklı geliyor. siz ne dersiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra J 1.6 Edition Alınır mı?

Opel Astra J 1.6 Edition, uygun fiyatlı ve yakıt verimli bir aile arabası arayanlar için popüler bir seçenektir. Ancak satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır.

1. Motor Performansı

1.6 litrelik benzinli motor, 115 beygir gücü ve 155 Nm tork üretir. Bu, günlük sürüş için yeterli güçtür, ancak daha fazla performans arayanlar hayal kırıklığına uğrayabilir. Şehir içi trafikte yakıt verimliliği iyidir, ancak otoyolda yol alırken yakıt tüketimi artabilir.

2. Donanım Seviyeleri

1.6 Edition, Astra J serisinin giriş seviyesi modelidir. Bu nedenle, bazı temel özellikler eksik olabilir. Ancak, klima, elektrikli camlar ve bir ses sistemi gibi temel konfor özellikleri standart olarak sunulmaktadır. Daha fazla özellik arayanlar, daha yüksek donanım seviyelerini göz önünde bulundurmalıdır.

3. Güvenlik

Opel Astra J 1.6 Edition, 2012 yılında Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır. Araba, sürücü ve yolcular için iyi koruma seviyeleri sunar. Aktif güvenlik özellikleri arasında ABS, ESP ve yokuş kalkış desteği bulunur.

4. İç Mekan ve Bagaj

Astra J'nin iç mekanı geniş ve konforludur. Ön koltuklar iyi destek sağlar ve arka koltuklarda yetişkin yolcular için yeterli alan vardır. Bagaj kapasitesi, arka koltuklar açıkken 370 litredir ve koltuklar katlandığında 1.235 litreye kadar genişler.

5. Fiyatlandırma

Opel Astra J 1.6 Edition, uygun bir fiyata sahiptir. Ancak, isteğe bağlı özellikler ve daha yüksek donanım seviyeleri fiyatını artırabilir. Bütçenize en uygun seçeneği bulmak için farklı modelleri ve donanım seviyelerini karşılaştırın.

Sonuç

Opel Astra J 1.6 Edition, uygun fiyatlı, yakıt verimli ve güvenli bir aile arabasıdır. Ancak, performans ve donanım seviyeleri konusunda bazı sınırlamaları vardır. Satın almadan önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam konunun içinde geçtiği için yazıyorum clio da bu kapı kapanma olayının pek anlayamıyorum otoparkımızda 3 tane inceledim farklı donanımlar hepsininde kapısı gayet rahat kapanıyor bu kronik problem belli bir seride olabilirmi acabagerçekten kafam takıldı bu konuya

araç tercihinde gelirsek baktığın astra nın kullanmasamda ş.içi yakıtının 10 litreden aşağıya olacağını sanmıyorum kullananlar vardır mutlaka forumdaki arkadaşlarımızdan gerçek değerleri yazacaklardır diye düşünüyorum bana sorarsan ben clio derim gayet şık bir tasarımı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 13 Mart 2013; 18:37:06 >

• Eşinizin acemiliğini atacağı bir arabaya 40.000 vermek pek doğru olmaz. Şimdilik ucuz bir araba alın bence. Oraya buraya vurur, sürter falan canınızı sıkmayacak bir araba alın. O dönemleri atlatınca bu paraları verirsiniz. Tabi karar sizin.
  • astra kalitesini ispatlamış bi model... c sınıfı içinde bile düşünülecek bir modelken bence b sınıfı herhangi bi arac yerine astra tercih etmek çok mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

hocam konunun içinde geçtiği için yazıyorum clio da bu kapı kapanma olayının pek anlayamıyorum otoparkımızda 3 tane inceledim farklı donanımlar hepsininde kapısı gayet rahat kapanıyor bu kronik problem belli bir seride olabilirmi acabagerçekten kafam takıldı bu konuya

araç tercihinde gelirsek baktığın astra nın kullanmasamda ş.içi yakıtının 10 litreden aşağıya olacağını sanmıyorum kullananlar vardır mutlaka forumdaki arkadaşlarımızdan gerçek değerleri yazacaklardır diye düşünüyorum bana sorarsan ben clio derim gayet şık bir tasarımı var
    2012 modelleri bayiilerde mevcut fiyat 38-39 bin civarında. 2012 lere bak derim. fiyat ve donanım olarak ise son derece başarılı. ben geçen hafta yeni astra sedan aldım 2012 model cosmo ve otomatik 1.4 140 bg. 55.500 aldım. şu an 2013 fiyatı 62 bin civarında ve ek olarak sunroof var aracımda. konfor donanım gerçekten çok başarılı. ben olsam paran da varsa dakika durmaz alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: akademiamania

2012 modelleri bayiilerde mevcut fiyat 38-39 bin civarında. 2012 lere bak derim. fiyat ve donanım olarak ise son derece başarılı. ben geçen hafta yeni astra sedan aldım 2012 model cosmo ve otomatik 1.4 140 bg. 55.500 aldım. şu an 2013 fiyatı 62 bin civarında ve ek olarak sunroof var aracımda. konfor donanım gerçekten çok başarılı. ben olsam paran da varsa dakika durmaz alırdım.

Alıntıları Göster
    corsaya çok yakar deyip astra almak çok mantıksız bence. Yeni astra ağır araç, 1.6 motoru da eski, çok yakıyor. Lpg düşünmüyorsanız bulaşmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

hocam konunun içinde geçtiği için yazıyorum clio da bu kapı kapanma olayının pek anlayamıyorum otoparkımızda 3 tane inceledim farklı donanımlar hepsininde kapısı gayet rahat kapanıyor bu kronik problem belli bir seride olabilirmi acabagerçekten kafam takıldı bu konuya

aslında 3 hafta kadar önce ben test sürüşü yaptım ve orada kapının tam kapanmadığını fark ettim, sonra bir daha aynı şekilde deneyince yine olmadı. ben de şuan 2004 focus var, ona alışkınım. bir de araç gerçekten görsel anlamda güzel olmuş. hem içi hem de dışı. ancak kalite olarak ben çok kötü buldum açıkcası bir de 0.9cc motor olana baktım 500 TL indirim yaptılar. 37.000 TL gibi bir fiyat çıktı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Eşinizin acemiliğini atacağı bir arabaya 40.000 vermek pek doğru olmaz. Şimdilik ucuz bir araba alın bence. Oraya buraya vurur, sürter falan canınızı sıkmayacak bir araba alın. O dönemleri atlatınca bu paraları verirsiniz. Tabi karar sizin.

aslında seviye olarak çok kötü değil, ancak bende şuan 2004 focus var ve öğrenmek için de bahsettiğiniz gibi öğrenmek için ideal ancak önceki sahibinin kazasından dolayı kaskosu 2.100 TL falan çıkıyor. kaskoya o parayı vermektense yenisini almak mantıklı geldi. hem para biriktirmiş olmak da istiyorum. bir de astrayı en azından 4 sene kullanmayı planlıyorum. yani yukarıda tam olarak anlatamamışım ben ama aracı eşimin acemiliğimden sonra hemen satmayı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

Eşinizin acemiliğini atacağı bir arabaya 40.000 vermek pek doğru olmaz. Şimdilik ucuz bir araba alın bence. Oraya buraya vurur, sürter falan canınızı sıkmayacak bir araba alın. O dönemleri atlatınca bu paraları verirsiniz. Tabi karar sizin.

aslında seviye olarak çok kötü değil, ancak bende şuan 2004 focus var ve öğrenmek için de bahsettiğiniz gibi öğrenmek için ideal ancak önceki sahibinin kazasından dolayı kaskosu 2.100 TL falan çıkıyor. kaskoya o parayı vermektense yenisini almak mantıklı geldi. hem para biriktirmiş olmak da istiyorum. bir de astrayı en azından 4 sene kullanmayı planlıyorum. yani yukarıda tam olarak anlatamamışım ben ama aracı eşimin acemiliğimden sonra hemen satmayı düşünmüyorum.

arabaya uzun binecekseniz gayet iyi olur simdiden hayirlisi olsun o zaman. ancak hatirladigim kadariyla (yanlis olabilir) bu motora lpg uygulanamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

corsaya çok yakar deyip astra almak çok mantıksız bence. Yeni astra ağır araç, 1.6 motoru da eski, çok yakıyor. Lpg düşünmüyorsanız bulaşmayın derim.

yani corsa gibi ufak bi araç 8lt benzin yakacağına astrada 8-9 lt (forumlardaki benim gibi sakin kullanan kullanıcıların yorumları 8-9lt) yakarım daha iyi diye düşündüm. zaten araçtan çok fazla performans beklemiyorum. genelde şehiriçi işe git gel için kullanılacak.

corsa yı asıl almama sebebim aslında manuel arka camlar. bunu duyunca çok şaşırıp baya bi araştırdım. bayiiler sanırım opele arka camlar neden manuel diye soru sormuşlar, opel ise cevap olarak " güvenlik açısından kaza anında camların tamamı kitlenirse elle açılacak cam bulunmasını istedik" gibi bi açıklama yapmış. bu mantığa göre bu açıdan opel insigia vs güvensiz araçlar corsa daha güvenli. maliyetten kaçtık demiyorlar yani.

• quote:

quote:

quote:

arabaya uzun binecekseniz gayet iyi olur simdiden hayirlisi olsun o zaman. ancak hatirladigim kadariyla (yanlis olabilir) bu motora lpg uygulanamiyor.

evet lpg sübap eritme sorunu yapıyor. aynı sorun astra classic III'de de vardı. 2 yıllık garanti süresi boyunca (yani benim için 25.000 km eder.) lpg düşünmüyorum ama ilerde taktırırsam sübaplara yağlama yapan lpg kitlerinden taktırırım. diğer araçları da olsa bu şekilde düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncap

Bulabiliyorsanız temiz 2. elini almanız en doğrusu, en azından içiniz yanmaz yenge sürtünce O moral bozuluğunu da yaşamaz boşuna kavga etmezsiniz

ikinci el aldığımda elimdeki aracı satmayı beklemem gerekiyor, bir de opelden aldığım faiz oranı bankalarınkinden daha uygun.

aracı bir an önce alıp eşime öğretmem gerek çünkü yaz sonu gibi ben 4 ay başka ilde görevliyim. işe ben bırakamazsam 3 otobüs değiştirmesi gerekecek.

artık bi kaç sürtmeye, çizik ve eziğe razı olacaz :D garaja girerken muhtemel çarpacağı yeri bile biliyorum aslında.

• Clionun kapılarını bende kapatamamıştım. Biraz hızlı kapatmak gerekiyor , normalde alışılan kuvvetle kapatılırsa kapanmadı.
    Yan yana duran üç farklı clioda da yaşadım aynı durumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

Clionun kapılarını bende kapatamamıştım. Biraz hızlı kapatmak gerekiyor , normalde alışılan kuvvetle kapatılırsa kapanmadı.
    Yan yana duran üç farklı clioda da yaşadım aynı durumu
    arkadaşlarımdan birisi şirket aracı olarak almış clio4 aynı sıkıntı onda da varmış. kendisi pek beğenmediğini söyledi ama 0.9cc motor az yakıyormuş cidden.
  • quote:

arkadaşlarımdan birisi şirket aracı olarak almış clio4 aynı sıkıntı onda da varmış. kendisi pek beğenmediğini söyledi ama 0.9cc motor az yakıyormuş cidden.

Alıntıları Göster
    Gerçektende 0km fiyatı 2012 modellerin 38-39 tl civarında ise polo vb. tercih etmek hiç mantklı bir davranış değildir.

Halen sınıfındaki en iyi oranlara sahip ve yeterli olabilecek donanımı oldukça makul bir fiyata satmaktaki,tercihini tüketim konusunda bir soru işareti kafanızda yoksa özelliklede güvenlik donanımı ile çok iyi bir seçim.

• quote:

aceminin altına 0km gıcır gıcır araba verilmez,şakağına 45lik magnum daha daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

aceminin altına 0km gıcır gıcır araba verilmez,şakağına 45lik magnum daha daha iyi.

zaten geçen gün şuan ki aracımı sürdü ve anladım ki sıfır araba çabuk eskir. her aceminin yapacağı hataları önceden söylesem bile yaptı.

şimdi bi direksiyon hocasından 5 ders alacak. dersler yeterli olursa yeni aracı sürecek. ama hala astra 1.6 konusunda tam karar veremedim.
  • Corsa ve Clio b sınıfı araçlar boş da olsa C sınıfının en iyi araçlarından biri olan Astra ile kıyaslanmaz. Sonuçta Astra'da güvenlik donanımları tam. Ben olsam Astra alırım.
  • quote:

şimdi bi direksiyon hocasından 5 ders alacak.

0 araba 5 derste aceminin altına verilmez yine söylüyorum.
    Ortalama 3 4 ay araç kullanması lazım trafikte.
    bu işin de yolu paliodur.
    palio alınır,acemilik atılır,mevzu kapanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

şimdi bi direksiyon hocasından 5 ders alacak.

0 araba 5 derste aceminin altına verilmez yine söylüyorum.
    Ortalama 3 4 ay araç kullanması lazım trafikte.
    bu işin de yolu paliodur.
    palio alınır,acemilik atılır,mevzu kapanır.

Alıntıları Göster
    Ustam Astra Clasik Var, Ona göz artınızmı Acaba Fiyatı Gayet Güzel B segmenti Yerine C segmenti fiyatı var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.