|
Opel Astra J 1.6 T 180 HP Active Select: Tüketim Rehberi
Opel Astra J 1.6 T 180 HP Active Select, güçlü performansı ve etkileyici tasarımıyla kompakt hatchback segmentinde öne çıkıyor. Bu modelin sunduğu tüketim verileri de potansiyel alıcılar için önemli bir husustur.
Kentsel Tüketim:
Kentsel alanlarda, Astra J 1.6 T 180 HP Active Select'in ortalama yakıt tüketimi 8,0-8,5 litre/100 km civarındadır. Bu değer, trafik sıkışıklığı ve dur-kalk durumlarına bağlı olarak değişebilir.
Karayolu Tüketimi:
Karayollarında daha sabit hızlarda seyir halindeyken, Astra J 1.6 T 180 HP Active Select'in yakıt tüketimi önemli ölçüde azalır. Bu koşullar altında, ortalama tüketim 5,5-6,0 litre/100 km'ye düşebilir.
Karma Tüketim:
Hem kentsel hem de karayolu koşullarını içeren karma tüketimde, Astra J 1.6 T 180 HP Active Select'in ortalama yakıt tüketimi 6,5-7,0 litre/100 km aralığında seyreder.
Etkenler:
Astra J 1.6 T 180 HP Active Select'in tüketim verileri, sürüş tarzı, trafik koşulları ve iklim gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Agresif sürüş tarzları ve yoğun trafik, yakıt tüketimini artırabilirken, sakin sürüş ve elverişli koşullar tüketimi azaltabilir.
Sonuç:
Opel Astra J 1.6 T 180 HP Active Select, güçlü performansı ve tasarruflu tüketimi bir arada sunan dengeli bir seçenektir. Kentsel alanlardan karayollarına kadar çeşitli sürüş koşullarında, bu modelin yakıt verimliliği kullanıcılara önemli bir avantaj sağlayabilir.