< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2014 Peugeot 308 Active 1.2 Puretech 82 hp Alınır Mı
-
-
O yıllardaki 1.2 puretechlerde sorunlar vardı, ben olsam almazdım şahsen. Segman kırma vardı eski puretechlerde.
Fiyatı ne kadar peki? Astra filan da bakabilirsiniz.
-
Onlar 130 hp versiyonuydu diye aklımda kalmış. Fiyat 330.000₺. Piyasaya göre donanımı ve rengiyle birlikte çok makul geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şekil olarak beğendiğim araçlardan... Bildiğim kadarıyla motor vs. sıkıntısı yok... (bu 82 bg olanda)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
82 hp olanlarda motor anlamında sıkıntı yok. Uzun vadeli kullanıcı iseniz ve çok yoğun uzun yol yapmıyorsanız alınır. Uzun yolda 1.2 atmosferik biraz bağırır ve şehiriçi gibi yakar. Kısa süre sonra satma düşünceniz varsa hem tavandaki dolu onarımından hem de 1.2 atmosferik olduğundan zorlar.
-
Minimum 4 yıl kullanacağım, şekil açısından bu fiyatlardaki en donanımlı ve yakışıklı araç. Ayrıca bütçeme uygun bulduğum ilk C sınıfı araç. Bu nedenle direkt almayı düşünüyorum, kredi başvurumu yaptım, sonucu bekliyorum.
Bir arkadaşım 208inde sıkıntı yaşadı motorla ilgili. Bobin problemi idi galiba. Araştırınca benzer arızayı yaşayan çok kişi gördük.
Motor araca göre zayıf. Km az değil, illaki sorun çıkarır bu motor. Bu tarz motorlar çok uzun ömürlü olmuyor. Toyota 1.33 lerde de kullanıma bağlı yağ yakma artıyor.
Araç temiz duruyor aslında. Direksiyon derisine dikkat ederim hep. Arka hacmi kötü, km yüksek. Bu sebeple almazdım ama beğendiyseniz, içinize sindiyse neden olmasın. Ben olsam egea hb, auris vs bakardım.
https://tr.vava.cars/buy/cars/Fiat/Egea/ea6526a2-366b-4028-91b5-2af1841c13a2
https://tr.vava.cars/buy/cars/Fiat/Egea/5656d3db-860c-4d6e-835a-5d0222215a72
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk hedefim sıfır Egea HB idi ancak şu an bayide bulmak mümkün değil. Bu nedenle Egea düşünmüyorum. Fiyat olarak da 330000₺ zaten limitimin çokça aşılmış hali, bunu da geçebileceğimi sanmıyorum.
Aracı alan ben değilim, yanlış etiketlediniz sanırım.
İlla ki her araçta arıza, problem çıkar fakat kronik sorunları olan ve problem çıkarma ihtimali yüksek olan motor 1.2 130 hp olanların ilk üretimleri. Onları da çözdüler, şu an yoğun biçimde satılıyor ve eskisi gibi problemli bir motor değil.
Benim de 1.4 77hp fiorinom var fabrika lpg, bu tip düşük hacim ve düşük beygir motorlar uzun yolda biraz yorucu fakat bunu bilerek alan, sürekli uzun yol yapmayana problem değil.
-
Bu durumda hayırlı olsun denir. Uzun yol kullanımı yoğun değilse kullanırken pek sıkıntı yaşatmaz, 4 yıl kullandıktan sonra satarken biraz uğraştırması da görmezden gelinir.
-
Siz zaten kararınızı vermişsiniz. Hayırlı olsun şimdiden.
Vavacars'ta aracı eksper vs şansınız olmuyor. 6 ay önce ben de bir araç alacak oldum. Rezerve yaptım, sonra yetkili servise gidip bakım geçmişini sorguladım. Son bakımda yağ kaçakları tespit edilmiş, işlem yapılması gerektiği söylenmiş. Aradan 500 km bile geçmeden araç vavacars'a düşmüş. Muhtemelen temizletip sattı vavacars'a.
Sizin araç da temiz duruyor ama sorgulama şansınız varsa geçmişini bir sorgulayın. Periyodik bakımları, servis raporları vs önemli detaylar.
-
Konumuzdaki motor olan 1.2 atmosferik, 82 hp motordan bahsediyorum zaten. 130luk motor konu dışı.
Bu araç da iş görür. Motor çok güçsüz ama kasası da çok hafif. 1000-1100kg civarı b segmentlerin bile altında bir ağırlığı var. Yüklü halde uzun yolda çok kullanılmayacaksa sıkıntı olmaz.
-
80 beygir atmosferik C sınıfı diyince tüyler diken diken oluyor ama.. çok da hafifmiş hani.
B sınıfı araçların çoğu bundan ağır. uzun oranlı bir şanzımanı yoksa bir şekilde çeker bu araç. tek kişi şehirde gezene problem yaratacağını sanmıyorum. 1.33 toyotalar yerine her türlü alırım ben bunu.
-
Yorumlarınız için teşekkür ederim, mümkünse servis ve sigorta kayıtlarını sorgulatıp alacağım. Akbank kredi onayımı verdi, şu an gidip görerek mi alsam doğrudan bulunduğum şehire transfer mi istesem diye düşünüyorum. Biraz kumar olacak ancak kredi nedeniyle iade etmem de imkansız gibi, sadece garantisine güvenebilirim.
İleride araştıran olur diye not bırakayım. 19000 kilometrede yetkili servis geri çağırma kapsamında sandık motor değişimi yapmış. Vavacars bunu belirtmemişti, muayene kayıtlarını incelerken motor numarasının farklılığından anladım ve servisten doğruladım. Puretech motorların belli bir yıla kadar olanları triger kayışı nedeniyle çok sıkıntılı. Aracı aldıktan 200 kilometre sonra katalizör arızası nedeniyle iade ettim. Bunun dışında araç gayet güzel bir hisse sahipti, motor uçup kaçmasa da çekişi çok üzücü değildi. 5.3L/100 km tüketimi yakalayabildim bitik kış lastikleriyle birlikte. 100 km/h 5. vites 3000 rpm seviyesinde gidiyor, vites oranları korkunç derecede kısa, bunu da belirtmeden geçmeyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 31 Aralık 2022; 20:27:4 > -
PSA’nın saçma sapan arızalarıyla uğraşmaktan ve para kaybetmekten kurtulmuşsunuz, hayırlısı olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok kişi aynı konudan bahsetti ama bu kadar çabuk sorun yaşayacağımı düşünmemiştim. Aynı fiyata alabileceğim alternatifler Egea vs. Olduğu için hissiyat ve görüntü olarak çok heyecanlanmıştım, hızlı bir ayrılır yaşadık.
Egea alın kafanız rahat olsun. Hele de bu devirde arabayla uğraşmak çok zor. Düzgün bir araba egea. Psa afilli görünür ama berbattır.
Katalizör arızası nasıl kendini belli etti? 3 gün önce benim Citroen’in komple dağılmış katalizörünü doldurttum, ondan merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 1 Ocak 2023; 18:7:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır Egea kovalayacağım ancak halen kafamı toparlayıp bayilere soramadım.
Yolda giderken motor arızası verdi, göstergede sarı ikaz ışığı yandı. Yetkili serviste arıza koduna bakıldı ve katalizör değişimi gerektiği söylendi.
Sıfır egea bulmak çok zor. 2-3 hafta önce Fiat bayilerine gittim. Araç yok, ne zaman gelir belli değil, ve çok fazla sıra var. Yerinizde olsam sıfır bulamadığım taktirde sıfıra yakın ikinci el bakarım. Fiyatlar hızla artıyor elinizi çabuk tutmanız lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- fiorino paket sıralaması
- toyota corolla 1.6 dream multidrive s yorum
- renault kangoo 1.9 kronik sorunları
- mercedes e 200 tutulan modeli
- en az yakan pikap
- uçan araba fiyatları
- renault logan
- renault arkana fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X