Şimdi Ara

astra k vs golf 7 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 2016 Haziran - 2019 Şubat arasında, sıfır km olarak alıp sattım Astra K 1.4T Dynamic aracımı.

Sizin kriterlerinizi hesaba kattığımızda (Konfor, iç mekan kalite) Golf 7 önde, geride kalan her şey için Astra önde.

2016 yılında aracı almadan önce denemediğim B ve C segment otomatik vites turbo benzinli araç kalmadı. Benim kriterim de yol tutuş performansı olduğu için Giulietta ile Astra arasında gidip geldim. Donanımları ve yeni çıkan kasa olması nedeniyle Astra tercih ettim. Ki benim araçta opsiyon olarak G.P.P de vardı.

Süspansiyonlarının sert ve gürültülü olduğu konusunda hem fikiriz. Ama trim seslerinin ve çoğu lokurtunun çözümü var.

DSG'yi performanslı kullanımda ne kadar çok sevsem de (hanemizde Superb 1.6 TDI DSG mevcut), Astra'daki tork konvertörlü şanzımanın kafa rahatlığını sunması imkansız. Ki sizin aracınızdaki şanzıman (6T45) 1.4 benzinlilerdeki (6T35) şanzımandan çok daha yüksek tork dayanımına sahip.

Ama yazımın başında da belirttiğim gibi; konfor ve iç mekandaki doku kalitesi sizin için üst sıradaysa, Golf 7'ye yönelmeniz gerekecektir.

• Benzer bir ikilemde biz de kaldik.
    Babama dusuk km bir arac ariyorduk. Astra dinamik 1.4 ve golf conf. 1.2 arasinda gittik geldik. Gonlumuz golften yanaydi ama astra nin nispeten yeni tasarimi ve donanimi aklimizi celiyordu.

Sonucta gilf aldik ve incelemelerimiz sirasinda biz de fark ettik ki koltuklar ve sessizlik konusunda golf daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra'nın Golfe göre daha dinamik, keskin sürüş ve keyifli yol tutuş gibi avantajları da var. Artı bölümüne bunları yazmadığına göre pek farkında değilsin, bu durumda baştan Astra alarak kısmen hata yapmışsın zaten. Birçok kişi geçme aynı sınıf araba falan demiş ama bence geç. Sınıf yükseltince her otomobil aynı oranda konfor-yalıtım-sürüş olarak çok iyileşiyor sanrısı var çoğu kişide, yanlış. Bazı markalar asıl özeni en çok kıymet verdikleri modele gösterip, bir üst sınıfta sadece kabin hacmini arttırıp bırakabiliyor.
  • Golf ön koltuklarda oldukça sessiz olsada arka koltuğa geçince iş değişiyor. Yol sesi arkada kesinlikle fazla öne kıyasla tabi, ve garip bir hafif yol uğultusu var, özellikle de yağmurda araçtan gelen değişik bir tiz ses çok rahatsız etti beni. Ama ön koltukta yok sesi ve diğer sesler sınıfına göre premium hissettiriyor diyebilirim. Konfor olarak da oldukça iyi ve sessiz süspansiyona sahip ama alt takım sesli malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalıtım konusunu ben de çok dikkate alsam da, sorunsuz şanzuman ve saydığınız ek donanımlar çok önemli.

Golfte benzer donanımları almaya kalkarsanız en az 30.000 eklersiniz üzerine. DSG li lokma tatlısı da yanında :)

Size önerim : lastik yenilerken yumuşak-sessiz lastik tercihi ( en az 69 db ) olabilir.
  • 3 sene golf sahibi oldum. golf kesinlikle her yönüyle daha kaliteli, bunu hissettiriyor ama ben şahsen sıfırdan aldığım astrayı hele ki 48bindeyken satıp da golf'e geçmezdim. golf'te öyle lokurdular falan gelmez. rögar kapaklarından geçmek zevktir golf'te resmen. tüm bu donanımlar golf'te de var ama daha pahalı bir rakama gelecektir, golf'ün son senesinde olmasına rağmen. diğer yandan golf son senesinde bile -astra'dan hala daha pahalı olmasına rağmen- halen avrupa çapında astra'ya fark atıyor satışlarda. diğer yandan astra da c sınıfında golf'ten sonra tercih edeceğim model olurdu benim. şahsen değiştirmezdim 48binde
  • Hocam alıp satıp zarar edeceğinize önce Astra'nıza izolasyon yapmayı deneyin. Sürüyle aparat var motor kaput keçesi, bagaj bilmemnesi, kapı hede hödöleri. Bir kaçını takın belki yalıtım istediğiniz seviyeye gelir.

Bir de ben olsam DSG'den koşar adım kaçardım okuduklarım itibarıyla ama...
  • Opel maliyeti azalmak için Astra j ve K kasada kapı eşiğindeki lastik contayı daha sonraki yıllarda iptal etti bu yüzden araç içeri çok ses alıyor.Bende astra j var o problem bende de vardı ve beni sinir ediyordu.You tube ta ki bu video yu görünce https://www.youtube.com/watch?v=Baq7dr2jIzA&t=3s Ali express ten P tipi door seal (kapı contası )aldım hem kapı altlarına hemde video daki orjinal yerine lastik contayı yapıştırdım dişardan gelen ses bariz ölçüde azaldı şimdi çok memnunum.ali expressteki contaların kalınlığı biraz az geliyor , ön kapı kapalı iken arka kapıyı açıp ön kapının altına aralıktan bakarsan lastiğin gövdeyi tam öpmediği görülüyor o yüzden kapı eşiklerine de yapıştırmak lazım.Yani kapı kapatılınca lastik lastiğe baskı yapmalı toplam 8 metre p tipi conta yeterli oluyor.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 19 Nisan 2019; 16:59:30 >

• Opel K'nın rakibi Makyajlı 7.5 olur.

Golf 7 değil. K alınır binilir.
  • Golf 7 den sonra Astra K almıştık, yalıtım ve sarsıntı konforu olarak Golf 7 daha iyidir.

• Golf tabi ki bir tık daha konforludur, güzel araçtır ancak tam otomatik şanzımandan dsg ye geçme riskini almamanızı öneririm. racınızda ses vs varsa sorun vardır, halledip aracınızı kullanmanızı tavsiye ederim. Tüketim olarak astra 1 litre civarı fazla yaksa da performansı daha iyidir. Tercih tamamen sizin beklentilerinize kalmış...
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Ama kaç model yılı da önemli.
    2016'nın ortasından sonra Astra K'larda akustik ve izolasyon malzemelerinde kısıntıya gidildi.
    Ne kadar fark ediyor şahsen denemedim, ama farkettiği söyleniyor.
  • İki aracı da kullanmış biri olarak yorumum,
    Golf'ün süspansiyonları daha yumuşak, çok daha konforlu, malzeme kalitesi bir tık daha yüksek.
    Astra'nın süspansiyonları bariz daha sert yapılı ama sürüş dinamikleri daha hoş. (Biraz genç işi)
    Tam otomatik şanzıman bana gayet yeterli geldi. Sağlam ve sorunsuz.
    İki araçta üzmez insanı.

• Malzeme kalitesi, konfor, yalıtım konularında Golf daha iyi olsada diğer her yönde Astra’nın ezici üstünlüğü var hiç değmez değiştirdiğinize.

• İki komşumda da 1.4 benzinli astra k vardı. İkisi de satıp başka marka ve model araç aldı.

• Zaten önünüze herşeyi serip kaşıkla ağzınıza götürme kalmış.
    Artı eksileri baz aldıgınızda
    Golf donanım koymamış kalite görsellik koymuş
    Astra donanım koymuş kalite koymamış(golfe göre)

Yani her iki durumda teraziler eşit.
    Kalite olsun donanım olmasın derseniz golf
    Donanım olsun kalite olmasın derseniz astra.

Burda yapılacak yorumlar kişilerin kendine göre tercihi söz konusu.
    Ben donanımdan yanayım astra derim
    Kaliteden yanayım golf derim.

Genel itibariyle tüm markaların terazisi eşit
    Burda kişi kendi karakterine göre tercihde buluncak.

Tercihte bulunurken donanımı kaliteyi bir köşeye atıp.
    Gerek motor, gerekse şanzıman gerekse ufak tefek sorunları baz alıp tercihte bulunmak.

Golf astra focus megane vs vs iyi veya kötü diyemeyiz, kalite donanım olarak.

Şuanki kullandıgınız arabadan memnunsanız sıkılana kadar kullanın, ne zaman degişiklige ihtiyac duydugunuzda ozaman golfe gecersiniz.

Durduk yere golfde kalite var konfor var diye araba degiştirilmez.

Ayrıca golf kullanan arkadaşlar focus deneyimi yasadıktan sonra focus daha sessiz dedikleri aşikar.
    Şimdi golf aldınız focus sessiz konforlu diye focusa gecermisiniz ???

Cevabınız hayırsa zaten astraya devam edersiniz.
    Evetse olabildiğince iyi arabaya binme duygusu var sizde buda bütce meselesi.

Ayrıca araba üretilirken arge calışmasından gecer ve devlet derki aracın içerisi atıyorum 40 db olmak zorunda aşagısı olabilir ama yukarısı olamaz diye devletin prosedürü var.
    Prosedürü gecen araba üretimine başlar.

Zaten dikkat ettiğinizde
    Tüm markalar araba satıyor ara çok acık degil.

Golf beklenilenin üstünde araba olasa arayı acar diger markalar nal toplar.

Yine devlet diyorki piyasada haksız rekabet olmayacak.
    Herkes ortaya arabasını koyup dogru fiyatlandırma nasibini yiyecek.

• Astra sürücü odaklı bir araç. Yol tutuşu ve güvenlikte Golf7'nin içinden geçer. Konfor arıyorsanız üstüne biraz daha koyup Volvo alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalıtım istiyorsan direk A3 al derim.

• Golf her zaman astradan daha kaliteli olmuştur. Ben olsam değiştirirdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.