Şimdi Ara

astra k vs golf 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var.

1.6 dizel otomatik 2016 model dynamic donanım (sıfır aldım aracı) opel astra k araç sahibiyim. araç ile 48 bin km lere kadar geldim. ancak bu süreç içerisinde iki durum beni aşırı rahatsız etmeye başladı. şimdi aynı segmentte daha konforlu golf'e geçmeli miyim golf ve astra kullanan arkadaşlar özellikle bilgi verirse çok sevinirim.

Opel'in golf ile kağıt üzerinde gördüklerim;

Artıları:
    - astra şerit takip, otomatik far ve yağmur sensörü, carplay ve çarpışma engelleme gibi bazı ek özelliklere sahip.
    - 1.6 136 beygir üreten güzel ve bence gücüne göre az yakan bir motoru var.
    - led farlar mevcut.
    - biraz daha modern hatlara sahip.

Ancak videolardan izlenimim,

Eksileri golf'e göre,

- Yol sesi ve konfor noktasında golf çok daha iyi durumda. astra resmen yolda ne var ise aracın içerisine veriyor(17. inç jant var)
    - golf içerisindeki malzemeler (özellikle el freni bölgesi ve diğer parçalar ) daha kaliteli duruyor.
    - astra da lokurtular gelmeye başladı ve fazla geliyor bana, bir kere bir arkadaşımın aracına bindim(golf) onda böyle bir ses yoktu ya da daha azdı.
    - kapı içleri ve koltuklar daha kaliteli geldi bana.

astra k'dan golf'e geçmeli miyim ? benim için performanstan ziyade konfor ve yalıtım önemli. ayrıca doğuş grubun servis kalite ve hizmeti de hoşuma gitmiyor değil.

yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

bekarım ve gezmeyi araçla çok seviyorum. uzun araçlarda bu nedenle gereksiz geliyor. birde istanbul içi d segment araç yorar beni gibime geliyor. hb araba da da d segment bildiğim kadarıyla yok. bu yüzden golf'e geçmeyi planlıyorum.

Alıntıları Göster
    geç kardeşim. zaten aklına Golf'ü takmışsın. dünyaya kaç kez geleceğiz? değiştir içinde bir heves olarak kalmasın.
    Yazdığınız listeye göre astranın artıları çok daha fazla. Bence bu yazdıklarınıza göre golf satılıp astra alınmalı. Çarpışma önleme vs güvenlik donanımları önemli şeyler. Tam otomatik şanzıman da dsg ye göre tercih sebebidir.

Golfün yalıtımı çok iyi, süspansiyon da astraya göre bir tık iyi ama golf de o konuda çok iyi değil. Astranın da yol tutuşu iyidir golfe göre. Özellikle yüksek hızlardaki stabilitesi çok iyi astranın.
    Astranın en kötü yanı iç mekan işçiliği. Bu konuda kötü gerçekten. Sırf bunun için de golfe geçmek yerine yalıtım yaptırabilirsiniz. Eğer iyi bir yere yaptırırsanız golften daha sessiz, daha tok bir astranız olur. 4bin tl kadar da masrafı olur. Para harcamak istemiyorsanız da yine kendiniz iç mekanda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Yapışkanlı bantlar, silikon sprey, keçe vs derken ses gelen yerleri kesebilirsiniz.
  • Bence gereksiz bir değişim olur.

Tork konvertörlü şanzımandan dsg'ye geçmek de mantıklı değil.

Ufak tefek malzeme kalitesi farkları içim değmez
  • bence değiştirmeye değer. daha rafine, daha konforlu, araba gibi arabaya binersin.
  • Aynı araç bende de var , trim sesi çok var arabada bence geçilir ama donanım olarak daha düşük bir golf almayın bence
  • Sıfır kilometre aldığınız bi aracı satıp dengi olan ikinci el bi araç almak mantıksız olur biraz. Daha sessiz iç mekan ve daha konforlu bir sürüş arıyorsanız D segmente geçin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Sıfır kilometre aldığınız bi aracı satıp dengi olan ikinci el bi araç almak mantıksız olur biraz. Daha sessiz iç mekan ve daha konforlu bir sürüş arıyorsanız D segmente geçin derim
    bekarım ve gezmeyi araçla çok seviyorum. uzun araçlarda bu nedenle gereksiz geliyor. birde istanbul içi d segment araç yorar beni gibime geliyor. hb araba da da d segment bildiğim kadarıyla yok. bu yüzden golf'e geçmeyi planlıyorum.
  • quote:

Alıntıları Göster
    geç kardeşim. zaten aklına Golf'ü takmışsın. dünyaya kaç kez geleceğiz? değiştir içinde bir heves olarak kalmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 R vs Golf 7 GTİ
    10 yıl önce açıldı
    Passat vs Golf (B8 vs 7-7,5)
    6 yıl önce açıldı
    Opel Astra K 1.4T Alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    O zaman muhakkak bir test sürüşüne çıkın. Videolardan gördüğünüz kadarıyla bir geçiş yapmayın Hocam. Hakkınızda hayırlısı olsun
  • Yazdığınız listeye göre astranın artıları çok daha fazla. Bence bu yazdıklarınıza göre golf satılıp astra alınmalı. Çarpışma önleme vs güvenlik donanımları önemli şeyler. Tam otomatik şanzıman da dsg ye göre tercih sebebidir.

Golfün yalıtımı çok iyi, süspansiyon da astraya göre bir tık iyi ama golf de o konuda çok iyi değil. Astranın da yol tutuşu iyidir golfe göre. Özellikle yüksek hızlardaki stabilitesi çok iyi astranın.
    Astranın en kötü yanı iç mekan işçiliği. Bu konuda kötü gerçekten. Sırf bunun için de golfe geçmek yerine yalıtım yaptırabilirsiniz. Eğer iyi bir yere yaptırırsanız golften daha sessiz, daha tok bir astranız olur. 4bin tl kadar da masrafı olur. Para harcamak istemiyorsanız da yine kendiniz iç mekanda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Yapışkanlı bantlar, silikon sprey, keçe vs derken ses gelen yerleri kesebilirsiniz.
  • Eğer kriter konfor ve yalıtımsa zaten Golf 7'de fazlasıyla bulacaksınız.

Aynı paraya bulacağınız Astra ve Golf arasındaki Astra lehine olan donanım artıları vs. konularına girmiyorum.
    Şahsen ben daha sportif ve donanımlı olduğu için Astra tercih eden biri olarak sizin kriterlerinizde Golf 7 daha makul olacaktır.

Bu arada lokurtu sesinden şikayet etmişken, Golf 7 sıfır sıkıntısız gibi düşünmeyin. Önemsiz olsa da biraz eskidikçe viraj demir lastikleri ses yapar, ufak bir detay olarak aklınızın köşesinde bulunsun.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ds5 var d segment hb olarak. Çok da şık tarz arabadır bana göre. Sahip olduğu Blue hdi motoru ve eat6 şanzumanı da cabası.. bakmanı tavsiye ederim.
  • Astradan sonra c sınıfında oyalanmanın pek mantıklı bır yanı yok. Konforlu bır c suv ya da d sınıfına gecıs yapmanızı onerırım
  • Astra k benim tasarımını golften daha çok beğendiğim bir araç , yalıtım ve konfor olarak tabiki golf bir tık önde ancak astranın donanım ve tasarım olarak artıları ve 2. Elde alacağınız riskin buna değmeyeceğini düşünüyorum.
    Tabiki bu benim gönlümden geçen , karar yine size ait.
    Saygılarımla...
  • Yalıtım ve iç malzeme kalitesi bir tık Astra dan iyi olsada golf e geçmeye değmez. Yinede siz bilirsiniz ben olsaydım D segment bir araca geçerdim.
  • Aynı segment araç için boşa bir değişim olur.

İkinci el premium D segmenti oluyorsa ona geçin en azından uğraştığınıza değsin. 0 araç verilmez yoksa özellikle 2.el DSG falan için
  • Bencede araç değiştirmeye değmez. Golfun kasası eskidi. Yenisi de gelecek. Hiç gerek yok.Astrayla devam edin. İlla ki golf alacağım diyorsan da yeni kasasını bekleyin derim.
  • ben de sizle aynı araca sahibim. ses konusunda takıntılı olmama rağmen astra k aldım. eğer para çok sorun değil derseniz ziebart araç altı ve davlumbazlara yalıtım yapıyor kauçuk-zift karışımı bir madde ile. komple araç altını falan kaplıyolar 3 gün süren bir işlem. onu deneyip, kaput altına da güzel orjinal bir kaput keçesi alabilirsiniz. yani yol sesini vs bayağı bastıracağına eminim.

ben bu dediklerimi henüz yapmadım çünkü beni rahatsız eden yol vs sesi değil trim sesleri.

kronik km saati sorununu kendim çözdüm. sol kapıdan uzun süredi gelen bir ses vardı onu da dün çözdüm (kapı kilit mekanizmasının uzun teli içeride dik durmasını sağlayan kauçuğa sürekli çarpıyormuş, sünger sıkıştırdım çözüldü)

şu anda araçta trim sesi olarak çok bozuk mıcır yolda gelen ufak tefek sert plastik cızırtıları dışında hiçbir ses yok. ki bence bunun gelmeyeceği c sınıfı araç yoktur. parke yolda vs de ses gelmiyor. ben bu yüzden size söylediğim yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum.

golf kesinlikle iç mekan kalitesi olarak 1 tık üstündür özellikle highline alacaksanız. ancak dynamic astradan sonra golfe geçecekseniz bence highline dan aşağısı sizi üzer. her halt opsiyon olduğu için doğuş grubu full olmadığı sürece donanım fakiri.

bir de motor olarak astra gerçekten efsane. 320nm tork ve sport moddaki keyifi golf size asla veremez. ben performansı sevdiğim için sırf motor için bile golfe geçmem şahsen.

yerinizde olsam bütçe kurtarıyor ise 1-2 yaş eski bile olsa premiumlara ya da D sınıfı araçlara bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 18 Nisan 2019; 20:19:5 >

• Golf almadığınız her gün arabanızdan soğuyacaksınız kurt içinize düşmüş bir kere
  • 1.6 cdti yeter sadece astra satmamak için
  • Bana tavsiye verin 120 130 focus dizel otomatik mi, -----##### A4 sedan 2.0 dizel mi 2015 model,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 18 Nisan 2019; 21:58:31 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.