Şimdi Ara

Passat vs Golf (B8 vs 7-7,5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum c ile d segmenti, at ile eşek kıyaslaması yapanlar olacak
    Bu iki aracı: Araç içi sessizlik, süspansiyon kalitesi ve yakıt olarak kıyaslamaya çalışıyorum. İki aracı da kullananlar fikir verebilir diye düşündüm.

Passat D segmenti olduğundan, dingil mesafesi uzun olduğundan daha iyi olmalı ama internetteki passat yorumları beni şaşırttı:

1-Fazla yol gürültüsü alması
    1-Golften bile fazla rüzgar sesi
    2-Sesli çalışan süspansiyonlar
    3-İyi yoltutuş fakat görece sert süspansiyonlar
    4-Trim sesleri

İkinci el Passat B8 1,4 Comfort Manuel ile Golf comfort 1,4 manuel arasında kaldım. Dizel daha cazip gelse de bu sefer fiyatlar fazla yükseliyor.
    (Önceden 2013 focus kullandım ve süspansiyonlarından genel anlamda memnun kaldım. Astra J'yi focustan konforsuz ve sert buldum.)
    Kullanan test edenlerin yorumlarını bekliyorum.

• Golfü bilmiyorum hocam ama daha önce c180, cla 200 ve renault kullanmış biri olarak en son passat b8 aldık 1,4tsi comfortline, sesli süspansiyon filan yok, trim sesi kabinde en ufak kulağıma gelmiyor, ki çok hassasımdır bu konuda, bence bir deneyin bahsettiğiniz şeylerin yersiz olduğunu göreceksiniz.
    Passat vs. Golf muhabbetine girmiyorum bile, passat passattır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspento -- 6 Şubat 2019; 13:40:59 >
  • Bence ikisini de test edin öyle kararınızı verin yorum okuyarak araba alınmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O site passatı yeripte golfü başarılı bulmuşsa bence bir daha oraya girmeyin.
  • Cevap için teşekkürler. Belki araçtan araca değişiyordur, kullanıcı yorumları önemli benim için. Daha çok ikinci el düşünüyorum ama almadan test edeceğim en kötü ihtimal kiralarım. İşin kötüsü iki araçta yeni kasaya geçecek, beklesem ötv-fiyatlar artacak bilemedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

O site passatı yeripte golfü başarılı bulmuşsa bence bir daha oraya girmeyin.
    Haklı olabilirsiniz tabi, bana da mantıklı gelmese de maalesef kullanıcı yorumları bunlar:
    Otomobil Günlüklerimyoutube
    PASSAT 1.6 TDİ AYRINTILI TÜRKÇE İNCELEME TEST
    https://www.youtube.com/watch?v=37IANfvRQ5U
    (Dakika 15)
    OTOPARK.comyoutube
    VW Passat 2.0 TDI (2015) | TEST
    https://www.youtube.com/watch?v=piySOW47XzM
    (Dakika 19:36)

• Passatı yakından biliyorum golfü de.Ama aralarında çok fark var.Aslında bir gün bayiye gidip iki araçla da test sürüşü yapın, iyice inceleyin farkı göreceksiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 R vs Golf 7 GTİ
    10 yıl önce açıldı
    Audi a4 1.8 tfsi vs 2.0 dizel
    7 yıl önce açıldı
    0 golf 8.5 vs 2021 üstü a3
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eski golf 7, yeni passat 8 sahibi olarak:

1.,1., 2., 3. ve 4. maddelerin hepsi sallamaca derim. golf de passat da yol sesi, trim konusunda çok iyidir. rüzgar sesi konusunda da ikisi de iyi. süspansiyon, yol tutuş konularında kesinlikle passat daha iyi. özellikle virajlarda passat daha sağlam basıyor yere. genişlik, konfor da cabası. passat'a geçtiğim için çok memnunum, tavsiye ederim.
  • Anladım, passat ağır basıyor.Sadece bazı yorumlar korkuttu. Ayrı konu ama İnsignia GS ile Passat'a binenkıyaslayan varmı

Malum Passat kasayı yenileyecek ama Opel güncel.
  • Golfle passatin tek farki suspansiyon ve bir tikta yol tutusun artmasidir.Arka diz mesafesi bagaj buyuklugu vs girmiyorum o konulara.2 aracta da sogukken suspansiyonlar ses yapiyor.Ayni sekilde motorda sesli calisiyor.Ama isininca sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _UMT_

Anladım, passat ağır basıyor.Sadece bazı yorumlar korkuttu. Ayrı konu ama İnsignia GS ile Passat'a binenkıyaslayan varmı

Malum Passat kasayı yenileyecek ama Opel güncel.
    Opelin Türkiyeden çekileceğini duydum bi kaç yerde, satışları bayağı düşükmüş. Passat kasa değiştirmiyor hocam makyajlanıyor sadece, çok da bir değişim söz konusu değil eğer takıldığınız buysa.
  • Eger arka diz mesafesi ve cok genis bagaj ihtiyaciniz yoksa golf daha iyi bir secim olacaktir. Golf ile passat arasinda malzeme kalitesi konfor olarak fark yok.Hatta cogu kullanici ve test golfun daha bile iyi oldugunu soyluyor. Ayrica sehir ici kullanilacaksa passat cok hantal kalacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMin değilim ama arkadaşımın Golf 7 ile benim Golf 7.5 süspansiyonu bana farklı geliyor.
    7.5 daha konforlu, daha yastık gibi aynı jantlarla.

Passat ise 65 yanak lastikle kullandım, çukurlarda daha konforlu. AMa kötü lastikten midir, golf gibi kullandığımdan mıdır, 2 defa arka atıyordu birinde kendim diğerinde esp topladı. Lassa snoways ve ıslak zemin vardı.

Bana Golf daha tok geliyor, passat alt donanımda pek tatmin etmedi açıkcası (2 günlük / 500km kullanım).
  • En dolu golf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Eger arka diz mesafesi ve cok genis bagaj ihtiyaciniz yoksa golf daha iyi bir secim olacaktir. Golf ile passat arasinda malzeme kalitesi konfor olarak fark yok.Hatta cogu kullanici ve test golfun daha bile iyi oldugunu soyluyor. Ayrica sehir ici kullanilacaksa passat cok hantal kalacaktir.
    Tasarım ve iç hacim olarak gönlüm Passat'tan yana ama iç malzeme,sessizlik,konfor konusundaki yorumlar beni Golf'ü de düşünmeye itti. Zaten Golf vw in en çok üstüne düştüğü model.Yukarıdaki linklerde de dediğiniz tarzda incelemeler vardı.
    Sanırım denemeden karar veremeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

EMin değilim ama arkadaşımın Golf 7 ile benim Golf 7.5 süspansiyonu bana farklı geliyor.
    7.5 daha konforlu, daha yastık gibi aynı jantlarla.

Passat ise 65 yanak lastikle kullandım, çukurlarda daha konforlu. AMa kötü lastikten midir, golf gibi kullandığımdan mıdır, 2 defa arka atıyordu birinde kendim diğerinde esp topladı. Lassa snoways ve ıslak zemin vardı.

Bana Golf daha tok geliyor, passat alt donanımda pek tatmin etmedi açıkcası (2 günlük / 500km kullanım).
    Makyaj ile alakalı olabilir, yorum için teşekkürler. Peki ikisi de TSİ mi? Bildiğim kadarıyla TDİ larda torsiyon(ama yumuşak), TSİ larda bağımsız (ama sert) süspansiyon varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _UMT_

Tasarım ve iç hacim olarak gönlüm Passat'tan yana ama iç malzeme,sessizlik,konfor konusundaki yorumlar beni Golf'ü de düşünmeye itti. Zaten Golf vw in en çok üstüne düştüğü model.Yukarıdaki linklerde de dediğiniz tarzda incelemeler vardı.
    Sanırım denemeden karar veremeyeceğim.

Alıntıları Göster
    Golf 7.5 highline denemeden karar vermemenizi tavsiye ederim. On arka led farlar bile kararinizi degistirir. Dinamik sinyaller bile ilk a6 da kullanildiktan sonra golfe konuldu. Bu bile vw nin golfe verdigi degeri gosterir.

• _UMT_ _ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımda 2015 1.2 manuel comfort ama 17 dijon jantlı araç var.
    Benim araçsa 2018 1.6 dizel manuel highline yine 17 dijon jantlı.

Yani araçların 2si de torsiyonlu, ama benim araç bariz daha konforlu.
    Makyajla değişmiş olabilir, ya da aracın daha yeni olmasından, lastik basınçlarından vs olabilir bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 7 Şubat 2019; 17:29:39 >
  • Golf 7 den b8 Passat a geçtim. Yol rüzgar sesi olarak golf bariz daha iyi.

Abartmıyorum b8 Passat eski Civic im ile yarışır gürültü olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 8 Şubat 2019; 9:44:38 >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Lastikler ne durumda? 2015 golfün lastikler değişmemişse eskimiş, sertleşmiş olabilir. Kış lastiği de konforu arttırıyor. Lastiğin etkisi hiç az değil. Benim lastikler de eskidi, hemen farkediyor. Altı sürtmesin diye yüksek basınç hava vuruyorum hemen farkediyor(34-36ps civarı).
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.