Şimdi Ara

Astra mi Auris mi.? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen sarsıntı ve robotize beynin kararsızlığında erken müdahele etmedikleri için oluşan sıkıntılar özellikle vites değişiminde araca alışana kadar yükseltmede yaşanan sarsıntılar 1-2 geçişleri aynı şekilde vites düşürmelerdeki sarsıntılar hepsini bir araya getirince iyi bir sürüş deneyimi olmuyor...

Jazz baya tutuluyor diye biliyorum güzel tercih olabilir cvt alırken yetkili servis bakımlı olmasına ve şanzıman yağının zamanında değişmesine dikkat edin (yağ bakımı kesinlikle hondada hondanın kendi yağı ile yapılmış olmalı yağın ikame ürünü yok)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Gülü seven dikenine katlanir diyim artik 😊 bu bahsettigin tum sorunlari ve performans dusuklugunu. yazilim ile az da olsa ortadan kaldiriyorlar. Ozellikle ankara da iki tane bu isin uzmani kisiler var 2CR opel konusunda baya deneyimliler youtube den takip ediyorum uzun zamandir. Cok rahatsiz olursam bu sekilde cozum dusunuyorum.

Jazz yakit tuketimi nedir bir bilginiz var mi. Lpg kesinlikle düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Selam sanziman yagi ile motor yagi aynimidir yani ben her sene motora yag degistiriyorum sanziman farklimi oluyor?

• free_jin F kullanıcısına yanıt
    TheMessage T kullanıcısına yanıt
    Şehiriçi yüksektir şehirdışı 4.5-5.5 arasıdır autodatadan bakmak lazım

@free_jin

Evet farklı bir yağ otomatik araçlarda çok önemlidir değişimi zamanında yapılmazsa büyük masraf çıkartır , manuelde kemikleşme olduğu zaman anlarsınız değişimi ; cvt de ise iş işten geçtiği zaman anlarsınız öncesinde genede sıkıntılı olduğu hafiften belli eder...

@TheMessage

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Toyota dizellerde otomatik şanzıman MMT (tam otomatik değil) ve kesinlikle uzak durun.

Dik rampalarda durursanız bir daha kalkamazsınız ve pişman olursunuz.

İyi de kuzenlerde de 1.3 astra otm vardı ve onlar da yokuşta gitmiyor diyordu. Çok pişmandılar aldıklarına

• quote:

Orijinalden alıntı: free_jin

Hocam bayanlarin neden tercigi degil.? Sarsintili vites gecislerinden dolayi mi.?

Honda jazz bakacagim. Ama cruz istemiyorum. Cunku 1 yil sonra arabayi satmayi dusunuyorum 2. Eli zayif oldugu icin cruzu hic düşunmedim.

Madem hanım kullanacak corsa, fiesta, polo da bakabilirsin. 1.3 zaten astrada çekmiyor, corsada iyi ancak arkadaşımın eşinde vardı yokuşta kaydırmasından şikayet ediyorlardı. O yüzden sattılar sonunda. Otm araç nasıl kaydırır anlamadım. Bas gaza git.

• Auris yedek parça ve rampa da üzer Opel in otomatik i daha iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • free_jin F kullanıcısına yanıt
    Piyasa durumunu göz önüne almayarak Astra diyorum hocam

• Ya bu geri kaydırma mevzusunu anlamıyorum ben. Şehiriçinde dik bir yokuşta kaldırımdan durun. Dur kalk yapan araçları izleyin. Geri kaçmayan Yok gibi bir şey. Manuel'de mesela biraz geri kaçar kavramaya gelir kaldırılır kaldı ki otomatikte stop etme gibi bir şans Yok. Geriye kaçmasının ne gibi bir sıkıntısı olabilir ki? Az geri kaçar basaraın gaza gider. Arkadaki çok yanaştıysa el freniyle kalkarsın ya da yokuş kalkış desteğiyle. Yani bu kadar abartılan, dillere pelesenk olan bu yokuşta geri kaçırma olayının mantıcını ben anlamış değilim.

• Astra al. Performans uzmez. Uzerse de Ankara'daki noyan ve arkadaşlarını diyorsun herhalde. Yazilim icin onlara gidersin. 1.3 cdti astta yazilim sonrasi passati madara ediyor demislerdi bir videoda. Ki adamlar bu isin ustasi.

• 45 bine temiz dizel otomatik auris bulmanız zor. Bulduklarını bomboş kazalı araçlar olur. Zaten şanzımanıda vasat bir şanzıman. Yerinize olsam auris benzin+LPG düşünürüm ama bu fiyata onun temizide zor

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    Hocam evet noyan ve arkadaşları gerçekten işlerini profesyonel yapıyorlar. Temiz bir astra bulursam niyetim astra almak hem donanımı iyi hemde bakımları yapıldı mı masrafsız deniyor. Ki ben asla bakımlarını aksatmam önceden yaparım. Hayırlısı artık inş pişman olmayız.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    beyinsis hocam kimse fiesta yı önermiyor. Polo desen hem fiyatlar uçuk hem boş kasa hemde benim düşünceme göre ederinin çok üzerinde fiyat istiyorlar. Corsa da 45 bine corsa alcağıma performansdan feraagat ederim hem daha geniş hemde c sınıf bir araç alırım diye düşünüyorum.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Hocam Lpg kesinlikle düşünmüyorum. Benzinli 1.33 düsünülebilinir.

• quote:

beyinsis hocam kimse fiesta yı önermiyor. Polo desen hem fiyatlar uçuk hem boş kasa hemde benim düşünceme göre ederinin çok üzerinde fiyat istiyorlar. Corsa da 45 bine corsa alcağıma performansdan feraagat ederim hem daha geniş hemde c sınıf bir araç alırım diye düşünüyorum.

fiesta 2. eli iyi olan ve sıkıntısız bir araçtır. enteresan. tamam performanstan feragat et ama kuzen çok şikayetçiydi otomatik 1.3 astra'dan. komşuda manueli var o çok memnun. yokuşta klima kapatıyorum falan diyordu. 2. eli de belki o yüzden daha uygundur.
  • quote:

Hocam Lpg kesinlikle düşünmüyorum. Benzinli 1.33 düsünülebilinir.

amaan ha 1.33 iş arkadaşımda var. çok şikayetçi. ilk başlarda iyi diyordu toz kondurmuyordu ama artık bıkmış sanırım 2 senelik arabayı satacam diye tutturdu.
  • Astra Auris'den daha güzel bir model. 1.3 cdti'da bence 1.4 d4d'den daha iyi bir motor
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk araç düşüncem fiestaydı ama etrafımdan kesinlikle çok şikayet aldım o yüzden vazgeçtim astra için forumda da var şikayetleri olanlar. Ama bunların genelde iyi bakılmadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Araç biraz da şans işi. Hayırlısı artık inş pişman olmayız.

• Ayrıca şanzıman olarakta eastronik biraz daha sorunsuz diyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.