Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Serdar abi lens gerekmemesi senin projeksiyonun özelliğinden mi yoksa perdenin özelliğinden mi daha önce araştırdığımda curve perdeler için lens gerekiyor diye okumuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    yok gerekmiyor Onur, sadece Elite ile yaptığım görüşmede cihazın 2000 ve üstü lümen gücünde olması yeterli demişlerdi.
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Hayırli olsun , virüs yine tavan yapmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Curved perdenin 16:9 ayni ebatta olana göre en az 5-10cm daha geniş olması gerekir diye düşünüyorum...
    O zaman bu süper bir haber. :)
    Yer olarak fixed frame sıkıntım var ama fiyat bilgisi ben de alabilir miyim? Belki de ona göre yer ayarlarım.
  • saol Ersin,

Onur sadece 135 liğin fiyatı var bende p.m.

Altuğ, çerçeve kalın ama görüntüleme alanı bir önceki ile aynı,kavisi düz olarak düşünürsen
    dediğin gibi olur ama kavisli halinin iç ölçüsü değişmiyor,sonuçta perdeyi gerdirerek yaptığımız için
    iç ölçü 16.9 oranında

Teşekkür ederim abi cevapladım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Evet AQ Sub3 ü kullanıyorum bir sene oldu sanırım.
    Öncesinde Hakandan sub ile birlikte gelen noname (profigold olabilir yazıları silinmiş) bir sub kablosu kullanıyordum. Epeyce uzun bir metrajlı kablo idi subo istediğimi gibi evin içinde gezdirebildim
    Sonrasında Sub yerini bulunca AQ Sub3 kabloyu aldım. Şimdi unuttum yanlış olmasın 3 m. miydi 4.5 m. mi öyle bir uzunlukta kablom.
    Benim Velodyne Sub ve sistem ile çok farkettirdi. Bir de Optrius elektrik kablosu bağladım Velodyne şimdi ver coşkuyu tadında. Yazın alt komşu tatildeyken tüm bas ağırlıklı filimleri izlemeye çalıştım bir nevi performans testi yaptım Sub a
    Tabiii akustik sorunlar yaşıyoruz bu bir gerçek ama mevcut ortam dahilinde aldığımız kadarı ile mutlu olmaya bakıyoruz diyelim
    Bayram tatili dolayısıyla c.tesi şehir dışına çıkıyorum bir hafta yokum. Serdar istersen kabloyu sana ulaştırayım bir dene bayram süresince burdaysan. Bayram dönüşü alırım tekrar.

Atilla bey merhaba,

Konunun içinde denk geldiği için soruyorum,powercord olarak optirius kullandığınızı yazmışsınız ,f/p olarak nasıl bir üründür?
    Powercordlar da sonuç olarak alıcağımız randımanı çok net farkedemesek de ki bu yorumum kendi adımadır ,daha tecrübeli ve deneyimli arkadaşlarımız oluşan farkı gözlemleyebilirler, sisteme teknik anlamda ciddi bir katkısı olduğunu biliyorum.piyasada bir çok farklı markanın powercord ları bulunmakta ama bir çok topic de lookab optirius u duydum. Yorumunuzu öğrenebilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratthy

quote:

Evet AQ Sub3 ü kullanıyorum bir sene oldu sanırım.
    Öncesinde Hakandan sub ile birlikte gelen noname (profigold olabilir yazıları silinmiş) bir sub kablosu kullanıyordum. Epeyce uzun bir metrajlı kablo idi subo istediğimi gibi evin içinde gezdirebildim
    Sonrasında Sub yerini bulunca AQ Sub3 kabloyu aldım. Şimdi unuttum yanlış olmasın 3 m. miydi 4.5 m. mi öyle bir uzunlukta kablom.
    Benim Velodyne Sub ve sistem ile çok farkettirdi. Bir de Optrius elektrik kablosu bağladım Velodyne şimdi ver coşkuyu tadında. Yazın alt komşu tatildeyken tüm bas ağırlıklı filimleri izlemeye çalıştım bir nevi performans testi yaptım Sub a
    Tabiii akustik sorunlar yaşıyoruz bu bir gerçek ama mevcut ortam dahilinde aldığımız kadarı ile mutlu olmaya bakıyoruz diyelim
    Bayram tatili dolayısıyla c.tesi şehir dışına çıkıyorum bir hafta yokum. Serdar istersen kabloyu sana ulaştırayım bir dene bayram süresince burdaysan. Bayram dönüşü alırım tekrar.

Atilla bey merhaba,

Konunun içinde denk geldiği için soruyorum,powercord olarak optirius kullandığınızı yazmışsınız ,f/p olarak nasıl bir üründür?
    Powercordlar da sonuç olarak alıcağımız randımanı çok net farkedemesek de ki bu yorumum kendi adımadır ,daha tecrübeli ve deneyimli arkadaşlarımız oluşan farkı gözlemleyebilirler, sisteme teknik anlamda ciddi bir katkısı olduğunu biliyorum.piyasada bir çok farklı markanın powercord ları bulunmakta ama bir çok topic de lookab optirius u duydum. Yorumunuzu öğrenebilirmiyim.

Serdar bey kusuruma bakmayın,sayfa her ne kadar farklı bir platformda olsada bahsi geçtiği için ve ekipman anlamında sistemle alakalı olduğundan dolayı burayı meşgul ederek,bilgi almak istedim.
    Teşekkürler.

• muratthy kullanıcısına yanıt
    rica ederim,paylaşım adına yapılan her türlü yoruma kabulümdür :)

sistemlerimizde elektrik ve topraklamanın etkisi yadsınamaz ama bu değişiklikler sistemden sisteme fark eder her yapının
    elektrik altyapısı ve cihazların power supply leri farklı tepki verebilir yani x kablo A kişide farkı yaratıyor diye aynı x kablo B kişisinde fark yaratmayabilir yada kullanıcı fark etmeyebilir.Bu durum kullandığımız kablolar içinde geçerli nihayetinde.O nedenle her zaman
    söylenildiği gibi mümkünse test ederek alım yapmak.Bir Hi Fi dostu göndersede Nordost Odini denesek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

rica ederim,paylaşım adına yapılan her türlü yoruma kabulümdür :)

sistemlerimizde elektrik ve topraklamanın etkisi yadsınamaz ama bu değişiklikler sistemden sisteme fark eder her yapının
    elektrik altyapısı ve cihazların power supply leri farklı tepki verebilir yani x kablo A kişide farkı yaratıyor diye aynı x kablo B kişisinde fark yaratmayabilir yada kullanıcı fark etmeyebilir.Bu durum kullandığımız kablolar içinde geçerli nihayetinde.O nedenle her zaman
    söylenildiği gibi mümkünse test ederek alım yapmak.Bir Hi Fi dostu göndersede Nordost Odini denesek :)

High fidalty deneyin bence okdr diyorum

• Ben Optriustan memnunum. Önce AVR de kullanıyordum. Sonra bende ki uzun metrajından ve Velodyne gibi güçlü suba destek olması açısından suba aktardım bu kabloyu. Yerli bir marka ve bence f/p ürünü. Bu konuda çeşitli incelemelrde zamanında yapılmıştı bu kabloyla ilgili olarak.
    Bunun dışında iki farklı markanın daha power kablosunu kullanmaktayım. AQ ve SlientWire bunlarda amfilerimde ve CD çalarımda kullanıyorum. Faydası olduğu düşüncesindeyim. AQ kablolarda bu ara eski ithalatçısında indirim ilanları görüyorum. Bence değerlendirilebilir.
  • Specta perrde forumdan bir arkadaşa satılmıştır.

Merak edenler için yeni perde ile ilgili montaj resimlerini ve yorumlarımı bir kaç güne paylaşacağım.
    Satan da alan arkadaş ta hayrını görsün :) forum içi satışlar herzaman iki taraf içiinde tatminkar oluyor.
    Yeni perdenizin görsellerini merakla bekliyoruz Serdar Bey

• hem görselleri hem de sonucu merak ediyoruz. Yorum da yapmadın henüz bu perdeyle ilgili Serdar
  • quote:

hem görselleri hem de sonucu merak ediyoruz. Yorum da yapmadın henüz bu perdeyle ilgili Serdar

Evet gözlerimiz yollarda kaldı
    Projeksiyon camiası olarak dört gözle bekliyoruz fotoları ve yorumu .
  • Serdar abi hat Safa'ya ulaştık sana karşı ayaklanacak topluluk olarak bekleyenler

• Yeni perdeniz hayirli olsun Serdar bey.Iyi seyirler

• Merhaba arkadaşlar,ayaklanmadan sabırla beklediğiniz için teşekkürler
    maalesef iş ve özel hayatımızda bazen yeteri kadar hobilerimize zaman ayıramıyoruz,bazende şartlar elvermiyor,
    yoğun bir iş temposunda hem montaj uzun sürdü,sonrasında resimleri yüklemek için de zamana ihtiyaç vardı,kusura bakmayın.

Bildiğiniz üzere aldığım dönemde f/p oranı yüksek bir perde idi specta (şimdiki fiyatları görünce aynı fikirde değilim),
    upgrade için fark yaratan bir ürün olmalıydı benim için Elite Screen 'i bir çoğunuz gibi ProAV sayesinde tanıdım bende
    uzunca bir süre Curve model olan Lunette serisine acaba nasıl olur ,lens gerekir mi? Türkiye ye gelir mi? gelirse maliyeti
    ne olur gibi bir dolu soru vardı aklımda ,öncesinde hem Elite Screen USA, hemde Elite Screen EU ile mailleştim her iki tarafta
    her soruma cevap verdiler,anında döndüler, en son ısrarlarıma dayanamayan Tuncay ve Ferit bey'ler TecPro üzerinden siparişi
    geçerek 3 hafta önce ürün stoklara girdi diye müjdeli haberi verdiler.

Benim mesafem 135 inch i kurtardığı için 299x169 16:9 formatlı olan modeli tercih ettim.Normalde Elite Screen de 84"-230" arası
    16:9 formatlı 85"- 166" arasıda 2:35:1 formatlı ürünleri var ama emin olmamakla beraber ProAV sadece 135" ve 120" 16:9 formatlı
    modelleri getirdi.Fakat diğer ölçüleri özel sipariş kapsamında getirtebiliyor.

Performansı merak konusuydu bende,bizim hobide biliyorsunuz denemeden alma ilkesi her zaman geçerlidir.Bende öyle yaptım
    sonuçta az paralar vermiyoruz bu tarz ürünlere,öncelik ProAV ye bir demo için kurulum yaptık, kendilerinden özellikle rica ettim
    kurulumda bulunmak için,saolsunlar kabul ettiler ,bırakın bulunmayı bizzat kurdum diyebilirim Şu anda
    demoda ki üründe emeğim çoktur (halen duruyorsa) , kurulum nihayetinde biraz tecrübe istiyor daha önce fixed frame montajı
    yapmamış olan arkadaşlar biraz zorlanabilir,uyarmadı demeyin,tabii perde curve olunca daha bir dikkat ettik, diğerlerinden farkı
    asıl duvar montajında oldu.Yazı, resimler ve yorumlarım birer hafta ara ile üste üste kurulum yaptığım için ikisinin sentezi şeklinde
    olacak

Montaja bir Pazarımı ayırmıştım hatta saolsun Ferit bey de geldi yardıma ama başlamamız öğleden sonrayı buldu,öncelik duvardakini
    paketlemekti çünkü, 3 mt lik perdeyi demonte etmeden muhafaza edecek bir alanım yok,tüm cihazlarımda olduğu gibi depodan orjinal kutu
    ve aparatlarını getirerek sökmeye başladık ama hem Ferit bey'in hemde benim bu konuda titiz olmamızdan dolayı, demonte işi tahminimizden fazla
    sürdü Lunetteye yeterli zaman kalmayacak gibi gözüküyordu.

Specta kurulumunda 3 mt lik perdenin uzun kenarları paketleme açısından iki parça geliyordu araya başka bir parça ekleyerek birleştiriyordunuz
    ama Lunette de fiziksel yapısından dolayı bu mümkün değil tabii, paket boyu 328 olan resimlerde de gördüğünüz üzere bir ürünle karşılaşıyorsunuz.

Özenle paketlenmiş bir ürün taa amerikalardan geliyor :) İleride tekrar toplamak gerekebilir diye tek tek kutu ve açılış aşamalarını resimledik
    (buraya koyduklarımdan çok daha fazla resim var elimde :) )

Montaj yerde yapılacağı için önce 3 mt lik bir alan açtım ki bu benim salon için zor oldu biraz,perde yerde tüm alanı kapladı,hareket alanımız çok
    sınırlıydı resimlerde görüldüğü gibi yerde ki montaj tamamlandığında hava artık kararmak üzereydi ve apartmanda olduğumuz için belli bir saatten
    sonra matkap sesi komşuları rahatsız edeceğinden duvara montaj maalesef o gün tamamlayamadık. Hafta içi de hep geç geldiğim için bir sonraki
    Cumartesiye kadar beklemek zorunda kaldım :(

Bu sefer küçük kardeşimden yardım istedim küçük dediğime bakmayan 30 una geldi makine mühendisi, dedim sen hesap kitaptan anlarsın,
    çünkü duvara 40 derecelik bir açı ile oynar başlı kelebek vidalı sabitleme aparatları ile montaj yapılacak,duvar düzde değil ,elimizde bir ölçü tablosu var ama her şey
    milimlik,siz duvarda matkapla delme işi yapıp dubelleri çakıp vidalama safhasında bir bakıyorsunuz terazi şaşmış,kaç delik deldik hatırlamıyorum
    çünkü perde bir duvara teğet noktasında bracket ile asılıyor sağ sol üst ve alt köşelerden dörtlü bir sabitleme aparatları var ki hepsini aynı anda terazide
    tutmak gerçekten kağıt üstünde olduğu kadar kolay değil zor iş.Tabii biz tüm bu ölçü ve delme işlemlerini yaparken kızımda perdeyi oflaya puflaya salonun ortasında
    devrilmeden tutmakla meşguldü :) Neyse uzatmadan bir çok deneme yanılma ,öyle olmaz böyle olurlardan sonra dört kenar açıklığının duvarla arasında 143mm uzaklık
    kalacak şekilde montajladık.Resimlerde de görüleceği üzere üst sağ ve solda ki bracket ler iki parçadan oluşuyor ve sağa sola oynama payları var
    böylece eğimli yüzeyi takıldığı kanalda üzerindeki kelebek vidalarla sabitleme özelliğine sahip,alt sağ ve solda ki aparatlar ise üsttekilerden farklı olarak aşağıya doğru baskı yapan çelik yaylı bir mekanizması var,böylece çerçeveyi ayarlanan mesafede yayın itme kuvveti ile takıldığı kanaldan aşağıya doğru iterek hem gergin bir yapı hemde perdenin havaya kalkmasını engellemiş oluyor.
    Bu perdenin çerçeve kalınlığı spectaya göre daha fazla specta 6 idi yanılmıyorsam Lunette 9 cm. İki perdede alüminyum üzeri kadife kaplı.

Specta yüksek kontrastlı gri perde diye geçiyordu , Elite Screen Lunette de ise CineWhite - Mat beyaz ,çok katmanlı pvc den yapılma,160 derece görüş açısı olan,
    1.1 gain (kazanç) oranlı,küfe dayanıklı ,ışık geçirmeyi engellemek için arkası siyah kaplı,silinebilir bir malzemeden yapılmış,4K Ultra HD ye hazır bir
    perde (nasıl olduğunu sormayın speclerde öyle yazıyor ) iki perde arasında renk olarak çok fark görmedik, çünkü diğer çok gri değil bu ise
    çok beyaz değil o nedenle iki perdeyi çok az görmüş bir kişiye sorsanız çok anlamaz arada ki farkı.Elite Screen Lunette lerde alternatif olarak Acoustic Pro1080/4K perde kullanıyor,delikli akustik özelliği olan bir perde bu modeli daha çok sinema ses sistemi in wall olanlar kullanıyor maliyeti ise daha yüksek. (Acoustic Por 4K için Review - tıklayın)

Önceki perde zemine göre ayarlandığından biraz eğik gibi gözüküyordu bu sefer resimde de görüldüğü üzere su terazisi ile düz montajını sağladık ve perde
    tavan hizasına bakacak olursanız üst mesafe eşit gözükmez ama tavan yada alçıpan yamukluğundan kaynaklanıyor açıkçası,henüz sehpa probleminin
    sadece analog tarafını çözdüm biliyorsunuz,öndeki cihazlarında ilerideki sehpa yüksekliğini düşünerek biraz daha yaklaşık 20-25 cm yukarı montaj yaptım
    ilk zamanlar gözüm eskisine alışık olduğu için bu biraz yüksek geldi bana ama zamanla göz alışıyor.

Montaj kadar olmasa da Panasonic AT6000 ninde ayarları az da olsa uğraştırdı kavisli bir perdeye vurdurduğunuz görüntü her taraftan eşit hale getirmek biraz kastı
    ama lens shift olayı ki Epsona göre ayar yapmak joyistick sayesinde çok daha kolay,zoom ve focus ayarlarının dijital olması ve kumanda dan ayarlanabilmesi
    ayar kısmında elbet benim için bir avantajdı.

Tüm montaj ve ayarlardan sonra oppoya bir bluray koyup sinema koltuğumuza oturduğumuzda işte bu dedik ailecek, arkasından sahnelerini iyi bildiğim demo filmleri
    ardı ardına izledim,CineWhite ında etkisi ile bir öncekine göre renkler daha canlı siyah ve beyaz başarımı çok daha yüksek geldi bana,görüntü olarak perdenin iç bükey
    yapısından dolayı sizi saran bir havası var önceleri bu psikolojik mi diye düşünürken eve gelen bir kaç misafirimiz de aynı hissiyatı yaşadıklarını söyleyince artık bundan
    emin olduk,perde büyük olsa da gözü yormayan bir syir keyfi var ve sahne kaçırmıyorsunuz.

Bilmeyenler için Lunette Curve gözün yapısından yola çıkılarak yapılmış bir ürün, düz perdelerde gözün perdenin orta noktasına olan uzaklığı ile köşelere olan uzaklığı
    aynı değildir fakat Curve perdede bu durum 40 derecelik oluşturulan açı gözün orta ve köşelere uzaklığı eşit hale geliyor. Konuyla ilgili bir resim aşağıda göreceksiniz.
    Buda resmin tamamına hakim olma ve derinlik hissini artırıyor.

Bana göre en çok başarılı olduğu bir konuda ki zaten tahmin ediyordum, 3D de ki görüntü keyfi hatta 3D izlemelerde koltuğu biraz daha yaklaştırdığınızda iyice filmin
    içinde oluyorsunuz buda insana ayrı bir haz veriyor.Derinlik duygusu diğerine göre kesinlikle daha farklı.

Bir diğer ayrıntı her ne kadar bilimsel ölçüm yapmamış olsam da kulak referansımla kavisli perdenin diğerine göre önünde bulanan frontlara ayrı bir akustik etkisi oldu.

Sonuç olarak gönül rahatlığı ile verdiğim paranın karşılığını aldım diyebilirim,bana bu zevki yaşatmada katkısı olan ProAV Tuncay ve Ferit beylere teşekkür ederim.
    yeri ve imkanı olan herkese tavsiye ederim.Biraz geç kalmış ve uzun bir yazı oldu,arada hızlı yazımdan kaynaklı yanlış yazımlarım varsa affola.

Lunette Curved Review - tıklayın

Elite Screen'in aldığı ödüller - tıklayın

ProAV - 135" - tıklayın

ProAV - 120 " - tıklayın

Before

After

• 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.