Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi dileklerini ileten tüm dostlarıma teşekkürler.Hep beraber daha iyilerini bu forumda görürüz inş.
  • Serdar'cığım hayırlı olsun.Keyifli olsun. Güle güle günlerde kullan kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar hocam hayırlı olsun
    iyi seyirlerde kullanın inş.
    Kurulum gerçekten meşakkatli gözüküyor perdeyi alacak kişi sizden de randevu alması gerekiyor :)
    ama gerçekten çok şık olmuş,tekrardan iyi seyirler.
  • Serdar abi çok uğraşmışsın ama güzel olmuş.
    Uğraştıktan sonra keyfi daha bir başka oluyor.
    Güle güle kullan. Şimdi tek eksik 4k projeksiyon onun içinde biraz daha zaman var. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Serdar abi çok uğraşmışsın ama güzel olmuş.
    Uğraştıktan sonra keyfi daha bir başka oluyor.
    Güle güle kullan. Şimdi tek eksik 4k projeksiyon onun içinde biraz daha zaman var. :)

10 Sene once başlayan HD ısı bile oturmamış ken bir çok film tr de yokken daha hakkında sadece 3 5 goruntu su olan bir format için alacagihiZ her sey 4k oturana kadar çöp olur o oturduğunda da 48 k çıkıyormuş. Deriz bence elinde ki cihaz çok guzel bi 4 sene rahat gider

Hele hele o azap ayarlardan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 2 Ekim 2014; 10:08:44 >
  • Aynen, 4K olayına şu aşamada girmek para yakıp ısnamamakla eş değer upscalling le de gidilmez oturana kadar.. Bakın keyfinize dostlar
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hele o ayarlar... :D

Zaten elde medya olmadıktan sonra, ne olacağı belli olmadan şimdiden aletlere yatırım yapmak hiç mantıklı değil.
    Aynı olayı bir süredir 3d için yaşıyoruz. Her aletimiz 3d destekli oldu ama 3d hissini veren o kadar yatırımın hakkını verecek kaç tane film var...
  • teşekkürler,eksik olmayın

4K ya hemen geçmeyiz ama arada 2D/3D performansı daha iyi,bütçemizin ulaşabildiği bir cihaz olursa hayır demeyiz
  • Üstadım emeğinize sağlık enfes olmuş İyi günlerde kullanın inşallah (Bundan sonraki adımım benimde curved screen olucak)
  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    teşekkürler Mert hocam,eksik olmayın.Sizden de bir curved bekliyoruz o zaman
  • Tüm forumdaşların bayramını kutlar ,sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.
  • Sayın astramastra yeni perdeniz çok güzel olmuş keyifli seyirler dilerim güle güle kullanın

Hayırlı bayramlar

• astramastra kullanıcısına yanıt
    Tüm forumdaşlarımın Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

Serdar hocam lunette süper görünüyor, güle güle kullan. Düz olan perdenin montajından daha fazla uğraştıracağı kavisli yapısından belliydi, ben şimdilik düz elite ile devam edeyim diyorum.

Geçenlerde sinemada iki film izledim bayağı bir zaman sonra, projeksiyon ve elite ikilisine çok alıştığımdan mıdır bilmem seyir ve ses zevki açısından evdeki sistemimin gerisinde kaldı.
  • Bütün arkadaşların kurban bayramı kutlu olsun.Memleketimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını olması dileğiyle.
    Serdar bey yeni perdeniz hayırlı olsun çok güzel görünüyor güle güle eskitin inşallah.
  • teşekkür ederim Emre,Ali hocam,@tema59

valla ne yalan söyleyeyim bazı sinemalardan bende zevk almıyorum,ne ses sistemi nede görüntü,
    hele iki parça perdeden oluşana denk geldim mi tüm film boyunca ortadaki birleşme yerine gözüm takılır durur.
  • joven kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim Sedat hocam,bil mukabil
  • hayırlı olsun serdar.. sırf eşim korkuttuğu için alamadım fixed frame i... yok misafir gelir çocuklar boyar ellerini sürer leke olur ben karışmam diyince motorluda kaldım... :) kısmet bakalım ilerde salon dışında ayrı bi sinema odam olursa oraya düşünürüm :)
  • Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler Tolga,oda içinde imkanı olan ve waf faktörünü geçen herkes için fixed frame perde tek seçenek olmalı. :)
  • Merhaba Arkadaşlar,

foruma bir ön inceleme daha kazandırmak ve bir çoğumuzun ki ben dahil kafasında ki bazı soru işaretlerini gidermek adına Panasonic AT6000 ve Sony 55ES
    karşılaştırması yapayım istedim, aslında karşılaştırma kelimesini kullanmaya tam dilim varmıyor ,nihayetinde kalibrasyon cihazları ile profesyonel bir ortamda test yapılması gibi bir şey söz konusu değil bizimkisi sadece default değerlerde gördüğünü yaz yorumla olacak.

Aynı kaynak (ps3),aynı kablolarla (Profigold),aynı avr ye bağlı olarak (Pioneer SC LX 56) ,aynı perdeye (Elitescreen Lunette Curved 135") aynı anda aynı görüntüyü vurdurarak aralarında bir fark var mı varsa hangisi bana göre iyi diye yaklaşık 4 saat, fazlası var azı yok bir demo yaptım. Bu konuda tamamen objektifim zaten beni tanıyanlarınız bilir herhangi bir marka fanatiği değilim yada benim kullandığım cihazlar en iyi gibi bir iddiamda yok ,olamaz zaten, saolsun ProAv de beni böyle değerlendirdiği için bana bu imkanı sundu. Hatta işin sonunda 55Es i alıp gitmekte vardı ama aşağıda koyduğum örnek resimlere ve videoya baktığınızda sonuç öyle olmadı.

Bir yanda ,sol tarafta Sony nin yeni modeli 55 ES diğer yanda Panasonic firmasının 2012 de çıkardığı AT6000 (AE8000 ABD) ki bildiğim kadarı ile 2015 de de aynı modelle devam edecek kağıt üstü değerlere çok takılmayacağım, bakıldığında specleri karşılaştıran birisi değerleri büyük olanı seçer ama bir çoğumuzun bildiği gibi teori ile pratik her zaman öyle olmaz tabii istisna özellikler var ,burada ki kastım lümen ve kontras değerleri , Sony de 1700 lümen Panasonic de 2400 ,Sony'nin kontras oranı 120000 panasonic de 500000 gibi ,ben tecrübeme dayanarak bu özellikleri kıyaslamam ama bir lens shift başarısı yada lamba ömrü elbet dikkate alınması gereken değerler Sony de bahsedilen yanılmıyorsam 2000-2500 saat arası Panasonicte 4000-5000 gibi bir lamba ömrü var ki dikkate almak gerektiğini düşünüyorum.

Test yaparken, sonuçta iki cihaz da farklı ürünler, birebir mod yok ama cinema modları birbirine çok yakın olduğu için ikisinde de cinema modunda demoyu yaptım.
    Projeksiyonlar fabrika ayarlarına resetlendi ve iki cihazında görüntüye etki edecek eklentileri Auto Iris,SuperWhite,Frame Int, Frame Creat. Realt.Crea,Motion flow,vs özellikleri iptal edildi daha doğrusu off yada min seviyeye getirildi. Resimlerde bu ayarlarda iken çekildi fakat demo sırasında deneme amaçlı bu özellikleri yer yer kullandım.

Filmin açılış sahnesinde (artık Batman ve Karayip Korsanlarını ezberledik tüm demolar da bunları izliyorum ),Warner Bros sahnesinde ki bulutlara baktığınızda,
    Sony de eflatunumsu bir renk hakim ,bu renk genelde açıkhava sahnelerinde kendini gösteriyor ve beyazlarda yer yer patlama yapıyor, siyah başarımı çok iyi olduğu söyleniyordu Sony de ama meşhur sahneye baktığınızda bir fark gören varsa söylesin, ikisi de başarılı bence.

Resimler Canon’un aynasız EOS M modeli ve tripodla çekildi, çok anlamam Oto modda çektim hepsini :) her ne kadar profesyonel bir çekim olmasa da sonuçta aynı anda yansıtılan görüntü fotoğraflandığı için ikisi arasında farka dair bir fikir verecektir.Bazen sahne devam ederken bazende pause yaparak çektim. Resimlerde herhangi bir digital oynama yapılmamıştır sayfa performansı açısından sadece 800x600 çözünürlüğe boyutlandırdım, orijinal makinedeki çekilmiş hallerini de Yandex.disk e attım,linklerini aşağıda bulabilirsiniz yüksek çözünürlüklü bakmak isteyen arkadaşlar indirip bakabilirler (linkte sorun varsa uyarın lütfen),birde küçük bir video kaydı yaptım malum siteye yükledim,sayfanın sonunda izleyebilirsiniz,aynı şekilde onunda orj dosyasının linki aşağıda, indirebilirsiniz.

Kendi adıma espri yapmıştım test sonunda 55Es i alır giderim diye ama galiba AT6000 i değiştirmem için daha farklı bir şeyler görmem gerek,yanılmıyorsam 2000 TL bir fiyat farkı var aralarında
    Bu farkı ne için verecektim diye sordum kendi kendime nihayetinde cihaz update ine yada upgrade ine açık bir insanım dün Epson kullanıyordum bugün Panasonic, Sony 'e veya farklı bir marka için biraz daha beklemem gerekecek galiba,Epson LS serisi gelsin birde onlara bakarız artık. 4K için ise yolumuz daha var... hem maddi anlamda hemde içerik ve taşınabilir medya anlamında.

Sizde resimleri bir inceleyin yorumlayın mesajlarınızın üzerinden konuşuruz.Yukarıda da ifade ettiğim gibi burada amaç birini diğerine kötülemek değil ,birisi çok daha iyi diyenler için karşısındakilere biraz ışık tutmak.
    Bu imkanı bana tanıdıkları içinde ProAV Tuncay ve Ferit beylere ,sizlerde vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Resimlerin orj.yüksek çözünürlüklü hali - tıklayın

Videonun orijinal hali - tıklayın

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• Emeğine sağlık Serdar hocam güzel bir karşılaştırma yapmışsınız.
    Bu konudaki merakımızıda bu vesile ile gidermiş oldunuz.
    Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.