Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serdar abi emeklerine sağlık güzel iş çıkarmışsın tebrikler gerçekten..

Koyu sahneler bayağı aynı gibi aydınlık sahnelerde renk/kontrast farklılıkları birazda ışık gücüne bağlı olsa gerek farklılıklar var ama bana göre iki cihazda alınabilecek alanı da üzmeyecek klasmanda şahsen
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar hocam selamlar, emeğine sağlık. Oldukça detaylı çalışma olmuş maşallah. Tesadüf bu ya dün arkadaşın evin de 55es i izleme ve tabiri caizse kurcalama imkanım oldu. 55es ile yaklaşık 3 saat haşır neşir olduk diyelim. Sony nin en can alıcı özelliklerini kapatmışsın. Heleki realty creation. Bu yazılım Sony yi jvc nin ensesine yapışmasına neden olduki Sony de bu yazılımı off yapmakla 1-0 mağlup saymışsın cihazı. Biraz ayarlarını kurcalayınca sony nin verdiği refleks ler pana ya göre ciddi başarılı. Pana da yakalayamayacağın keskinlik + kontrast ve renk doygunluğu açısından bariz farklar oluşmakta. Hele ki pana nın pixel kaymalarını düzeltme imkanı da yok. Sony nin sxrd panelleri 3lcd ye ciddi avantajlı olduğunu düşünüyorum. Keşke ayarlanmış bi Sony yi test etme imkann olsaydı Sony yi alıp gideceğine ben eminim. Epson dan sonra Panasonic upgrade kabul edilebilir. Pana dan sonra da Sony 55es upgrade dir. Eğer Sony 55 es i de upgrade etmek istenirse JVC tercih edilebilir ... Saygılarımla Serdar hocama ...

• Serdar abi emeğine sağlık. :)
    Sony'de parlaklık biraz daha fazla olduğu için karanlık sahnelerde ayrıntılar daha seçilebilir durumda ama doygunluk ve doğallık açısından pana daha sıcak geldi bana.
    Tabi ki düzgün bir kalibrasyon ile herşey değişebilir.
  • teşekkürler arkadaşlar,

Sinan hocam foruma bu kadar ara verme özlettiriyorsun kendini.
    Reality Creation'ı kapatmakta ki amaç cihazları eşit şartlara getirmekti mümkün mertebe,yalnız mesajımda da belirttiğim gibi o özelliği açarak da kullandım elbet,
    detaylarda artış sağlar gibi gözükse de bende darbee etkisi yarattı çoğu sahnelerde noise artırdı,özellikle AT6000 ile yanyana izlediğinizde fark ediyorsunuz.
    cihazı tek başına değerlendirmekle iki cihazı yanyana değerlendirmek inanın farklı oluyor,bazen bu durum ezber bozdurabiliyor,benim için Panasonicten
    Sony e geçiş gördüklerimden sonra upgrade olmayacaktı. AT6000 den 55Es'e geçenlere de saygı duyarım.
  • Forumum seviyesini oldukça artıran güzel bir inceleme olmuş.

Sony'nin Reality Creation algoritmasının performansı (benim x4500 TV'de atası var) izleme mesafesine ve kaynak görüntüye göre değişiklik gösteriyor, özellikle uzak mesafede çözünürlüğü orjinalinde yüksek olmayan 720p gibi görüntüleri veya bluray kalitesinde olmayan 1080p görüntüyü daha iyi duruma getiriyor ama yakından bakıldığında bir o kadar bozuk görüntü veriyor. Yani belli durumlarda avantaj belli durumlarda dezavantaj kullanmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar hocam çok güzel bir inceleme olmuş eline gözüne sağlık.

Şuan imkanlarım elvermiyor ama benim emektar tw9000 i upgrade edersem ileride karar vermek zor olacak gibi.
  • serdar abi eline ve vaktine sağlık

bütün fotoları tek tek inceledim ve farklı yerlere dikkat çekeceğim.

WB ekranında birsey dikkatimi çekti. Sony de sol ust kosedeki mavi nin kontrastı, pana da aynı koseye gore cok yogun. fotograf ile ugrasanlar bilirler kontrastı arttırmak gecis olan yerlerde detay kaybına sebep olur, sag alt kosede bulutların beyazlarının oldugu noktada olan da bu. yine kontrast farkını ilk fotoda PS daki gül kurusu tonuna bakarsak Sonydeki kontrastın ne kadar yogun oldugunu görebilirsiniz. Burada sony nin kontrastına ince ayar cekilirse daha olumlu performans alınır. fakat senin belirttiğin eflatunumsu tonu fark etsemde esas dikkatimi çeken bulutların beyaz oldugu noktalarda Pananın bulutları nasıl maviye boyadığı oldu. W nun ustundeki ve B nin sagındaki bulutun beyaz kısmı ve karanlık kısmına dikkat ederseniz arada net fark gorebilirsiniz.

batman ilk sahnede kanımca hic bir fark yok, var ama varla yok arasi, gece sahnesinde ise hiç bir fark gormuyorum. keske tünel sahneleri gibi yer yer ışıklı yer yer karanlık kısımların oldugu çekimleri gorsek burada dinamik sahnelerde performansı gormek belki farklı bir sonuç doğurabilirdi.

batman de sahne 3 de sonyde beyaz ışık patlamasını goruyorum fakat aynı olay karayip korsanlarında yok gibi, ona anlam veremedim. hatta sparrowun yuzunu gosteren ve arkada bir askerin yurudugu bir sahne var, orada bekledigimin tam tersine askerin oldugu noktada pana da bir ışık patlaması olmuş.

sinan abinin reality creation yorumuna katılıyorum. darbee nin yaptigi işi çok daha smooth yapıyor sony ve kesinlikle beni rahatsiz etmedi. en karanlık en detaylı sahnelerde bile başarıyla görevini yaptıgını dusunuyorum ki keskinlige ciddi olarak direkt etkisi var. tam tersine mevcut bir özelliği kapamak bence adil değil diye değerlendiriyorum çünkü bu özellik cihazda var sonradan eklenmiyor ve bunu aktif olarak kullanıyoruz.

şahsi fikrim sony daha cinematic görüntü veriyor. askerlerin üstündeki kırmızı, sparrowun ten tonu, imaj 20 de arkadaki dalların yeşilinin tonu sony de hep daha başarılı. fakat aradaki fark, fiyat farkını açıklarmı derseniz o sorunun mantıklı bir açıklaması kişiden kişiye göre değişir.

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    teşekkürler Cihan,

zaten iki cihaz aynı gibi bir şey söz konusu değil ,modlar farklı,yazılımlar farklı mesela Sony de kullanılan mod un kontrast vs değerlerini menüde görebiliyorsun örneğin cinema 2 de 90 dı bu değer galiba yanlışsam düzelt
    ama Panasonic modlar da değerleri göstermiyor kendi bir değeri set etmiş menüye baktığında hepsini sıfırda gösteriyor,muhtemelen servis menüsünde gözükür hangi değerleri kullandığı,İki cihazda sahnesine göre
    başarım oranları değişiyor dolayısı ile birisi bir sahnede beyazda çuvallarken başka bir sahnede daha doğru sonuç verebiliyor,tabii 4 saat boyunca yapılan incelemede her sahneyi resmetmek mümkün değil görmek lazım
    çoğu sahnede zorlandım karşılaştırırken ,8100 den geçiş yaparak sen bir upgrade yaptın o konuda hem fikiriz ben kendi gözlem ve yorumumu paylaştım sadece beni de az çok tanıyorsun benim upgrade anlayışım burada ki
    farklar değil yada yazılımla yapılmış bir detaylandırmayı ki her sahnede başarılı değil sahnesine göre değişiyor tekrar söylüyorum, kendi adıma bir artı olarak görmüyorum.

3D konusuna hiç girmiyorum :)

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Cihan selamlar kardeşim, serdar hocamın yaptığı incelemye destek olacak şekilde at6000 nin ve 55es in siyah ve beyaz seviyelerinin ekran görüntülerinin yanında rgb renk üretimlerinin farklı cinema modlarındaki ekran görüntülerini paylaşacağım. Bu ekran görüntüleri video sinyali olarak değil beyaz - siyah renk ekran görüntüleri olacak. Aynı zaman da her iki cihazın gamma reflekslerinin de ekran görüntülerinin resimlerini paylaşacağım. Her iki cihazın yakın plan yazı veya nesne gibi objelerin keskinlik farklarını görme imkanı buluruz. Rgb üretimi güçlü olan cihazın renk doygunluğu da ortaya çıkmış olur. Reality creation yazılımı sony nin görüntüye verdiği abartılı olmayan keskinlik hayran kaldığım en dikkat çekici özelliğidir. Süper beyaz ve reality creation gibi özelliklerin sony yi pana dan ayıran özellikler olduğunu biliyorum. Daha fazla farklar var ama resimlerle paylaşıldığında anlam kazanacağını düşünüyorum. Kişisel düşüncem ise bütçesi müsait olan ve görüntü beklentisi yüksek olan arkadaşlar için Sony 55es de güzel tercih olacaktır ... Saygılarımla kardeşime ...

• Transparan 3LCD panellerle Reflektif SXRD ve LCOS(D-ILA) paneller arasında 5-6 sene kadar önce oldukça büyük farklılıklar vardı. Özellikle transparan panel üreticisi Epson native siyah seviyesini aşağıya indirmek için büyük uğraşlar verdi. Reflektif panel üreticisi Sony ve JVC 'de panel geçirgenliği olmadığı için zayıf yönleri olan ışık gücü konusunda ilerlediler. Şu anda farklar az ancak yok da değil. Ben 3LCD'nin normal izleme şartlarında SXRD veya LCOS bir projektöre karşı herhangi bir avantajı olduğuna inanmıyorum. Nuri'nin de dediği gibi farkı stratejiler ve fiyat farkı belirleyecektir.

Serdar'a da uğraşıp değerli görüşleriyle bizleri aydınlattığı için teşekkür etmeliyiz.
  • Serdar Bey incelemen için teşekkürler öncelikle forumdan bilirler epson tw9100w 2 ay dayanabildim sadece panasonic at6000 ve karşılaştırmalardan sonra sony 55es geçtim öncelikle şunu belirtmeliyim ki görüntüyü etkileyen donanım kadar yazılımdır bir cihazı yazılım ve donanım beraber bize ne verebiliyorsa değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum oppo 103D ve 105D kullanıp satmış biri olarak(şuan htpc mpc madvr reclock kullanıyorum) oppo kullanıcıları bilirler iyi görüntüde oppo nun yazılımının etkisi büyüktür(derby den bahsetmiyorum burda) o yüzden sony Reality Creation kesinlikle es geçilmemeli derby gibi değil müthiş detaylar yakalayan bir yazılım bana göre

sony nin bariz farkları kendimin de tespit ettiklerini yazayım daha detaylı bir inceleme formda yapmak istiyordum aslında ama işlerin yoğunluğundan dolayı uğraşamadım testte kalibrasyon cihazı kullanmak filan gerekli doğru renkleri verdiğini görebilmek için yurt dışından istedik geldi bir tane gidip alcaz işallah:)

1-)müthiş keskinlik sony fotoğraf makinesi üreticisi olduğu için bu konuda cok üstün mercek kalitesi doğrudan keskinliği etkiliyor bu konuda cok farklı fotoğraf merakı olanlar bilirler önemini
    2-)yabancı formlarda kalibre bile edilmeden kullanılabilir derler testlerde ender doğru renk yakın makinelerden biridir
    3-)Reality Creation yazılımı ile detaylı bir görüntü

konuşulacak çok şey var tabi detaylı bişeyler yapmak lazım iyi görüntü almak isteyen ve 2000 tl farkı verebilecek herkese tavsiyem sony 55 es jvc yaklaştığını bütün formlarda bulabilirsiniz farkı vermek istemeyenler için panasonic iyi bir seçenektir(imla hataları için affola tabletden bu kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgaripozer -- 17 Aralık 2014; 14:56:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

...
    Serdar'a da uğraşıp değerli görüşleriyle bizleri aydınlattığı için teşekkür etmeliyiz.

rica ederim Altuğ,

konuya katkı sağlayan ,sallamasyon ezbere konuşmayanlara ben teşekkür ederim.
    Abi çok samimi olmus valla
    emegine saglık bu seviyede kötü cihaz zaten yok
    İstegen istediğini alıyor zaten eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar abi öncelikle emeğin ve değerli incelemen için bir hobidaşın olarak teşekkür ederim. Darılmazsın umarım izninle Sony HW50es sahibi biri olarak bir iki noktaya değinmek istiyorum, bence reality creationu off yaparak incelemenin ayağına sıkmışsın abi. Sony 50/55 in Epson ve Pana yı yurtdışında sollamasının en büyük sebeplerinden biri bence bu yazılım özelliği. 2. Sebep ise out of the box renk değerlerinin ten tonlarının reference değere yakın olması. 3. Sebep ise Sony nin best modunun daha parlak daha fazla lümen değerine sahip olması. Sizler zaten bu işe hakim insanlar olduğunuz için best modu vb açıklamalara girmeyeceğim.

Reality creation ile darbee nin çalışma algoritması birbirinden çok farklı. Avsforumdaki zombie bununla ilgili bir yazı yazmıştı eğer ilgilenen olursa bulmaya çalışır postlarım.

Kötü kaynaklarda RC değerini yüksek tutarsanız noise yapıyor ama minimum a çekerseniz sıkıntı yok. Ben 300 spartalı gibi aşırı grainli filmlerde RC yi minumum yapıyor diğer filmlerde 10 yapıyorum.

Hangisi alınır alınmaz o farka değer mi değmez mi konularına hem bireysel birçok faktöre bağlı olduğu için hem de olası polemiklerin başlayıp senin konunun kirlenmemesi için girmeyeceğim.

Tekrar teşekkürler selam ve sevgiler

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Konuya katkın ve yorumun için teşekkür ederim Cem'cim,
    neden darılacakmışım herkes kendi yorumunu bir şeylere dayanarak yapsın ki almayı düşünenlerde ona göre karar versin.

senin gıyabında kendi düşünceme tekrar değinmek isterim,burada altını çizmek istediğim nokta review ler ,alınmış ödüller falan hikaye ben gördüğüme inanırım, asolan kullanıcı deneyimi ve tecrübesidir ama bu tecrübe çok
    al sat yapmakla da olmaz aldığını biraz kullanacaksın :) Kaldı ki insanın görsel hafızası yukarıda ki ayrıntıları size farklı zamanlarda gösterecek kadar kuvvetli değildir benim tavsiyem arada kalınan cihazların yan yana test edilmesi.
    İki cihazın arasında 2k kadar bir fiyat farkı var elimde ki cihaz elden çıkaracağım desen ikinci el fiyatına gider ve cebimden belkide iki katı rakam çıkacak ,e değer mi değmezmiyi sorguladım kendimce ve aynı hobiyi paylaşan
    arkadaşlarla da paylaşmak istedim.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler Tuğrul, samimiyet konusunda herkes seninle aynı fikirde değil ama çok da önemli değil.
  • Eline, emeğine sağlık hocam. Keyifli seyirler...

Serdar hocam emeğinize sağlık :)

Her zamanki gibi ince eleyip sık dokumuş kimseyi kırmadan tarafsız olarak gördüğünüzü&düşüncenizi/fikirlerinizi paylaşmışsınız.Kendi adıma : Teşekkür ederim zira hem faydalanıyorum hemde bulması bile bu kadar zor olan cihazları 'gerçek dünya' değerleri ile inceliyen birisinin tarafsız yorumları çok hoşuma gidiyor (Sony de defualt ayarlarda bol miktarda magenta mevcut)
  • ben de bu şekildeki kullanıcı deneyimlerini önemsiyorum.
    Serdar bence iyi iş çıkarmışsın. Emeğine sağlık
    4K projeksiyonlar bizim için alınır seviyelere gelene kadar eldekiler ile devam etmek gerekiyor zaten.
    4K Sony deneyimimizdeki siyah seviyesi benim hala hafızamda. O seviye cihaz alabilene kadar mevcut ile devam edeceğim.
    Hem içerik hem fiyat seviyeleri bizi tatmin edecek düzeye gelsin bakalım
    Şu aşamada ne Epsonun ne de Panasoniğin ki ne de Sony nin ev sinemasına uygun üst seri cihazlarının hiç biri kötü değil kanımca.

• Mert hocam ,Atilla ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

geriye baktığımda yıl sonu yoğunluğu nedeniyle ismini atladığım arkadaşlarımda lütfen kusura bakmasın sizlere de ayrı ayrı teşekkürler diyorum.

vakit bulabilirsem hafta sonu geçen ay almanya seyahatimde aldığım bir Power Cord incelemesi yapacağım,görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.