Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resmi olan ürünü bile doğubank mantığında alıyoruz bizim gocuntumuz yok imkanımız varsa alabildikmi işimiz tamam alıştık çünkü. Misal herkes bir durumdan muzdarip burda distribütörü olan markanın bir hoparlörünü gittik ABD-Arizona'daki bayiden aldırdık. Vergiden vergi almakla sözde buradaki üreticileri destekleyecekler. O toplama laptoplar, telefonlar vb. ürünlerin herşeyi dışarıdan geliyor (Arçelik'in kaç uydusunu tv'sini söktüm tuner sharp-alps board samsung tüp ya thomson ya philips idi). İtimat etmediğiniz bir markaya para verirmisiniz. Sadece yol yapmakla olmuyor o yolları bugün yapamadığın yabancı sermaye iş makineleri yapıyor.. Diğer yandan yabancı sermayeyi yatırıma teşvik edeceğiz diyorlar, ülkede ki yerli üreticiye destek şekli ''vergi''

• 80 öncesi ithal ikameci anlayışa mı dönülecek ne olacak ki bunun sonu. Vestel bastırdı demek koyduruyor vergiyi. Zaten sevmezdim Vesteli şimdi daha da gıcık oldum
  • Vestel bastırsın, Arçelik bastırsın,... Onların her tarafı bastırsa ne olur ki teknoloji üretmek yerine Çin'de yaptırıp burada montajını yapıyorlar. Ben elektronite itina ile Türk malından kaçıyorum arkadaş belki şu an ön yargı ama zamanında inatla aldığım yerli mallardan sadece Aselsan 1919 cep telefonu gerçek bir üründü. Hiç bir telefonun çekmediği yerde çekerdi. Abartıp kasasıyla çivi çakmışlığım bile vardır. Geliştirilse çok iyi yerlere gelebilrdi ama olmadı, geri kalan denemelerim hep hüsrandı oldu, daha da almıyorum hiç bir şey belkide sınıf atlamıştır yerli malı ama artık ön yardı oluştu.

Bu ithal ikame vergi teorileri ya sanayi ülkelerinin zoruyla önü kesilmiş ve kaldırılmış yada yerli sanayi zaten olmadığından krizle sonlanmıştır.
    Hepimize hayırlı olsun.

• joven kullanıcısına yanıt
    Asıl sorun İthal ürünlere uygulanan vergilere ek yerli üreticiyi korumak için konulacak yük değil...Tüketicilerden daha fazla vergi nasıl alırız zihniyeti... Gerçekten yerli üreticiyi korumak istiyorlarsa yerli ürünlerdeki KDV'yi ve ÖTV yi indirsinler...

.......ALINTIDIR........Örneğin 1200 TL’ye ülkeye giriş yapacak olan bir akıllı telefon %25 ÖTV’ye (özel tüketim vergisi) tabii tutuluyor. Bu durumda fiyatı 1200/100*125′ten 1500 liraya çıkıyor. Bunun ardından da bir kere de KDV’ye (katma değer vergisi) tabii tutuluyor ve 1500/100*118′den 1770 tl fiyata çıkıyor. Üç aşağı beş yukarı amiral gemisi bir telefonun ham fiyatının 1200 lira olduğunu bu şekilde anlamış, 1200 liralık cihaz için 570 lira vergi ödediğimizi görmüş olduk.
  • onur aynı aselsan ornegi bugun arabada aklıma geldi. ülkenin teknoloji üreten tek kurumunun ne hale getirildiği ortada, o da tubitakla aynı kaderi paylaşıyor. cep telefonu aselsanin kullanıcı seviyesine inmiş bir cihaz yoksa normalde orduya yaptıgı çok ciddi üretimler var kriptolu uydu mesajlasma sistemleri, mobil uydu telefonları, güdümlü roket teknolojileri gibi.

@hidef ustadım. dediğin gibi mantalite bu halkı nasıl söğüşleriz, kılıfı da yerli üreticiyi destekleyelim. bizim borsamızda dönen sıcak paranın %70i yabancı yatırımcı, yabancı yatırımcının ülkeden hızlı kaçması senin piyasanın darboğaza girmesini tetikliyor. sen günü kurtarmak için hamle yapıyorsun gelecek 10 seneni karartıyorsun. yerli üreticiyi geçtiğimiz 12 senede bitirdin, büyümeyen barınamaz dedin buyuk kuruluslara yem ettin, şimdi çıkıp kucuk esnafı yaşatalım diyorsun. ne yerli üretici kaldı ne küçük esnaf kaldı piyasada.

burada amaç devletin toplayamadığı gelir ve diğer vergileri halktan diğer yollarla tüketimde toplaması. devlet belediyeden vergi borcu toplayamıyor, vergi borcu olan buyuk kucuk ticaret erbabı vergi borcu ile yaşamaya devam ediyor, olan vergisini ayın 1 inde peşinen odeyen maaşlı çalışana oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indigo_blue -- 25 Aralık 2014; 10:53:51 >

• Tüketiciyi iyi tanıyorlar iphone, ps3 gibi cihazların çıkacağı gün geceden kapılarda yatanlar haber oldukça işler daha kolay kontörü dakikası yok ama son çıkan iphonu ne yapar eder alır diye biliyorlar. Asgari ücretin tartışılacağı zaman medyayı görüyoruz dışarıdan bir asgari ücretle çalışan vatandaşı alıyorlar elinde 3 maaşının olduğu telefon var nasıl aldın diye. sonra madem sen bunu alabiliyorsun hiç fazla konuşma diyerek.. Gerisini yazmıyorum.
  • indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Aynen Cihan Aselsan en bilinen örnek aşmış durumdalar-dı. Şimdiki durumları muhtemelen pasifize edilmiş 8/17 çalışan bıyıklı memur modu olmuşlardır...
    Bu ülkede yerli üretim yapabilecek bilgi birikimi de var, yeni tasarım yapabilecek hayal gücü de işe atılabilecek cesaret de. (Şimdilik! 90 kuşağını öyle bir yetiştirdik ki ezberci, dünya umurunda olmayan ve asosyal. Sıra onlara geldiğinde, söz onlara geçtiğinde şu andan da kötüye gideceğiz maalesef.) Olmayan şeyse teşvik ve para!
    Bırakın bir şey üretmeyi kamudaki en basit işlemde bile o kadar çok prosedürümüz, vergimiz, aşamamız, attırmamız gereken imza, dolaşmamız gerekn oda var ki bir şey üretmeye kalktığınızda bile işe başlamadan yorulmuş oluyorsunuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 25 Aralık 2014; 22:41:12 >
  • Serdar bey projeksiyon perdesini hiç sildiniz mi?
  • yeni gelen Curved'i kastediyorsanız ,hayır henüz silmedim.
  • Astra yarın dinletiye geliyir musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknika kullanıcısına yanıt
    maalesef :(
  • Astramastra ben bir göz ziyafeti bekliyorum senden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

yeni gelen Curved'i kastediyorsanız ,hayır henüz silmedim.

Eski perdeyi sildiysen neye dikkat etmek gerekiyor?
    Perdem kirlenmiştir diye düşünüyorum.

• ireyal kullanıcısına yanıt
    herhangi bir kimyasal kullanmadan hafif nemli bir bezle fazla bastırmadan temizleyebilirsin Ali hocam, yalnız çok uzun zaman silinmemişse ve toz ,is olmuşsa
    nemli bezi vurunca siyah leke yapabilir dikkat etmek lazım,genelde o siyahlığı çıkarmak için daha çok bastırıldığında da o kısım kendini belli edebilir.
  • Korktum valla, silmesem mi:)

Şöyle birşey buldum;

http://www.amazon.co.uk/PROJECTOR-SCREEN-CLEANER/dp/B004N741YM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ireyal -- 26 Aralık 2014; 23:18:29 >
  • Özellikle lcd solüsyonu denemeyin. Ben denemek için ortalama bir karışlık lokal bir alanda kullandım bin pişman oldum hafif sarartı izi bırakıyor anlaşılmayacak seviyede ve gündüz gözüyle farketmiştim sonrasında iade ettim beni kaç ay perdesiz bıraktı o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Özellikle lcd solüsyonu denemeyin. Ben denemek için ortalama bir karışlık lokal bir alanda kullandım bin pişman oldum hafif sarartı izi bırakıyor anlaşılmayacak seviyede ve gündüz gözüyle farketmiştim sonrasında iade ettim beni kaç ay perdesiz bıraktı o yüzden.

Uyarınız için teşekkürler hocam, zaten silersem su dışında bir şey düşünmüyorum.

Elite screens'in perde meteryalini temizleme için şu açıklamalar var;

''AQ's - Q13: How do I clean my Elite Screen projection screen material?
    A: All Elite Screens projection materials with the exception of the StarBright™ 7 and the StarBright™ 4 can be cleaned with mild soap and water using a soft terry cloth. For stain removals try using GooGone.
    StarBright™ 7 material is to be cleaned with a very soft cloth and mild soap and water. Do not rub the viewing surface or permanent damage will occur.
    StarbBright™ 4 (WhiteBoardScreen™) is cleaned with the included spray bottle and the high density eraser. For deep cleaning, we recommend using a low alcohol product and wiping it off with the high density eraser.''

Burada belirtlen MILD SOAP ve TERRY CLOTH denen malzemeyi nasıl seçeceğiz? hangi sabun ve hangi silme bezi

Bebekler için olan vücut jelleri mild soap diye geçiyor ama onların bahsettiği mild soap o mudur bilemiyorum.
    Terry cloth dediği de tahminimce lcdleri yada camları silmek için kullandığımız tüy bırakmaz bez.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Mild soap olarak şöyle iki ürün var birisi yüz için diğeri banyo jeli;

Yüz için;
    Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild 200 ml

Banyo Jeli;
    Babe Mıld Soap 500ml - Yumuşak Banyo Jeli

Terry cloth için kaliteli cizmez araç silme havlusu;
    Mf2 Kurulama Havlusu

Aslında projeskiyon perdesi üretip/satan bir yerle konuşsanız daha garanti olur diye düşünüyorum.
    Her üç ürün de kaliteli gözüküyor ama etkileri nasıl olur bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.