Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
159.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayaklar uydu ise güzel, ben de düşünebilirim aynı ayaklardan

merkez frontları bastrıyor diyorsun ama merkezin desibeli frontlara göre düşük,anlamadım bu durumu,

hoparlörlerin large a ayarlı olması bas alman için gerekli,small ayarlarsan daha az bas olur

pioneer ayarları konusunda kullanan arkadaşlar daha iyi cevap verecektir,tablolar gayet karışık,ders konusu gibi

keyifli dinletiler.
  • Ohm ayarı nerde ben de öyle bir ayar yok ? Bence sadece frontlar LARGE olmalı ki alt frekanslar frontlara yönlensin.
  • ayaklar gelmeden önce ikon2 lerin ebatını görünce endişe etmiştim ,
    ama umduğumdan güzel oldu,taban temperli cam,spikler sivri,dalidekiler gibi ama kutudan
    ortası cukur alüminyum 50 krş büyüklüğünde parçalar çıkıyor,istenirse spikların altına konabiliyor.
    bence f/p oranı güzel bir ürün.

Center daki durum ,hepsi large olarak ayarlandığı için alt frekansı avr dağıtıyor olabilir.
    Frontlar hariç ,diğerlerini birde small yapıp deneyeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

ayaklar uydu ise güzel, ben de düşünebilirim aynı ayaklardan

merkez frontları bastrıyor diyorsun ama merkezin desibeli frontlara göre düşük,anlamadım bu durumu,

hoparlörlerin large a ayarlı olması bas alman için gerekli,small ayarlarsan daha az bas olur

pioneer ayarları konusunda kullanan arkadaşlar daha iyi cevap verecektir,tablolar gayet karışık,ders konusu gibi

keyifli dinletiler.

• receiverın ön panelinde ki "Enter" tuşuna basılı iken "On/standby" düğmesine basarsan ekranda Reset <No> yazısı çıkacak
    kumandanın navi tuşlarından sağ tuşa bas Ohm seçeneği çıkacaktır.Değiştirip avr yi kapat aç.

quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Ohm ayarı nerde ben de öyle bir ayar yok ? Bence sadece frontlar LARGE olmalı ki alt frekanslar frontlara yönlensin.
  • 73 de o seçenek yokmuş.
  • hmmm...haklısın kullanım kılavuzuna baktım sadece 8 ohm çalışıyor.

Bu arada film izlerken sesi eksi kaça kadar açabiliyorsun.Yani normal seyrini soruyorum.

Aksiyon bol efektli bir filmde ben sahnesine göre -15 ,-20, -25 aralığında gittim geldim.

quote:

73 de o seçenek yokmuş.

• -15 ve -20 oldukça yüksek bir değer ben genelde içerde çoçuk uyanır veya komşular rahatsız olur diye -30, -25 seviyesindeyim. Tabi ortam ve ekipmanımız farklı o da etkiler.
  • benim eski 919 da ohm ayarı vardı demek lx-73 de yok anfi otomatik seçiyor bu durumda heralde.evet şimdi baktım sadece 2 ayar mevcut dsafety ve reset .vsx 919 da vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 16 Mart 2011; 0:58:30 >
  • cihazlarınız hayırlı olsun pio ların çoğunda ohm ayarı yok bendeki 920 de öyle sanırım otomatik kendi ayarlıyor.

dali lerin frontları biraz küçük geldi gözüme ilerde almayı düşündüğüm bir hop takımı birde bass konusunda nasıllar onu çok merak ediyorum özellikle trance müzikleride.
  • bahsettiğin müzik türünde bir tecrübem olmadı,sistemi sinema için kurduğumdan stereo dinlemiyorum açıkcası.

quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

cihazlarınız hayırlı olsun pio ların çoğunda ohm ayarı yok bendeki 920 de öyle sanırım otomatik kendi ayarlıyor.

dali lerin frontları biraz küçük geldi gözüme ilerde almayı düşündüğüm bir hop takımı birde bass konusunda nasıllar onu çok merak ediyorum özellikle trance müzikleride.
  • Sertaç arkadaşımızın,bir süre önce de dediği gibi çok sürmez sub arıyorum diye çıkarsın ortaya demişti

Dali deki basslar her ne kadar yeterli gibi gözüksede ,iyi bir film izleyicisi olarak film içinde ki o patlama yada benzeri efektleri oda içinde
    hissetmek istiyorum,öncelik eksiğim olan SUB için kolları sıvadım.Dali Ikon serisinin kendi sub fiyatı bana göre çok maliyetli, önerilen
    Basis 100 de yeterli gelmez diye düşünüyorum (...dinlemedim, belki yanılıyor da olabilirim.) Bütçe olarak 750-800 civarı kondüsyonu temiz
    problemsiz ,ikinci el de olabilir SUBWOOFER olarak ne önerirsiniz.

Marka takıntım yok,eldeki sistemle uyum sağlayabilecek ve alt frekansı kaçırmayan bir sub için tüm tavsiyelerinize açığım.

Sub dan sonrada herhalde 7.1 için yola devam edeceğiz anlaşılan.

quote:

....
    Çok sürmez bu fikrin Virüsün yayılma hızına göre 1-2 ay sonra sub arıyorum diye bir başlık açarsın Hayırlı olsun bu arada ikonlar güzel seçim..

• 919 da ohm ayarı olsun 920 de olmasın cins bi olaymış bu da

Bu arada bendeki MCACC de sonuç @astramastra nın tersine - değil +db li sonuçlar çıktı. Mesafemin daha uzak olmasıyla mı alakalıdır bilemedim.

Bu arada @astra nın kullandığı Sonourus 100 ayaklar da güzelmiş. Tez vakitte bende edinicem 1 çift.

@Hektor, Ikon 6 lar 1 mt. den biraz daha uzun gibi. Cüsse olarak iri duruyor diyebilirim. Tabi neyle kıyasladığına da bağlı. Bende koyucam foto bugün yarın. Fikir verir sana da..
  • evet ilk başta ,endişelenmiştim ikon2 mk2 lere küçük gelecek diye ama kurulum sonrası endişemin yersiz olduğunu gördüm.
    @nuribaras 'ın imzasında satılık iki çift yazıyordu,bunlardan olsa gerek.Düşünürseniz bir görüşün kendisiyle.

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

...

Bu arada @astra nın kullandığı Sonourus 100 ayaklar da güzelmiş. Tez vakitte bende edinicem 1 çift.

..
  • @astramastra sölediğiniz fiyat aralığında subwoofer Bunun ben büyüğünü kullanmıştım asw 3000 size asw 1000 in yeticeğini düşünüyorum ürünün tek sıkıntısı biraz büyük çeyiz sandığı kıvamında durması yoksa bassları sizi tatmin eder fazlasıyla bu fiyat aralığında

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-bw-asw1000-subwoofer-sifir-ayarinda-47152576/detay

• Merhabalar bende denon 1611 avr ile concept 8 concept 1 ve concept center sistemini kullanıyoum. Sistemin sinema performansı beni tatmin etse de stereo performansında sanki frontlardan biraz daha performans alabilirmişim gibi hissediyorum ve bu yüzden avr' yi upgrade etmek istiyorum yakın zamanda. Şu an için aklımda stereo amfi bağlama özelliği olan 2 model mevcut pioneer 2020 ve denon 231. Benim sistemde frontlar 6 ohm iken diğerieri 8 ohm değerine sahip. Pioneer 2020' de herbir hoparlör için ayrı ohm ayarı yapılabiliyor mu acaba? yoksa bütün set için 8 veya 6 ohm mu seçilebiliyor sadece? Bir de denon 2311 ve pioneer 2020 kıyasını hakkında bir yorum alabilirsem çok sevinirim. 2311 için inceleme mevcut çeşitli sitelerde ama 2020 için birşey bulamadım açıkcası.
  • önerin için teşekkürler @nuribaras,görünüşü bayağı heybetli,f/p oranı da güzel gözüküyor.
    ama salon küçük ,onu nereye koyarım düşünüyorum bulamadım tabii bide wife faktörü var :(
    dün bu topikte bu model bir sub'ın alındığı yazıyor ,bu olabilir belki yinede satıcı ile iletişime geçeceğim

http://forum.donanimhaber.com/m_48242144/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

@astramastra sölediğiniz fiyat aralığında subwoofer Bunun ben büyüğünü kullanmıştım asw 3000 size asw 1000 in yeticeğini düşünüyorum ürünün tek sıkıntısı biraz büyük çeyiz sandığı kıvamında durması yoksa bassları sizi tatmin eder fazlasıyla bu fiyat aralığında

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-bw-asw1000-subwoofer-sifir-ayarinda-47152576/detay

• ohm konusunda sadece 8 yada 6 seçebiliyorsunuz setup dan ,her kolon için ayrı tanım yok,bence gerekte yok,2020 alırsanız 6 ohm a ayarlarsınız.
    genel kanı hop ların omajının ampliden yüksek yada eşit olması gerektiği,zaten oto mcacc ayarı yapınca avr kendi ayarlayacaktır.

2311 i deneme yada inceleme şansım olmadı.2020 içinde yurtdışı review ler mevcut bulamazsanız lx53 ile aynı onada bakabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: bynekm

Merhabalar bende denon 1611 avr ile concept 8 concept 1 ve concept center sistemini kullanıyoum. Sistemin sinema performansı beni tatmin etse de stereo performansında sanki frontlardan biraz daha performans alabilirmişim gibi hissediyorum ve bu yüzden avr' yi upgrade etmek istiyorum yakın zamanda. Şu an için aklımda stereo amfi bağlama özelliği olan 2 model mevcut pioneer 2020 ve denon 231. Benim sistemde frontlar 6 ohm iken diğerieri 8 ohm değerine sahip. Pioneer 2020' de herbir hoparlör için ayrı ohm ayarı yapılabiliyor mu acaba? yoksa bütün set için 8 veya 6 ohm mu seçilebiliyor sadece? Bir de denon 2311 ve pioneer 2020 kıyasını hakkında bir yorum alabilirsem çok sevinirim. 2311 için inceleme mevcut çeşitli sitelerde ama 2020 için birşey bulamadım açıkcası.

• Cevap için teşekkürler fakat bir sorum daha olacaktı. Sistemimdeki öndeki 6 ohmluk concept 8 ler için dali tarafından önerilen max güç 160 watt orada sorun yok fakat 8 ohmluk center için max güç 120 watt ve yine 8 ohmluk arka hop.ler için max güç 100 watt. Ben pioneer 2020' yi alırsam 6 ohmluk 150 watt çıkışı elimdeki 8 ohmluk center ve surroundlara çok mu fazla gelir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

bahsettiğin müzik türünde bir tecrübem olmadı,sistemi sinema için kurduğumdan stereo dinlemiyorum açıkcası.

quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

cihazlarınız hayırlı olsun pio ların çoğunda ohm ayarı yok bendeki 920 de öyle sanırım otomatik kendi ayarlıyor.

sinema için sub ile çok ii bir sonuç vereceğine eminim. fakat aynı başarıyı stereo da verebiliyormu ben bunu çok merak ediyorum pop hareketli bir parçada deneyip sizde hop larınızın güçünü sınayabilirsiniz.
    tabi buradada paylaşırsanız memnun olurum.

• Merhaba arkadaşlar,
    biliyorsunuz eldeki sisteme ilave Sub için bir arayış içerisindeydim,fakat işlerin yoğunluğundan ve
    sub için ayırdığım bütçeye göre f/p oranı uygun olan bir model bulamayışımdan bir türlü fırsat bulamamıştım.

Sonunda MK Sound Sb 12 HG de karar kıldım ve bugün siparişini mavi ye verdim.
    bu seçimimde saolsun Sertaç arkadaşımızında büyük katkısı oldu.

Ürün henüz stoklara girmemiş ort. 2 hafta beklemem gerekecek.Sisteme ilave ettiğimde
    performansı ve resimleri sizlerle buradan paylaşıyor olacağım.Bakalım Dalilerle uyumda
    bir sorun çıkacak mı?25m2 lik salonu olan bir apt.dairesinde yetmeme gibi bir endişem
    yok açıkcası.

SB12 SPECIFICATIONS

Rated Power : 250 Watts RMS
    Bass Driver : 12” MK SuperFast Deep Bass long-throw woofer
    Frequency Response : 20 Hz – 200 Hz ±3dB
    Lowpass Filter : 40 Hz - 200 Hz, continuously variable, with bypass
    Finish : High Gloss Black
    Dimensions (HxWxD) :15 x 15 x 17.25”
    38,1 x 38.1 x 43.8 cm
    Weight : 45 lb/20.4 kg

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.