Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.777
Cevap
45
Favori
158.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu subdan kesinlikle memnun kalırsınız.
    Şimdiden hayırlı olsun.
  • aynı subın yolunu gözlüyoruz
  • fiyat nedir acep?
  • Hayırlı olsun Serdar güle güle kullan.
  • bende öyle umuyorum ,teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Bu subdan kesinlikle memnun kalırsınız.
    Şimdiden hayırlı olsun.

kader ortağı sayılırız

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

aynı subın yolunu gözlüyoruz

saol Sertaç,darısı başına diyecem ama sende zaten var aynısından

quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Hayırlı olsun Serdar güle güle kullan.

• mavi hi fi nin indirim günleri 12 hazirana kadar sürecek bildiğim kadarı ile
    oradan Erman bey'le görüşürseniz size yardımcı olacaktır fiyat konusunda.

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

fiyat nedir acep?

• Polkaudio nun Dsw serileri var. Bose gibi sesi yere vuran modeller. Muazzam bir derinlik var sesde. Bir dinemenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

aynı subın yolunu gözlüyoruz

Ben de.. 20 gün önce kapora yatırdım hala gelmedi.. SB-12 için yorumlar çok iyi ama sisteme ekleyip dinlemeden rahat etmem..
  • 1-2 güne tarih netleşecek...haberdar ederim.
  • Evet arkadaşlar,

bir kaç hafta bekledikten sonra MK Sb12 Sub'ıma kavuştum.Böylece Dali Ikon Mk2 5.0 hop setini 5.1 setup a upgrade ederek

film izlerken ki kulaklarımda oluşan sub eksiğini de gidermiş oldum.Sinema için kurulan sistemlerde oda boyutu ne olursa olsun sub olmazsa olmaz bence.

MK Sb12 yi tercih etmemde ki sebeb, marka fanatikliği yapmadan (ki ikon serisinin subı çok pahalıydı,basis 100 ünde yetmeyeceğini düşündüm açıkcası)

bu iş için ayırdığım bütçeye göre f/p ve memnuniyet oranı yüksek bir model olmasıydı. Bu benim ilk aktif subwoofer ım dolayısı ile başka marka/model sublarla

kıyaslama şansım olmayacak.Ama kendi sistemimde haftasonu yaptığım testler birden fazla izlediğim, bildiğim film ve sahneleri test sırasında tekrar tekrar izlemem

ve alt frekans seslerin bu kadar etkili bir biçimde işlemesi kendi adıma doğru bir seçim yaptığımın işaretiydi.Bence bu maliyete ancak bu kadar performans alınırdı.

Elbette kesenin ağzını açarsak çok daha performansı yüksek marka/model sw ler illaki vardır.Benim değerlendirmem tamamen kendi sistemimle ilgilidir.

MK Sb12 yi alan forumda ki diğer arkadaşlar gibi sisteme ilk dahil ettiğimde herhangi bir kaynaktan dinleti/seyreti yapmadan gelen uğultu sesi (Buzz) beni çok

şaşırtmadı,ilk iş olarak ,hiç araştırmaya gerek duymadan forumda önerilen çözümü uygulayarak (ki buradan paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim)

Güç kablosundaki topraklama kısımlarını elektrikci bantıyla bir güzel bantlayarak buzz olayını çözmüş oldum.

Sonrasında Pioneera oto MCACC ayarlarını yaptırdım. Crossover 80 hz e ayarlı,level da üst ortanın biraz solunda(80 hz ayarı ile simetri, açı olarak) phase 0 da

Bu ayarlar beni şimdilik tatmin etti.Biraz uğraşıp daha farklı konfigürasyonlar uygulanabilir tabii.

Kablo olarakta Beylikdüzü MM' dan aldığım 7.5 mt lik Acoustic Research'ın sub kablosunu kullandım.

Haftasonu komşular kapıya gelmedi ama ileriki zamanlarda ne olur bilemem Kendimize müstakil ev aramak zorunda kalmayalımda...

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

• Sistemin tamamlanmış halinden bir kaç resim...

• sistemin süper astramastra,
    güle güle dinle, sb12den memnun olmana sevindim,benim odadan mı nedir klipsch rw-12d kullanırken de subtan fazla keyif almıyordum,sb12yi satınca 10inch otamatik kalibrasyonu olan bir sub düşünüyorum,
    bu arada bant yöntemini diğer topraklı prizi olan popcorn ve amfinin fişleri için de yaptım
    yabancı forumlarda bu ground loop denen olayı engellemek için bir sürü aparat önermişler,Türk pratik zekası yine muhteşem
  • saol feelulive

umarım sende sub arayışında mutlu sona ulaşırsın...
  • Hocam şu topraklı prizi bantlama işini biraz daha açabilir misin? Hatta mümkünse bantlı halinin fotoğrafını eklersen sevinirim.

Bu arada sistemin çok güzel olmuş hayırlı olsun. Senin aldığın ürünlerin çoğu benimde seçeneklerimin arasındaydı. Lektor 8`leri almadan, yakın fiyatta olan İkon 6 veya 7`yi dinlemek istemiştim ama ne GSA`da nede başka yerde yok tu. Senin karşılaştırma şansın oldu mu?

MK SB-12 Sinema için güzel ama bence müzikte sinemada olduğu kadar başarılı değil. Yani o güm güm hızlı-sert vurmasını istediğin Baslar yerine sesleri uzata uzata veriyor. Benim ayarlarım da seninkilere çok benzer. Böyle giderse sinema dışında sub`u kapatacağım.

Edit: Sub`un kutusunu ilk açtığımda eldivenleri görünce çok hoşuma gitti. Dikkatlice kurdum, nokta iz oluşturmadım. İlk 2 gün MK`yı korudum ama şimdi 2 yaşındaki kızım Sub`ı darbuka niyetine kullanarak müziğe eşlik ediyor:) Yani anlayacağın HIGH GLOS bizim için yalan oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter_Sobchak -- 5 Temmuz 2011; 17:13:08 >

•  astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi

işaretli yerleri bantlıyorsun, böylece fiş prize takılınca bu kısımlar prizin 2 tane olan metal çıkıntılarına temas etmemiş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walter_Sobchak

Hocam şu topraklı prizi bantlama işini biraz daha açabilir misin? Hatta mümkünse bantlı halinin fotoğrafını eklersen sevinirim.

Bu arada sistemin çok güzel olmuş hayırlı olsun. Senin aldığın ürünlerin çoğu benimde seçeneklerimin arasındaydı. Lektor 8`leri almadan, yakın fiyatta olan İkon 6 veya 7`yi dinlemek istemiştim ama ne GSA`da nede başka yerde yok tu. Senin karşılaştırma şansın oldu mu?

MK SB-12 Sinema için güzel ama bence müzikte sinemada olduğu kadar başarılı değil. Yani o güm güm hızlı-sert vurmasını istediğin Baslar yerine sesleri uzata uzata veriyor. Benim ayarlarım da seninkilere çok benzer. Böyle giderse sinema dışında sub`u kapatacağım.

Edit: Sub`un kutusunu ilk açtığımda eldivenleri görünce çok hoşuma gitti. Dikkatlice kurdum, nokta iz oluşturmadım. İlk 2 gün MK`yı korudum ama şimdi 2 yaşındaki kızım Sub`ı darbuka niyetine kullanarak müziğe eşlik ediyor:) Yani anlayacağın HIGH GLOS bizim için yalan oldu..

iyi dileklerin için saol @Walter_Sobchak

@feelulive in koyduğu resimde gözüktüğü gibi,benim fiş siyah, bantta siyah fotoda anlaşılmazdı.

Lektör 8 leri stereo dinleme fırsatım oldu ama 5.1ch dinleyemedim ,stereo performansı gayet güzeldi,fakat ben sistemimi
    sinema üzerine kurdum,dolayısı ile sub arayışımıda bu noktada f/p oranına göre sonuçlandırdım.
    Yani kriterlerim arasında stereo yoktu ama virüs yakında orayada sıçrar mı bilemem fakat Ikonların bu konuda da beni üzmeyeceği
    düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: Walter_Sobchak

Hocam şu topraklı prizi bantlama işini biraz daha açabilir misin? Hatta mümkünse bantlı halinin fotoğrafını eklersen sevinirim.

iyi dileklerin için saol @Walter_Sobchak

@feelulive in koyduğu resimde gözüktüğü gibi,benim fiş siyah, bantta siyah fotoda anlaşılmazdı.

Lektör 8 leri stereo dinleme fırsatım oldu ama 5.1ch dinleyemedim ,stereo performansı gayet güzeldi,fakat ben sistemimi
    sinema üzerine kurdum,dolayısı ile sub arayışımıda bu noktada f/p oranına göre sonuçlandırdım.
    Yani kriterlerim arasında stereo yoktu ama virüs yakında orayada sıçrar mı bilemem fakat Ikonların bu konuda da beni üzmeyeceği
    düşüncesindeyim.

o fiş resmini nette buldum anlatmak amacıyla

• kardeş sistem gayet güzel , MK orada tv ünitesini sallamazmı yani parazitlenme yapar gıbı gelıyor, ben elimde patlayan cerwin vegayı 10 sn . kullandım tv standı titremeye başladı ki 100 kg civarı agırlıgı gelir....o bakımdan aklıma geldi...
  • astramastra,
    sistem güzel görünüyor. güle güle kullanın. hayırlı uğurlu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

kardeş sistem gayet güzel , MK orada tv ünitesini sallamazmı yani parazitlenme yapar gıbı gelıyor, ben elimde patlayan cerwin vegayı 10 sn . kullandım tv standı titremeye başladı ki 100 kg civarı agırlıgı gelir....o bakımdan aklıma geldi...

eyvallah Ersin,kullanım sırasında hiç sallama titreme hissetmedim... arka taraf duvara vidalarla monte zaten,sub ın olduğu kısım komple MDF.
    şimdilik sıkıntı yok
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.