Şimdi Ara

Astronomi ve uzay bilimleri bölümünü seçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben lise 1 de okuyorum. Ama şimdiden kendi mesleğimi tam olarak buldum diyebilirim. Üniversitede gitmek istediğim bölüm Astronomi Ve Uzay bilimleri. Ancak biraz araştırma yaptım bu bölümden mezun olduktan sonra doğru düzgün iş olanakları yokmuş.
    Ancak bu mesleği o kadar çok istiyorum ki, ayrıca çokta meraklıyım astronomiye. İngilizce ve matematikte de başarılıyım. Aramızda gerçekten bu konuyla ilgili bilgili kişiler varsa yardım edebilir mi ? Bu bölüme girmeli miyim?

• Arkadaşım bende senin gibiydim hiç tıp ve sağlık bölümü okumayacağım tutsa bile yazmam mühendislik yaparım diyordum ama hayat şartları ve Türkiye'de yaşadığın düşünülürse hayat şartları insana en sevmediği işi bile yaptırabiliyor.Ders durumunu bilmiyorum ama daha başka seçeneklere yönelmelisin bence.Mesela ben odyoloji okuyorum mezun olunca mesleğim hazır oysa bende kendimi sağlık bölümü okumayacağım sanırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalimdeki bölümdü ama dediğim gibi Türkiye'de yalnızca hayal. Kontenjanları dolmuyor bile, iş olanağı sıfır. İleride açıktan da olsa okumak isterim sırf içimde ukte kalmasın diye.
  • Odtu de vardi sanirim ilk 10bindeydi. Onu kazanamazsan gitme bence bilmiyorum tabi baska nerelerde var. Bilgili biri detayli bi srkilde aciklar umarim biz farazi konusuyoruz sonucta

• Hocam ben Türkiye de geleceği olduğunu sanmıyorum bu bölümün keşke olsa da sizdd hayalinizdekini yasasanız ama daha 4 yıl var belki bir ihtimal diyelim

• Lise 2 ye geçtim şimdi :)

"İlerde Türkiye uzay alanında gelişmeler gösterecekmiş" haber sitelerinden okudum. Eğer ben liseyi bitirene kadar bir gelişme olursa uzayevi gibi araştırma merkezleri açılırsa bir umut oraya gitmeyi düşünüyorum.
    Eğer gelişmesse de bilgisayar programcılıgı.
  • LazarusNebula L kullanıcısına yanıt
    uzay bilimlerinden bilgisayar programcılığına çok alakasız bir geçiş yapmışsın dostum ilk 10bin hedefliyorsan pilotajı düşün derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    odtü'de ki havacılık ve uzay mühendisliği yani uçak mühendisliğiyle hemen hemen aynı sayılır.
  • Merhaba,

puani oldukca dusuk olmasina ragmen, iyi calisarak mezun oldugunuz takdirde yurtdisinda da pek cok kapiyi acabilecegini dusundugum

'Akdeniz Universitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri' bolumunu tercihlerinizde yer vermenizi oneririm,

Astronomi bolumlerinden farki sektore eleman yetirmeye yonelik olarak dersler icermesi..

Bolumde uc farkli anabilim dali var, uzay fizigi,uzay teknolojileri ve uzaktan algilama

benim de calisma alanim olan uzaktan algilama yi yeni nesil haritacilik gibi dusunebilirsiniz (uydu ve diger fotograf bilgileri kullanarak hassas hizli haritalama)
    her turlu dijital haritalama ve cografi bilgi sistemlerinde bu konunun uzmanlari yer buluyor, mevcut durumda harita muhendisleri (ben de harita ve endustri muhendisiyim) bu sektorde faal, ama mezunlari daha cok arazi olcmeleriyle hasir nesir, bu bolumde yukarda bahsettigim konular hicbiryerde olmadigi kadar da detayli isleniyor..
    sinif gecme orani dusuk, cunku mezunlarimizin hakkiyla mezun olup sektorde ses getirmelerini amaclamaktayiz,

cok farkli meslek gruplarindan mezunlar da yuksek lisans icin yogun talep gosteriyorlar,

yurtdisinda da sansinizin cok oldugunu dusunuyorum, sahsen 7 senelik isvicre maceramdan sonra boyle bir bolum icin direksiyonu Antalya'ya kirdim.
    lisans seviyesinde bu konularda egitim alarak mezun olmus ogrencileri pek cok uluslararasi universite yuksek lisansa kabul edecektir, birsekilde yl icin yurtdisina bu konularda gidilince de ordaki is firsatlari da degerlendirilebilir..

bolum kadrosu da tamami yurtdisi deneyimli, ben dahil bazi hocalar da yurtdisi doktorali..

bu bolumu arastiranlarin, sektorde is bulma sanslarini arastirmak isteyenlerin ozellikle 'uzaktan algilama, fotogrametri, lidar, cografi bilgi sistemleri' ile arastirma yapmasini oneririm..bu konularda Turkiye'nin en yogun ders programina sahip bolumuyuz.
    diger konulardaki dersler de uzay fizigi ve teknolojileri alanlari, yine size ozellikle akademik hayatta farkli sanslar dogurabilir,

bolum web sayfamiz : uzay.fen.akdeniz.edu.tr

puani yuksek bolumler elbette caziptir ,
    ama ayni zamanda endustri muh olmama ragmen, sahsen bu konuda cok daha firsat yakaladim ve bu dogrultuda ilerledim,

Bol sans..

Dr.Nusret Demir
    Yard.Doc.

• LazarusNebula L kullanıcısına yanıt

Hocam sene 2021 ve hala ileride bir seyler olacak deniyor ve sizin gibi bende bu bölümü secmek istiyorum ama yapilan yorumlardan cogu "Türkiye burası" olunca bende vazgecmeyi dusunuyorum ama ne yapsak yine issiz kalacagiz en azindan bunu yapip issiz kalayim diyorum

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.