Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik için hangi üniversite?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
21.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölümde okuyanlar varsa hangi üniversitedeler ve memnunlar mı? belirtirseniz ve yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Eğitimi İçin En İyi Üniversiteler

Moleküler biyoloji ve genetik alanında kariyer hedefliyseniz, eğitim alabileceğiniz en iyi üniversiteleri seçmeniz gerekir. Türkiye'nin en iyi genetik mühendisliği üniversitesi, bu alanda uzmanlaşmış öğretim üyeleri, son teknoloji laboratuvarları ve uluslararası araştırma fırsatlarıyla öne çıkmaktadır.

Moleküler biyoloji ve genetik alanında en iyi üniversiteler, bu disiplinde sağlam bir temel sağlamak için tasarlanmış kapsamlı müfredatlar sunar. Mühendislik, tıp ve biyoteknoloji gibi ilgili alanlarda dersler alarak çok yönlü bir eğitim alırsınız.

Türkiye'de moleküler biyoloji ve genetik alanında en iyi üniversiteleri şöyledir:

• Hacettepe Üniversitesi
    • İstanbul Üniversitesi
    • Ege Üniversitesi
    • Ankara Üniversitesi
    • Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Bu üniversiteler, MBG (Moleküler Biyoloji ve Genetik) alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Ayrıca, alanında uzman akademisyenler ve araştırmacılar tarafından yürütülen son teknoloji araştırma projelerine katılma fırsatı bulabilirsiniz.

Üniversite seçerken, laboratuvar olanakları, öğretim üyelerinin nitelikleri ve araştırma çıktıları gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. En iyi moleküler biyoloji ve genetik üniversitesi, kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmek için gerekli bilgi ve becerileri kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bu bölümü çook araştırmış biri olarak biraz konuşıyım. mbg ya iyi bir üniversitede ya da hiç denilebilecek bir bölümdür bence. aksini iddia eden çok insan olduğunu sanmıyorum çünkü bu bölümde okuduğun üniversitenin sana sağlayacağı olanaklar çok çok önemli ve iş imkanı türkiyede çok kısıtlı bir meslek. iyi ünide okuyacaksın, yurtdışında eğitimini devam ettireceksin ve sonra bilime hoş geldin. bu yüzden iyi bir derecen varsa ve yurtdışı isterim diyorsan kesinlikle öneririm.
  • ne yazik ki ygs'de umdugum basariyi elde edemedim. ama lys konulariyla aram birkac istisna disinda iyi. yine de korku var icimde yapamazsam diye.elimden geleni yapiyorum,ne olacak acaba.

peki siz bu alanda hangi universitenin iyi olacagini dusunuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rh_Floyd

Ben bu bölümü çook araştırmış biri olarak biraz konuşıyım. mbg ya iyi bir üniversitede ya da hiç denilebilecek bir bölümdür bence. aksini iddia eden çok insan olduğunu sanmıyorum çünkü bu bölümde okuduğun üniversitenin sana sağlayacağı olanaklar çok çok önemli ve iş imkanı türkiyede çok kısıtlı bir meslek. iyi ünide okuyacaksın, yurtdışında eğitimini devam ettireceksin ve sonra bilime hoş geldin. bu yüzden iyi bir derecen varsa ve yurtdışı isterim diyorsan kesinlikle öneririm.

Ya da hic diye bir sey yok.universite ogrencisi için caba sarf etmiyorsa ogrenci kendi çabalarıyla da pekala iyi bir yere gelebilir.tabii ki daha kolay olmayacaktir isi ama bunu kaldiramayan, ben cimlere uzanmak istiyorum diyen zaten okumasin :) gecen bi hocanin cv sine bakiyordum, hoca liselilerimizin büyük ihtimal kici kirik olarak tabir ettigi trakya uni biyolojiden mezun olmus ve nerelere doktoraya gitmis.bunlar insanlarin görmek istemedigi ornekler genelde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

quote:

Ben bu bölümü çook araştırmış biri olarak biraz konuşıyım. mbg ya iyi bir üniversitede ya da hiç denilebilecek bir bölümdür bence. aksini iddia eden çok insan olduğunu sanmıyorum çünkü bu bölümde okuduğun üniversitenin sana sağlayacağı olanaklar çok çok önemli ve iş imkanı türkiyede çok kısıtlı bir meslek. iyi ünide okuyacaksın, yurtdışında eğitimini devam ettireceksin ve sonra bilime hoş geldin. bu yüzden iyi bir derecen varsa ve yurtdışı isterim diyorsan kesinlikle öneririm.

Ya da hic diye bir sey yok.universite ogrencisi için caba sarf etmiyorsa ogrenci kendi çabalarıyla da pekala iyi bir yere gelebilir.tabii ki daha kolay olmayacaktir isi ama bunu kaldiramayan, ben cimlere uzanmak istiyorum diyen zaten okumasin :) gecen bi hocanin cv sine bakiyordum, hoca liselilerimizin büyük ihtimal kici kirik olarak tabir ettigi trakya uni biyolojiden mezun olmus ve nerelere doktoraya gitmis.bunlar insanlarin görmek istemedigi ornekler genelde :)

Çok küçük ihtimallet yalnız bunlar:)
    Ygs de umduğumu bulamadım dedin bu kişiden kişiye göre değişir. Bunu açmalısın biraz bence

• allking A kullanıcısına yanıt
    30.000deyim.
  • 3 devlet büyükler (itü odtü boğaziçi) dışına çıkmamanı tavsiye ederim. Okuyan arkadaşlardan yurt içinde iş olanaklarının darlığından bahsettiler. Okul etiketini de kaybedersen sıkıntı yaşayabilirsin. Ben olsam odtü gitmek isterdim. İtü rezil oldu geçen sene gdo lu pirinç olayında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler biyoloji ve genetik ?
    14 yıl önce açıldı
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: allking

quote:

quote:

Ygs de umduğumu bulamadım dedin bu kişiden kişiye göre değişir. Bunu açmalısın biraz bence

Yakın zamanda harvard'da doktora ogrencisi olan bir turkle iletisime gectim ve top 5-10 daki okullardan mezun olmayacak olmam sansimi ne kadar dusurur diye sordum.bana verdigi cevapta harvard daki hocalarin zaten Türkiyedeki hicbir universitenin adini bilmedigini ve bu yüzden sadece referanslarin ve gre nin önemli olduğunu soyledi.kisacasi turkiyenin dünya haritasinda yerini gosteremeyen insanlarin sizin icin vay anasini koc/boun/odtu/bilkent mezunu bu arkadas diyeceklerini zannetmeyin.

Not:bahsettigim kisi harvard department of molecular&cellular biology mco programinda, sabanci mezunu fakat istanbul erkekten mezun oldugu icin burslu okumus olmasi kuvvetle muhtemeldir.

Yani bir de bu kadar derine inecekseniz, lise icin robert college dan st joseph dan falan mezun olmadik hicbirimiz buralara girip yurt disina gidebilirdik uni icin.olmadi diye uranyumla mi oynayalım, balkondan mı atlayalim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 24 Mayıs 2014; 20:29:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: allking

quote:

quote:

Yakın zamanda harvard'da doktora ogrencisi olan bir turkle iletisime gectim ve top 5-10 daki okullardan mezun olmayacak olmam sansimi ne kadar dusurur diye sordum.bana verdigi cevapta harvard daki hocalarin zaten Türkiyedeki hicbir universitenin adini bilmedigini ve bu yüzden sadece referanslarin ve gre nin önemli olduğunu soyledi.kisacasi turkiyenin dünya haritasinda yerini gosteremeyen insanlarin sizin icin vay anasini koc/boun/odtu/bilkent mezunu bu arkadas diyeceklerini zannetmeyin.

Not:bahsettigim kisi harvard department of molecular&cellular biology mco programinda, sabanci mezunu fakat istanbul erkekten mezun oldugu icin burslu okumus olmasi kuvvetle muhtemeldir.

Yani bir de bu kadar derine inecekseniz, lise icin robert college dan st joseph dan falan mezun olmadik hicbirimiz buralara girip yurt disina gidebilirdik uni icin.olmadi diye uranyumla mi oynayalım, balkondan mı atlayalim?

Dediğinizde haklısınız ancak realist olmak lazım kanısındayım. Okuduğum okulda elektrik elektronik fakültesinde bir hoca okulu 3+ not ortalaması ile bitirip kendi dersinden aa-ba alan öğrenci için mit de master için referans olacağını söylemiş
    Bir başka örnekte uydu yarışması in amerikaya giden arkadaşlarımı ev sahibi üniversitede hoca olan uçak mezunu birisi evinde misafir etmiş. Neyse anlatmak istediğim referansınız bir hoca yada bir projeniz projenizin yarışma derecesi vs olabilir
    Bu referansı elde etmek bir çok değişkene bağlı

Ama hedef saptırmak olmasın hiçbirşey imkansız değildir tamamen sizin çalışmanız ve zekanız limitlerinizdir.

Dip not: kendinizi mezun olduğunuz liseye yada öss puanınızla değerlendirme gafletine düşmeyin, izmir fen mezunu bir dersi 9 kez almış kişi tanıyorum ve kendim de iyi öss derecesi ile okula girdim 4-5 defa aldığım dersler var.

• Hangi bölüm hangi okul olursa olsun iş öğrencide biter. Ben bu işi seviyorum, yaparım diyen gayret gösteren birisi her halükarda iyi yerlere gelir. Kısacası siz yeter ki isteyin. Bölümünüzün en iyisi olmaya çalışın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.