Şimdi Ara

Genetik alanında çalışmak için Mbg vs Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tarafta 4 yıl az okuduğun görece riskli bir yol.

Diğer tarafta 6 yıl okuduğun ama şu an için işinin garanti olduğu bir yol. (Uzmanlık asistanlığını saymıyorum çünkü orada genetik alanında eğitim alıp,çalışıp, maaş aldığın bir dönem.)

Bu işi gereğince icra edebilmek için iki yolda da yurtdışı şart. Türkiye’de üstüne düşülen bir sektör değil daha.

Tıpta gidiş görece gerçekten kolay. Ama gittiğin yerde ilk bir kaç sene araştırma,geliştirmeden ziyade adli,teşhis amaçlı çalışırsın.

Mbg’de gidiş görece zor fakat gittiğinde yüksek ihtimal lablarda araştırmacı olarak başlarsın.

İki yolda da kan,ter ve gözyaşı gırla. Mbg’de kendini gösterebilmen için girmen gereken rekabetin tıp eğitiminin zorluğundan geri kalır yolu yok.

Hangisini seçerdiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mbg bi tık fazla riskli geliyo bana, dikiş tutturamazsan 2. bir seçeneğin yok. Gerçekten en iyisi olman lazım
    mbgci reis anlatsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 1 Ağustos 2023; 23:30:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Rekabet her zaman lazım hocam fakat mbg görece dar bir alana odaklandığı için, Bilgisayar,Eeem ile falan karıştırmamalı. Tutturamayan Tr’de kalırsa asgariye kadar yolu var. Onun altı kendi alanında iş bulamaz.

Mbg mühendislik alanında mekatronik ile falan benzetilebilir sonrası konusunda.

• Genetik alanında çalışmak için tiptan da ilerlenir fakat dedigin gibi mbg den ilerlesen lab çalışması daha olasiligi yüksek ve daha kestirme bir uol gjbi geliyor tipa nazaran,hocam siralamani bilmiyorum eger aklinda kesin mbg alaninda ilerlemek varsa iyi bir üniversitede mbg bölümünün seçebilirsin yurt dışı stajlarina da gidebilirsen öğrencilik doneminde,mezun olduktan sonra lablardan kabul alamama gibi bir olasiligin yok bence.

• Temel bilimi Bilkent, ODTU, Bogazici, Koc, Sabanci'da okursan, beraber egitim alacagin akranlarinla yaris halinde olacagin icin lisansta bos oturup nargile kafelerde takilmak yerine, yurt disi stajlarini ve referanslarini toplamis halde okulunu bitirirsin, direkt doktora yapmaya yurt disina cikarsin. Ha ben etrafima bakmam, bunlari kotu bir unideyken de kendimi motive ederek yapabilirim diyorsan, mumkun. Ancak atiyorum ilk 30K'ya bile girememis bir adamin temel bilim okumasini pek mantikli bulmam, cunku kafasi fazla calismiyordur. Temel bilimi, bilim adami olacak ve kafasi calisan zeki kisiler okumali. Laborantlik ile bilim insanligi arasinda ucurum var, bilim insani olmak istiyorsan oku derim.

Kafan fazla calismiyorsa ve zeki degilsen, tip okuman daha iyi olur senin icin.

Masum öğrencinin etiketlediği reis benim konuma böyle yazmıştı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ya şu adamı çağırmayın işte

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sabancı Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik tavsiye ederim  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KÖTÜ TIP FAKÜLTESİNDE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

En iyilerden olmazsan, akademide kole gibi calisirsin. Ac kalmazsin ama zengin de olmazsin. En iyileri ise endustride oldukca yuksek maaslarla calisiyorlar.

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Hoşt

• Butun temel bilim calisma alanlarinin buyuk cogunlugunu biyolojik bilimler olusturuyor. Yani hem akademide hem endustride temel bilim bazinda bakarsan, en buyuk paya biyolojik bilimler sahip. Yani hic de dar bir alan degil. MBG olabilecek en interdisipliner bir alan oldugu icin, ayrica kapisi her alandan temel bilimciye acik. Yazilimcilara da acik.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    165+ iq oldugunuzdan kimden bahsedildiğini anlamissiniz

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Beni konuya cagirmislar askim, mention'layip geri silmisler ama notification duruyor. O yuzden geldim  

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    okeyyyss

• Konunun uzmanı değilim ama genetik okumak çok sıkıntılı bir süreç. Lisans eğitimi tek başına bir mana etmiyor zaten. Bir de çok iyi yerlerde yüksek lisans ve doktora yapmak lazım adam yerine koyulmak için. Rekabet çok fazlaymış çünkü çok fazla pozisyon yok. Amma illa genetik üzerine çalışacağım diyorsan tabii ki tek alan bu. Tıp farklı yere atar seni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.