Şimdi Ara

Astsubayligi birakmak hakkinda

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
8.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 26 yasindayim ve sivil kaynaktan alimlarla girdim kuvvetim kara kuvvetleri,suan sinif okulunda egitim goruyoruz. Merak ettigim husus kitaya ciktiktan 1 sene sonra mi yoksa nasb tasdik olduktan sonra mi meslegi birabiliyoruz ?

Bu forumda askeri personel vardir. Gonlumde polislik var, maddi imkansizliklar sebebiyle bu meslege girdim ve insan zamanla herseyi goruyor hayata karsi farkli bir vizyonla bakiyor. Suan polislik mulakatlarini bekliyorum. Disaridaki hayatimda issiz kaldigimda gecim sikintilariyla bogusurken bu kadar mutsuz degildim sadece umutsuzdum.

Meslekten , zorlugundan,disiplinden ve essek gibi calismaktan ziyade icerideki calisma ortamindaki insanlar beni yoruyor ve sinir hastasi olma yolunda ilerliyorum. Askerligini yapanlar ne demek istedigimi cok iyi anlamislardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 14 Nisan 2018; 20:27:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buna en iyi cevabı imzaladığın sözleşme karar verir , mesleğe başladın zaman 15 yıl istifa edemezsin bırakıp Gitsende sana o 15 doldurturlar

• Hocam yazın kara harp okulu ya da hava astsubaylık denicem bunlar makul degilmi

• wardsg1 W kullanıcısına yanıt
    Hava astsubaylık yada polisliği dene, diğerlerini önermem. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil,o ortamı teneffüs etmeden sana ne yazsam boşa. Eski bölük komutanım üsteğmen 15 yılını doldurunca bıraktı kendisi kara harp mezunuydu. Eğitimde iken o adamın dediklerine anlattıklarına kulak asmazdım he he der geçerdim ama zaman herşeyin ilacıdır derler ya boşa demiyorlarmış.

Eski bölük komutanım İzmir'liydi kendisi arkadaş çevresi geniş,ergin bir sosyal kişiliği vardı. Sivil hayatta kendine güzel bir iş ayarlayınca tereddüt etmeden ayrıldı. Eğer ki imkanın varsa iyi bir üniversite bitir,kpss kas veya diğerlerini dene.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ATT bölümünü bırakıp harp okuluna geçmeyi düşünüyorum ama herkes delirdinmi falan diyor ? Sizce yanlışmı yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Hava astsubaylık yada polisliği dene, diğerlerini önermem. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil,o ortamı teneffüs etmeden sana ne yazsam boşa. Eski bölük komutanım üsteğmen 15 yılını doldurunca bıraktı kendisi kara harp mezunuydu. Eğitimde iken o adamın dediklerine anlattıklarına kulak asmazdım he he der geçerdim ama zaman herşeyin ilacıdır derler ya boşa demiyorlarmış.

Eski bölük komutanım İzmir'liydi kendisi arkadaş çevresi geniş,ergin bir sosyal kişiliği vardı. Sivil hayatta kendine güzel bir iş ayarlayınca tereddüt etmeden ayrıldı. Eğer ki imkanın varsa iyi bir üniversite bitir,kpss kas veya diğerlerini dene.
    Tesekkurler hocam kara harp okulunu deneyip denememek hakkında mütereddit idim. Şimdi kararımı verdim.

• Polisliği bilmem ama astsubaylıkta en azından kara değil de deniz veya hava öncelikli olmalı arkadaşlar.

Deniz aztek olarak vatani görev yapan mühendis arkadaşım normalde hiç karakterine ve ideallerine uymamasına rağmen şimdi imkan olursa orduda kalmayı düşünüyor. Ve bu doğrudan çevresi ile alakalı.

Genelde denizciler kibar olurlar. Daha önce denizci tanıdığım vasıtası ile de gözlemleme imkanım oldu. Ego konusunda eğitim seviyesinin yüksek oluşunun da verdiği bir olgunluk vardır. İş yoğunluğu kafayı yedirtmez. Bol yurtdışı görevleri vardır. Dağda bayırda gezmezler. Çok sıkıntılı değildir yani.

Belde silah ve üniformalı mesleklerin hepsi streslidir tabi, bunu gözardı ederek değil fakat kendi içinde kıyaslayarak söylüyorum.

Ama dediğim gibi, insan faktörü çok önemli. Genelde herşey amir-komutan odaklı şekillendiği için ve denizciler daha elit bir sınıf olduğundan, buraya girmeyi düşünen arkadaşların daha şanslı olacağı kanaatindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar, kıbrısta 330 günden beri askerim. Öğrendiğim tek şey, pazarda limon satar ekmek yer yatarım ama bu kara kuvvetlerinde yine de çalışmam. Tövbe ettiriyorlar yaka silktim artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlis yaparsin simdi sana ne desem bos. Disaridan havali belinde tabancali imkanlari iyi soyle boyle gorunuyor ama gorundugu hicbisey gibi degil. Hersey para pul degil, hayatta senin carkini cevirecek kadar para kazanman yeterli. Bolumunu bitir sonra askere git mecburen gideceksin zorunlu askerlik ne demek istedigimi anlayacaksin sonra karar verirsin.

Polislik ve hava asb yi dene,olmadi bolumune yogunlas ama bolumunu bitir.

• Askerliğim biteli 1.5 yıl oldu ne ümitlerle gittim anlatmam.Hedefim her zaman polislik vardı 5 yıl denedim torpilcilerden sıra gelmedi.Neyse özel kuvvetlere gideyim dedim.Bana dur dedi askere git öyle karar ver dediler neyse gittik.Allahım dedim bu orduya zarar vermek için düşmana gerek yok burda herkes birbirini s...menin peşinde herkes birbirine zarar vermenin peşinde devrecilik desen tam bir devlet içinde devlet kurmak gibi.Karşı çıkanda yok.

Komutanlarda bile bu devrecilik var.Bir rütbeli asb en fazla 2 3 yıl iş yapar geriye kalan emekliliğine kadarki sürede yatış neden çünkü alt devresi geldi bütün işi o yapacak ulan bölükte 25 asb var 1 tane adam her işi yapıyor neden ?Çünkü alt devre çömez yapacak.Böyle bir sistem var kimse kusura bakmasın hiçbişey dışardan göründüğü gibi değil filmlerde dizilerde o kadar güzel işliyorlarki millet gaza gelip ben asb olucam uzman olucam diyor.

Şu askeriyede aldığı parayı hakkeden çoğunlukla başçavuşlar,uzman çavuş ve sözleşmeli erler, gerisi hakketmiyor.

Askerliğim bitsin bir daha geri dönersem namertim dedim.Savaş olsun en önden giderim ama gel gör ki gel vatan için 1 gün daha askerlik yap deseler gitmem.Çok zor günler yaşadım piskolojim bozuldu hala toparlayamadım.

Askeriyede illede bir yere giricem derseniz denizci yada havacı olun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Kuvvet nedir jandarma mi kara mi ? Bu dediklerini harfiyen uygulayacagim zaten asosyal bir kisiligim var. Sinif okulu sonunda kura veya acik kura olacak belli degilmis gelecek emire gore degisebilirmis. Komando egitimi sonrasi belimize silahi takip kitaya cikacagiz.

Bu 15 sene birakamama muhabbeti tazminatsiz mi birakamiyoruz ? Tazminat bedeli ne kadar ?

• Asker ve polis olantanıdıklarım var.Bu meslekler komando ve özel harekat birliklerinde yapılır.Para için değilde vatan aşkıyla mesleği seçenler bu alanlarda çalışıyor.Maçanız yerse komando olun para için çalışıyorsanız istifa edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Bu mesaj silindi.
    Afganistana turist olarak bile gittin mi ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Deniz astsubaylığına gidilir mi ?
  • Yeni dışardan alımlarla tsk ya katılan astsubaylar ve uzman çavuşların yüzde 90ı vasıfsız boş adamlar

Bizim başçavuş vardı 22 senelik asker adam liseyi de askeri lisede tamamlamış gerçek asker bunlardır görgü de var adamda kültürde var gerekli sertlikte var.

Yeni katılanlar ya sorunlu tipler ya da vasıfsız asgari ücretle çalışmaktansa yüksek maaşa orduya girmeye razı olan kişiler.

Askeri okuldan çıkmayan adama asker demem şahsen bunu çok net gördüm ordunun içinde.

Subaylar daha farklı oluyor tabi eğitimli adamların çoğu adapte oluyor bi şekilde.

• DOSTUM allah kolaylık versin askerlik zor meslektir elbette ben askerlik yapmadım ama nacizane tavsyem istifa etmeden önce 3 defa düşün işsizlik parasızlık çok zor ve çok kötü birşey eğer birine beddua edeceksen llah seni işsiz etsin de ben 29 yaşındayım ne iş ne eş bulamadık anla nedemek istediğimi... :(
  • Polislige gecebilirsen gec saniye dusunme

Babamdan biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an yeni mezunlara zaten kıtaya çıktıktan sonra 1 yıl deneme süreci veriyorlar.Bu sürede bırakabilirsin

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Subaylarda da farketmiyor kiside bitiyor is, yazim kurallarindan bir haber olan iki kelimeyi bir araya getiremeyen subaylar var ohal sureci ve sonraki sivil kaynaktan alimlarda zaten mevzuat degisti kavun karpuz secmece gibi doldurdular herkesi acik cok olunca. Endustri muh arkadasta suan astegmen oldu disarida kim veriyor 5 bin tl yi diyor ? Yeni evlendim bir suru borcum var nasil odeyecegim edecegim derken bu yola gonul koydu. Bedelli basvuru sayisi yarim milyonu gecti disaridaki askerligin a sindan bihaber olan insanlarin bakis acisi belli. Devlette millet birakmasinlar diye 10 seneden 15 seneye cikardi zorunlu hizmet suresini. Sistemin icine girmeden gormeden ne desem bos. Tok acin halinden anlamaz misali, ramazanda niyetli olanla, niyetli olmayan karsindakinin halini anlamaz ayni kefe. Astegmen olarak askerligini yapanlar ne demek istedigimi anlar.

Harp okulu myo cikisli olsun olmasin farketmiyor insanlar mutsuz, isini herkes 4/4 luk yapmiyor baskasinin isini bile sen kovaliyorsun. Askerlik zor degil insanlar zor. Herkes isini severek, 4/4 luk yapsa kimsenin sirtinda ekstradan is yuku birikmese super olur. İnsanda motivasyonda kalmiyor milletin pesinde kuyruk gibi dolanmaktan,zihniyet onemli. Ozel kuvvetler komando birlikleri bu sebepten cok iyi,profesyonellik had safhada,isini yap gec git. Beden yorgunlugu iyi guzel gelip geciyor ama zihin yorgunlugu pat diye gecmiyor. Ornegin Sanayiye arabayi birakiyorsun 1 ayda yaparim tamir ederim iyi eyvallah her gittiginde baska bahane parca yok,test yapiyoruz,tornaciya gitti. 3 ay oluyor aksama teslim edecem... halbuki dagin arka yuzunde 2 gunluk isi 3 aya yayiyor gelde sovme

• başkan benim tavsiyem komiser yardımcılığına gidebilirsen 2 dk durma git.ama onun dısında şuan rütbeliyken bırakıp assubaylığı gidilip polis memurluğu yapılmaz.rütbenin olması senın için avantaj.memurlukta daha çok ezilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.