Şimdi Ara

Asus 1000H XP mi Memory ve HDD değişimi sonrası nasıl hazırladım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - 2 GB 667 iyi bir marka (OCZ) memory aldım
    - WD320BEKT 320 GB 7200 RPM, 16 MB Cache bir HDD aldım
    - Alttaki kapağı sökerek kolay bir şekilde Memory ve HDD'yi yerlerine usulüne uygun takıp kapağı yine yerine 2 vidası ile vidaladım.
    - Açılışta F2 basarak BIOS'un default değerlerini yükledim ve memory'i görmesini sağladım... Yeni HDD'yi de zaten hemen gördü...
    - BIOS'tan CD'den boot etmesini ayarlayarak elimdeki slim LG DVD writer'ı USB'den bağladım ve içine Asus CD'sini koydum.
    - CD gayet güzel bir şekilde 7 dakikada diskimi ikiye böldü ve C'ye sistemi kurdu. D bölümünü storage olarak kullanıyorum.
    - Yükleme bitip windows arayüzünü görünce burada yapılacak işlemleri sırası çok önemli uyarıyorum...
    - Bir defa içinden çıkan rutin BT software iyi çalışmıyor, sitesinden update olmuş versiyonun çekip eskisini kaldırdıktan sonra bunu yüklemelisiniz ama uyarıyorum bu ilk işiniz değil... Çünkü eğer önce bu işlemi yaparsanız Microsoft Works'ü kaldıramıyorsunuz ve boş yere HDD'nzde 600 MB yer işgal ediyor...

Program kaldırma sırası:

Önce MS Works kaldırılır
    İsteyen Staroffice'i de kaldırır.
    Windows live logolu her şey kaldırılır sadece "Live Messsenger" bırakılır.
    Mozilla yüklenir ve default browser yapılır.
    Başlat menüsünden "program erişim ve varsayılanları" ndan hareketle IE kapatılır, eski messenger kapatılır, Outlook express kapatılır (Office içindeki Outlook kullanılacağı için)

Microsoft office 2007 full kurulur veya Openoffice 3.0 beta kurulur... Bu son Openoffice beta sürümü office 2007 ile uyumlu ve pdf çıktı ile ilgili geliştirmeler içeriyor...

Gerisi keyfinize kalmış...

• ek olarak asusun kurulum cdsi hd yi 170 e 150 gb gibi bi oranda bölüyor..bence ilk işiniz hiç bir şey yüklemeden bir partition programı ile c sürücüsü için xp ve gerekli programların yüklenmesi için gerekli alan kadar (50gb yeterli bence) ayırdıktan sonra gerisini depolama için başka disk bölümü kurmak için ayırmanız olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.