Şimdi Ara

ASUS 23' MX239H (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
6
Favori
15.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ironman

Bende aldım bakalım

Gule gule kullanin, Ghosting hakkindaki goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mönitörün tn panelli mınitörlere göre gözü yorma ve baş ağrısı yapma konusunda nasıldır?
  • Arkadaslar bir kaç sat önce vatandan bu monitörü aldım. Hayli beğendiğim bi monitördü ve %30 indirime girince hemen aldım. Monitörü henüz çok test edemedim fakat kaliteli bir malzemesi olduğunu, farklı renk piksel testlerinde ölü piksele rastlamadım. Sesinin seviyesinin ise yeterli derecede oılduğunu söyleyebilirim. Kalite açısından ise Bang&Olufsen minicik hoparlörlerden kaliteli ses çıkarmayı başarmış. Hoparlörlerinin bile Bang&Olufsen destekli bi ürün olması zaten malzemeye verilen önemi gösteriyor.

Fakat görüntü açısından henüz çok da test edemediğim bu monitörde bir probleme rastladım. Zaten bütün gecemi de bu problemle uğraşmakla geçirdim. Olay şu: HDMI ile bağladığım PS3te oyun açtığımda gayet güzel sorunsuz ses aldım. Hatta yetmedi monıtorun arkasındaki audio-out'a kulaklık takarak sesi kulaklığa da aldım. Orada da sorun yok. Fakat audio-in'den alete ses girişi yapmayı başaramadım. Bilgisayarımın 3.5mm ses kablosunu taktım,ses yok! Yetmedi kutudan çıkan 2ucu da jacklı kablo ile telefonu baglayıp muzık actım, yok! İpod'u bağladım yine yok! saçma ihtimalleri bile değerlendirerek acaba hem ps3 hem pc takılı diye bi sapıtma mı var dedim. Birini kapatıp diğerini açarak ayrı ayrı denedim yine ses yok! Yani anlayacağınız audio-in ile alete ses girişi yapıp hoparlöründen ses almayı başaramadım. Farklı kablo ile bile denedim,belki kablo problemlidir diye. Geriye 2 seçenek kalıyor: ya audio-in girişinde problem var, ya da bi yerde bişeyi atlıyorum...

Lutfen bi bilgisi ya da fikri olan söylesin... :(

• bende vatan bilgisayardan %30 indirimle aldım. henüz çok detaya inemedim ama şimdilik memnunum.
  • arkadaşlar ben mx279h kullanıyorum bu monitörün ghosting değeri sıfırdır( 0 ) gönül rahatlıyla alıp kullanabilirsiniz...
  • evet. bir süre kulandım, ayarlarıyla oynadım testler vs. öncelikle uzun bir süre parlak ekran kullananlar alışmakta zorluk çekebilir. özellikle film izlerken. tabi bu durum kişiden kişiye değişir.
    tasarım programları kullananlar benim gibi hiç bir sorun yaşamayacaktır.
    ayrıca nedenini anlamadığım ilginç bir durumla karşılaştım. insan teninin hareketlerinde çizgisel ışık kırılmaları gözlemledim. yeşil ve kırmızı renklerde çizgiler olarak. monitörü kapatıp açınca düzeldi. belki benim ekranda sorun vardır genelleme yapmıyorum.
    dahili hoparlör beni tatmin etmedi ama kusur hoparlör de değil ses sistemine alışmış iseniz sizi de tatmin etmeyecektir.
    oyunlarda hiçbir soruna rastlamadım gerek online gerek ps3 hdmi bağlantılı. ne lag vardı nede ghosting.
    ayrıca çözünürlüğü en düşük eski 4:3 startrek voyoger dizisinde bile bırakın karelenmeyi görüntüyü iyileştirdiğini bile söyleyebilirim.
    bu seviyede bir ekran için ayak bağlantısı ne yazık ki zayıf kalmış tasarım adına verilmiş bir ödün olarak görüyorum bunu.
    kontroller alışınca çok rahat.
    genel olarak aldığıma memnun oldum diyebilirim. vatan bilgisayara indirimi için teşekkürü bir borç bilirim

• arkadaslar gecen aksam bahsettiğim audio-in sorununun nedenini buldum. Gerçi sorumu da kimse sallamamış ama... Bundan sonra merak edip kafaya takan olursa belki yazımdan okur öğrenir.

"Audio-in'i" sadece VGA bağlantısıyla kullanırken çalışacak şekilde ayarlamışlar haberiniz olsun... ipod mp3player falan bağlamak isteyene duyurulur. Bir arkadaş ses tatmin edici değil demiş. Ben diyorum ki; hoparlör "boyutlarına göre" gayet tatmin edici. Boyutlarına göre!! Zaten fındık kadar hoparlörden de bir ses sistemi performansı beklemek ahmaklık olur!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacobias

arkadaslar gecen aksam bahsettiğim audio-in sorununun nedenini buldum. Gerçi sorumu da kimse sallamamış ama... Bundan sonra merak edip kafaya takan olursa belki yazımdan okur öğrenir.

"Audio-in'i" sadece VGA bağlantısıyla kullanırken çalışacak şekilde ayarlamışlar haberiniz olsun... ipod mp3player falan bağlamak isteyene duyurulur. Bir arkadaş ses tatmin edici değil demiş. Ben diyorum ki; hoparlör "boyutlarına göre" gayet tatmin edici. Boyutlarına göre!! Zaten fındık kadar hoparlörden de bir ses sistemi performansı beklemek ahmaklık olur!!

ben dün senin sorunun için kutuyu açtım kabloyu çıkarttım yarım saat kadar deneme yaptım ama gece geç olmuştu yarın bakarım olursa cevap yazarım demiştim. sorunu çözdüğüne sevindim.
    donanımhaber kimsenin kimseyi sallamadığı bir forum değil emin olabilirsin.

• Merhaba , Arkadşlar öyle açıklamalar okuyorum ki kimisi oyun için süper diyor kimisi oyun için değil ise alınabilir diyor , bir monitör alacam karar veremedim bir türlü
    23" veya 24" önerebileceginiz Oyun ağırlıklı bir monitör varmıdır mx239h alınabilirmi ?
  • Bence alabilirsin sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSuS

Merhaba , Arkadşlar öyle açıklamalar okuyorum ki kimisi oyun için süper diyor kimisi oyun için değil ise alınabilir diyor , bir monitör alacam karar veremedim bir türlü
    23" veya 24" önerebileceginiz Oyun ağırlıklı bir monitör varmıdır mx239h alınabilirmi ?

alabilirsin gönül rahatlığıyla...her türlü oyunu ıps kalitesiyle oynarsın
  • Arkadaşlar monitörü bugün almayı düşünüyorum. Oyun + grafik çalışmalarım için kullanacağım. Tavsiye eder misiniz?
  • çok hoş bi monitordur bu ama yer müsaitse 27sini tavsiye ederim
    ben önce 22 aldım (vs228d) daha sonra digital giriş lazım oldugu için 23" olan vs238h'a yükselttim ilk başta tv de monitor de büyük gelir sonra küçülür göreceksiniz
    özellikle benim gibi çok pencere açarak kullanıyorsanız ikinci bi monitor ya da 23" üzeri bi ekran iyi olurdu demeye başlayacaksınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • % 30 indirimli alanlar kaça aldınız ürünü ? Şu an %25 indirim var fiyatı 580 TL - ASUS 23" ML239H GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR ile arasına kaldım, an itibariyle fiyatı 415 TL.
    Oyun oynamayacağım, amacım notebook'a bağlamak ve geniş ekran elde etmek. ASUS 21.5" ML229H GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR 360 TL'den yola çıktım buralara kadar geldim ne tavsiye edersiniz?
  • Bende bugün aldım ama memnun kalmadım renkler flan herşey mükemmel ama ışığı kısmak problem gözlerim acıdı resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Bende bugün aldım ama memnun kalmadım renkler flan herşey mükemmel ama ışığı kısmak problem gözlerim acıdı resmen

Renkler inanilmaz parlak degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende bugün aldım ama memnun kalmadım renkler flan herşey mükemmel ama ışığı kısmak problem gözlerim acıdı resmen

renkleri sıcak yap ve ışığı kıs hepsi bu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

renkleri sıcak yap ve ışığı kıs hepsi bu :)

yaptım ama ışık sızması var , parlaklık 25 kontrast 30 da ama hala siyahlarda ışık sızması oluyo ips diye aldık ama ben memnun kalmadım ,Ledlerin genelinde bu sorun var sanırım monitörün koşelerinde ışık sızması daha fazla , ışığı kısmama ragmen ışık sızması devam ediyor tamamen 0'a getirsem bile ışığını sızmaya devam ediyor eski led olmayan monitörümde böyle sorunlar yoktu

Eski philips 190c monitörüm meğer tam bir ips monitörmüşte ben yıllarca anlamamışım ...

İşte buda monitördeki ışık sızması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Mayıs 2013; 7:43:44 >

• Monitore 1-2 gun sans ver. sonucta led teknolojisi maalesef boyle. alisacaksin ve seveceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörü iade ettim arkadaslar para iadesi alamasamda çek aldım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.