Şimdi Ara

ASUS 23' MX239H (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
6
Favori
15.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Haftasonu indiriminde Vatan Bilgisayardan monitörü almayı düşünüyorum. İlk olarak monitörün tasarımı çok şık. Herkes hoparlörleri gayet tatmin edici diyor. Ben bu monitörü genel olarak DotA2 ve CS:GO oyunlarını oynamak için, 1080p film izlemek için ve Solidworks ve Autocad programlarını kullanmak için alacağım. Arada sırada da Far Cry 3, Metro Last Light ve Tomb Raider oynuycam. Onun dışında pek fazla oyun oynamam.
    Bir arkadaş bu monitörde ghosting 0 yazmış. Siz ne diyorsunuz? Herhangibir problemle karşılaştınızmı?
    Forumda bir arkadaş bana aynen şöyle dedi:
    "Çok fazla oyun oynuyorsan(multiplayer) ve özellikle gece film izliyorsan IPS panel kullanan monitörlere hiç bulaşma. Tepki süreleri fazla olduğundan ghosting soru var, input lag değerleri yüksek ve az ışıklı bir ortamda, arka plan siyah ise ekran bembeyaz oluyor. Ayrıca, glowing bütün IPS panellerde olan, üreticilerin normal olarak gördüğü rahatsız edici bir sorun. "
    Siz bu yoruma katılıyor musunuz yoksa kesin al diyor musunuz? Al derseniz haftasonu direk alıcam :D Şimdiden teşekkürler.

• Evet arkadaşlar bende bu monitörü almayı düşünüyorum. @Korialstrasz arkadaşın sorduğu soruyu bende merak ediyorum açıkcası. Multiplayer oyunları çok oynayan birisiyim özellikle DOTA 2...

Ve @TheJudge siz bu monitör yerine ne aldınız acaba?
  • monitör gayet güzel 27inç olanını kullanıyorum.ppı değeri tabiki düşük ancak çokta göze batmıyor ve oldukca geniş bir alan sunuyor.

monitörün renkleri gayeti iyi verdiğini düşünüyorum.

input lag değeri televizyonlarda önemli bir kriter bu bir monitör ve inputlag diye bişey yok. olsada çok çok küçük bir değer olduğundan önemsizdir.

monitörü sevmediğm bi özelliği varsa siyahlarda(özellikle çok yoğun siyahlarlarda parlama yapması...) şahsen herhangi bir ışık sızması gözüme batmadı.zaten bu led teknolojisinin bir özürü olsada yapacak bişey yok.banding sorunu da yine led lere özel bir sorun ve bende de var.ama normal kullanımda farketmeniz imkansız.ve değilken olduğundan illa olacak diye bi kaide de yok..

ghosting olarak benim eski tn monitörüme göre gözümle farkedeceğim bir senorya oluşmadı.yani film izliyorum oyun oynuyorum ben farkedemedim.

monitörün diğer bir dezavantajıda kendi kontrol mekanizması yani dokinmatiği oldukca zor. kontrol etmek çok güç oluyor.hadi karışık bir menü yapmışsında dokunmatik olunca bastığımızıda anlamıyoruz.bu konuda 10 üzerinden 0 veriyorum

ses kalitesi öyle ahım şahım değil ama normal masaüstü bir hoparlörlerden çok daha iyi.yani ses sistemi ile stereo hoparlör arasında bi yerlerde. film oyun müzik faailiyetlerinde ulan ben bu sesin... dediğim olmadı...

gece film izlemek hatta gündüz film izlemek gibi faaliyetlerde IPS panellerin üstüne yoktur. tırnak içini kim yazdıysa sallamış.

• Al kullan ve 2 ay sonra eski monitörü tak "ben nasıl kullanmışım bu monitörü" diyeceksin. Deneyimle sabit.
  • Onu diyeceğim kesin çünkü şuanda 15'' tüplü monitördeyim

Şuan ki %25 indirimli fiyatıda çok geldi %30 indirimi mi beklesem ne yapsam karar veremedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 30 Haziran 2013; 3:40:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Onu diyeceğim kesin çünkü şuanda 15'' tüplü monitördeyim

Şuan ki %25 indirimli fiyatıda çok geldi %30 indirimi mi beklesem ne yapsam karar veremedim...

yenisini almadım ama alsamda ips olmayan kaliteli bişey alırdım
  • Abi bu konuyu konuştuk biz ghosting yok bu alette. Taş gibi valla, çok memnunum ben. 27 inç olanı daha sorunlu hatta 23 inçten. Bu yüzden 23 ü gönül rahatlığı ile alabilrisiniz.
  • %30 indirim bekleyebilirsin. Sık aralıklarla %30 indirim yapıyor Vatan Bilgisayar. Benim sana verebileceğim en önemli tavsiye İnternet den almandır. İnternet satışında beğenmediğin zaman koşulsuz iade hakkın var. Ama mağazadan alırsan görüp aldığın için bu hakkın yok diyorlar. Vatan Bilgisayar bu durumda tüketici haklarını çiğnemiş gibi dursa da bu kanunlardaki açıklardan kaynaklanmakta.
    Kargo ile gelen kutu en küçük bir darbe yada açılma emaresi gösteriyorsa kesinlikle geri çevir.
  • ips panel olduğu için akşamları film izlerken sıkıntı oluyor mu ?
  • Monitör alırken önceliklerinizi belirlemelisiniz , daha durağan işler için biçilmiş kaftan (yazılım ve tasarım vs.), laptop'a bağlayarak 1080p görüntü alıyorum. 5 metrelik kaliteli bir hdmi kablo ve Logitech K400 ile kasanın nerde olduğunun önemi kalmıyor.
    1080p filmlerde ben bir sorun göremedim, siyahta hafif parlama var buda normal, hoparlörü beklediğimden iyi çıktı buna sevindim zira özellikle internet üzerinden film izlerken çok ses kaybı oluyor kodlamalardan dolayı diğer hoparlörlü monitörlerden bazı filmlerin sesini duyamıyordum, amfili her kanaldan 3w (5w'a kadar zorlayabilen) 2 hoparlörü var, basit masaüstü hoparlörlerden daha iyi (normal 2w hoparlörlü monitörlerden çok daha iyi). İkinci hdmi da ps3 veya mini android pc bağlayabilirsiniz, gayet tabii olarak monitörden bu bağlantıları seçebiliyorsunuz. Ayaklığı bence gayet sağlıklı vede denildiği kadar bir sallanma yok, sonuçta bir masa nın üstünde duracak monitör. Monitörün öne ve arkaya belli bir açıya kadar eğimi mevcut (ilk denemede sabit gibi görünüyor ama az daha güç harcadığınızda istediğiniz şekilde eğebiliyorsunuz).Şu sıralar oyun oynamadığım için deneme şansımda olmadı ,onu oynayan arkadaşlara sormak lazım. Sonuçta ; bu monitör en yeni Ips panellerden AH-IPS A+ panele sahip. İhtiyacı olan arkadaşlar için bu fiyat aralığında rahatlıkla önerebileceğim bir monitör.

• Arkadaşlar bu monitörle ilgili şöyle bir sorun var:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8GD_sukOugQ

videoda dizideki karanlık sahnelerin fazla oldugu yerlerde ışık sızması çok belirgin ve eger bu durum her üründe oluyosa çok can sıkıcı. geceleri film dizi izleyen biri olarak karanlık sahnelerde ışık sızması renklerin net olmaması çok büyük sorun. umarım sadece videodaki elemanın monitörü arızalıdır, herkeste oluyor mu bilmiyorum.

bende bu monitörü almayı düşünüyorum, alıp kullanan arkadaşlar karanlıkta film izleme deneyimlerini paylaşırlarsa çok yararlı olur.

• bu videoda da ghosting olduğu söyleniyor ve video da bile belli oluyor aslında..http://www.youtube.com/watch?v=Gd8uIXyW1SA
  • mükemmel ötesi bir mat ah-ips panel ve yüksek dinamik kontrastıyla farkını hissettiriyor karanlık ortamda çok filmle denedim, hiç ışık sızmasına rastlamadım..yıllardır 2ms lcd kullanan bir oyuncu olarak 5ms hiç hissettirmedi bana kendini..şans eseri ışık sızması olan modelleri var demek ki, ilginç bu backlight riskine giremem diyorsanız amenna...ama bu fiyata böyle bir IPS monitörü kaçırmayın derim, gözler bayram ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: finwefeanor

Arkadaşlar bu monitörle ilgili şöyle bir sorun var:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8GD_sukOugQ

videoda dizideki karanlık sahnelerin fazla oldugu yerlerde ışık sızması çok belirgin ve eger bu durum her üründe oluyosa çok can sıkıcı. geceleri film dizi izleyen biri olarak karanlık sahnelerde ışık sızması renklerin net olmaması çok büyük sorun. umarım sadece videodaki elemanın monitörü arızalıdır, herkeste oluyor mu bilmiyorum.

bende bu monitörü almayı düşünüyorum, alıp kullanan arkadaşlar karanlıkta film izleme deneyimlerini paylaşırlarsa çok yararlı olur.

Yanlış yönlendirme olmasın bu mx279.

mx239'da böyle bir sorun görmüyorum ben kendi monitörümde.

Seri aynı olabilir ama 27 ve 23 inç aynı sorunlara sahip değil. 23 inç modeli daha iyi 27 ye göre bu sorunlar bakımından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

quote:

Orijinalden alıntı: finwefeanor

Arkadaşlar bu monitörle ilgili şöyle bir sorun var:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8GD_sukOugQ

Yanlış yönlendirme olmasın bu mx279.

mx239'da böyle bir sorun görmüyorum ben kendi monitörümde.

Seri aynı olabilir ama 27 ve 23 inç aynı sorunlara sahip değil. 23 inç modeli daha iyi 27 ye göre bu sorunlar bakımından.

O ürünle alakalı bir şey sanırım. çünkü bende mx239h aldım bir hafta sonra, böyle bir şey yok gayet memnunum.

• monitörü alalı 4 ay oldu ilk gördüğümde işte bu dedim,aşık oldum ve aldım

10 numara monitör mutlaka al oyunlarda da gayet tatmin edici
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    SystemApps sen monitörü hangi ayarlarda kullanıyosun hepsini yazarmısın :)

manzar modu,sinema modu vs...
    konstrast
    parlaklık
    renk doygunluğu
    netlik
    tracefree
    ASCR açık mı kapalı mı ?
    renk sıcaklığı : normal,sıcak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoplan23

SystemApps sen monitörü hangi ayarlarda kullanıyosun hepsini yazarmısın :)

manzar modu,sinema modu vs...
    konstrast
    parlaklık
    renk doygunluğu
    netlik
    tracefree
    ASCR açık mı kapalı mı ?
    renk sıcaklığı : normal,sıcak ?

Monitörü iade etmiştim ben
  • yok systemapps nickli arkadaşa diyorum neden iade ettn 10 numara monitör
  • arkadaşlar soluksuz okudum özellikle metro sahnelerini :P çünkü benim koşullara çok uyan bi monitör 2 gün araştırdım hatta bugünde nöbetten çıkıp uykusuz devam ettim 23" modelinde ghosting vs problemler var mı yok mu diye diye yedim bitirdim kendimi en son buraya kadar geldim yorumlardan sonra derhal siparişimi verdim vebali günahı sizin :D şu an gold da 622 lira artık kazık mı yedim yoksa kar mı ettim bilemedim olsun daha fazla bekleyemem teşekkürler herkese...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.