Şimdi Ara

Asus 2600xt > CF ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kıt kanaat biraz biraz sistemimi geliştiriyorum imkanlar el verdikçe.

Şu an için amd 3.0 s939 sistemden Intel C2D E7300 + Gigabyte EP45-DS3 CF destekli anakarta terfi ettim. Elimde hali hazırda performansını çok yeterli bulduğum Asus EAX HD2600XT 256 mb GDDR4 ekran kartım var. Bunun yanına ilerleyen zamanlarda bir kardeş almayı düşünüyorum. Ancak CF ile alakalı neredeyse bütün başlıkları okumama ve internette o kadar dolaşmama rağmen bir sonuca varamadım.

Hali hazırda mevcut kartımın yanına ne takabilirim ? Sorum bu.

1-İstediğin Ati CF serisi 4xxx bir kartı alıp takarsın.

2-1-İstediğin Ati CF serisi 4xxx bir kartı alıp takarsın ama sistemin 2x 2600 XT olarak çalışacaktır.

3- Yanına yalnızca ATi 2600 XT GDDR4 takabilirsin.

4- Yanına yalnızca ATi 2600 XT GDDR4/3 takabilirsin. GDDR 3 olarak çalışacaktır.

5-CF ile CFX arasındaki asıl fark nedir? Geçen bir arkadaşıma Club3d 3650 aldım. Üzerinde CF nin bağlanacağı hard soket yok. CFX desteği var yazıyor kutusunda. Benim kartımda sanırım bu destek olmadığı için kartlar birbiri ile kardeşlik kuramadılar. Ana kartımın kutusunda da CFX yazıyor. CF desteği olan 2 kartı kabloları ile birbirine bağlayarak sonuç alamaz mıyım ?

6-CF soketlerinin her ikisini de bağlamak zorunda mıyım?

7-ASUS bu kartında o/c yapmaya pek olanak vermiyor sanırım. Ancak testlerde HIS in GDDR3 lü modelini daha yavaş olmasına rağmen solladığı gözüküyor internette.

Sadede gelecek olursak HIS iceQ turboları 70-80 lira seviyesinde 2. elde. Bunun yanına ondan alıp devam mı edebilirim biraz daha, yoksa 2/3/4xxx serisi her hangi bir kartı takıp CF yapabilir miyim?

Lütfen uğraşma onunla ne gerek var demeyin, elimdekinin üzerine ufak eklenti ile yıllar geçirmeyi öğrendim ben :) Öyle yapmayı da seviyorum açıkçası.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Gelen yardımlara teşekkürler. 21 kişi bakmış konuya 1 cevap yok.
  • yerınızde olsam elınızdekı kartıda 80tl ye satabılıdıgıme satar.gıder 9600gt veya 2. elde 8800gt alırdım.

aslıonda crossfıre yapılan ekran kartları tek calısan karta gore gercektende 2 kat hızlı olsalar gozum kapalı crossfıre sıstemı kurarım(tabıı orta segmentte.sırf ego tatmını ıcın)fakat ne yazıokkı oyle olmuyor.yerı gelıyor oyunda crossfıre etkısız kalıyor.
    o yuzden tek gpu,tek kart

sakın yanlıs anlamayın.tek kart derken tek gpu yu kastettım.yoksa bagzı testlerde 48x0 x2 bıole tek kart versıynu ıle aynı puanları alıyor.o yuzden tek gpu takıl.

gercı amd cıft gu yu tek bır bırımde bırlestırecegı dedıkoduları vardı.bakalım ne olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

yerınızde olsam elınızdekı kartıda 80tl ye satabılıdıgıme satar.gıder 9600gt veya 2. elde 8800gt alırdım.

• Bu kadar mı? :(
  • Sanırım beklediğiniz cevap "evet crossfire yapmalısın" gibi birşey! Ama ne crossfire ne de sli çok iyi yapılandırmalar değil. Ayrıca böyle alt sınıf bir kartta hiçbir gereği yok. Bu kartı satıp üstüne 70-80 lira daha koyun, 9600gt vea 8800gt gibi bir kart alın. Ne sürücü sorunu, ne çift gpu'ya bağlı performans kaybı ne de kasa içi sıcaklık sorunu yaşarsınız, hem de performansı katlarsınız. Çift kart yapılandırması pek akıllıca bir hareket değil şuanda. Hele ki o kartla hiç değil.

Tam emin değilim ama hd2xxx serisi ve hd4xxx serisi kartlar crossfire yapılmıyor sanırım (Yapanı duymadım). Yalnızca hd3xxx serisi ve hd4xxx serisi kartlar farklı seri oldukları halde crossfire yapılabiliyor. Hd2xxx serisinde ise yalnızca bu seriye ait kartlarla crossfire yapılabiliyor diye biliyorum. Zaten hd4xxx serisi bir kart yanında, bu kart, deve kulak kalır. Düşük sınıf hd4xxx ler ile belki bir anlamı olur ama desteklediğini zannetmiyorum.

• Açıkçası bu kartı satmaya pek de gönlüm ve yüreğim el vermiyor :) O kadar para sayarak alıp 7-8 ay sonra resmen hiç pahasına satmayı kaldıramıyorum :)

Bu kartın aynısı ile alacağım performansı da açıkçası merak ediyorum.

Oyunları HD çözünürlüklerinde değil, max 1280x1024 de akıcı ve full özellikleri açılmış olarak oynamak bana yetecek. Bu sebepten 2. bir tane daha alıp yanına el ele

• iyi o zaman x2600xt al.kur bı crossfıre
    yanlız sonucları burada paylas.
    once tek kart ardından crossfıre testlerını beklıyoruz.bende sırf egomu tatmın etmek ıcın yapmak ıstemıstım.ama gereksız helekı x2600 ıcın hıc ugrasma.surucu sorunu basını agrırtır

bu arada aynı sınıfın kartlarını kullanıyoruz.bendede sonıc+ 8600gt var.pencıl mod ıle veıryorum voltajıperformansı tatmın edıyor hanı.bır haftaya kalmaz yenı suruculkerle tekar pencıl mod lu 8600gt testı yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 16 Ocak 2009; 3:37:36 >
  • Hali hazırda ASUS pek de o/c dostu olduğu söylenemez. Zaten bu yola iten sebeplerden biri de bu :) GDDR4 oluşu sayesinde GDDR3 lü hisi her türlü solluyor sınıfında.

Vantage den kaç puan ldın ?
  • Güncel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.