Şimdi Ara

ASUS 27' MX279H MONİTOR KULLANICILARI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
585
Cevap
11
Favori
54.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bugun aldım iade ediyorum 1 adet olu piksel çıktı tekrar almak için ugrasmaya deger mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

Bende bugun aldım iade ediyorum 1 adet olu piksel çıktı tekrar almak için ugrasmaya deger mi acaba

Nereden almıştınız monitörü, mağazadan mı, internetten mi?
  • Hepsiburada ..acaba aynisindan siparis etsem sorun yasarmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörü aldım 1 gün kadar kullandım fakat çok eğreti durdu masamda sanki ayağı her an kırılacak gibi birde çok öne yatıyordu. Bilmiyorum belki bir üretim hatası vardı. Fakat 278C4 philips aldım yerine gördüm ki aynı özelliklerdeki panel ve tek farkı speaker bu monitör bu parayı bence haketmiyor gereksiz pahalı. Kenarlarından ışık sızması sorunu yaşayan arkadaşların yazılarına da denk geldim. Fikrini olması açısından yazmak istedim.

İyi günler.
  • Dun sabah hepsiburadadan 999'a aldigim monitor bu sabah teslim edildi. Olu pixel yok. Cok cok cok az sol alt kosede biraz backlight bleeding var ama kapkaranlik odada siyah renkte gorunuyor, yani zorlamak gerekiyor. Ilk testler sagi solu orasi burasi sesi mesi (teknik terim yagmuru ) simdilik ok. Birkac saat farkla 100 lira ucuza almak da sans eseri oldu. Ogleden sonra fiyatini 1099 yaptilar nedense.
    Ozetle N550JK laptopla iyi anlastilar ve sahsen memnunum.
  • Bugün aldım monitörü gerekli testleri flnda yaptım sorun yok.Benim emektar 22" Incadan sonra acaib bişey oldu :)

Bu arada yapmam gereken özel ayarlar varmı yoksa oyun modu vs.. fln bunlar yetiyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmutfak

Bugün aldım monitörü gerekli testleri flnda yaptım sorun yok.Benim emektar 22" Incadan sonra acaib bişey oldu :)

Bu arada yapmam gereken özel ayarlar varmı yoksa oyun modu vs.. fln bunlar yetiyormu?

En iyi grafikleri manzara modunda elde ettim bana göre en iyi mod manzara bide oyunda hayaletlenmeyi engellemek için tranece mi ne öyle bir ayarı var 0 yapman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

quote:

Orijinalden alıntı: bmutfak

Bugün aldım monitörü gerekli testleri flnda yaptım sorun yok.Benim emektar 22" Incadan sonra acaib bişey oldu :)

En iyi grafikleri manzara modunda elde ettim bana göre en iyi mod manzara bide oyunda hayaletlenmeyi engellemek için tranece mi ne öyle bir ayarı var 0 yapman lazım

Deniyecem thnxxx
  • para kıyın alın valla 22 den buna geçtim 22 acerden ilaç gibi geldi sanki çağ atladım
  • monitörü alalı 1 yıl oldu çok şükür bir sıkıntı yok memnunum. 2+1 ses sitemi aldım. monitör kasaya ve uyduya hdmilar ile bağlı , hem tv hem monitör olarak kullanıyorum ve sesi monitörden alıyordum.
    2+1 ses sitemini şimdi kasaya mı yoksa monitöre mi bağlayacağım ?

Bağlantıları nasıl yapmalıyım ?

Aldığım sistem bu link
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

monitörü alalı 1 yıl oldu çok şükür bir sıkıntı yok memnunum. 2+1 ses sitemi aldım. monitör kasaya ve uyduya hdmilar ile bağlı , hem tv hem monitör olarak kullanıyorum ve sesi monitörden alıyordum.
    2+1 ses sitemini şimdi kasaya mı yoksa monitöre mi bağlayacağım ?

Bağlantıları nasıl yapmalıyım ?

Aldığım sistem bu link

Monitöre bağlıcan

• Merhaba Arkadaşlar,

Forumun şu ana kadarki 8 sayfasını okudum , bir-iki soru işaretim var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Bundan yaklaşık 1 yıl önce yaklaşık 8 yıldır kullandığım monitörümü (Philips 190P7ES) değiştirmek istedim. Bu monitör zamanının en kaliteli/pro cihazlarından idi. DVI girişi falan var. Hala kullandığım bu monitör, 19"'lik boyutu ve 4:3 'lik formatı ile çağını çoktan doldurdu. Evin salonunda duran PS3 ise 50" 'lik bir NeoPlazma'ya bağlı idi (3 metreden 1080p ile görüntü süper) ve bu görevi de yeni monitöre devredirim düşüncesi ile bir maceraya atıldım.

Totalde evdeki kullanım aşağıdaki gibi;

*Çocuk ara sıra PS3 'te GT5 gibi oyular oynuyor (Logitech direksiyon vs..) Web de sörf yapıyor.
    *Eşim internette sörf yapıyor (Chrome vb..)
    *Ben profesyonel şekilde Excel, Power Point, Word gibi office uygulamarı ve ileri hobi olarak Adobe Photoshop (resim düzenleme), Adobe Lightroom (fotoğraf düzenleme) ve Adobe illustrator (Vektörel çizim programı) gibi yazılımlar ile uğraşıyorum. Film/Video da izliyorum.

Kime sorduysam LED TV al 32", her işini görür dediler!

Aldım! 32" 400HZ'lik => CINEMA 3D SMART TV satın aldım.

Sonuç;
    *PS3 benim gördüğüm Süper
    *Televizyon olarak Süper
    *PC'den HDMI ile YouTube, video ve Filmler Süper
    *Düzenlenmiş Fotoğrafları sadece izlemek de süper (ama düzenlemek asla!)

Konu Windows, Office, Adobe ve internet olunca;
    *Facia! Şunu söyleyeyim mouse ile bir linki bir butonu denk getirmekte bile zorlanıyorum. 42 yaşındayım ve gözlerim "0", yani kusur bulunmuyor. Görüntü ve mouse'un hareketleri kesinlikle bu modda uygun değil. hiç bir şey şarp değil. Excel vs.. çalışmak mümkün değil. Özetle LED TV'den monitör olmaz arkadaşlar. Pixeller büyük, görüntü flu. Eski monitörü tekrar devreye soktum yan yana duruyorlar! Ama malumunuz 19" yetmiyor! Düzgün bir monitör almak istiyorum bu LED TV'yi de başka bir odaya götüreceğim.

Özet: bana pahalıya mal olan bu hatayı tekrar etmek istemiyorum. 27" 'te 1080p'de pikselleri sayan bir göz var ise, işte benim gözlerim o gruptan!

Yukarıdaki 8 sayfayı okurken ASUS MX279H ile ilgili dikkatimi çekenler şunlar oldu;

1) Pro (programmer) olmadıkça oyun olsun, internet olsun, video ve filmlerde hiç bir sıkıntı yok.
    2) Ürün monitör olarak internet sörf, youtube vs... gayet başarılı
    3) Fotoğraf konusunda da iddialı. Renkler vs. gayet başarılı
    4) 27" 1080p çözünürlük ile kullananlar ASUS MX279H nin çözünürlüğü yeterli diyor. Ama kimisi de işlerin pro ise 1440p alırsınız diyor ama bu kişiler de 1440p kullanmış kişiler değil! 1080p yetmez diyenlerin tümü ASUS MX279H 'yi kullanmamış kişiler (izleme mesafesi kısa olduğu için bu şekilde öngörüyorlar).
    5) Ürün artık çok satmaktan mıdır, yoksa çok titiz/obsesif bir kitlenin bu foruma yazdığından mıdır: teknolojik olarak arıza çıkarmaya eğilimli ve/veya doğmasal olarak arızaya yatkın bir tabiatı var. 100-150 TL fazla vermeye kıyıp mutlaka gidip mağazadan kapalı kutudan açtırıp test edip o şekilde alınması gereken bir ürün!

Ancak forumda bulamadığım yanıtlar şunlar;

Office uygulamaları/Adobe illustrator gibi yazılımlar (hatta internet) Vektörel ağırlıklı yazılımlardır. Bir punto 16 ise, 48'te yapsanız kayıp olmaz. Bir Adobe illustrator'de 5x5cm olarak yaptığınız bir çizimi BillBoard olarak yeniden ölçeklendirebilirsiniz. Ama bu vektörel tabanlı yazılımlarda kesinlikle pixellerin hakkını vermek gerekir! Puntolar , çizgiler düzgün dolgun olmalı. Photoshop'ta fotoğraf düzenlerken, renklerde saçmalaz ise hiç bir monitörden şikayetiniz olmaz normalde. Ama vektörel başka!

1440p monitörlerin fiyatına gıcığım! 2.000TL civarındalar. O fiyata 23" ekranı içinde tümleşik dokunmatik ekranlı, W8, Intel i5 komple bilgisayar sistemi satılıyorken buna bu parayı vermeye gerekli değil ise kıyamıyorum! Bu sebeple Yukarıda bahsi geçen ASUS MX279H 'nin bana uygun olup olmadığını yazacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bu arada kusura bakmayın çok uzattım, benim gibi başkaları aynı hatayı yapsın istemedim.

Not. Sistemim Intel i7, 3,4Ghz, 8 Ram, Ekran kartım: ATI Radeon HD 6750 1GB, max.2560x1600'yi destekliyor (1440p'ye uygun displayport'u var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scherwin -- 5 Aralık 2014; 12:25:31 >

• Tekrar merhaba,

Yanıt gelmeyince ben de risk almak istemedim
    Kıydım paraya ve DELL UltraSharp U2713H satın aldım.
    İyi ki de yapmışım Kutusundan çıkan DisplayPort kablosu ile bağladım 2560x1440. Bu monitöde noktaları görmeye imkan yok

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Scherwin

Merhaba Arkadaşlar,

Forumun şu ana kadarki 8 sayfasını okudum , bir-iki soru işaretim var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Bundan yaklaşık 1 yıl önce yaklaşık 8 yıldır kullandığım monitörümü (Philips 190P7ES) değiştirmek istedim. Bu monitör zamanının en kaliteli/pro cihazlarından idi. DVI girişi falan var. Hala kullandığım bu monitör, 19"'lik boyutu ve 4:3 'lik formatı ile çağını çoktan doldurdu. Evin salonunda duran PS3 ise 50" 'lik bir NeoPlazma'ya bağlı idi (3 metreden 1080p ile görüntü süper) ve bu görevi de yeni monitöre devredirim düşüncesi ile bir maceraya atıldım.

*Çocuk ara sıra PS3 'te GT5 gibi oyular oynuyor (Logitech direksiyon vs..) Web de sörf yapıyor.
    *Ben profesyonel şekilde Excel, Power Point, Word gibi office uygulamarı ve ileri hobi olarak Adobe Photoshop (resim düzenleme), Adobe Lightroom (fotoğraf düzenleme) ve Adobe illustrator (Vektörel çizim programı) gibi yazılımlar ile uğraşıyorum. Film/Video da izliyorum.

Sonuç;
    *Televizyon olarak Süper

*Facia! Şunu söyleyeyim mouse ile bir linki bir butonu denk getirmekte bile zorlanıyorum. 42 yaşındayım ve gözlerim "0", yani kusur bulunmuyor. Görüntü ve mouse'un hareketleri kesinlikle bu modda uygun değil. hiç bir şey şarp değil. Excel vs.. çalışmak mümkün değil. Özetle LED TV'den monitör olmaz arkadaşlar. Pixeller büyük, görüntü flu. Eski monitörü tekrar devreye soktum yan yana duruyorlar! Ama malumunuz 19" yetmiyor! Düzgün bir monitör almak istiyorum bu LED TV'yi de başka bir odaya götüreceğim.

Özet: bana pahalıya mal olan bu hatayı tekrar etmek istemiyorum. 27" 'te 1080p'de pikselleri sayan bir göz var ise, işte benim gözlerim o gruptan!

Yukarıdaki 8 sayfayı okurken ASUS MX279H ile ilgili dikkatimi çekenler şunlar oldu;

1) Pro (programmer) olmadıkça oyun olsun, internet olsun, video ve filmlerde hiç bir sıkıntı yok.
    4) 27" 1080p çözünürlük ile kullananlar ASUS MX279H nin çözünürlüğü yeterli diyor. Ama kimisi de işlerin pro ise 1440p alırsınız diyor ama bu kişiler de 1440p kullanmış kişiler değil! 1080p yetmez diyenlerin tümü ASUS MX279H 'yi kullanmamış kişiler (izleme mesafesi kısa olduğu için bu şekilde öngörüyorlar).
    5) Ürün artık çok satmaktan mıdır, yoksa çok titiz/obsesif bir kitlenin bu foruma yazdığından mıdır: teknolojik olarak arıza çıkarmaya eğilimli ve/veya doğmasal olarak arızaya yatkın bir tabiatı var. 100-150 TL fazla vermeye kıyıp mutlaka gidip mağazadan kapalı kutudan açtırıp test edip o şekilde alınması gereken bir ürün!

Office uygulamaları/Adobe illustrator gibi yazılımlar (hatta internet) Vektörel ağırlıklı yazılımlardır. Bir punto 16 ise, 48'te yapsanız kayıp olmaz. Bir Adobe illustrator'de 5x5cm olarak yaptığınız bir çizimi BillBoard olarak yeniden ölçeklendirebilirsiniz. Ama bu vektörel tabanlı yazılımlarda kesinlikle pixellerin hakkını vermek gerekir! Puntolar , çizgiler düzgün dolgun olmalı. Photoshop'ta fotoğraf düzenlerken, renklerde saçmalaz ise hiç bir monitörden şikayetiniz olmaz normalde. Ama vektörel başka!

1440p monitörlerin fiyatına gıcığım! 2.000TL civarındalar. O fiyata 23" ekranı içinde tümleşik dokunmatik ekranlı, W8, Intel i5 komple bilgisayar sistemi satılıyorken buna bu parayı vermeye gerekli değil ise kıyamıyorum! Bu sebeple Yukarıda bahsi geçen ASUS MX279H 'nin bana uygun olup olmadığını yazacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bu arada kusura bakmayın çok uzattım, benim gibi başkaları aynı hatayı yapsın istemedim.

Not. Sistemim Intel i7, 3,4Ghz, 8 Ram, Ekran kartım: ATI Radeon HD 6750 1GB, max.2560x1600'yi destekliyor (1440p'ye uygun displayport'u var).
    quote:

o zaman bu monitörden uzak duracaksın. 4k monitörler var. Mesela samsung 4k monitor 1400'lerde fiyatı.
    Eğer istemezsen 27" olan monitörün 24" lik boyutu var. Onu almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 9 Aralık 2014; 23:22:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

quote:

o zaman bu monitörden uzak duracaksın. 4k monitörler var. Mesela samsung 4k monitor 1400'lerde fiyatı.

4k monitörlerde de 1080p bulanık oluyormuş hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UyGaR___

quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

quote:

4k monitörlerde de 1080p bulanık oluyormuş hocam.

yüksek çözünürlüklü monitörlerde/tv düşük çözünürlüğü düşük seçersen hepsinde bulanıklılık olur.
    Zaten 4k monitör alıp neden 1080p ile kullanmak istersen ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scherwin

Merhaba Arkadaşlar,

Sonuç;
    *Televizyon olarak Süper

merhaba,

bu monitörü 1040tlye ilk alanlardan ve kullananlardan biriyim ve monitör için yorum yazmıştım aldığım zamanlarda o da bu sayfanın başlarındadır..

Şu anda bahsi geçen monitörden yazıyorum.LG nin 27 inchlik tvye bağlanan bir modelini kullandım...Hatta onuda ilk aldığımda ve kullandığımda foruma yazdım yorumlarımı ama ikisinede zamanın etkisiyle güzel ve olumlu yorumlar yaptım.

Gelgelelim bu asus 27 inch mx serisine...Gerçekten olağanüstü..Onu bir kere söyleyeyim.Taa ne zaman yaptığım yorumlar ve dahası var bence ve fiyatınıda hakediyor.Kesinlikle artılarını söyleyeyim;

+Renkler
    +Netlik
    +Keskinlik
    +Modernlik ve Estetiklik
    +Ses Kalitesinin belirginliği
    +İncecik kenar yapısı(Çerçevesi ve kenarlarının gri değil siyah oluşu)

Diye bahsedebilirim.İyi forumlar.

• İsteyene monitörümü satabilirim 5 aylık çok temiz :)

• Arkadaslar monitoru ps 4 ile kullanmak icin alicam bugun vatanda baktim konsol baglayip deneme sansim olmadi. Bu paraya deger mi? Bir de nereden almaliyim vatana pek guvenmiyorum acikcasi internetten alsam begenmezsem iade edebilir miyim? Bir de bu ölü piksel olayinda sayi işi bitti degil mi bir tane bile olsa degisim hakkimkz var mi?
    Benq nun bir modeli var 24 inc RL2455HM bu işimi gorur mu? Iki kat bir fiyat farki var. Asus parasinin hakkini vericekse hic dusunmeden alicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BjKs1903 -- 10 Aralık 2014; 17:03:58 >
  • bende aldım ve aranıza katıldım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.