ya bendede 6010 modeli var tek portlu port açma olayını bi türlü beceremedim internette hiçbiyerde bulamadım boğaziçi bilgisayarı aradım kaale almadılar.
valla orda port açılımını yazmıyo gördüğüm kadarıyla anlatablirsen sevinirim.
Modem ayarlarına giriyoruz, Advanced > port forwarding Burada zaten tanımlı portlar var. category kısmından games, apps gibi seçeneklerden birini tıklayıp istediğiniz program varsa üzerine bir kere tıklayıp sağdaki "Add>" butonuna tıklamamız yeterli.
Eğer istediğiniz program burada yoksa (emule gibi) en "user" kategorisine tıklayıp "new" butonunu tıklamamız gerekiyor. rule name: programın ismi (mesela emule) protocol: TCP port start: 4662 port end:4662 port map: 4662 Apply
rule name: programın ismi (ilkiyle aynı olmalı) protocol: UDP port start: 4672 port end:4672 port map: 4662 Apply
daha sonra cancel diyip buradan çıkıyoruz. User kategorisine programın ismi gözükecek,bunu bir kere tıklayıp "Add>" tıklıyoruz. En son alttaki "Apply" ve "Tools" > "System Commands" > "Save All"
Tüm işlem bunadan ibaret. En fazla bu kadar açıklayıcı anlatabiliyorum. Eğer takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım... Kolay Gelsin...
6030 da tcp,udp aynı anda ekleme olayı var. birde eklediğiniz portu aplied rules bölümüne taşımanız gerekli.yoksa hiçbir işe yaramaz.