Şimdi Ara

Asus 7790 DirectCUII ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım ben bendeki 7770 sapphirenin soğutucusuyla bile far cry 3 te yazın zorlandığı halde 62 derece gördüm max.Senin kartta bi problem olabilir.Bide sana tavsiyem hangi kartı alırsan al AMD , NVİDİA sitesinden indir kartı üreten marka ASUS , SAPPHİRE ,MSİ ,ZOTAC.... gibi markaların sitesinden indirmicen Saygılarımla inş sorunun çözülür
  • Oc yapmıyorsanız fan ayarlarını kesinlikle manuel yapmayın bu olayın fan hızını sizin manuel ayarlamanızla ilgisi yok, gpu zaten yük durumuna göre fanın devrini değiştirir siz gpu dan daha mı iyi biliyorsunuz fan ayarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Oc yapmıyorsanız fan ayarlarını kesinlikle manuel yapmayın bu olayın fan hızını sizin manuel ayarlamanızla ilgisi yok, gpu zaten yük durumuna göre fanın devrini değiştirir siz gpu dan daha mı iyi biliyorsunuz fan ayarını

usta en çok bf4 de yük altına giriyor ekran kartı ve otomatikdeyken 89 u gördü oyunda. ki 1 saat bile oynamamıştım. fanın devri alakasız düşüp yükseliyor.bi ara coşuyor gecelere akıyor çığlıklar atıyor, bir ara bayılıyor. sabit kalmıyor ki soğutsun gpuyu
    %60 sabit ile bf4 de 63 ü geçmedi sıcaklık. yükte değilken de 35-34 derece. kart da zaten fabrika cıkısı OC li işte yapmış sayılırım

şaka bir yana kendi çapımda bir overclock geçmişim var az çok biliyorum usta. sıcaklık kontrollerini de yaptım zaten. sen iyi niyetinden "ya gpu ya fazla yük biner de %60 yetmez %80 grekirse" diye düşünmüşsün teşekkür ederim de gireceği en fazla yüke göre ayarladım onu. o yüzden sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: darkpower35

Arkadaşım ben bendeki 7770 sapphirenin soğutucusuyla bile far cry 3 te yazın zorlandığı halde 62 derece gördüm max.Senin kartta bi problem olabilir.Bide sana tavsiyem hangi kartı alırsan al AMD , NVİDİA sitesinden indir kartı üreten marka ASUS , SAPPHİRE ,MSİ ,ZOTAC.... gibi markaların sitesinden indirmicen Saygılarımla inş sorunun çözülür

ordan indirilen driverler 77xx diye görünüyor ve oyunlarda 30 fps düşük alınıyor. onların da hepsini denedim kendi stock cd si ile yükledim. 7790 diye görüyor sistem. driveri farklı bu meretin bi sıkıntısı var belli ki ama 250 tl ye aldım bimeksden %33 indirimde şimdi versem üzerinde bir dünya para koyup birşey almam lazım

şimdiki satış fiyatı çok fahişhttp://www.bimeks.com.tr/urun/128279/asus-hd7790-gddr5-directcu2-2gb-128bit-ekran-karti.aspx#dealers

ilgin ve iyi niyetin için de teşekkür ederim

• Kardeşim sende haklısın ama sorunun halloldu baksana.Bimeksin fiyat ın kafası güzel kart napsın ortma uymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower35

Kardeşim sende haklısın ama sorunun halloldu baksana.Bimeksin fiyat ın kafası güzel kart napsın ortma uymuş

Bimeks senede 3-5 gün iyi fiyata ürün satıyor kalan günler kimi kazıklasam diye elini ovuşturuyor. o arada geldin geldin gelmedin fiyatlar genelde saçma geliyor

vatanda %25 indirimde 291 lira bu kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

http://forum.donanimhaber.com/m_83213750/f_//tm.htm#83213750

kartlarda kronik bir hata yok hocam almadan senin yazını okumuştum zaten

7790 a uygun driverle stabil hale getirebiliyorsunuz. kartlarda değil driverlerde sorun var.
  • Cumartesi günü arkadaşa bilgisayar topladık. Ne yazıkki paramız çıkışmadığı için GTX650 yerine ilk defa AMD kart aldım hayatımda. Hem de kronik hatasıyla ünlü bir kart, 7790. Tabi riske girdik, düzgün çıkarsa da fiyata göre harika bir kart. Bu durumu ona söylemedim hevesi kırılmasın diye. Montajı yaptık, tabi ben kartı düşünüyorum sıkıntılı çıkar mı diye. Bir iki test yaptım hemen. Kart boşta 30-32 derece yükte (GTA4 açtım) de 55 C civarında dolaştı. Şöyle bir içim rahatladı. Tabi Crysis gibi bir oyunla henüz denemedim. Ama ilk izlenim sıkıntı olmadığı yönünde. Ayrıca coil whine gibi bir sorunu da çıkmadı, fanlar da gayet sessiz çalışıyor. Valla şansım yaver gitti, yoksa aradaşa mahçup olacaktım :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcnoz

quote:

7790 a uygun driverle stabil hale getirebiliyorsunuz. kartlarda değil driverlerde sorun var.

sıcaklıkların ne alemde şimdi onu söyle

• quote:

quote:

quote:

sıcaklıkların ne alemde şimdi onu söyle

boşta 30 yükte max 65. fan devri %50.

1100 mhz ye çekince de çekirdeği %60 fan devrinde 68 derece

• fanı otomatik ayarlayınca kaç dereceye çıkıyor yük altında ? 13.9 sürücüsüyle sıcaklık sorununu çözen bi arkadaşımız vardı belki senin karta da ilaç olabilir
  • quote:

fanı otomatik ayarlayınca kaç dereceye çıkıyor yük altında ? 13.9 sürücüsüyle sıcaklık sorununu çözen bi arkadaşımız vardı belki senin karta da ilaç olabilir

quote:

fanı otomatik ayarlayınca kaç dereceye çıkıyor yük altında ? 13.9 sürücüsüyle sıcaklık sorununu çözen bi arkadaşımız vardı belki senin karta da ilaç olabilir

fan otomatikde 89 u gördü hocam.
    birsürü sürücü denedim 13.9 hangisi bilmiyorum pmden link atabilirseniz onu da deneyebilirim.
  • quote:

quote:

quote:

birsürü sürücü denedim 13.9 hangisi bilmiyorum pmden link atabilirseniz onu da deneyebilirim.

amdnin sitesinden 7 serisi için 13.9 var zaten linkini de yolladım

• quote:

quote:

quote:

quote:

amdnin sitesinden 7 serisi için 13.9 var zaten linkini de yolladım

ilgine çok teşekkür ederim bu driveri de denemiştim bu da derdime derman olmadı

• mertcnoz kullanıcısına yanıt
    hocam konuyu hortlattım sanırım sadece merakdan :) ısı sorununu çözebilmişmiydiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

hocam konuyu hortlattım sanırım sadece merakdan :) ısı sorununu çözebilmişmiydiniz?

Maalesef hocam iade edip 7850 OC aldım. Dünya varmış. hem sessiz hemde performansı tatmin ediyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Asus sessizliğiyle ünlüdür. GPU istediği kadar ısınsın, bellekleri ısınmasın yeterki. GPU dayanıklıdır ama bellekleri genelde 5-15 derece daha sıcak oluyor. 80 e çıktığı yerde bellekleri 90 olmuş olabilir.

DirectCU sessiz ve serin olması lazım 2 si de değil vallahi bendeki sesli ve öfkeli oldu. açınca biraz fan ayarını soğudu cpu ama performansı azaldı ne hikmetse. high da oynatmadı bf4 ü bana.

Bende asus 7870 var. İsindikca fani aciyor. 55 i gecmedi yani her oyunda. Asus gpu tweak den de ayaralayibiliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Daha iyi yapmıssınız hoca.m bende bu ara bir mavi ekran ile karşılaşıyorum acaba ekran kartında mı hiç bunun ile karşılaştınız mı?

Asus 7790 DirectCUII ısınma sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

Daha iyi yapmıssınız hoca.m bende bu ara bir mavi ekran ile karşılaşıyorum acaba ekran kartında mı hiç bunun ile karşılaştınız mı?

Asus 7790 DirectCUII ısınma sorunu

Mavi ekran hatası da çok aldım. 7790 çok kişiyi yaktı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.