arkadaşlar benim ekran kartım asus 9550 ge/td.bu karta ram hızları ve işlemci hızları yükseltilmiş bios buldum ve yazdım..kart çok güzel çalışıyor. üzerinde ramsink'ler de var.bu arada yükseltilmiş hızlar core:400 memory:250 yane 250x2:500.bios bu hızlarda sabit.arada ram'leri 550 yapıyorum ama bunun için hangi programı tavsiye edersiniz? rivatuner,ati tool,ati tray tool.bir de riva tuner'da core clock 375'in üzerine çıkmıyor.yüklü bios'da 400 olduğundan en sonda gösteriyor.çıkamıyorum yane daha öteye.versiyondan mıdır onu da bilmiyorum. bu arada 3dmark 2003 test sonuçları kendi ayarları ile 2208 yüklediğim bios'la 3580 puan. bundan daha yüksek sonuçlar elde edebilir miyim ? ayrıca orjinal bios'a aynı şekil overclock yapsam bir fark olur mu :? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
aynı kartla elle 450/594 hızını yaparak imzamdaki skorları gordum
400*250 yane 400*250x2:500 hızlarında ve softmod driver'larla aldım bu puanı. bu hızları ayarlanmış biosla yaptım.ayarlı hali 400*500 ben bunu ati tool ile 440*560 yaptım.sonra 3dmark 2003 de 3867 aldım.sonra orjinal bios yazdım.ati tool ile overclock yaptım.440*560 bu sefer de testten 3611 aldım.ama son testte omega drivers kullandım..
omega drivers 2.5.90 beta kullanmıştım son testte.puanımı düşürdü :) soft mod drivers buldum bir yerden. 440*560'da 3dmarks 03'de 3900 aldım sonunda. ram'lerde herhangi bir sorun olmadı testte.ramsink'de kullanıyorum.default bios'u da 400*500 olarak gayet normal.overclock'u da ati tool programıyla yaptım..
son aşamada 400*500'lük bir bios ve bunun üzerine ati tool ile 440*560 hızlarında bu kart softmod driver ile 3dmark 03'ten 3900 alabiliyor.. omega driver ile puanlar biraz daha düşük.nedenini bilmiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: exoticboy
omega drivers 2.5.90 beta kullanmıştım son testte.puanımı düşürdü :) soft mod drivers buldum bir yerden. 440*560'da 3dmarks 03'de 3900 aldım sonunda. ram'lerde herhangi bir sorun olmadı testte.ramsink'de kullanıyorum.default bios'u da 400*500 olarak gayet normal.overclock'u da ati tool programıyla yaptım..
soft modu driversin adresini verirmisin? bide ne diye geçiyor?
soft mod driverın tam sürümü ne
bendede omega yüklü daha yüksek puan alıcaksam softmod yükliyim
Eğer daha fazla overclock yemiyorsa, tek çözümü daha iyi soğutma veya voltmod olabilir. Biosun overclock potansiyeline veya agresifliğe etkisi olmuyor (denediklerim kadarıyla)
ekran kartının bios'unu nasıl yedekliyoruz flashrom programıyla.. ben komutlarını bilmiyorum programın.yardımcı olursanız sevinirim..
soft mod driver adresi bu: http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php en üstte Softmodded Catalyst Package var.bendeki driver bu=>Softmodded Catalyst Package bir de orjinal bios'a ati tool ile 440*560'da test yaptım.aynı driver bu sefer de 3901 aldı.sanırım bios'da değil.keramet driver'da. dosyanın adı da "softmod.wxp-w2k-catalyst-8-111-050222a-021277c" ati setup war içinde oradan kuruluyor.. daha yüksek hızda çalıştıran arkadaşlar warsa bana ram hızlarını verirseniz denemek isterim açıkcası.bir de hangi program daha iyi ati tool yoksa rivatuner ? yardımcı olursanız sevinirim..
sürücüyü indiriyom
inşallah puanlarda yükseliş olur
ben indirdim fark olmadı bende başka driverle 3806 almıştım bununla 3778 aldı
quote:
Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]
ben indirdim fark olmadı bende başka driverle 3806 almıştım bununla 3778 aldı