Şimdi Ara

Asus A7N8X-E Deluxe ve 400mhz DDR Ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • <font color='navy'><font face='Verdana'>Selamlar,
    Asus A7N8X-E Deluxe anakart aldım, eskiden kullandığım ve 400MHZ çalışan Kingston DDR ramlerim var. Fakat bu yeni anakartta ne zaman ramleri 400MHZ olacak şekilde ayarlasam bilgisayar açılmıyor. Kullanıp tecrübe eden ya da bilgisi olan var mı?

• cpu nun fsb si 166 mhz se ramler 333mhz çalışır. boşuna 400 e ayarlama daha beter performans düşüşü yaşarsın ben yaşadım ordan biliyorum...
  • 1 sn, 166 mi ? 133 mu kastediosun ben 2000 kullaniyorum yani 133 su an 400 mhz ramlerle kullaniyorum we bios tan 400 mhz ayarli, we suana kadar bi sorun yasamadim, sanirim yanlis soledin 166 yani 333 bartonlarda 400 mhz calismasi gerekir...
  • yok arkadaslar o benımde basıma geldı ddr ramın calısma seklı dual oldugu ıcın ram lerı (amd boardlar ıcın )200mhz gorebılır bu normaldır
    tsk
  • timinglerin ayarlarina bak yuksek olabilir bu yuzden sistem acmiyordur
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Heinrich Kemmler</i>
    <br />1 sn, 166 mi ? 133 mu kastediosun ben 2000 kullaniyorum yani 133 su an 400 mhz ramlerle kullaniyorum we bios tan 400 mhz ayarli, we suana kadar bi sorun yasamadim, sanirim yanlis soledin 166 yani 333 bartonlarda 400 mhz calismasi gerekir...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

yazdıklarımı bi daha okurmusun...
    eğer bidaha okuyupda aynı şeyleri düşünüyorsan burayıda oku;
    ddrdaki 333mhz değerinin yarısı fsb ye eşittir. yani barthonlarda 166mhz sen biostan ddr rami 400 e de ayarlarsın 333 de o sana kalmış.
    ama normali barton için 166:fsb,333:ddr
  • Benim cpu şu anda 200mhz'de çalışıyor dolayısıyla ram'leri BY SPD yaptığım zaman 200mhz görüyor. Eğer tutup %200 performance olarak ayarlarsam bios'ta 400 olarak çalışacağı yazıyor fakat makina açılmıyor.
    Timing'leri yüksek diye yazmış arkadaş hangisini ne yapmalıyım bu konuda bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 400 de ramlerin timiglerini bilmiyorsan buyuk bir ihtimal cl3 tur 3*4*4*6 olarak basla en iyi degeri deniyerek bulabilirsin,ama en iyi performansi ddr400 ramleri 333 e cekip 2*2*2*5 olarak kullanarak alabilirsin
  • 2*3*3*6 yı dene daha altı kingston ramde stabil değil bir uygulamada mutlaka bir hata alırsın zaten spd by modulünde bile turboda bu değerler civarlarında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.