Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

ASUS A8N SLI ANAKARTIM AÇILMIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus A8N SLI anakartım hiç açılmıyor dolayısıyla monitör de açılmıyor. Bütün pc bileşenlerini test ettim yani cpu, bellek, ekran kartı, ses kartı, dvd yazıcı, monitör, güç kaynağı (power supply) ve tüm fanlar hiçbirinde problem yok hepsi sağlam çalışıyor ama pc açılmıyor biosu resetledim (anakart kitapçığında gösterdiği gibi bios pilini çıkarıp jumperı 1 ve 2 nolu pinden 2 ve 3 nolu pine taktım 5 dk. bekledim sonra jumperı eski konumuna alıp pili taktım) çalıştırdım ama nafile açılmıyo tekrar pili çıkartıp jumperın konumunu değiştirip power tuşuna basıp 10-15 sn bekleyip kapattım jumperı eski konumuna alıp pili taktım çalıştırdım yok açılmıyo yeni pil taktım yine olmadı bellekleri söküp çalıştırdığımda 1U 3K periyodunda bipliyo alet. Yine söylemekte fayda görüyorum ekran kartı, cpu ve bellekler sağlam ve şu an başka anakartta kullanıyorum hiç bir sorun yok. Anakartın daha 1 yıl garantisi var ama teknik servise verip 2nci kez 1 ay beklemek sıkıyo açıkcası.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Verdiğin mesaj bip mesajı ekran kartı gibi görünüyor.

Anakartta başka ekran kartı deneme imkanın varmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayon
    Bütün pc bileşenlerini test ettim yani cpu, bellek, ekran kartı, ses kartı, dvd yazıcı, monitör, güç kaynağı (power supply) ve tüm fanlar hiçbirinde problem yok.

Arkadaş kontrol etmiş sanıyorum gözünden kaçtı.
    Dostum sen yapabileceğin herşeyi yapmışsın en fazla anakartı bi metal yüzeye koyarsın alt kısımı metale temas eder devre ve kondansitörlerdeki yük boşalır. bu belki çalışmasına sebep olur.

bunun dışında yapabileceğin bişey yok. servis seni bekler.

• evet eski pci ekran kartı var bi tane sağlam hala çalışıyor onu da denedim yok sorun % 100 anakart ta.
  • Anakartı teknik servise verdim bakalım ve merakla bekliyorum.
  • 3 yıl geçti aradan ama yinede yazayım dedim kendi kendime. Anakartı servise verdim ve 3 hafta sonra servisten geldi, pc'yi toplayıp kurdum bi çalıştırdım o da ne aynı biplemeleri duyuyorum. Servisi (İstanbul) aradım durumu anlattım, "beyfendi anakartta bi sorun gözükmüyor anakart bize geldiğinde çalışıyordu hatta" diye cevap aldım ve dilimi zor tuttum neyse, sonra adama dedim kardeşim ya ben yalan söylüyorum ya sen şu an anakart bipliyor dedim, ekran kartı ati mi? takılı dedi evet dedim nvidia tak dedi ati çakışıyor olabilir dedi, e 3 yıldır ati ekran kartını bu anakartta kullandım dedim, olsun sen genede nvidia tak dedi tmm dedim kapadım. O an Nvidia kart bulamadım anakarta bios update yaptım DOS'tan (ilk bios update deneyimim) korkarak yaptım ama sonuç başarılıydı. Anakart sonunda açıldı, bi ara tekrar açılmadı bende ram'lerin yerlerini değiştirdim bir daha böyle bi sorunla karşılaşmadım.
  • Yıllar sonra...
    süpersün hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.