Şimdi Ara

ASUS A8N-SLI Premium anakarta PCI exp. 3.0 destekli ekran kartı uyarmı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus A8N-SLİ Premium, giriş slotu PCI Express 2.0 olan anakartıma PCI Express 3.0 olan bir ekran kartı takabilirmiyim.Yani sistemde uyum sorunu yaşarmıyım ve hız konusunda 2.0 a göre bi fark olurmu.?Birde ekran kartı önerilerinizi bekliyorum..Teşekkürler :)

Anakartın Resmi ;

ASUS A8N-SLI Premium anakarta PCI exp. 3.0 destekli ekran kartı uyarmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancilli -- 4 Eylül 2014; 21:17:51 >

• İşlemciniz nedir diye sormayacağım o nesil artık tarih oldu. Aynı kartı bende kullandım 3800x2 ve 3200,3700+ ile. Uyum sorunu yaşamazsınız, pci express slotu geriye dönük olarak uyumludur. Hız konusunda extreme bir sistem, extreme kartlarınız olsaydı %5-10 belki 15 fark olurdu yada sli yapsanız pci ex 2.0 limitlerine takılabilirdiniz ama yapmayacağınız için problem yok. Takacağınız ekran kartı giriş seviyesi olacağı için Pci Express 1 de olsa 2 de olsa 3 de olsa pek bişey farketmeyecek. İşlemciniz limitleyecek. Eğer işlemciniz tek çekirdekse tavsiyem ekran kartına boşuna para vermeyin. Sistemi komple yenileme yoluna gidin. Ama x2, fx serisi yada opteron gibi bir işlemciye sahipseniz giriş seviyesi bir kart alın derim. Ben kartlara çok hakim olmadığım için kart önermem pek doğru olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

İşlemciniz nedir diye sormayacağım o nesil artık tarih oldu. Aynı kartı bende kullandım 3800x2 ve 3200,3700+ ile. Uyum sorunu yaşamazsınız, pci express slotu geriye dönük olarak uyumludur. Hız konusunda extreme bir sistem, extreme kartlarınız olsaydı %5-10 belki 15 fark olurdu yada sli yapsanız pci ex 2.0 limitlerine takılabilirdiniz ama yapmayacağınız için problem yok. Takacağınız ekran kartı giriş seviyesi olacağı için Pci Express 1 de olsa 2 de olsa 3 de olsa pek bişey farketmeyecek. İşlemciniz limitleyecek. Eğer işlemciniz tek çekirdekse tavsiyem ekran kartına boşuna para vermeyin. Sistemi komple yenileme yoluna gidin. Ama x2, fx serisi yada opteron gibi bir işlemciye sahipseniz giriş seviyesi bir kart alın derim. Ben kartlara çok hakim olmadığım için kart önermem pek doğru olmaz.

İşlemcim AMD 64 x2 4600+ zaten 939 soket işlemcilerde çift çekirdek en son 4800+ ve FX-60 var.Performans açısından çok büyük bir problem yaşamıyorum ama sizinde dediğiniz gibi bu sistem şimdiki sistemlere göre artık tarih oldu..Bizim çabamız elimizdekini değerlendirmek.:)İleride biraz birikim yapabilirsem sistem toplamayı düşünüyorum..Neyse konuya dönecek olursak sistemim işlemci den sonra 4x1 gb ram ve 1gb 128 bit NVIDIA çipsetli ekran kartım var..İşlemci ve ramler de sıkıntı yok fakat ekran kartı biraz düşük kalıyor özellikle oyunlarda donma yaşıyorum bazen..Daha önce PCI Exp. 2.0 destekleyen farklı bir anakarta 3.0 bi ekran kartı taktığımda çalışmamıştı.Bu yüzden terettütdeyim..Acaba yeni nesil ekran kartlarından alsam çalıştırırmı diye.Hesaplı olduğu için internetten alışveriş yapıyorm aldığım zaman geri iade felan uğraşmak zorunda kalmak istemiyorum.Bu sebeple sormuştum..İlginiz için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancilli -- 5 Eylül 2014; 1:30:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.