Merhaba. PC’yi sıfırdan tekrar kurdum. Bios güncelleme yaptım. Tüm uygulamaları yükledim. Hiçbir sorun yoktu. Ertesi gün PC’yi açtığımda PC açıldı ama ekrana görüntü gelmedi. - Ekran kartının tüm RGB’leri yanıyor. İlk anda ekran kartının 3 fanı çalışıyor ve yaklaşık 5sn. sonra 3 fanda duruyor. - Anakart üzerindeki LED’te 55 hatası yazıyor ve üstünde sarı ışık yanıyor. - 4 adet RAM’i tek tek slotlarına takıp kontrol ettim. Farklı kombinasyonlar denedim. 55 hatası devam ediyor. - Anakartın arkasındaki CMOS tuşu ile sıfırladım, pili çıkartıp sıfırladım. - Anakartın arkasındaki BIOS Flashback ile tekrar BIOS güncellemesi yapmaya çalıştım. Tüm bunlara rağmen ekrana görüntü gelmiyor ve 55 hatası devam ediyor. Youtube’da birkaç video izlediğimde 55 hatasının sadece DRAM’ler için değil işlemci RAM’i içinde hata verdiği olabiliyormuş. Şu aşamada elimden geldiğince herşeyi denemeye çalıştım ama 1 gün önce çalışan PC şimdi bu halde. Ürünlerin garantileride bir süre önce bitti. Servise yollama şansımda yok. Sizin önerebileceğiniz birşey varmıdır? Anakart: Asus Rog Strix Z790-E Gaming WIFI İşlemci: Intel Core i9-13900K RAM: Corsair Vengeance RGB 64GB (4x16) 6000mhz Ekran Kartı: Asus Rog Strix GeForce RTX 4090 OC < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 28 Ekim 2024; 12:34:8 > |
Asus Anakart 55 Hatası, PC Açılıyor Ama Ekrana Görüntü Gelmiyor
-
-
Benzer bir problemi ben de yaşıyorum. 1 gün önce bios güncellemesi yapmıştım. Ertesi gün pc yi açtığımda Fanlar çalışıyordu ancak ekrana görüntü bir türlü gelmedi. Ayrıca Fanların, klavye ve farenin ledleri de yanmıyor. Ramleri kontrol ettim, anakart pili, onboard grafik kartı ydi cart curt hepsini denedim ama nafile. Anakart 1 yıllıktı bugün garantiye gönderdim sonuç bekliyorum bakalım
Edit :
Gigabyte b660m ds3h ddr4
Zotac 4070 ti
i5 13600kf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkotik_1989 -- 28 Ekim 2024; 17:39:40 > -
Geçmiş olsun. Sizin en azından anakartın garantisi devam ediyormuş. Bu anlamda şanslısınız.
Servisten gelecek sonucu paylaşırsanız sevinirim.
Ben malesef yeni bir anakart satın alacağım gibi görünüyor.
-
Size de geçmiş olsun. Sorunun anakartta olup olmadığını da bilmiyoruz. Ramlerden de şüphe ediyorum. Anakartin gelmesini beklemeden ramleri de garantiye göndermeyi düşünüyorum.
-
xmp yi kapatıp deneyin.
-
Bir gelişme var mı hocam? Benim Anakart hala yetkili serviste kontrol ediliyor Ancak benim diğer şüphelendiğim ram lerimin de yüksek ihtimalle sahte olma olasılığını öğrendim. Hem aldığım model, hem de satıcı firmayı internette araştırdım bir çok kullanıcıya sahte ram satmışlar. Açıkçası daha önce hiç başıma böyle bir hadise gelmemişti. Sizin ramlerin modellerinde de piyasada çok sahtesi varmış haberiniz olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X