Şimdi Ara

Asus Anakart USB Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, sistemimle ilgili sorunlar yaşıyorum. Daha önce ne duydum ne gördüm çaresizim yani bir bakıma... Kulaklık takılı pcde Battlefield 3 oynuyorduk arkadaşlarla, kulaklığı masaya koydum kulaklığın kablosu ayağıma takıldı kasayı az öne sürükledim bu şekilde ve bilgisayar reset attı. Daha sonra klavye mousenin çalışmadığını gördüm. Sanırım güç kaynağının kablosu ufak bir oynama yaptı güç geldi gitti veya sarsıntıdan birşey oldu. Anlamış değilim açıkçası Usb portlarında flash bellek çalışıyor bir tane denedim gerçi, telefon şarj oluyor, (Not: PC açılıyor) Anakart Asus M5a99x evo. Sorun windowstan olabilir diye düşünsemde biostada çalışmıyor klavye mouse; mousenin ışığı windows logosu geleseye kadar yanıyor :) Eski PS2 bağlantılı klavyemi bağladığımda biosa filanda girebiliyorum. Sistem bileşenleri:

OCZ ZS Serisi 80PLUS 650W
    Asus M5A99X Evo
    AMD FX-6100
    Sapphire HD6850
    Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 1866Mhz @1600Mhz

KASA: CM HAF 912 Kablo toplama yaptım, kasanın diğer tarafı kablo dolu kısa devre olmuş olabilirmi diyeceğim fakat görünürde problem yok

Şimdiden teşekkür ediyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Anladığım şu kulaklığın kablosuna ayağın takıldı ve kasa bu olaydan sonra dengesizleşti diyorsun.

Kısa devre olayına pek imkan vermiyorum,sonuçta kendi ek yaptığın bir kablo yada ekstra ucu açık olan bir kablo yoktur arkada hepsi soketindedir öyle değilmi eğer öyleyse kısa devre olayı çok zor kablodan kaynaklı.

USB portlarının hepsi çalışıyor fakat bios'da normal usb klayeni görmüyor ama P/S 2 de görüyor.

Kulaklık ani çekildiğinde ya kulaklık soketini kırarsın yada kulaklık çıkar soketi zorlayarak.

Güç geldi gitti diyorsun power kablon çıksa pc gidip gelmez tamamen kapanır sonra elle başlatmak zorunda kalırsın... Bence biraz daha detay verebilirsen iyi olur.
  • fiziksel bir müdahale var ne dememizi bekliyorsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Anladığım şu kulaklığın kablosuna ayağın takıldı ve kasa bu olaydan sonra dengesizleşti diyorsun.

Kısa devre olayına pek imkan vermiyorum,sonuçta kendi ek yaptığın bir kablo yada ekstra ucu açık olan bir kablo yoktur arkada hepsi soketindedir öyle değilmi eğer öyleyse kısa devre olayı çok zor kablodan kaynaklı.

USB portlarının hepsi çalışıyor fakat bios'da normal usb klayeni görmüyor ama P/S 2 de görüyor.

Kulaklık ani çekildiğinde ya kulaklık soketini kırarsın yada kulaklık çıkar soketi zorlayarak.

Güç geldi gitti diyorsun power kablon çıksa pc gidip gelmez tamamen kapanır sonra elle başlatmak zorunda kalırsın... Bence biraz daha detay verebilirsen iyi olur.

Hocam kulaklığın jackı yamuldu fakat kasanın usb-kulaklık girişlerinin bulunduğu kartta hiçbir sıkıntı yok.
    Güç kablosu az oynuyordu ocznin kendi kablosu gibi sıkı girmiyordu ocznin 0 kablosunu taktım o yüzden,
    sarsıntıdan olabileceğini düşünüyorum fakat güney köprüsüyle filanda alakalı olabileceğini düşünüyorum bir yandan
    kasanın yan kapak tarafında kısa devreye imkan yok fakat yinede belirtmek istedim, kısaca ne oldu nasıl oldu bilmiyorum. böyle bir şey olması saçma çünkü bana göre

Kısaca bu durumu ne duydum ne gördüm daha önceden, o yüzden çaresizim. arıza tespit pcb kartı vardı onu takıp deneyemedim bulamadığımdan birde ona bakıcam bu akşam. Dün kasayı dağıttım komple baştan topluyacağım bugün :)

/// Edit

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

fiziksel bir müdahale var ne dememizi bekliyorsun hocam.

Hocam fiziksel olan tek şey kasanın yerinden oynaması içini açıpta birşey yapılmadı kısaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanerdk -- 14 Aralık 2012; 14:44:43 >

• Dostum cidden çok ilginç nasıl desem şimdi yazmışsısn güney köprüsü demişsin tamam güney köprüsünde arıza olsa aksaklık yaşatıcaktır.Ama orayla ne alakası var orayı bağdaştıramıyorum Kısa devre olayını zaten ihtimallerde sil.

Aynı bileşenleri kullanıp başka bir anakart deneme imkanın varmı. Varsa dene.

Bu arada bu iş seni uraştıcağa benziyo uzay kasa ya geç rahat olur arıza tespiti,söküp takması.

Kolay gelsin gelişme olursa yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 14 Aralık 2012; 14:48:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Dostum cidden çok ilginç nasıl desem şimdi yazmışsısn güney köprüsü demişsin tamam güney köprüsünde arıza olsa aksaklık yaşatıcaktır.Ama orayla ne alakası var orayı bağdaştıramıyorum Kısa devre olayını zaten ihtimallerde sil.

Aynı bileşenleri kullanıp başka bir anakart deneme imkanın varmı. Varsa dene.

Bu arada bu iş seni uraştıcağa benziyo uzay kasa ya geç rahat olur arıza tespiti,söküp takması.

Kolay gelsin gelişme olursa yaz.

Hocam anakartı değiştirip test etmem şuan için mümkün değil
    Başka tavsiyesi olan birileri varsa çekinmesin lütfen, kesin cevaplara ihtiyacım olucak

• Kasayı sil baştan topladım dün akşam, bios pilini çıkarttım taktım. Bunu yaptıktan sonra klavye mouse biosta kullanılabilir hale geldi. Windowsta sorun devam ediyor fakat kablosuz mouse var laptopun onu takınca o çalışıyor, bilgisayara format atmaya çalıştığımda tekrardan mouse klavye çalışmadı. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Hiç olmazsa pazartesi anakartı garantiye vericem fakat verdiğim gibi geri geliceğinden emin sayılırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus notebook Wifi problemi
    4 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel
  • İşe yarıyacak cevaplar lazım beyler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.