Şimdi Ara

asus anakart ve ddram sorusu ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mrb asus p4xp-x anakartım war..üzerinde 256 mb nanaya ddr war gerçekten çok yawaş bir ram(133 mhz)ram almayı düşünüyorum para ayarlayabilirsem..kingston ddr 512 mb 400 mhz cl2.5 war hepsiburada.com da o benim anakartıma uyarmı?birde üzerinde ramle frekansının aynı olması gerekirmi??yani 133e 400 sorun olurmu??teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sLmkLc -- 8 Şubat 2006 18:52:58 >

• o aslında 133 değil. ddr(double data rate) ram olduğu için onu ikiyle çarpıp efektif değeri bulursun. o elindeki ramler 266 mhz. alacağın ramleri de 266mhz de çalıştırabilirsin. ama benim sana tavsiyem. elindeki rami hiç takma. sadece 512'yi tak(tabii anakartın ddr400mhz destekliyorsa) çünkü ayrı cl'lerde ayrı marka model ram performans getirmez götürür denilebilir.
    http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=p4xp-x
    senin anakartın hem sdr hem de ddr ram destekliyormuş.(dikkat et aynı anda ikisini birden takamazsın ya sdr ya ddr) yalnız gördüğüm kadarıyla sadece ddr 266 ram destekliyor senin anakart. dolayısıyla aldığın ram. 400 mhz rami 400 mhz olarak çalıştıramaz. anakart düşürüp 266 olarak çalıştırır. demem o ki cl 2.5 ram almana gerek yok. piyasadaki en ucuz ramin bile mhz değeri düşünce cl'si otomatikmen düşer. en ucuzundan noname ram al boşuna 400mhzde çalıştıramayacağın rame bi ton para verme. karar senin tabii ki

• @faati2222 arkadaş gayet güzel açıklamış. aynı anakarttan bende de vardı ddr266 hızını destekler. ben 256MB ddr333 ve 128MB ddr266 rami o anakartla beraber kullandım ve sorun olmamıştı. ramin 184 pin olması DDR olması lazım. bu ram de tavsiyem olur. ordaki resimine bakma resimi yanlış. ben aldım kullanıyorum gayet iyi. fiyatıda OEM e göre 5-6$ falan fazla:
    CORSAIR VALUE SELECT 184 PIN DDR 512 MB PC3200
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=14994
  • yanlız bu corsair ram 400 mhz yani ben onu alsamda 266 mhz olarak çalıştıracağım dmi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: sLmkLc

yanlız bu corsair ram 400 mhz yani ben onu alsamda 266 mhz olarak çalıştıracağım dmi??

evet default olarak 266 da çalışır. ama biraz overclock ile işlemci ve anakart izin verdiği seviyede yukarı çekebilirsin. anakartın bence 333mhz yi falan kaldırır gibime geliyor. ben dediğim o eski 2 rami 300Mhz de kullanıyordum ki ramlerden biri 266 oldugundan daha fazla artmıyordu. işlemcim de P4 2.4 Northwood du. sen rami 400 alırsan işlemci gittiği sürece ramlerde hızlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamwalker -- 9 Şubat 2006 14:13:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.