Şimdi Ara

Asus bios update failed - yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus' un sitesinden indirdigim AsusUpdate programı ile windows 7 uzerinden en guncel bios versiyonu olan 1901' i yuklemeye calıstım ve flashlama asamasından sonra verify asamasında verify failed dedi. Tekrar flashlamaya calıstıgımda ise anakart bulunamadı gibi seyler soylemeye basladı. Su anda pc' yi restart atmadım ve forumlarda arastırdıgım kadarıyla restart attıgım anda bir daha boot edemeyecek bir anakartım olmus olcak :( Bu asamada ne yapmam gerekir, anakartı nasıl kurtarabilirim ? Windows uzerinden bu biosu flashlayabilecegim baska bir program bulunuyor mu ? Acil yardımlarınızı bekliyorum, tesekkürler.

• Nihayet sorunu cozdum, belki bir baskasına faydası olur diye paylasmak istiyorum.

Dun gece yogun arastırmalardan sonra pc ' ye restart attıgımda tahmin ettigim gibi pc post etmedi ve ekrana goruntu gelmedi. Bir flash bellegi boot edilebilir yaptım ve için update etmeye calıstıgım rom dosyasını attım. Burada onemli nokta, dosyanın adının anakartın (Asus Commando) kutusunda gelen support dvd'sinde bulunan bios romuyla aynı isme sahip olması, bu durumda COMMANDO.rom olarak yeniden adlandırdım. Pc' yi kapattım, hazırlamıs oldugum flash bellegi taktım ve pc' yi actıktan sonra ekrana goruntu geldi ve usb' den bios' u yuklemeye basladı. İşlem tamamlandıgında sorunsuz bir sekilde pc tekrar kullanılabilir oldu. Arastırmam sırasında windows' dan bios update etmeyi saglayan ve benimde kullanmıs oldugum Asus Update programı ile sorun yasamıs olan cok fazla kişi oldugunu gordum. Dersimi aldım, windows' dan flashlama işleminden uzak duruyorum artık :)

• birde alttaki linki tavsiye ederim korkulacak bir ollay değil aslında tabbi doğru yapılırsa
    http://forum.donanimhaber.com/m_49875272/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49875272

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Haziran 2011; 23:43:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.