Şimdi Ara

Asus COMMANDO Kullananlar Buraya! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
0
Favori
10.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ilhanburak

quote:

Orjinalden alıntı: turkoglu777

Eski bir Commando kullanıcısıyım,satıp gigabyte P35-S3 aldım dün 10 saat ses problemleriyle uğraştık ama halledemedik,gıcık oldum Gigabyte'a şimdi iade edip farkını vererek tekrar Commando almayı düşünüyorum,yanlız şu an bir sorun var,anakarta E6850 işlemci takarsam çalışmamasından korkuyorum,çünkü commando bios update ile 1333 mhz uyumuna kavuşuyor,anakart sıfırken bios uptade nasıl yapıcaz,başka işlemcim yok malesef benim ne yapmam gerekiyor,yardımcı olabilirmisiniz.

merak etme dostum sorunsuz 1333 fsb işlemcileri çalıştırıyor sadece asus update yiklememn ve son sürüm biosun yüklemen gerek şuan son sürüm 1501

Dostum sağol cevabın için de,şimdi anakart yeni geldi diyelim(1333 mhz işlemci desteği için bios uptade yapılmamış) ve E6850 işlemciyi taktım,pc açılırmı?açılmazsa bios uptade yapmak için ille 800 veya 1066 mhz FSB işlemcimi takmak lazım?

• bende aldım commando uzun bi düşünme süresinden sonra..bi de o.c yi tam olarak becerebilsem P4 3,0 Ghz için ne onerirsiniz arkadaşlar??
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ilhanburak

quote:

Eski bir Commando kullanıcısıyım,satıp gigabyte P35-S3 aldım dün 10 saat ses problemleriyle uğraştık ama halledemedik,gıcık oldum Gigabyte'a şimdi iade edip farkını vererek tekrar Commando almayı düşünüyorum,yanlız şu an bir sorun var,anakarta E6850 işlemci takarsam çalışmamasından korkuyorum,çünkü commando bios update ile 1333 mhz uyumuna kavuşuyor,anakart sıfırken bios uptade nasıl yapıcaz,başka işlemcim yok malesef benim ne yapmam gerekiyor,yardımcı olabilirmisiniz.

merak etme dostum sorunsuz 1333 fsb işlemcileri çalıştırıyor sadece asus update yiklememn ve son sürüm biosun yüklemen gerek şuan son sürüm 1501

Dostum sağol cevabın için de,şimdi anakart yeni geldi diyelim(1333 mhz işlemci desteği için bios uptade yapılmamış) ve E6850 işlemciyi taktım,pc açılırmı?açılmazsa bios uptade yapmak için ille 800 veya 1066 mhz FSB işlemcimi takmak lazım?

e6850 ile direk acılır

• Teşekkürler
  • Arkadaşlar commandoma 1000 mhzlik ram almayı planlıyorum ne dersiniz OCZ ? Geil ? ben OCZ diyorum ama uyum önemli mhz önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Arkadaşlar commandoma 1000 mhzlik ram almayı planlıyorum ne dersiniz OCZ ? Geil ? ben OCZ diyorum ama uyum önemli mhz önemli

bende ddr2 800 corsair ler var (hatta imzaamda da var 2 cif kaldı satıyorum ) 1000 mhz de sorunsuz calışıyorlar ama onemli olan remlerin 1000 mhz yapması değil cpu nun 500 fsb yapması cpu yu en fazla 475 fsb ye kadar cıkabildi yanı 3,8 ghz 500 fsb ye kadar yolu var ama cıkmıyor cıksa 4.0 ghz olacak :D
  • Yani sen commandoda 1000 mhzlik kullanabiliyorsun sorunsuz doğru anladım değilmi ? Bu arada bende Q6600 var sanırım pek bir sorun çıkarmaz herhalde.
    OCZ 1000 MHz lik bir ram almayı planlıyorum şu an
  • Kingston HyperX 1200 MHZ aldım 1000 MHZ CL4 de sorunsuz kullanıyorum. OCZ daha ii olabilir. Ama Kingston HyperX sersinide tavsiye ederim. Saygılar
  • Cevabın için çok teşşekkürler içim rahatladı gönül rahatlığıyla 1000 MHz alabilirim.Nasıl farkını görebiliyorsun değil mi ?
    OCZ kesinlikle daha iyi olur ama Hyperx seriside çok iyidir bilirim dayanıklı bir seridir.Umarım izmirde bulurum OCZ yi.
  • quote:

Cevabın için çok teşşekkürler içim rahatladı gönül rahatlığıyla 1000 MHz alabilirim.Nasıl farkını görebiliyorsun değil mi ?
    OCZ kesinlikle daha iyi olur ama Hyperx seriside çok iyidir bilirim dayanıklı bir seridir.Umarım izmirde bulurum OCZ yi.

benım remlerim 800 mhz ama oc ile 1000 mhz de calışıyorlar sorunsuz

gerci senın alacagın 1000 mhz lik ocz remleri de pc ye taktıgında 800 mhz calışacaklar sen oc ile yanı remlere 2 v vererek biozdan rem hızlarını 1000 mhz e cekerek ayarlaman gerekecek .

cunku şuan ddr2 olarak piyasada 800 mhz nın uzerınde cıp uretılmedi . aramızdakı tek fark bendekı remlerin uretıcısı bu remler 800 mhz de stabil calışır garantisi vermiş sendekı remlerin ureticisi ise 1000 mhz de stabil calışır garantisi vermiş .. sonucta ıkı remde de aynı mhz de cip var yanı sorunsuz calışır hatta kingston un yenı cıkan hyperx 1200 luk reemlerini bile alsan onlar da 800 mhz ciplere sahip onlar da calışır commando da .

he bu arada fark demişin remlerin 800 veya 1000 mhz olmasında performans olarak hemen hemen hiçbir fark yoktur

kullanıcı olarak bunu hısstedemezsın süper pi gibi programlarla bile cok az farkedilir

burda remlerin 800 1000 1200 calışmasındakı tek artın cpu nu daha yuksek sevıyelere oc ile taşıma şansının olmasıdır

mesela benım cpum e6750 8x333 mhz de 2,66 olarak calışıyor oc yapmaya kalktıgımda 8x400 veya 450 yaptıgımda remlerim 1000 mhz yanı 500 fsb yaptıgı için bunu karşılayabiliyor ama cpumu 8x500 e kadar getiremediğim için (hava sogutma ile ) remlerin destekledıgı yere kadar bile cıkamadım

yanı şuan bende 1200 mhz yapan bir rem olsa cpu mu 8x600 e hayatta getiremıyecegim için benım için fuzulı bır yatırım olur cpu mu cıkartabildiğim en yuksek deger 8x475 yanı 3,800 ghz bu durumda 475x2 950 mhz yı yapan bır remle sorunsuz oc yapabilirim remlerim 1000 mhz yaptıgı için daha ust bır rem takmam benım için hiçbir performans artışına sebeb olmayacaktır ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOND -- 26 Ağustos 2007; 10:16:16 >

• Yani commandoda 1000 MHz ram desteği yok demek mi oluyor bu ? En son çıkan biosda 1333 MHz desteğinden bahsediyordu ama sadece FSB içinmiydi yani o ramleri alakadar etmeyen bir bios muydu acaba ?
  • quote:

Yani commandoda 1000 MHz ram desteği yok demek mi oluyor bu ? En son çıkan biosda 1333 MHz desteğinden bahsediyordu ama sadece FSB içinmiydi yani o ramleri alakadar etmeyen bir bios muydu acaba ?

1000 mhz bir rem yoktur onların cipleri de 800 dur commado tum ddr2 remleri destekler (533 667 800 1000 1200 ) ama performans da birşey farketmez ( oc yapmıyacaksan )
  • O zaman 1000 alıp biosdan ayarı verip 1000 olarak kullanmak mantıklıdır diyosun.Peki 800 ile 1000 arasındaki farkı commandoda çok bariz görürmüyüm şey için soruyorum hiç kasmadan direk 800 alıp kullansammı ?
  • quote:

O zaman 1000 alıp biosdan ayarı verip 1000 olarak kullanmak mantıklıdır diyosun.Peki 800 ile 1000 arasındaki farkı commandoda çok bariz görürmüyüm şey için soruyorum hiç kasmadan direk 800 alıp kullansammı ?

yukarda da yazdım remlerin 800 calışması ile 1000 calışması arasında performans olarak hiçbir fark yoktur

tek fark cpu nu oc yapacaksan ortaya cıkar 1000 mhz de stabil olursun .
  • Yok cpu ya dokunmak istemiyorum işin açıkçası Q6600 var bu arada bende.O zaman madem cpu ya birşey yapmayacağım alırım 800 mhz takılırım paşa paşa.Bende ki mantık almışken 1000 mi alsam acaba idi.
    Çünkü Q6600 800 MHz ram altında pek kendini göstermek istemiyor gibi.
  • quote:

Yok cpu ya dokunmak istemiyorum işin açıkçası Q6600 var bu arada bende.O zaman madem cpu ya birşey yapmayacağım alırım 800 mhz takılırım paşa paşa.Bende ki mantık almışken 1000 mi alsam acaba idi.
    Çünkü Q6600 800 MHz ram altında pek kendini göstermek istemiyor gibi.

667 de alsan 800 de alsan 1000 de alsan q6600 aynı performansla calışır ..
  • Sanmam.Çünkü her işlemcinin beraber çalışmak istediği bir MHz değeri var.Q6600 de 667 MHz de iyi değil bir kaç site dolaştıktan sonra 800 MHz ram ile normal değerlerine ulaştığını yazıyordu.
    Şu an bende OCZ 2GB kit var 667 fena değil tabii ki ama beklediğimin altında bir performans var makinede
  • bence süper bi kart
  • O zaten tartışılmaz
    da ram olarak en uygun ram nedir onu tartışıyoruz bizde madem bi para harcamaya karar verdim en iyi hangisi olacaksa o olsun istiyorum
  • quote:

Sanmam.Çünkü her işlemcinin beraber çalışmak istediği bir MHz değeri var.Q6600 de 667 MHz de iyi değil bir kaç site dolaştıktan sonra 800 MHz ram ile normal değerlerine ulaştığını yazıyordu.
    Şu an bende OCZ 2GB kit var 667 fena değil tabii ki ama beklediğimin altında bir performans var makinede

Arkadaşlar olayı Q6600 Cpu olarak değilde makinanın genelinde bakarsanız bariz bi fark var.
    Nerden mi biliyorum teknik olarak ukalalık etmicem o şekilde bi bilgim yok ancak konumu söylersem belki bi fikir olur.

2 Adet PC im var yan yana özellikleri aşağıda sıralı

Asus Commando Anakart 2 adet
    E6750 CPU 2 adet
    Kingston hyperX 1200 mhz - Kingston 667 Mhz 2gb birinci fark...
    WD Raptor X 76 Gb Raid 0 2 adet
    Enermax İnfinity 720 - Enermax liberty 620 W ikinci fark.....
    HD2900XT - X1950Pro Üçüncü fark...
    Skystar 2.6c 2 adet
    Asus Sata Dvd Wri.
    gerisi gereksiz sanırım.
    Sonuçta gelmek istediğim yer İki makina arasında oyun veya başka birşeyden söz etmiyorum masaüstü açılış gibi benim gözümle tayin edebildiğim perf. farkları çok
    Rakkamsal olara değer isteyenlere örnek İki makinada da 32 bit Vista Kurulu hyper x olan makina 18 sn win ekranına düşüyo diğeri ise 21 san. 3 sn ne olur demeyin sonuçta fark yok diyenlere bi örnek.
    Buna benzer daa benim fark etmediğim farklarda olduğuna eminim ki öbür makina biraz tıkanmalar yaşıyorum bazen ram den kaynaklandığını düşünüyorum.
    Saygılar.
    (Aklıma gelmişken ben burda kendim dahil kimsenini reklamını yapmıyorum lütfen bu konuyla ilgili boş şeyler yazmayın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilişimciniz -- 26 Ağustos 2007; 23:33:24 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.