Şuan 4gb olan ramimizden almak istesem ne almam gerek marka model mhz değeri gecikme süresi |
Asus D509DA-EJ887 AMD Ryzen 3 3250U 4GB 256GB SSD 3500TL (7. sayfa)

-
-
Biraz önce kısa bir süre için satışa açıldı ve bende direk aldım. İnşallah iyi çıkar, pişman olmam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yetişemedim yine. 4200 TL oldu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2400 mhz üzerindeki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ramlaerin Dual Channel çalışması AMD işlemcili özellikle Ryzen sistemlerde ekstra hız artışı sağlıyor. Zaten onboard ekran kartı mevcut ramden yiyeceği için illa ki ram almak gerekiyor. Bilgisayarı alanlar CPU-Z ile üzerindeki Ramin hızı , markası ve CL değerini paylaşabilirler mi ? Windows yüklemeden ve bilgisayar gelmeden ram siparişi vermek istiyorum o yüzden sorayım dedim. Birde Dual Channel için illa 4 GB almak gerekiyor sanırım, 8 GB aldığımızda bile 4 GB Dual Channel için kullanılacağı için sanırım 8 GB gereksiz olacaktır.
Uygun ram seçeneğini bulursanız paylaşabilir misiniz?
Yeni sistemlere çok hakim değilim ama teknik servis geçmişim var yıllar önce kaç slot olursa olsun her slota eşit ram takmaya mutlaka dikkat ederdik. Bu nedenle ben bu pcye alırsam tek 8 veya çift 8 alacağım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sizin elinize laptop geçtiyse CPU -Z ekranından ram bilgisini paylaşırsanız, ona göre bende araştırım. Trendyol daki yorumlarda Crucial Basics 4GB CL 17 Sodıımm ramin Asus D509 uyumlu olduğu birkaç defa yazılmış ama halen araştırmaya devam ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi discrepancy -- 7 Ekim 2020; 7:25:5 >
hocam bu bilgisayara ram takmak garanti kapsamından çıkarmıyor değil mi?
-
Garanti kapsamından çıkarabilir mi bilmiyorum, normalde servise taktırmak lazım ama ben risk alıp kendim takmayı düşünüyorum
-
-
https://www.epey.com/bellek-ram/samsung-m471a5244cb0-crc.html ama bir boş slot var biliyorum 2tane mi boş slıt var .birde samsung ram bütünleşik biliyorum anakarta gömülü
-
cl17 2400mhz 4gb bu şartlar sodimm dual channel için şartlar diye biliyorum
-
Bende sizinle aynı düşünüyorum, bu şartları sağlayan bir Rama alırsak sanırım Dual Channel çalışır.
2Slot boş demiş bir arkadaş bunun kesin cevabı için ille içini açmak mı gerekir? Kesin bilgi veren biri varsa 2 tane 4gb alıp 12gb yapalım bence 12gb önümüzdeki 5yıl yeterli olur
-
İnternette içinin açılmasına ait görsel yada video bulamadım, bulunca sizle paylaşırım. Dediğiniz gibi 2 slot varsa iki tane 4 alınabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: discrepancy
İnternette içinin açılmasına ait görsel yada video bulamadım, bulunca sizle paylaşırım. Dediğiniz gibi 2 slot varsa iki tane 4 alınabilir.önceki mesajlarda link paylaşmıştım. Asus ürün bilgisinde 2*8GB= 16 olarak belirtilmişti.
1 slot dolu olabilir ama CPU-Z Spd sekmesinde boş görünüyorsa onboard çıkma ihtimali de var.
Cihaz elinize geçmeden erken ram almanın anlamı yok.
Çoğu marka cihaz konfigürasyonunu Türkiye içerisinde elindeki stok durumuna göre değiştirebiliyor, eğer ram onboard değilse farklı marka ve hızda çıkma ihtimali var.
-
buna nasıl Windows 10 yükleniyor arkadaşlar usb ye imaj yazdırılıp açma tuşuna basınca kuruluma geçer mi
quote:
Orijinalden alıntı: bluefour
buna nasıl Windows 10 yükleniyor arkadaşlar usb ye imaj yazdırılıp açma tuşuna basınca kuruluma geçer miÖnce bios ayarları yapın.Sonra flash belleği rufus programı ile formata hazırlayın. Flashı takıp açarken arka arkaya f9 basın kuruluma geçer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bios ayarı nasıl yapacağız ufaktan bi tarif edemezmisin
başlarken usb bellekten başla yi seçeceğiz birde uefi gibi bişey vardı sanırım
bios ile açılması için açma kapama tuşunu basılı mı tutmamız gerek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X